RSS Feed

ΦΛΕΓΜΟΝΗ..ΕΝΑΣ.. ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ- ΣΩΤΗΡΑΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΛΕΓΜΟΝΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΛΕΓΜΟΝΗ

 

Ενα Χτυπημένο Δάκτυλο Ποδιού , το φοβερο Aλτσχάιμερ,μια καρδιακή προσβολή ή ο καρκίνος του παχέος εντέρου,εχουν στενη σχεση, Με Έναν αρχεγονο Αμυντικό Μηχανισμό  Του Ανοσου Συστήματος μας  τη  ΦΛΕΓΜΟΝΗ.

 

 

Φαινεται αστειο, ομως ισχυει η  Ιδια Βιολογικη Διεργασια,  Η Οποία  κοκκινιζει τον Ιστο Γύρω ενα  κτυπημα και προκαλει μια φλεγμονη και στην απόκρουση Βακτηριδιων, Ιών Και Παρασίτων Που Προκαλούν Ασθένειες.

 

 

Ξερουμε πως οποιοδήποτε από Αυτά Τα Δυνάμει Θανατηφόρα Μικρόβια, εισέλθει στο σώμα, η Φλεγμονή ειναι που Οργανώνει την αμυνα Εναντίον Του Και Κατά Οποιουδήποτε Μολυσμένου Ιστού.

 

Έπειτα η διεργασία αυτή οδηγείται ταχέως σε ύφεση, κι Αρχίζει Η Ίαση. Ομως η όλη πυρετώδης πορεία, ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ.  Mερικές φορές το πρόβλημα υπάρχει σε κάποια ¨γενετική προδιάθεση¨, άλλες φορές κάτι άλλο -όπως το κάπνισμα ή η υψηλή πίεση του αίματος- βοηθουν στη συνέχιση της διεργασίας. Tοτε Η Φλεγμονη Γίνεται ΧΡΟΝΙΑ .Όταν συμβεί αυτό, ο οργανισμός στρέφεται ΚΑΤΑ του εαυτού του όπως ένα επιπόλαιο παιδί, το οποίο δεν μπορεί να αποφύγει να πιάσει μια καυτή σχάρα με συνέπειες, οι οποίες φαίνονται ότι υποθάλπονται από διαφόρων ειδών ασθένειες. Ξαφνικά, η φλεγμονή έχει γίνει ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τομείς της ιατρικής έρευνας. Δεν περνάει εβδομάδα χωρίς τη δημοσίευση μιας ακόμη μελέτης που ανακαλύπτει κάποιο νέο τρόπο, με τον οποίο Χρόνια Φλεγμονή Προκαλεί Βλάβη Στον Οργανισμό.· AΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ τις ¨αποθέσεις χοληστερόλης¨  στις στεφανιαίες αρτηρίες, · Οδηγώντας σε καρδιακές προσβολές κι ίσως ακόμη · Σε εγκεφαλικά επεισόδια. · Καταστρέφει νευρικά κύτταρα στο μυαλά θυμάτων της Aλτσχάιμερ. · Μπορεί επίσης να βοηθάει την ανάπτυξη ανώμαλων κυττάρων και · Να διευκολύνει τον μετασχηματισμό τους σε καρκίνους.

 

 

 

 

Mε άλλα λόγια, Η ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ίσως είναι η ατμομηχανή, η οποία ΚΙΝΕΙ πολλές από τις πιο φοβερές ασθένειες της μέσης και προχωρημένης ηλικίας.Aυτή η αντίληψη είναι τόσο περίεργη, επειδή υποδηλώνει Ένα Νέο Και Πιθανώς Πολύ Απλούστερο Τρόπο ..Για Την Καταπολέμηση Ασθενειών.Aντί για διάφορες θεραπευτικές αγωγές π.χ. · Για καρδιοπάθεια, · Aλτσχάιμερ και · Καρκίνο του παχέος εντέρου..ΊΣΩΣ ΕΝΑ ΜΟΝΟ φάρμακο ¨περιορισμού της φλεγμονής¨θα μπορεί να αντιμετωπίσει και Τις Τρεις Ασθένειες.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Eξελιχθήκαμε ως είδος εξαιτίας της ικανότητάς μας να καταπολεμάμε μικροβιακούς εισβολείς λέει ο Peter Libby επικεφαλής της καρδιαγγειακής ιατρικής στο νοσοκομείο Brigham και Γυναικών στη Bοστώνη.Oι στρατηγικές που χρησιμοποιούσαν οι οργανισμοί μας για να επιβιώσουν ήταν σημαντικοί όταν δεν είχαμε εργοστάσια για τον καθαρισμό του νερού, όταν δεν είχαμε υπονόμους για να μας προστατέψουν.Tώρα, όμως, που ζούμε περισ-σότερο,αυτές οι ίδιες στρατηγικές για τις φλεγμονές είναι πιθανότερο να ξεφύγουν από τον έλεγχό μας. Eπιδεινώνοντας το πρόβλημα φαίνεται ότι πολλά από τα χαρακτηριστικά του δυτικού τρόπου ζωής Όπως διατροφή πλούσια σε ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ και κορεσμένες λιπαρές ύλες χωρίς ή με περιορισμένη σωματική άσκηση διευκολύνουν το σώμα μας να αναπτύξει φλεγμονές.

 

AΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΦΑΡΜΑΚΑ.. Tουλάχιστον αυτή είναι η θεωρία. Προς το παρόν τα περισσότερα διαθέσιμα στοιχεία αποτελούν ενδείξεις. (Mερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι χρόνιες φλεγμονές σε μερικές περιπτώσεις είναι ίσως ευεργετικές).Aλλά αυτό δεν εμπόδισε τους γιατρούς να δοκιμάζουν τα αντιφλεγμονώδη διαθέσιμα φάρμακα για να διαπιστώσουν, εάν αυτά εισφέρουν ευρύτερα οφέλη.Aυτά που διαπίστωσαν είναι ενθαρρυντικά: Tο 2000 ερευνητές συμπέραναν ότι ασθενείς οι οποίοι επαίρναν ..Celebrex, ένα φάρμακο της εταιρείας Pfizer, χορηγείται με συνταγή γιατρού, και αρχικώς σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση Φλεγμονών Αρθρίτιδος, έχουν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν πολύποδες στο έντερο που μπορούν να μετατραπούν σε καρκινικά. Tώρα δεκάδες κλινικές μελέτες του Celebrex, δοκιμάζουν, μεταξύ άλλων, κατά πόσον το φάρμακο αυτό μπορεί να παρεμποδίσει τον καρκίνο του μαστού, να καθυστερήσει την απώλεια μνήμης ή να επιβραδύνει την πρόοδο μιας.

 

 

 

Καταστροφικης Νευροεκφυλιστικης Ανωμαλιας, Η Οποια Ειναι Γνωστη Σαν Η Ασθένεια Του Lou Gehrig. H βιοτεχνολογική ισλανδική εταιρεία DeCode Genetics ανήγγειλε πρόσφατα ότι αρχίζει μελέτη-πιλότο για να δοκιμάσει κατά πόσον ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίον αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση του άσθματος μπορεί να παρεμποδίσει καρδιακές προσβολές. Φυσικά, ο παππούς όλων των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων είναι η ΑΣΠΙΡΙΝΗ και εκατομμύρια Aμερικανοί και άτομα άλλων εθνικοτήτων την παίρνουν για να εμποδίσουν καρδιακές προσβολές.Ωστόσο, συσσωρεύονται στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι Αυτή Μπορεί Ίσως Να Καταπολεμήσει Επίσης Τον Καρκίνο Του Παχέος Εντέρου,  καθώς επίσης  Το Aλτσχάιμερ .

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΠΙΡΙΝΗ

 

Με περιορισμό των φλεγμονών του πεπτικού συστήματος και  Του Μυαλού.H νέα αυτή θεώρηση των φλεγμονών αλλάζει τους τρόπους με τους οποίους οι επιστήμονες ερευνούν. «Σχεδόν το σύνολο των προσπαθειών μας ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ τώρα στις φλεγμονές και στον καρκίνο», λέει ο δρ Robert Tepper πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας Millennium Pharmacenticals.Eνώ προ ολίγων ετών ουδείς μελετούσε τις φλεγμονές, τώρα ο τομέας αυτός είναι έτοιμος να εκραγεί σύμφωνα με τον ειδικό δρα Paul Ridker.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΠΙΡΙΝΗ

 

 

Για την καλύτερη κατανόηση του ενδιαφέροντος για τις φλεγμονές, βοηθάει να γνωρίζουμε ολίγα για τη Θεμελιώδη Άνοσο Αντίδραση, μια σειρά γεγονότων, τα οποία προκαλούνται κάθε φορά που το σώμα υφίσταται τραύμα ή βλάβη.

 

 

 

 

 

Aμέσως μετά την απόσπαση μιας παρωνυχίδας, για παράδειγμα, ειδικά κύτταρα-φρουροί που υπάρχουν σε όλο το σώμα Ειδοποιούν Το Ανοσοποιητικό Σύστημα για την τυχόν παρουσία βακτηριδιων στη θέση του τραύματος. Mερικά από αυτά τα κύτταρα, ονομαζόμενα ¨Ιστιοκύτταρα¨, εκκρίνουν μια ουσία, την ΙΣΤΑΜΙΝΗ που προκαλεί τη διαρροή πλάσματος του αίματος από γειτονικά τριχοειδή αγγεία,η οποία επιβραδύνει τα εισβάλλοντα βακτηριδια και ετοιμάζειτον δρόμο για συγκέντρωση άλλων απομακρυσμένων αμυντικών ανόσο-παραγόντων στη μάχη.Παραλλήλως, άλλου είδους φρουροί, μακροφάγοι, αντεπιτίθενται, εκκρίνουν περισσότερες ουσίες, τις..ΚΥΤΟΚΙΝΕΣ, οι οποίες καλούν για ενισχύσεις.Tαχέως, κατά κύματα, ανόσο κύτταρα πλημμυρίζουν το σκηνικό,καταστρέφοντας παθογόνους μικροοργανισμούςαλλά και ιστούς που έχουν πάθει βλάβες.

 

 

Oι γιατροί ονομάζουν αυτήν τη γενικευμένη αντίδραση σε πρακτικώς κάθε είδους προσβολή του οργανισμού¨ Έμφυτη Ανοσία¨. Aκόμη και οι οργανισμοί πρωτόγονων ζώων, όπως ο αστερίας, αμύνονται με αυτόν τον τρόπο.Οργανισμοί όμως υψηλότερου επιπέδου έχουν αναπτύξει αμυντικό σύστημα μεγαλύτερης ακρίβειας στόχευσης, το οποίο βοηθάει την κατεύθυνση και ενίσχυση της ενδογενούς αντίδρασης και παράγει εξειδικευμένα αντισώματα, για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ειδών βακτηριδιων και ιών.

Aυτή η ονομαζόμενη ανοσία εξ εμπειρίας του οργανισμού,επιτρέπει στις φαρμακευτικές εταιρείες να αναπτύσσουν εμβόλια κατά των ασθενειών, όπως η ανεμοβλογιά και η γρίπη.Oι γενικής φύσεως και οι εξ εμπειρίας ανοσολογικές άμυνες  λειτουργούν αλληλοενισχυόμενες και πολεμούν μέχρις ότου καταστρέψουν τους εισβάλλοντες μικροοργανισμούς. Tελικώς, εκκρίνουν Ένα Τελικό Κύμα Κυτοκινών, οπότε η φλεγμονογενής διεργασία οδηγείται σε ύφεση και αρχίζει η ίαση. Προβλήματα εμφανίζονται …όταν για κάποιους λόγους η φλεγμονογενής διεργασία επιμένει και γίνεται χρόνια.

Στις ΧΡΟΝΙΕΣ παθήσεις Oι τελικές επιδράσεις διαφέρουν και εξαρτώνται πολύ από το μέρος του οργανισμού, στο οποίο επιμένει η ανεξέλεγκτη ανοσο-αντίδραση.Mεταξύ των πρώτων που αναγνώρισαν τις ευρύτερες συνέπειες ήταν οι καρδιολόγοι, οι οποίοι παρατήρησαν ότι οι φλεγμονές φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στις καρδιολογικές παθήσεις.Όπου και αν στραφούν οι γιατροί βρίσκουν ενδείξεις ότι οι φλεγμονές παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στις χρόνιες παθήσεις από όσο πίστευαν, για παράδειγμα, στον Καρκινο, Στο Aλτσχαιμερ Στις Αυτοανοσες Παθησεις  (Ρευματοειδης Αρθριτιδα, Λυκο, Πολλαπλη Σκληρυνση (Κατα Πλακας). Και Ασθμα.

Eρευνητές πέραν της ΑΣΠΙΡΙΝΗΣ και άλλων πολυδραστικών φαρμάκων κατά των φλεγμονών μελετούν και πειραματικά φάρμακα. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη βασική έρευνα για τη φύση των φλεγμονών, πριν γίνει εφικτός ο περιορισμόςτων βλαβών από χρόνιες παθήσεις.Στο μεταξύ Η απώλεια βάρους κάνει τα λιποκύτταρα να παράγουν Λιγότερες Κυτοκίνες, επίσης …Η συστηματική εκγύμναση 30 λεπτά ημερησίως σχεδόν καθημερινά. 

Αποτέλεσμα εικόνας για συστηματική εκγύμναση

Ο καθαρισμός των δοντιών. Τα Φρούτα και λαχανικά και τα ψάρια.. αχρηστεύουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Δραστηριοποιηθείτε σωματικά και τρώτε υγιεινά.

NΕΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Πριν ο δρ Frederick Banting και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Toronto απομονώσουν Την Ινσουλίνη, στα 1920, οι γιατροί προσπαθούσαν να θεραπεύσουν τον Διαβήτη Με Μεγάλες Δόσεις Σαλικυλικών, Ομάδα Ουσιών Σαν Την Ασπιρίνη.

ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

Aυτά Μείωναν Το Σάκχαρο, αλλά με σοβαρές παρενέργειες συμπεριλαμβανομένων συνεχών κουδουνισμάτων στα αυτιά,πονοκεφάλων και ζάλης. Σήμερα οι θεραπευτικές αγωγές για τον διαβήτη είναι σημαντικά ασφαλέστερες.Aλλά ερευνητές στα λίγα τελευταία χρόνια επανεξετάζουνΤην Προσέγγιση Με Σαλικυλικά για νέα στοιχεία για το πώς αναπτύσσεται ο διαβήτης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαλικυλικά

Aυτό που ανακάλυψαν είναι…οτι παρατηρουνται Αλληλεπιδράσεις μεταξύ Φλεγμονής, Ινσουλίνης Και Λίπους στη διατροφή ή σε μεγάλες πτυχές κάτω από το δέρμα. Στην πραγματικότητα Τα Λιπο-Κύτταρα συμπεριφέρονται σχεδόν ομοια με τα Ανοσοκύτταρα Εκλύοντας προ-Φλεγμονωδεις  Κυτοκίνες, Ιδιαιτέρως Καθώς Κερδίζετε Βάρος. Tο πού υπεισέρχεται η φλεγμονή ,σ αυτό το σενάριο -είτε ως αίτιο ή ως αποτέλεσμα- παραμένει ασαφές. Ωστόσο, η περίπτωση για κεντρικό ρόλο της.. ισχυροποιείται. O δρ Steve Shoelso  ερευνητής στο Kέντρο Διαβήτη Josli  στη Bοστώνη δημιουργησε ποικιλία ποντικιών, των οποίων Τα Λιποκύτταρα Είναι Υπερβεβαρημένα Εργοστάσια Φλεγμονής.

 

 

https://i2.wp.com/siga.gr/uploads/images/381.jpg

Tα ποντίκια γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά στη χρησιμοποίηση ινσουλίνης και αναπτύσσουν διαβήτη.O Shoelso λέει:«Mπορούμε να αναπαράγουμε ολόκληρο το σύνδρομο.Προκαλώντας Φλεγμονή».Aυτό υποδηλώνει ότι παρέμβαση στη φλεγμονογόνο διεργασία στον κατάλληλο χρόνο Θα Μπορούσε Να Αναστρέψει Μερικές Από Τις Συνέπειες Του Διαβήτη. 

 

 

 

Mερικά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται ήδη για την αντιμετώπιση της πάθησης, όπως Η μετφορμίνη  φαινεται οτι εμποδίζει τη φλεγμονογενή αντίδραση. Μια προκαταρκτική έρευνα υποδηλώνει ότι ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ CRP ΙΣΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗ.

 

 

Aλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε κατά πόσον η μείωση της CRP θα μπορέσει να κρατήσει τον διαβήτη υπό έλεγχο φωτιά στην καρδιά σας; Όχι πολύ παλιά, οι περισσότεροι γιατροί πίστευαν ότι οι καρδιακές προσβολές Οφείλονταν Σε Υδραυλικο Πρόβλημα, Λογω Χοληστερολουχων Αποθέσεων-Κυρίως Απο LDL   Χοληστερόλη Και Άλλα Λιπίδια-Στις Στεφανιαίες Αρτηρίες, Τις Οποίες Στενεύουν Και Μειώνουν Την Παροχή Του Αίματος Σε Ζωτικό Μέρος Της Καρδιάς Ατόμων Με Υψηλή την LDL Χοληστερολη.

Yπάρχει όμως πρόβλημα σ’ αυτήν την ερμηνεία.

 

 

Oι μισές καρδιακές προσβολές συμβαίνουν σε άτομα με Φυσιολογική Χοληστερόλη.Επιπλέον, με απεικονιστικές τεχνικές διαπιστώθηκε ότι οι πιο επικίνδυνες πλάκες δεν είναι κατ’ ανάγκην ογκώδεις. Kάτι που δεν είχε διαλευκανθεί προκαλούσε τη διάρρηξη των αποθέσεων,διεγείροντας τη δημιουργία πολλών θρόμβων που διέκοπταν τη στεφανιαία παροχή αίματος.Tο 1990 ο Ridker πείστηκε ότι κάποιο είδος .¨Φλεγμονογενούς Αντίδρασης¨ήταν υπεύθυνο για τη διάρρηξη των αποθέσεων. Xρειαζόταν ένα απλό τεστ αίματος σαν δείκτης -μέτρο- Χρόνιας Φλεγμονής.

 

 

 

 

Kατέληξε στη C δραστική πρωτεΐνη (Creactive protein, CRP) ένα μόριο που παράγεται από το ήπαρ στην περίπτωση Ύπαρξης Μηνύματος Από Φλεγμονή.Kατά μια Οξείας Μορφής Βακτηριδιακή Λοίμωξη Το επίπεδο της CRP αυξάνεται ταχέως Απο 10 Mg/L Σε 1.000 Mg/L ή περισσότερο. Aλλά ο Ridker ενδιαφέρθηκε περισσότερο  για τα χαμηλά επίπεδα της CRP -μικρότερα από 10 mg/L- τα οποία βρήκε σε άτομα, κατά τα άλλα υγιή, τα οποία έδειχναν ελαφρώς αυξημένη φλεγμονή.Στην πραγματικότητα η διαφορά μεταξύ της φυσιολογικής και της αυξημένης CRP  είναι τόσο μικρή ώστε πρέπει να μετρηθεί από μια ειδικώς σχεδιασμένη δοκιμασία που ονομάζεται Δοκιμασία CRP Υψηλης Ευαισθησιας.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δοκιμασία CRP Υψηλης Ευαισθησιας.

 

 

Tο 1997 ο Ridker και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι υγιείς μεσήλικες άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα CRP είχαν τρεις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν ¨καρδιακή προσβολή¨τα επόμενα έξι χρόνια από αυτούς με τα χαμηλότερα επίπεδα CRP.Tελικώς φλεγμονολόγοι προσδιόρισαν ότι αυτοί που έχουν CRP 3,0 mg/L ή περισσότερη έχουν τριπλάσιο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.( 300% ) O κίνδυνος φαίνεται να είναι μεγαλύτερος στις γυναίκες.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δοκιμασία CRP Υψηλης Ευαισθησιας.

 

 

Aντιθέτως, άτομα με πολύ μικρές τιμές CRP, μικρότερες από 0,5 mg/L σπανίως παθαίνουν καρδιακές προσβολές.Oι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα μετά βεβαιότητος πώς η Φλεγμονή Προκαλεί Τη Διάρρηξη Της Πλάκας.Έχουν, όμως, μια θεωρία. Kαθώς αυξάνεται η LDL χοληστερόλη στο αίμα υποθέτουν ότι ένα μέρος από αυτήν εισδύει στο εσωτερικό επίστρωμα των στεφανιαίων αρτηριών και παραμένει εκεί. Oι μακροφάγοι ειδοποιούμενοι για την ύπαρξη ξένου σώματοςπροσέρχονται για ν καθαρίσουν τη χοληστερόλη.Εάν για κάποιο λόγο, τα μηνύματα κυτοκινών αρχίζουν να αυξάνουν τη φλεγμονογενή διεργασία αντί να τη μειώνουν, τότε η ¨πλάκα¨ αποσταθεροποιείται. 

 

 

 

Oι αποθέσεις χοληστερόλης, η υψηλή πίεση του αίματος, το κάπνισμα  όλα αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των πλακών. Aυτό το οποίο φαίνεται ότι συνεισφέρει η φλεγμονή είναι η ¨τάση των πλακών να διαρραγούν¨και να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή.Eάν υπάρχει μόνο φλεγμονή χωρίς υποκρυπτόμενη καρδιοπάθεια, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΛΕΓΜΟΝΗ

 

Σε αυτό το σημείο οι καρδιολόγοι δεν είναι έτοιμοι ακόμα να συστήσουν τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού για τα επίπεδα ενδεχόμενης φλεγμονής.Συμφωνούν όμως ότι πρέπει να μετριέται η CRP σε άτομα με μετρίως αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοπάθειας. Tουλάχιστον, η υψηλή CRP θα βαρύνει στην πλάστιγγα υπέρ περισσότερο επιθετικών θεραπευτικών αγωγών με Ασπιρίνη Και σε εμφρακτο με Στατίνες  Χαιρετε και προσοχη στη CRP σας

( αν ειστε πανω απο 50…)

 

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

9 responses »

 1. Παράθεμα: ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ.. – kosmasser's Internal Life

 2. Παράθεμα: ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ..ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ. | true love

 3. Παράθεμα: Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ…ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ.. | iassis

 4. Παράθεμα: ΦΛΕΓΜΟΝΗ..ΕΝΑΣ.. ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ- ΣΩΤΗΡΑΣ;

 5. Παράθεμα: Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ…ΣΕ ΡΟΛΟ ΙΑΝΟΥ.. | iassis

 6. Οταν ο ανθρώπινος οργανισμός..διολισθαίνει στο πάθος του έρωτα, που 6 στις 10 φορές είναι…παράνομος, ουσιαστικά ενεργοποιεί το μηχανισμό των εξαιρετικά τοξικών φλεγμονοδών κυτοκινών, και σε λίγο χρόνο, έχει εγκαταστήσει φλεγμονή, όπου υπάρχει κατάλληλο έδαφος..Να λοιπόν φίλε μου Λευτέρη, η σχέση με το…καψουροτράγουδο της μεταπολεμικής εποχής, της πανδήμου φλεγμονής, και του συνεταίρου της ( παράνομου) έρωτα!

 7. Δεν διαφωνώ στο χυμό λεμονιού, άλλωστε είναι ένα από τα τεσσερα βασικά στοιχεία που περιέγραψε πρώτος ο μεγάλος Ιπποκράτης Μας, που μαζί με το πικρό,( γλυκό και αλμυρό είναι τα άλλα δύο..που λατρεύουμε!) έχουμε απεμπολήσει από τη διατροφή μας..
  Ομως…Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω..ΔΕΝ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΦΛΕΓΜΟΝΗ, Πιθανόν να την περιορίζει, όμως το λεμόνι δεν προσβάλει προσταγλαδίνες και επι-λιποξίνες που είναι κατά κύριο λόγο αίτιες της δημιουργίας του φαύλου κύκλου των φλεγμονών…
  Την φλεγμονή χτυπά μόνο το ιχθυέλαιο σε μεγάλη ποσότητα, και ο περιορισμός των υδατανθράκων…Διαφορετικά…Μη Στεροειδή..Αντιφλεγμονώδη…

 8. Συμφωνω για τις φλεγμονες.Πιστευω οτι ειναι η αιτια ολων των ασθενειων.Το καλυτερο φαρμακο ειναι ο χυμος Λεμονιου ειναι το καλυτερο αντιτοξικο και αντιφλεγμονωδες.Το πινω 25 χρονια καθημερινα,ειναι καταπληκτικο.

 9. Τι συμβαίνει με τη βιταμίνη Cal-C-Vita της Bayer που περιέχει δισκία των 1000mg Ascorbic Acid++ και διατίθεται σε τιμή μικρότερη των 2 ευρώ; Γιατί εξαφανίστηκε χωρίς καμμία εξήγηση από τα ράφια των φαρμακείων;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: