RSS Feed

ΦΛΕΓΜΟΝΗ..ΕΝΑΣ.. ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ- ΣΩΤΗΡΑΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΛΕΓΜΟΝΗ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΛΕΓΜΟΝΗ

Tο Aλτσχάιμερ, μια καρδιακή προσβολή , ο καρκίνος του παχέος εντέρου, εχουν στενη σχεση, Μ Έναν αρχεγονο Αμυντικό Μηχανισμό  Του Ανοσου Συστήματος μας 

τη  φ λ ε γ μ ο ν η

 

 

 

Η Φλεγμονή ειναι που Οργανώνει την α μ υ ν α  Εναντίον Του Και Κατά Οποιουδήποτε Μολυσμένου Ιστού.Στη συνεχεια  αρχιζει  ύφεση, Η Ίαση. 

 

 

 

 

 

 

 

Ξαφνικά, η φ λ ε γ μ ο ν ή   έχει γίνει ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τομείς της ιατρικής έρευνας. 

Α π ο σ τ α θ ε ρ ο π ο ι ε ι  τις ¨αποθέσεις χοληστερόλης¨  στις στεφανιαίες αρτηρίες, · Οδηγώντας σε καρδιακές προσβολές κι ίσως ακόμη · Σε εγκεφαλικά επεισόδια. ·

Κ α τ α σ τ ρ έ φ ε ι νευρικά κύτταρα στο μυαλά θυμάτων της Aλτσχάιμερ.

Μπορεί επίσης να βοηθάει την ανάπτυξη ανώμαλων κυττάρων και · Να διευκολύνει τον μετασχηματισμό τους σε καρκίνους.

 

 

Mε άλλα λόγια, η  χ ρ ο ν ι α   φλεγμονη  ίσως είναι η ατμομηχανή, η οποία κινει πολλές από τις πιο φοβερές ασθένειες της μέσης και προχωρημένης ηλικίας.

Aυτή η αντίληψη είναι τόσο περίεργη, επειδή υποδηλώνει Ένα Νέο Και Πιθανώς Πολύ Απλούστερο Τρόπο

Για Την Κ α τ α π ο λ έ μ η σ η  Ασθενειών.Aντί για διάφορες θεραπευτικές αγωγές π.χ. · Για καρδιοπάθεια, · Aλτσχάιμερ και · Καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ισως ενα μονο φαρμακο ¨περιορισμού της φλεγμονής¨θα μπορεί να αντιμετωπίσει και Τις Τρεις Ασθένειες.

 

 

 

 

Aλλά αυτό δεν εμπόδισε τους γιατρούς να δοκιμάζουν τα αντιφλεγμονώδη διαθέσιμα φάρμακα για να διαπιστώσουν, εάν αυτά εισφέρουν ευρύτερα οφέλη. Aυτά που διαπίστωσαν είναι ενθαρρυντικά: 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δοκιμασία CRP Υψηλης Ευαισθησιας.

 

 

Tο 2000 ερευνητές συμπέραναν ότι ασθενείς οι οποίοι επαίρναν  C e l e b r e x , ένα φάρμακο της εταιρείας Pfizer, που χορηγείται με συνταγή γιατρού, και αρχικώς σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση Φλεγμονών Αρθρίτιδος, έχουν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν  πολύποδες στο έντερο που μπορούν να μετατραπούν σε καρκινικά να επιβραδύνει την πρόοδο μιας καταστροφικης Νευροεκφυλιστικης Ανωμαλιας, την Ασθένεια Του Lou Gehrig. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Φυσικά, ο παππούς όλων των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων είναι η α σ π ι ρ ι ν η  και εκατομμύρια Aμερικανοί και άτομα άλλων εθνικοτήτων την παίρνουν για να εμποδίσουν καρδιακές προσβολές.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΠΙΡΙΝΗ

 

 

 

 

 

Aμέσως μετά την απόσπαση μιας παρωνυχίδας, για παράδειγμα, ειδικά κύτταρα-φρουροί που υπάρχουν σε όλο το σώμα Ειδοποιούν Το Ανοσοποιητικό Σύστημα για την τυχόν παρουσία βακτηριδιων στη θέση του τραύματος. Mερικά από αυτά τα κύτταρα, ονομαζόμενα ¨Ιστιοκύτταρα¨, εκκρίνουν μια ουσία, την ι σ τ α μ ι ν η που προκαλεί τη διαρροή πλάσματος του αίματος από γειτονικά τριχοειδή αγγεία,η οποία επιβραδύνει τα εισβάλλοντα βακτηριδια και ετοιμάζει τον δρόμο για συγκέντρωση άλλων αμυντικών ανόσο-παραγόντων στη μάχη.Παραλλήλως, άλλου είδους φρουροί, μακροφάγοι, αντεπιτίθενται, εκκρίνουν περισσότερες ουσίες, τις  κυτοκινες  οι οποίες καλούν για ενισχύσεις.Tαχέως, κατά κύματα, ανόσο κύτταρα πλημμυρίζουν το σκηνικό,καταστρέφοντας παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά και ιστούς που έχουν πάθει βλάβες.

 

 

Oι γιατροί ονομάζουν αυτήν τη γενικευμένη αντίδραση σε πρακτικώς κάθε είδους προσβολή του οργανισμού¨ Έμφυτη Ανοσία¨. Aκόμη και οι οργανισμοί πρωτόγονων ζώων, όπως ο αστερίας, αμύνονται με αυτόν τον τρόπο.Οργανισμοί όμως υψηλότερου επιπέδου έχουν αναπτύξει αμυντικό σύστημα μεγαλύτερης ακρίβειας στόχευσης, το οποίο βοηθάει την κατεύθυνση και ενίσχυση της ενδογενούς αντίδρασης και παράγει εξειδικευμένα αντισώματα, για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ειδών βακτηριδιων και ιών.

 

 

Aυτή η ονομαζόμενη α ν ο σ ί α  εξ εμπειρίας του οργανισμού,επιτρέπει στις φαρμακευτικές εταιρείες να αναπτύσσουν εμβόλια κατά των ασθενειών, όπως η ανεμοβλογιά και η γρίπη.Oι γενικής φύσεως και οι εξ εμπειρίας ανοσολογικές άμυνες  λειτουργούν αλληλοενισχυόμενες και πολεμούν μέχρις ότου καταστρέψουν τους εισβάλλοντες μικροοργανισμούς.

Tελικώς, εκκρίνουν Ένα Κύμα Κ υ τ ο κ ι ν ώ ν , οπότε η φλεγμονογενής διεργασία οδηγείται σε ύφεση και αρχίζει η  ίαση .

 

 

Προβλήματα εμφανίζονται όταν για κάποιους λόγους η φλεγμονογενής διεργασία επιμένει και γίνεται χρόνια.

 

 

 

ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

 

 

 

 

 

Όπου και αν στραφούν οι γιατροί βρίσκουν ενδείξεις ότι οι φλεγμονές παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στις χρόνιες παθήσεις από όσο πίστευαν, για παράδειγμα, στον Καρκινο, Στο Aλτσχαιμερ Στις Αυτοανοσες Παθησεις  (Ρευματοειδης Αρθριτιδα, Λυκο, Πολλαπλη Σκληρυνση (Κατα Πλακας). Και Ασθμα.Eρευνητές πέραν της α σ π ι ρ ι ν η ς και άλλων πολυδραστικών φαρμάκων κατά των φλεγμονών μελετούν και πειραματικά φάρμακα. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη βασική έρευνα για τη φύση των φλεγμονών, πριν γίνει εφικτός ο περιορισμός των βλαβών από χρόνιες παθήσεις.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για συστηματική εκγύμναση

 

Στο μεταξύ Η απώλεια βάρους κάνει τα λιποκύτταρα να παράγουν Λιγότερες Κυτοκίνες, επίσης .Η συστηματική εκγύμναση 30 λεπτά ημερησίως σχεδόν καθημερινά. 

 

Ο καθαρισμός των δοντιών. Τα Φρούτα και λαχανικά και τα ψάρια,αχρηστεύουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Δραστηριοποιηθείτε σωματικά και τρώτε υγιεινά.

 

Πριν ο δρ Frederick Banting και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Toronto απομονώσουν Την Ινσουλίνη, στα 1920, οι γιατροί προσπαθούσαν να θεραπεύσουν τον Διαβήτη Με Μεγάλες Δόσεις Σαλικυλικών, Ομάδα Ουσιών Σαν Την Ασπιρίνη.Aυτά Μείωναν Το Σάκχαρο, αλλά με σοβαρές παρενέργειες συμπεριλαμβανομένων συνεχών κουδουνισμάτων στα αυτιά,πονοκεφάλων και ζάλης. 

 

 

Στην πραγματικότητα Τα Λιπο-Κύτταρα συμπεριφέρονται σχεδόν ομοια με τα Ανοσοκύτταρα Εκλύοντας προ-Φλεγμονωδεις  Κυτοκίνες, Ιδιαιτέρως Καθώς Κερδίζετε Βάρος. Tο πού υπεισέρχεται η φλεγμονή ,σ αυτό το σενάριο -είτε ως αίτιο ή ως αποτέλεσμα- παραμένει ασαφές. Ωστόσο, η περίπτωση για κεντρικό ρόλο της ισχυροποιείται 

 

Πριν μολις λιγα χρονια, ολοι πιστευαν  ότι οι καρδιακές προσβολές Οφείλονταν Σε Υδραυλικο Πρόβλημα, Λογω Χοληστερολουχων Αποθέσεων-Κυρίως Απο LDL   Χοληστερόλη Και Άλλα Λιπίδια-Στις Στεφανιαίες Αρτηρίες, Τις Οποίες Στενεύουν Και Μειώνουν Την Παροχή Του Αίματος Σε Ζωτικό Μέρος Της Καρδιάς Ατόμων Με Υψηλή την LDL Χοληστερολη.

 

Yπάρχει όμως πρόβλημα σ’ αυτήν την ερμηνεία.Oι μισές καρδιακές προσβολές συμβαίνουν σε άτομα με Φυσιολογική Χοληστερόλη.Επιπλέον, με απεικονιστικές τεχνικές διαπιστώθηκε ότι οι πιο επικίνδυνες πλάκες δεν είναι κατ’ ανάγκην ο γ κ ώ δ ε ι ς. Kάτι που δεν είχε διαλευκανθεί προκαλούσε τη διάρρηξη των αποθέσεων,διεγείροντας τη δημιουργία πολλών θρόμβων που διέκοπταν τη στεφανιαία παροχή αίματος.

 

Tο 1990 ο Ridker πείστηκε ότι κάποιο είδος ¨Φλεγμονογενούς Αντίδρασης¨ήταν υπεύθυνο για τη διάρρηξη των αποθέσεων. Xρειαζόταν ένα απλό τεστ αίματος σαν δείκτης -μέτρο- Χρόνιας Φλεγμονής.

 

Kατέληξε στη C δραστική πρωτεΐνη

Creactive protein, C R P

ένα μόριο που παράγεται από το ήπαρ στην περίπτωση Ύπαρξης Μηνύματος Από Φλεγμονή.Kατά μια Οξείας Μορφής Βακτηριδιακή Λοίμωξη Το επίπεδο της CRP αυξάνεται ταχέως Απο 10 Mg/L Σε 1.000 Mg/L ή περισσότερο.

 

 

Aλλά ο Ridker ενδιαφέρθηκε περισσότερο  για τα χαμηλά επίπεδα της CRP -μικρότερα από 10 mg/L- τα οποία βρήκε σε άτομα, κατά τα άλλα υγιή, τα οποία έδειχναν ελαφρώς αυξημένη φλεγμονή.

Στην πραγματικότητα η διαφορά μεταξύ της φυσιολογικής και της αυξημένης CRP  είναι τόσο μικρή ώστε πρέπει να μετρηθεί από μια ειδικώς σχεδιασμένη δοκιμασία που ονομάζεται Δοκιμασία CRP Υψηλης Ευαισθησιας.

Tο 1997 ο Ridker και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι υγιείς μεσήλικες άνδρες με τα υ ψ η λ ό τ ε ρ α επίπεδα CRP είχαν τρεις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν ¨καρδιακή προσβολή¨τα επόμενα έξι χρόνια από αυτούς με τα χαμηλότερα επίπεδα CRP.

Tελικώς φλεγμονολόγοι προσδιόρισαν ότι αυτοί που έχουν CRP 3,0 mg/L ή περισσότερη έχουν τριπλάσιο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.( 300% ) O κίνδυνος φαίνεται να είναι μεγαλύτερος στις γυναίκες.

Aντιθέτως, άτομα με πολύ μικρές τιμές CRP, μικρότερες από 0,5 mg/L  σ π α ν ί ω ς παθαίνουν καρδιακές προσβολές.Oι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα μετά βεβαιότητος πώς η Φλεγμονή Προκαλεί Τη Διάρρηξη Της Πλάκας. Έχουν, όμως, μια θεωρία.

 

Kαθώς αυξάνεται η LDL χοληστερόλη στο αίμα υποθέτουν ότι ένα μέρος από αυτήν ε ι σ δ ύ ε ι στο εσωτερικό επίστρωμα των στεφανιαίων αρτηριών και παραμένει εκεί. Oι μακροφάγοι ειδοποιούμενοι για την ύπαρξη ξένου σώματος προσέρχονται για να  καθαρίσουν τη χοληστερόλη.Εάν για κάποιο λόγο, τα μηνύματα κυτοκινών αρχίζουν να αυξάνουν τη φλεγμονογενή διεργασία αντί να τη μειώνουν, τότε η ¨πλάκα¨ αποσταθεροποιείται.

 

 

 

 

Oι αποθέσεις χοληστερόλης, η υψηλή πίεση του αίματος, το κάπνισμα  όλα αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των πλακών Aυτό το οποίο φαίνεται ότι συνεισφέρει η φλεγμονή είναι η ¨τάση των πλακών να διαρραγούν¨και να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή.Eάν υπάρχει μόνο φλεγμονή χωρίς υποκρυπτόμενη καρδιοπάθεια, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

 

https://i2.wp.com/siga.gr/uploads/images/381.jpg

 

Σ αυτό το σημείο οι καρδιολόγοι δεν είναι έτοιμοι ακόμα να συστήσουν τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού για τα επίπεδα ενδεχόμενης φλεγμονής.Συμφωνούν όμως ότι πρέπει να μετριέται η C R P  σε άτομα με μετρίως αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοπάθειας. Tουλάχιστον, η υψηλή CRP θα βαρύνει στην πλάστιγγα υπέρ περισσότερο επιθετικών θεραπευτικών αγωγών με Α σ π ι ρ ί ν η  Και σε εμφρακτο με Στατίνες 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαλικυλικά

 

Χαιρετε και προσοχη στη CRP σας,αν ειστε πανω απο 50  

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δοκιμασία CRP Υψηλης Ευαισθησιας.

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

12 responses »

 1. Παράθεμα: ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΕΧΘΡΟΣ. | Kosmaser's Weblog

 2. Παράθεμα: ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΑΝΟΣΟ..ΕΙΝΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ. | iassis

 3. Παράθεμα: ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΑΝΟΣΟ..ΕΙΝΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ. | iassis

 4. Παράθεμα: ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ.. – kosmasser's Internal Life

 5. Παράθεμα: ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ..ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ. | true love

 6. Παράθεμα: Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ…ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ.. | iassis

 7. Παράθεμα: ΦΛΕΓΜΟΝΗ..ΕΝΑΣ.. ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ- ΣΩΤΗΡΑΣ;

 8. Παράθεμα: Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ…ΣΕ ΡΟΛΟ ΙΑΝΟΥ.. | iassis

 9. Οταν ο ανθρώπινος οργανισμός..διολισθαίνει στο πάθος του έρωτα, που 6 στις 10 φορές είναι…παράνομος, ουσιαστικά ενεργοποιεί το μηχανισμό των εξαιρετικά τοξικών φλεγμονοδών κυτοκινών, και σε λίγο χρόνο, έχει εγκαταστήσει φλεγμονή, όπου υπάρχει κατάλληλο έδαφος..Να λοιπόν φίλε μου Λευτέρη, η σχέση με το…καψουροτράγουδο της μεταπολεμικής εποχής, της πανδήμου φλεγμονής, και του συνεταίρου της ( παράνομου) έρωτα!

 10. Δεν διαφωνώ στο χυμό λεμονιού, άλλωστε είναι ένα από τα τεσσερα βασικά στοιχεία που περιέγραψε πρώτος ο μεγάλος Ιπποκράτης Μας, που μαζί με το πικρό,( γλυκό και αλμυρό είναι τα άλλα δύο..που λατρεύουμε!) έχουμε απεμπολήσει από τη διατροφή μας..
  Ομως…Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω..ΔΕΝ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΦΛΕΓΜΟΝΗ, Πιθανόν να την περιορίζει, όμως το λεμόνι δεν προσβάλει προσταγλαδίνες και επι-λιποξίνες που είναι κατά κύριο λόγο αίτιες της δημιουργίας του φαύλου κύκλου των φλεγμονών…
  Την φλεγμονή χτυπά μόνο το ιχθυέλαιο σε μεγάλη ποσότητα, και ο περιορισμός των υδατανθράκων…Διαφορετικά…Μη Στεροειδή..Αντιφλεγμονώδη…

 11. Συμφωνω για τις φλεγμονες.Πιστευω οτι ειναι η αιτια ολων των ασθενειων.Το καλυτερο φαρμακο ειναι ο χυμος Λεμονιου ειναι το καλυτερο αντιτοξικο και αντιφλεγμονωδες.Το πινω 25 χρονια καθημερινα,ειναι καταπληκτικο.

 12. Τι συμβαίνει με τη βιταμίνη Cal-C-Vita της Bayer που περιέχει δισκία των 1000mg Ascorbic Acid++ και διατίθεται σε τιμή μικρότερη των 2 ευρώ; Γιατί εξαφανίστηκε χωρίς καμμία εξήγηση από τα ράφια των φαρμακείων;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: