RSS Feed

ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΓΑΛΗΝΙΚΗ-ΑΛΛΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιατρική

Ιατρική – National Library of Medicine

Η επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης, που είναι επίσης και ο δημιουργός της μεγάλης δικτυακής πύλης για την υγεία MEDLINE. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη του κόσμου, και εδώ υπάρχουν σχεδόν τα πάντα που αφορούν την ιατρική. Εκτός από ένα πλουσιότατο αρχείο online άρθρων, η ιστοσελίδα προσφέρει και μια ιατρική εγκυκλοπαίδεια καθώς και ένα ιατρικό λεξικό.

Ιατρική – National Library of Medicine

Η επίσημη ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης, που είναι επίσης και ο δημιουργός της μεγάλης δικτυακής πύλης για την υγεία MEDLINE. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη του κόσμου, και εδώ υπάρχουν σχεδόν τα πάντα που αφορούν την ιατρική. Εκτός από ένα πλουσιότατο αρχείο online άρθρων, η ιστοσελίδα προσφέρει και μια ιατρική εγκυκλοπαίδεια καθώς και ένα ιατρικό λεξικό.

Παγκόσμια Υγεία – Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), όπου μπορείτε να βρείτε ό,τι πληροφορίες θέλετε σχετικά με την υγεία και τις ασθένειες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για αληθινό χρυσωρυχείο, αν βρίσκεστε σε αναζήτηση στατιστικών στοιχείων σχετικά με την παγκόσμια υγεία. Η ιστοσελίδα φιλοξενεί επίσης τη βάση δεδομένων WHOLIS, όπου κανείς μπορεί να βρει όλες τις δημοσιεύσεις του WHO από το 1948. Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις υπάρχουν μάλιστα και με πλήρες κείμενο.

Υγεία – Πρόληψη ασθενειών

Το Centers for Disease Control and Prevention είναι ένα κρατικό αμερικανικό όργανο, που αποστολή του είναι η πρόληψη ασθενειών και επιδημιών μέσω της ενημέρωσης. Εδώ θα βρείτε πλήθος πληροφοριών για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Στην ιστοσελίδα ξεχωρίζουν τα «hotspots», που είναι σύντομες εισαγωγές σε επίκαιρα θέματα υγείας.

Υγεία – Μάχη ενάντια στις αλλεργίες

Η ιστοσελίδα αυτή είναι αφιερωμένη στις αλλεργίες και περιέχει αρκετά links για άρθρα σχετικά με αλλεργίες, καθώς και σχετικά βιντεοκλίπ. Διαθέτει επίσης έναν κατάλογο με οργανισμούς που ασχολούνται με τις αλλεργίες, για τους οποίους υπάρχουν και σύντομες περιγραφές.

Άνθρωπος – Άτλαντας του εγκεφάλου

Αποτέλεσμα εικόνας για ο Πανεπιστήμιο του Harvard

Το Πανεπιστήμιο του Harvard έφτιαξε έναν καταπληκτικό άτλαντα του ανθρώπινου εγκεφάλου, που παρουσιάζει τόσο τον υγιή όσο και το πάσχοντα εγκέφαλο από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι φωτογραφίες βασίζονται σε διαφορετικού τύπου τομογραφίες του εγκεφάλου, όλες εκ των οποίων περιγράφονται σ’ ένα εισαγωγικό κείμενο στον άτλαντα. Όπως σε κάθε άτλαντα, οι εικονογραφήσεις είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, ενώ τα κείμενα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο άτλαντας του εγκεφάλου δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το σημείο.

Άνθρωπος – Πρόγραμμα ανθρώπινου γονιδιώματος

Αυτή η ιστοσελίδα περιέχει πέντε πλούσια και ενημερωτικά φωτογραφικά αρχεία από το γιγαντιαίο πρόγραμμα Human Genome Project (HUGO), που είχε ως στόχο τη χαρτογράφηση ολόκληρου του ανθρώπινου γονιδιώματος. Όλες οι φωτογραφίες συνοδεύονται από λεπτομερείς περιγραφές των απεικονίσεών τους και μπορείτε να τις κατεβάσετε με διαφορετικές αναλύσεις. Η ιστοσελίδα περιέχει επίσης links για άλλα φωτογραφικά αρχεία σχετικά με το ίδιο αντικείμενο.

Το μέλλον του ανθρώπου – Οι μηχανές της ζωής

Παράγωγο του μεγάλου προγράμματος HUGO είναι αυτή η ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου ενέργειας η οποία είναι αφιερωμένη στις μηχανές της ζωής, δηλαδή στα συμπλέγματα πολυπρωτεϊνών που διαμορφώνουν τα δραστήρια χημικά συστατικά κάθε γονιδίου. Στόχος αυτού του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, να ερευνηθεί πώς η γνώση μας για τα συμπλέγματα πολυπρωτεϊνών μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανεύρεση προσθετικών ουσιών ή εναλλακτικών ενεργειακών πηγών αντί των ορυκτών καυσίμων, ώστε να μειωθεί η εκπομπή των αερίων θερμοκηπίου.

Το μέλλον του ανθρώπου – Νανοϊατρική

Αυτή η πλούσια σε κείμενα ιστοσελίδα είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένη στην νανοϊατρική και αποτελεί μια καλή εισαγωγή σε αυτόν τον τομέα της ιατρικής. Υπάρχει τμήμα ερωτήσεων και απαντήσεων (FAQ) που δίνει απαντήσεις στις πιο συνήθεις ερωτήσεις που αφορούν τη νανοϊατρική. Εδώ θα βρείτε επίσης αναρίθμητα links που παραπέμπουν στο ίδιο θέμα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ιστοσελίδας, ωστόσο, είναι η υπερβολική προβολή του ιδρυτή της, του Robert A Freitas Jr.

Άνθρωπος – Το ανθρώπινο σώμα σε φωτογραφίες 1

Διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής είναι το πρόγραμμα The Visible Human Project και περιέχει μια μεγάλη επιλογή από links. Το κοινό τους γνώρισμα είναι οι γραφικές απεικονίσεις του ανθρώπινου σώματος ή τμημάτων του. Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από ίδιες τομογραφίες ενός αντρικού και ενός γυναικείου σώματος που χωρίστηκε σε λεπτές «φέτες». Η ιστοσελίδα ανήκει στην αμερικανική National Library of Medicine και το σκεπτικό πίσω από αυτήν είναι να παρουσιαστεί ένας πολύ λεπτομερής τρισδιάστατος άτλαντας του ανθρώπινου σώματος.

International Journal of MS Care

Η επίσημη έκδοση του Consortium of Multiple Sclerosis Centers. Περιέχει επιστημονικές πληροφορίες που εστιάζονται κυρίως σε τεκμηριωμένους τρόπους για την αντιμετώπιση και φροντίδα ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

National Multiple Sclerosis Society – Professional Resource Center

Ειδικό τμήμα του δικτυακού τόπου της National Multiple Sclerosis Society των ΗΠΑ αφιερωμένη στους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Περιέχει ενημερωμένη βιβλιογραφία, δωρεάν εκδόσεις τόσο για τους ίδιους όσο και για την καλύτερη ενημέρωση των ασθενών τους αλλά και πληροφορίες για μελλοντικά συνέδρια ή γνώμες ειδικών πάνω στη νόσο.

Κλινικές κατευθυντήριες οδηγίες του National Collaborating Centre for Chronic Conditions

και του Royal College of Physicians του Ηνωμένου Βασιλείου . Πλήρες κείμενο με μία σύνοψη κλινικών πληροφοριών για τη διάγνωση, θεραπεία και αντιμετώπιση των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας λαμβάνοντας υπόψη πέρα από τις αυστηρά επιστημονικές παραμέτρους και οικονομοτεχνικά χαρακτηριστικά για την αντιμετώπιση της νόσου από ένα σύστημα υγείας.

Clinical trials for Multiple sclerosis

Πληροφορίες για κλινικές δοκιμές φαρμάκων που πραγματοποιούνται σε διάφορα ιατρικά κέντρα που ασχολούνται με όλες τις πλευρές της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Για πολλές από αυτές τις κλινικές δοκιμές παρέχονται πληροφορίες σχετικά με την πιθανότητα συμμετοχής ασθενών σε αυτές από όλες τις χώρες.

Multiple Sclerosis International Federation

Ο επίσημος δικτυακός τόπος της Multiple Sclerosis International Federation που παρέχει ανεξάρτητες πληροφορίες για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διάγνωση και θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε όλο τον κόσμο. Περιέχει λίστα από εκδόσεις, πληροφορίες για καινοτόμες ερευνητικές προσπάθειες και άλλα.

Decision about Disease Modifying Drug treatment of your Multiple Sclerosis

Ο δικτυακός τόπος χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθά τους κλινικούς για την απόφαση έναρξης νοσοτροποποιητικής αγωγής σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, μέσω ενός δομημένου ερωτηματολογίου

The AMEDEO literature guide – Multiple Sclerosis

Εβδομαδιαία ανασκόπηση της πιο ενδιαφέρουσας βιβλιογραφίας που δημοσιεύεται στα πιο έγκυρα νευρολογικά επιστημονικά περιοδικά για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Παρέχει τη δυνατότητα λήψης των άρθρων που προτείνει και μέσω e – mail newsletter.

Medscape – Multiple Sclerosis Resource center

Ειδικά αφιερωμένος τόπος του Medscape -ενός από τα μεγαλύτερα ιατρικά portal – στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Περιέχει νέα και ειδήσεις, πρωτότυπες επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανασκόπηση των εξελίξεων μέσα από τη βιβλιογραφία και τα συνέδρια πάνω στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Η πρόσβαση απαιτεί δωρεάν εγγραφή.

Τμήμα Απομυελινωτικών Νόσων της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών(

Υπεύθυνη πληροφόρηση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στην Ελληνική γλώσσα).


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΙ , ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
`

Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας (pdf) …

Αρέσει σε %d bloggers: