ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ..ΛΑΣΙΞ..

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για παίρνω αυτό το χάπι.

 

 

 

Λέει η Γιάννα (sic) Ξεκίνησα να παίρνω κάτι χάπια

L a s i x  , τα παίρνει μια φίλη μου,σε περιόδους που από το φαί πρήζεται λόγω αλμυρού και κατακράτηση υγρών, και πάει  συνέχεια στη τουαλέτα και ξεπρήζεται.Τα ξεκίνησα και εγω, μόλις τώρα ήπια το πρώτο μου,γιατί λόγω του άγχους της δουλειας ,τρώω διάφορα και νιώθω πολύ πρησμένη.

Η συνέχεια είναι  για γέλια και για κλάμματα.

Δύο λόγια για τα  δ ι ο υ ρ η τ ι κ ά

Η συνιστώμενη δόση της υδροχλωροθειαζίδης είναι τα 12,5mg .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στα διουρητικά αγκύλης,

φ ο υ ρ ο σ ε μ ί δ η – l a s i x

Θελει προσοχή και εμπειρία. Δεν έχει νόημα να παιρνουμε τη φουροσεμίδη  μία   φορά την ημέρα και πολύ περισσότερο  δεν έχει νόημα να την παιρνουμε μέρα παρά μέρα.   lasix. Θυμηθειτε:   

l a s t s  s i x  h o u r s    ενεργεί 6 ωρες 

Επί Παχύσαρκων Και Διαβητικών Ασθενών, η Προσθήκη Σπιρονολακτόνης  (Aldactone) στην αντιυπερτασική αγωγή, οδηγεί σε θεαματική μείωση της πίεσης  έως και 24mmHg ,ακόμη και στη μικρή δόση των 25mg .

Υπερτασικοί άνω των 65, μπορουν  να  ¨ρυθμιστούν¨ με διουρητικό  ή ανταγωνιστή ασβεστίου, οχι ομως έναρξη αγωγής με διουρητικό ως μονοθεραπεία οταν  έχουμε υψηλό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Η έναρξη αγωγής με διουρητικό,οδηγεί σε κινητοποίηση

του α ξ ο ν α  ρενίνης-αγγειοτασίνης -αλδοστερόνης   

γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της δράσης των διουρητικών,κι αυτός είναι ο λόγος που τα διουρητικά, πανε άριστα με  αποκλειστές του άξονα. Η προσθήκη αποκλειστή του άξονα σε ασθενή που λαμβάνει ήδη  διουρητικό ενδέχεται να οδηγήσει σε κατακρήμνιση της αρτηριακής πίεσης, και γι’ αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε ο ασθενής να είναι ενυδατωμένος ,πριν τη λήψη του  αποκλειστή ή να διακόψει το διουρητικό για 2 μέρες προτού ξεκινήσει την συνδυασμένη αγωγή με αποκλειστή του άξονα και  διουρητικό.

Σημειωστε πως τα διουρητικά αγκύλης, όπως η φουροσεμίδη Lasix στη θεραπεία της υπέρτασης,προκαλουν έντονη  διούρηση και είναι χρήσιμα κυρίως  στην καρδιακή  ανεπάρκεια και  κατακράτηση υγρών σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις επ ουδενι στην χρόνια υπέρταση.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για παίρνω αυτό το χάπι.

 

 

 

 

 

Αυτή είναι η καθαρα επιστημονική καταγραφή   της αγωγής που απαιτείται για να ¨ρυθμισθεί¨ ένας υπερτασικός,και θάχετε δίκιο αν μου πείτε πως δεν  καταλάβατε μία. Απλά οι 500 λέξεις,που χρειάσθηκαν, θα πρέπει να σας επεισαν πως η υπέρταση, που σκοτώνει κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια σ όλο τον κοσμο, δεν είναι παίξε γέλασε, αλλά ενα πολύ σοβαρό θέμα, που απαιτεί, αντιστοιχα  σοβαρή αντιμετώπιση τόσο απ τον θεράποντα, όσο κι απ τον ιδιο τον ασθενή  έστω κι αν δεν έχει ιδέα απο ¨θειαζιδικά διουρητικά¨, πόσο μάλλον απ το συστημα:ρενίνης-αγγειοτασίνης-αλδοστερόνης.

 

 

 

 

συστημα ..ρενίνης-αγγειοτασίνης-αλδοστερόνης | Kosmaser's Weblog

 

 

 

 

Προσωπικά πιστεύω, και επιμένω σ αυτό,  πως ένας μέσου επιπέδου γνωσεων και εμπειριών  υπερτασικός,θα πρέπει να κάτσει και να μαθει απ έξω τα παραπάνω, και μετά να κάνει ¨νομιμα¨ τον έξυπνο στον γιατρο του αρνούμενος να τον θεωρεί κρετίνο, το καταλαβαίνει άλλωστε απ το ύφος που του μιλά. Μούλεγε ο Νότης Σ. πως οταν, με ηρεμία εξήγησε στο γιατρό του ΕΟΠΥ, πως με τα 138 κιλά του, Με κάθαρση κρεατινίνης μικρότερη από 30 ml/min τα θειαζιδικά διουρητικά που του πρότεινε,δεν  θα έδιναν αποτέλεσμα και ισως θα έπρεπε να αντικατασταθούν με διουρητικά αγκύλης  οπως φουροσεμίδη-lasix Πρώτον ο γιατρός τον  κοιταξε στα μάτια για πρώτη φορά.  Δεύτερον απ εκείνη τη στιγμή,άρχισε να του μιλά στον  πληθυντικό.Αλήθεια δεν έχω καταλαβει ποτέ γιατί  οι γιατροι συνηθίζουν να μιλάνε στους ασθενείς τους,ασχέτως ηλικίας, στον ενικό,  σαν να ειναι μικρά παιδάκια.Εκτός άν έτσι τους βλέπουν.Εσεις ξέρετε στον γιατρό ¨διαβασμένοι¨  είστε δεν είστε υπερτασικοί.

 

Χαιρετε.

 

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για υπερτασικοί

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Παράθεμα: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ.. | iassis

  2. Παράθεμα: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ.. | iassis

Σχολιάστε