ΤΡΙΣΩΜΙΑ 21..ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενετική μελέτη αποκαλύπτει γιατί οι άνθρωποι που γεννιούνται με σύνδρομο Ντάουν είναι συνήθως απρόσβλητοι απ τις περισσότερες μορφές καρκίνου

Διαθέτουν ένα επιπλέον αντίγραφο γονιδίου που εμποδίζει τους όγκους να τραφούν και να αναπτυχθούν

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο μέλλον για την καταπολέμηση του καρκίνου, αναφέρει στο περιοδικό Nature η ερευνητική ομάδα του Χάρβαρντ και άλλων ιδρυμάτων.

Τα άτομα με σύνδρομο Ντάουν ,γνωστό και ως τρισωμία 21 φέρουν σε κάθε κύτταρό τους τρία χρωματοσώματα 21, αντί για δύο  όπως ¨οι υγιείς άνθρωποι.¨ Το χρωματόσωμα αυτό περιλαμβάνει 231 γονίδια . Ένα από αυτά, το DSCR1, βρέθηκε να ¨προστατεύει¨από τις περισσότερες μορφές καρκίνου με εξαίρεση τη λευχαιμία επειδή εμποδίζει το σχηματισμό των νέων αγγείων, δηλαδή αυτό που λέμε αγγειογένεση που χρειάζονται οι καρκινικοί όγκοι για να αναπτυχθούν.

Προηγούμενη μελέτη σε 18.000 ασθενείς με σύνδρομο Ντάουν έδειχνε ότι η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο σ αυτή την ομάδα είναι 10 φορές μικρότερη από ό,τι στον γενικό πληθυσμό, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Είναι μία περίπτωση στο εκατομμύριο να γεννηθούν διζυγωτικά   διαφορετικά

Αποτέλεσμα εικόνας για διδυμα συνδρομο νταουν

δηλαδή που αναπτύσσονται από δύο διαφορετικά ωάρια  και  που έχουν γονιμοποιηθεί από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια. Δίδυμα, απο τα οποία το ένα να είναι με τρισωμία.

Απο στατιστικής πλευράς παράξενο.

Απο κοινωνικής,δύσκολο.

Απο θεολογικής μας βάζει σε βαθιά σκέψη.

Από ιατρικής,ας το αφήσουμε καλύτερα..

Χαίρετε.

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

Σχολιάστε