ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ..ΕΝΑ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ…ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ..

Ποδόσφαιρο / Ελλάδα - Φιλανδία: Ταφόπλακα στο Τάμπερε - Ατέχνως

Τό  ποδόσφαιρο είναι πάθος, ισως  απ τα χειρότερα Ολοι ξέρουν πως, όλα, σ αυτο το σπορ,εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι εικονικά, φτιαχτά, σικέ, κι όπως θέλεις πές το Πέρα τούτων.Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι είναι το πιο αγαπημένο άθλημα σε ολόκληρο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια οπαδούς, μια και φιλάθλους δεν θα τους έλεγα ποτέ.

Όλοι σχεδόν, παρακολουθώντας έναν αγώνα, βλέπουν το αποτέλεσμα, χωρίς να περνά από το μυαλό τους ότι οι 11 ποδοσφαιριστές υφίστανται μια τεράστια βάσανο, απίστευτα δυσανάλογη για τις δυνατότητες ενός μέσου ανθρώπου

Πάνω σ αυτό το πλάνο μια γερμανίδα νευροφυσιολόγος ,  άγνωστο για ποιόν λόγο θέλησε να  μελετήσει το φαινόμενο,όχι του ποδοσφαίρου, αλλά της ακραίας καταπόνησης των παικτών.

Η μελέτη της δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο καθιερωμενο περιοδικό JAMA περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου 

Η ερευνήτρια επέλεξε μια ομάδα 12 ποδοσφαιριστών από το γερμανικό πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας, μέσης ηλικίας 19.7 ετών, που ασχολούντο με το ποδοσφαιρο για μέσο όρο επί 13 χρόνια και την υπέβαλε Σε εξεζητημένες Ακτινολογικές Εξετάσεις High-Resolution Diffusion Tensor Imaging  Του Εγκεφάλου Και Ιδιαίτερα Της Λευκής Ουσίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Της Λευκής Ουσίας.

Σαν ομάδα μάρτυρα,διάλεξε 11 πρωταθλητές κολύμβησης, ίδιου φύλου, μέσης ηλικίας 21,4 ετών, ασχολούμενους με το άθλημα επαγγελματι κά για 9 κατά μέσον όρο χρόνια και τους υπέβαλε στις ίδιες εξετάσεις.

Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη ομάδα δεν είχαν ποτέ υποστεί έστω και την παραμικρή διάσειση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ποδοσφαιριστές παρουσίαζαν σημαντικές βλάβες

της λ ε υ κ ή ς  ουσίας του εγκεφάλου τους, σε ποσοστό στατιστικά σημαντικό συγκριτικά με τους κολυμβητές.

Η ερευνήτρια πιστεύει ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι συμβατό με την καταπόνηση που υφίσταται ο εγκέφαλος των ποδοσφαιριστών  κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν χρησιμοποιούν το κεφάλι τους για να ελέγχουν την μπάλα.Η μελέτη πράγματι αφορά μικρό αριθμό ατόμων, ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσια κό, που θα πρέπει να μελετηθεί σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων και, εάν πράγματι συμβαίνει, να αξιολογηθούν και οι πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει για το μέλλον των αθλητών αυτών, όσον αφορά τις νοητικές και λοιπές λειτουργίες των, γιατί για τις σωματικές τα στοιχεία είναι απογοητευτικά. Οι ζημιές είναι δυσανάλογα μεγάλες σχετικά με τα ωφέλη Και μου λέει ο Μάκης, που τυχαίνει να ειναι και γιατρός, ε και λοιπόν τί σχέση μπορεί να εχει αυτο που λες με μένα

Τί με νοιάζει τί παθαίνει ο τάδε μεγάλος ποδοσφαιριστής, που ειρήσθω εν παρόδω, αμοίβεται 100 φορές πιό πολύ απο μένα. Το ρισκάρει και το χαίρεται διπλά, και δόξα και χρήμα Κι απ εκει και πέρα δε βαριέσαι, εγώ χαίρομαι το αγαπημενο μου σπόρ, εκτονονωμαι βρίζοντας το ¨ρέφερυ¨, και απολαμβάνω την μπύρα μου.

Αλήθεια γιατί όλοι οι γιαλαντζί φίλαθλοι,του ποδοσφαίρου εννοώ,πίνουν μπύρα, κι όχι κρασί; και διασκεδάζω οικονομικά και ελληνικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ρέφερυ

Ομως το συγκεκριμμένο σπορ έχει μπεί βαθύτερα στη ζωή των ανθρώπων, τόσο που χρησιμοποιείται ευρύτατα και για διαφημιστικούς λόγους, όπως φαίνεται στο παρακάτω βιντεο, που είναι ένα ευφυέστατο εύρημα της υπ αρ.1 βιομηχανίας¨της διαφήμισης¨.Ομολογώ οτι δεν μπορώ να αντείπω το παραμικρό.

Είναι αφοπλιστικός στην ειλικρίνεια του.Να του πώ για τις παλιές δόξες του αθλήματος, που περιφέρονται αξιολύπητες, με αναπηρίες απίστευτες στα πόδια και τη μέση τους.

Για φίλους του, που το παίζανε δήθεν αθλητές, που έχουν καταντησει ερείπια, με κατεστραμμέ να γόνατα, συνδέσμους, μηνισκους, χιαστούς και πάει λέγοντας

Αποτέλεσμα εικόνας για συνδέσμους, μηνισκους, χι

Τίποτα,το ποδόσφαιρο είναι ταμπού.

Η Αλεξ μου λέει οτι η όλη ιστορία ανατρέχει στον ¨ερπετικό¨ μας εγκέφαλο, τότε που ο άνθρωπος της ¨έκτης ημέρας¨ έτρεχε συνέχεια, για να βρεί το φαγητό του.

Ενα υποκατάστατο, εκείνων των καιρών, με μία διαφορά Τώρα το κυνήγι το κάνουν 11+11 διασημοι ή άσημοι ποδοσφαιριστές, τους καλύτε ρους  τους λένε ¨κυνηγούς¨νομίζω κι όχι τυχαία, που τρέχουν, κυνηγούν, ντριπλάρουν και σκοράρουν στην ¨εστία¨του αντιπάλου,  ακριβώς οπως έκαναν και  οι πρώτοι άνθρωποι, και για λογαριασμό των χιλιάδων παθιασμένων, αλλαλαζόντων, γιαλαντζί εικονικών,νάτη πάλι η εικονικότητα, κυνηγών μιας δερμάτινης μπάλλας, που συμβολίζει το ¨αρχαίο¨θήραμα   του πρώτου ανθρώπου…

Συμφωνώ απόλυτα με τη Αλεξ .

Τώρα γιατί υπάρχουν και οι  ξενέρωτοι κατα τον Μάκη ,που αδιαφορούν για το ποδόσφαιρο Ίσως για τον ίδιο λόγο που προφανώς ήταν αδιάφορος ο Αδάμ   κι οι απόγονοι Του, για το κ υ ν ή γ ι   της τροφής

Χαίρετε…

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Παράθεμα: ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ..ΠΑΘΟΣ …ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ.. | Kosmaser's Weblog

  2. Παράθεμα: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.. | Kosmaser's Weblog

  3. Με αίμα βάφτηκε το χθεσινό παραδοσιακό ντέρμπι του τουρκικού πρωταθλήματος, μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Γαλατλασαραϊ. Συγκεκριμένα πριν από την έναρξη του ματς 20χρονος φίλαθλος της «Φενέρ» μαχαιρώθηκε σε στάση λεωφορείου από αγνώστους και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματα του, λίγες ώρες αργότερα. Το παιχνίδι στο «Σουκρού Σαράτσογλου» έληξε με τη νίκη της Φενέρμπαχτσε με 2-1 και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά για τον εντοπισμό του δράστη, που τραυμάτισε θανάσιμα τον νεαρό φίλαθλο της Φενέρμπαχτσε. Διερωτώμαι πόσο αγνοί φίλαλθοι υπήρξαν ο θύτης και το θύμα….

  4. Ο αγνός φίλαθλος -οχι ο οπαδός – απολαμβάνει το ποδόσφαιρο @ δεν εχει αρρωστημένο πάθος .Στην εποχή μας δεν μας μένουν πολλά πράγματα για να χαρούμε παρά μόνο αν εισαι Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Σ ! !

Σχολιάστε