ΕΙΜΑΣΤΕ…ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ..ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ..

 

 

 

 

 

ΝΟΤΙΑ ΥΨΙΠΕΔΑ

 

 

 

 

 

Το έντονο κρύο και η ανυπαρξία θέρμανσης, ¨βοηθούν¨ στη δημιουργία προβλημάτων σε πολλούς συνανθρώπους μας, ιδίως όσους βρίσκονται στην τρίτη ηλικία.Οι περισσότεροι με προβλήματα,τρέχουν στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία,τα οποία σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος όχι μονον των εκτάκτων αλλά και των χρονίων περιστατικών.

Η περίοδος που διανύουμε, κατα τον Ζάχο είναι το πάρτυ των εγκεφαλικών που τα ευνοεί το απότομο ιδίως κρύο.

Ας τον ακούσουμε τί έχει να μας πεί για την τρίτη αιτία θανάτου των μή Προμηθέων συνανθρώπων μας. 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ..ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΣ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο εγκέφαλος μας,  αποτελείται από δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα, και μεταξύ των αλλων Ελέγχει και την ικανότητα της όρασης, της ακοής, της γεύσης, της όσφρησης, της ομιλίας και της κίνησης. Το πολύτιμο αίμα μας παρέχει συνεχώς οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλο μέσω τεσσάρων βασικών  αρτηριών που είναι :

Οι Καρωτίδες Δεξιά Και Αριστερή, Οι Οποίες Εύκολα ψηλαφώνται δίπλα στον τράχηλο, στην περιοχή του λαιμού. Και οι Δύο μικρότερες αρτηρίες,

Οι σπονδυλικές ,που εισέρχονται από το πίσω μέρος του εγκεφάλου και ¨τρέφουν¨ περιοχές που ευθύνονται για την ανάπτυξη, την καρδιακή λειτουργία και τη θερμοκρασία του σώματος.

Όταν η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει, τα κύτταρα που δεν παίρνουν οξυγόνο πεθαίνουν.

Η βλάβη  που ακολουθεί ονομάζεται ¨εγκεφαλικό¨.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα εγκεφαλικό μπορεί να είναι ελαφρύ ή πολύ σοβαρό και τα αποτελέσματά του προσωρινά ή μόνιμα. Η σοβαρότητα ενός εγκεφαλικού εξαρτάται από Την Έκταση Και Τον Εντοπισμό Της Καταστροφής Των Νευρικών Κυττάρων. Διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου ελέγχουν διαφορετικές λειτουργίες κι έτσι τα συμπτώματα εξαρτώνται από την περιοχή η οποία θα υποστεί τη βλάβη.Ακόμα και ένα ελαφρύ  εγκεφαλικό μπορεί να είναι καταστροφικό,εάν επηρεάσει ένα κρίσιμο σημείο του εγκεφάλου. Εξ άλλου από τα εγκεφαλικά που έχουμε κάθε χρόνο, τα μισά συμβαίνουν σε άτομα άνω των 65 ετών , παίρνοντας έτσι τη τρίτη θέση, στις αιτιες θανάτου. Νά γιατί χρειαζεται  πρόληψη.

Οχι πολύ φαγητό πάνω απ τα 60. Οσο πιο απλό είναι το φαγητό , τόσο πιο πολύ το χαίρεσαι.Να αυτή η φασολάδα που θα φάμε μετά.Εχει τα πάντα, είναι νόστιμη, θρεπτική, παραδοσιακη, πολύτιμη για την υγεια μας και δεν κοστίζει .

 

 

 

 

 

 

Σε μια Θρόμβωση, η ροή προς τον εγκέφαλο σταματα απο έναν θρόμβο σε ένα αγγείο που έχει υποστεί βλάβη.

Στην Εμβολή η ροή ενός αγγείου που πάει στον εγκέφαλο,  φράζει από θρόμβο που δημιουργείται σε ένα άλλο σημείο του σώματος, με ποιό συχνό κάποιο της καρδιάς. Και τώρα το χειρότερο απ όλα οταν μιλάμε για  

 

 

 

 

Τι είναι Ισχαιμικό και τι Αιμορραγικό Εγκεφαλικό Επεισόδιο; Ποιo είναι πιο συχνό και ποιες οι αιτίες που τα προκαλούν;

 

 

 

Αιμορραγικό εγκεφαλικό ένα αγγείο εντός ή εκτός του εγκεφάλου, ρήγνυται, αφήνοντας το αίμα να διαφύγει στον εγκέφαλο προκαλωντας εγκεφαλική αιμορραγία.Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, ως τραγικά. Και υποσημειώνω οτι προσωπικά γνωρίζω πολύ λίγα αιμορραγικά να έχουν αίσιο τέλος, κι έλαχιστα , πλήρη αποκατάσταση..

 

 

 

 

 

 

Η αποκατάσταση των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο στην Ευεξία.

 

 

 

 

 

Τώρα θα μου πείτε και ποιός είναι ο κύριος ένοχος.

Η Ανεξέλεγκτη υπέρταση,πολύ συχνά είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της κατάστασης. Κι είναι κρίμα, γιατί πλέον η υπέρταση ρυθμίζεται τέλεια, στα αρκετά ειδικά κέντρα που διαθέτουμε. Οταν τώρα έχουμε μια παροδική διακοπή της αιματικής ροής σε ένα σημείο του εγκεφάλου ,μιλάμε για  παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο. Μπορεί να έχει διάρκεια μερικών δευτερολέπτων ή μερικών ωρών, συνήθως όμως διαρκεί λιγότερο από 24 ώρες. Το παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, αποτελεί ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημείο ενός μελλοντικού εγκεφαλικού επεισοδίου.Είναι μια σαφής ένδειξη ότι η αιματική ροή προς τον εγκέφαλο είναι διαταραγμένη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Να γιατί προληπτικά παίρνουμε ιχθυέλαιο, παρ όλες τις αντιρρήσεις αρκετών θεραπόντων του Ιπποκρατη. Σε περίπτωση που έχουμε τα παρακάτω  συμπτώματα του παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου, πάμε Νοσοκομείο.  Μούδιασμα, αδυναμία, μη συνεργασία χεριού-ποδιού Παροδική απώλεια όρασης σε ένα μάτι, 

Δυσαρθρία ή δυσκολία στην κατανόηση λέξεων γραμμένων ή προφορικών, 

Παροδική αμνησία.Ο γιατρός, με την κλινική εξέταση, μπορεί να ανακαλύψει κάποια προειδοποιητικά σημεία  για μελλοντικό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα από αυτά είναι το φύσημα στην καρωτίδα, το οποίο σημαίνει συνήθως την ύπαρξη αθηροσκλήρυνσης μέσα στον αυλό της αρτηρίας.

Το φύσημα είναι ένας ήχος που προκαλείται από το αίμα που διασχίζει τη στενωμένη αρτηρία και ακούγεται με το στηθοσκόπιο τοποθετημένο πάνω από την αρτηρία.

Τα συμπτώματα ενός παροδικού ισχαιμικού έχουν μικρή διάρκεια. Αντίθετα, αυτά ενός εγκεφαλικού επεισοδίου  διαρκούν περισσότερο από 24 ώρες.Οι βλάβες που προκαλούν τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι μόνιμες και έχουν αποτέλεσμα μία ή περισσότερες αναπηρίες. 

Παράλυση ή μούδιασμα της μιας πλευράς του σώματος 

Πτώση της γωνίας του στόματος ή παραμόρφωση του προσώπου Τύφλωση ή στιγμιαία τύφλωση του ενός ματιού.

Δυσαρθρία στην ομιλία, μη κατανόηση του γραπτού και προφορικού λόγου  

Δυσκαταποσία. 

Ορισμένα άτομα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο όπως.Ατομα προχωρημένης ηλικίας. Ανδρες Διαβητικοί Ατομα με ιστορικό εγκεφαλικού .Ετσι αν στο παρελθόν είχαμε, η και τώρα εχουμε Υπέρταση Καρδιακή και αγγειακή νόσο Ιστορικό παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου  αυτά τα μικρά, που λέμε βλακωδως εγκεφαλικά. Οπως δεν έχουμε μια μικρή εγκυμοσύνη, το ίδιο δεν έχουμε ένα ψιλό-εγκεφαλικό.

 

 

 

 

 

 

Doppler | Tienda de Aplicaciones Nube

 

 

 

 

 

Μεγάλη σημασία θα πρέπει να δίνεται στον έλεγχο με υπερηχογράφημα των καρωτίδων, υπερηχογράφημα με Doppler ή στο τριπλεξ των καρωτίδων με τη χρήση υπερηχητικών κυμάτων μετριέται η αιματική ροή στις καρωτίδες ένα μικρό probe ακουμπά πάνω στο λαιμό και, χρησιμοποιώντας υψηλές συχνότητες, δημιουργεί την εικόνα της αρτηρίας και του αυλού της στην οθόνη. Οι δύο αυτές εξετάσεις είναι ανώδυνες, χωρίς ακτινοβολία και Γίνονται γρήγορα σε δέκα λεπτά περίπου και δεν χρειάζεται εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείξουν μεγάλη στένωση της καρωτίδας, προχωράμε σε περαιτέρω έλεγχο με αγγειογραφία.

Εάν οι καρωτίδες είναι έτσι κι έτσι, η φαρμακευτική αγωγή φρενάρει τον κίνδυνο του εγκεφαλικού. Χρησιμοποιούνται φάρμακα που είτε ελαττώνουν τη ροή ή τη δημιουργία θρόμβων είτε ελέγχουν συνυπάρχουσες παθήσεις, όπως ο διαβήτης και η υπέρταση.

Η θεραπεία των καρωτιδων , είναι το πρώτο βήμα στην επανόρθωση της καλής υγείας και στην πρόληψη του εγκεφαλικού. Και μην ξεχνάμε οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μειώνουν τον κίνδυνο.

Στις αλλαγές αυτές συμπεριλαμβάνονται.Η Γυμναστική,Το περπάτημα, πανάθεμά το, ξέρετε τί άγχος είναι να περπατάς με το Βαγγέλα δίπλα σου που κάθε τόσο κοιτάζει γύρω του για πιθανούς εχθρούς,χώρια που το βλέμμα του δείχνει να θέλει να με πάρει στα χέρια του γιατί με βλέπει κουρασμένο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Σωστή Διατροφή,Η Λήψη Ιχθυελαίου, Η Διακοπή Του Καπνίσματος Και Ο Έλεγχος Της Αρτηριακής Πίεσης, Και Του Βάρους.

Αυτά και πάμε να τιμήσουμε το παραδοσιακό φαγητό του Ελληνα, που αν το τιμούσε όσο έπρεπε, και δεν διολίσθαινε στις πάσης φύσεως γευστικές βδελυγμίες  ναι ολες, εκτός ίσως απ το παραδοσιακό σουβλάκι με πίττα, κρεμμύδι μαϊντανό κι αρνίσιο ναι αρνίσιο κρέας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Παράθεμα: Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΙ ΟΙ…ΚΑΡΩΤΙΔΕΣ ΤΗΣ | true love

  2. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

    Ειναι ειλικρινά κρίμα, να παθαίνει ένας άνδρας, στην πλήρη ωριμότητά του…εγκεφαλικό. Ομως είναι ανώφελο να τον συμβουλεύεις, για οτιδήποτε, γνωρίζοντας οτι εκείνος θα κάνει το δικό του..Γι αυτο και το μουσικό χαλί με τον γλυκύτατο Φρανκυ..Κριμα…

  3. Παράθεμα: Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΙ ΟΙ…ΚΑΡΩΤΙΔΕΣ ΤΗΣ .. | iassis

  4. Παράθεμα: Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΙ ΟΙ…ΚΑΡΩΤΙΔΕΣ ΤΗΣ | true love

Σχολιάστε