Η ΑΛΠΡΑΖΟΛΑΜΗ..Η ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ..

alt

Μ. Βαμβουνάκη: Ο ανεκδήλωτος θυμός είναι δηλητήριο | Ανθολόγιον Sapere aude!

Τι είναι το Xanax και τι προσφέρει; 

Η  α λ π ρ α ζ ο λ ά μ η 

Παρουσιάζει κατασταλτικές, υπνωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες και επιπρόσθετα εμφανίζει αντισπασμωδική και κεντρική μυοχαλαρωτική δράση.

Πηγή: www.galinos.gr

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ..ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ..: Η ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΣΕΞ..ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Το Xanax ανήκει στα ηρεμιστικά. Καταπινοντας ένα ηρεμιστικο, ξεφευγουμε για λιγο απ τους καϋμους και τα προβληματα, που μας αφηνουν ξαγρυπνους.

Δυο λογια για Τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας, που επιδρούν στους υποδοχείς του Κύριου Ανασταλτικου Νευροδιαβιβαστή, που διαθέτει ο εγκέφαλος, και που είναι 

Το γ-αμινοβουτυρικό οξύ ή απλώς GABA.

Το Xanax είναι γνωστό στο εξωτερικό και με το προσωνύμιο αλκοόλ σε χάπι. Εχει σύντομο χρόνο δράσης και γι’ αυτόν το λόγο είναι πολύ ισχυρό .

Εχει εγκεκριμένη θεραπευτική ένδειξη στη βραχυπρόθεσμη και συμπτωματική αντιμετώπιση του άγχους και των κρίσεων πανικού.

Προορίζεται κυρίως για τη χορήγηση άπαξ, επί οξέων συμπτωμάτων, και σε κάθε περίπτωση η συνολική διάρκεια της αγωγής δεν πρέπει να ξεπερνάει τις τέσσερις εβδομάδες.

alt

Λεει η Μαρι-Άννα Ζ. 

Εφθασα να παιρνω Xanax, καθημερινά για πεντε  μηνες, ήταν το μόνο που με βοηθουσε να κοιμηθώ.

Η Μαρι-Άννα Ζ.  μεγάλωσε σε χωριό.Είναι 36 ετών και στην Αθήνα ήρθε στα 26 για να δημιουργήσει μια δική της ζωή, μακριά από τις προκαταλήψεις της¨υπαιθρου¨.

Η γνωριμια μου με το Xanax ήταν εύκολη,  τα έπαιρνε μια φιλη. Σε μενα Λειτουργούσε κατευναστικά, με έκανε να κοιμηθώ. Μου άρεσε να κοιμάμαι πολλές ώρες. Πίεση, άγχος και φόβοι ήταν οι αιτίες που με οδήγησαν εκεί.  Έρχονται στιγμές στη ζωή σου, που περνά από το μυαλό σου ακομα και η σκέψη της αυτοκτονίας.

alt

Τα ηρεμιστικά πάντα τα φοβόμουν προσθέτει η Παναγιώτα 42 χρονών, ευκαταστατη μεσοαστη, με οικογενεια, δουλεια και κυκλο καλων φιλων.

Ξεκινησα ψυχοθεραπεία, στα 36 μου, και κανένας ψυχίατρος ποτέ δεν μου πρότεινε ψυχοφαρμακα,  αρκούσαν οι συνεδρίες Στα 38 άρχισαν όμως κρίσεις πανικού. Είχα σταματήσει και την ψυχοθεραπεία. Κουρασθηκα και δεν ειχα ούτε όρεξη, ουτε κουραγιο να συνεχισω.

Ένας φίλος μού πρότεινε το Xanax. Μου ειπε είναι ελαφρύ, θα σου πάρει τους πανικούς.Το ένα, δεν μ επιασε, πήρα και δεύτερο  κι ετσι άρχισα να νιώθω καλύτερα.  Αυτή ηταν η δόση μου. Δεν μου πήρε εντελώς τους πανικούς, αλλά ένιωθα πιο καλά, με κοίμιζε κιόλας, γιατί είχα αϋπνίες.

Έτσι το ξεκίνησα και έκτοτε δεν το σταμάτησα.

Μου πάει, γιατί δεν με κάνει λιωμα.

Τριτο ¨δειγμα¨

Ξεκίνησα να παίρνω Xanax πριν από τρία χρόνια, ημουν 36 και έπασχα από τρομερές αϋπνίες Η ψυχολόγος μου μιλησε για άγχος θανάτου.Στο σπιτι ο πατερας επασχε από άνοια. Ετσι είχα βιωσει  συναισθηματικά έντονα  φορτισμένες καταστασεις, κι είχα μαθει όλα τα ψυχοτρόπα,  Στεντόν, Αρντάν και άλλα που δεν θέλω να θυμάμαι.

Σας δηλωνω απεριφραστα πως Το Xanax είναι αθωο μπροστά σ όλα τα υπόλοιπα.Δεν μου τα συνεστησε κανείς, εγώ τα πηρα ετσι από εμπνευση στιγμης, πήρα το πρώτο χάπι. 

Η αίσθηση που είχα ήταν πως όλα μου τα ζωτικά όργανα ήταν μεσα σ ενα συννεφο . Η καρδιά, το κεφαλι, το στομάχι μου. Μπόρεσα να κλάψω ήμουν τόσο σφιγμένη, που δεν μπορουσα πριν .

Μπορεσα να φάω, αλλά το κυριότερο

Μπόρεσα να κοιμηθώ γύρω στις 12 ώρες σπάνια ξεπερνούσα τις 2 ώρες ημερησίως.

Xanax, ¨αξία ύπνου¨ ανεκτίμητη.

Σταματω  γιατι δεν εχει νοημα να επαναλαμβανω  τα ιδια.

Η θνητοτητα, αλλα κυριως η φθαρτοτητα είναι κυριαρχη στη ζωη μας. Δεν μενει παρα να το καταλαβουμε οσο πιο γρηγορα γινεται, για να σταματησει το αγχος, που ειναι η γενεσιουργος αιτια ολων οσων ,περιγραφικα, αναφερονται πιο πανω .

Χαιρετε.

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Παράθεμα: ΛΙΠΩΔΕΣ ΗΠΑΡ.. – kosmasser's Internal Life

Σχολιάστε