RSS Feed

ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ…ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ..

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτοτοξικότητά

 


 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτοτοξικότητά

 

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/ ©

 

Φυτρώνει παντού,στις άκρες του δρόμου,στα χωράφια.Βλαστός Όρθιος,Ισχυρός,Πολύκλαδος.Φύλλα Ελλειπτικά,Μικρά Επιμήκη,Με Στίγματα Διαφανή Τα Οποία Αποτελούνται Από Μεγάλους Ελαιογόνους Αδένες Και Με Τα Περιθώριά Τους Να Ορίζονται Από Μαύρους Αδένες.Και Είναι Το Υπερεικόν Των Αρχαίων Ελλήνων. Αποτελεσματικό Αντίδοτο Σε Δηλητηριώδη Δαγκώματα.Ιδανικό Κατάπλασμα Για Την Θεραπεία Των  Εγκαυμάτων.Το Λειχηνόχορτο.Το Σπαθόχορτο.Το Βοτάνι Των Πληγών.Το Βοτάνι Των Γυναικών.Το Χελωνό-χορτο.Το Βοτάνι Του Προδρόμου.Το Βάλσαμο.Το Βαλσαμάκι.Το Υπερικό Το Διάτρητο.

 

 

 

Ο ρόλος του γνωστός από πολύ-πολύ παλιά,τα γραπτά κείμενα από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα πάμπολλα η θέση του  στις δοξασίες των λαών ξεχωριστή,οι προφορικές παραδώσεις που έχουν βρεθεί καταγεγραμμένες και αυτές πάμπολλες.το χρησιμοποιούσαν..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτοτοξικότητά

 

Οι Έλληνες.Οι Πέρσες.Οι Άραβες.Οι Λατίνοι.έτσι στην πορεία των χρόνων η λέξη «βάλσαμο»αποκτά την έννοια της ανακούφισης από κάθε πόνο. ήταν το βαλσαμόχορτο που επούλωνε τις πληγές των τραυματισμένων από σπαθιά κατά την αρχαιότητα.ήταν το βάλσαμο των αρχαίων Σπαρτιατών.ήταν το βάλσαμο των ανθρώπων των μεσαιωνικών χρόνων που γιάτρευε:.

Την Αμηνόρροια.Τους Πυρετούς.Την Πλευρί-τιδα.Την Υδρωπικία.Την Χρόνια Καταρροή.Τη Μανία.Την Επιληψία.Τις Πληγές.Τα Έλκη Τι μαγικά στοιχεία συνθέτουν αυτό το βοτάνι;τι κρύβουν επιμελώς μέσα στα κύτταρά τους όλα αυτά τα ταπεινά χορτάρια.από που αντλούν τη δύναμή τους.Ας ρίξουμε μιά ματιά και ας δούμε τα ενεργά συστατικά του βαλσαμόχορτου.

Φλαβονοειδή όπως: κατεχίνες βεπικατεχίνη κερκετίνη ρουτίνη υπεροσίδη.

Φλωρογλουκινόλες.Πτητικά έλαια.

Ρητίνες.Ξανθόλες.Υπερικίνες.οι πολύτιμες οργανικέςενώσεις.Ψευδουπερικίνες.hyperforin.τόσα πολλά.ναι τόσο πολλά και τόσο πολύτιμα. και σήμερα το βαλσαμόχορτο χρησιμοποιείται:

Για τη θεραπεία νευρικών και συναισθηματικών διαταραχών έφτασε να ονομάζεται «εναλλακτικό Prozac» οπωσδήποτε το βαλσαμόχορτο βοηθά ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των μορφών της κατάθλιψης -αυτό έχει επιβεβαιωθεί και σε πρόσφατες έρευνες τόσο στην Ευρώπη,όσο και στην Αμερική-και είναι γεγονός ότι φαίνεται να είναι πιο ασφαλές από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα αλλά είπαμε.»Παν μέτρον άριστον»μην το ξεχνάμε αυτό για ήρεμο και αναζωογονητικό ύπνο καθώς και για την θεραπεία της αυπνίας.για την προστασία των κυττάρων του εγκεφαλικού φλοιού σε in vitro έρευνες έχει φανεί ότι το  βαλσαμόχορτο έχει νευροπροστατευτικές ιδιότητες στα κύτταρα του εγκεφαλικού φλοιού για την προστασία από το Αλτζχάιμερ καθώς φαίνεται να καθυστερεί την εμφάνιση της νόσου ίσως μελλοντικά -λένε οι ερευνητές -να συμβάλει και στη θεραπεία της για τον έλεγχο της ελαφριάς επιληψίας τα  εκχυλἰσματα του βοτάνου χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της για την θεραπεία τοπικών φλεγμονών καθώς ανακουφίζει από τη φαγούρα του δέρματος και από τις φλεγμονές οι οποίες έχουν προέλθει από νευροδερματίτιδες.Οι βασικές δράσεις του είναι:.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτοτοξικότητά

 

 

Αντικαταθλιπτικές.Νευροπροστατευτικές Αντιεπιληπτικές.Αντισπασμωδικές.Καταπραϋντικές.Διουρητικές.Ηρεμιστικές.Παυσίπονες.Αντιϊικές.Αποχρεμπτικές.Εμμηναγωγές.Αντιφλογιστικές.Αντιμικροβιακές.Στυπτικές.Σπασμολυτικές.Ισχυρές Αντινεο-πλασματικές

-Έχει Δειχθεί Σε In Vivo Έρευνες. Αντιφλεγμονώδεις.Αντιοξειδωτικές.Αντι-αγγειογενετικές.

 

 

 

Η φωτοτοξικότητά του είχε παρατηρηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων και οι πρώτοι που την παρατήρησαν ήταν οι βοσκοί οι βοσκοί παρατήρησαν ότι κάποια από τα ζώα όπως τα πρόβατα που είχαν λεπτότερο δέρμα και λιγότερο τρίχωμα προσβάλλονταν πολύ πιο εύκολα από αυτά που είχαν παχύ τρίχωμα και πιο σκληρό δέρμα όταν έβοσκαν βαλσαμόχορτο.αυτό συνέβαινε και συμβαίνει διότι το ηλιακό φως επιδρά με τις υπερικίνες του βοτάνου ωστόσο όταν κάποιος χρησιμοποιεί μικρές δόσεις από το βότανο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε; όταν έχουμε πάρει βαλσαμόχορτο δεν εκθέτουμε ποτέ τα μάτια μας απευθείας στο ηλιακό φως άτομα με ενδογενή ευαισθησία στην ηλιακή ακτινοβολία πρέπει να προσέχουν περισσότερο και.Να Χρησιμοποιούν Το Βαλσαμόχορτο Ή Το Βαλσαμέλαιο Το Βράδυ. Κάνουμε μασάζ και επαλείψεις με βαλσαμόχορτο τα βράδια πίνουμε τα αφεψήματά μας ή τα εγχύματα μας με βαλσαμόχορτο τα βράδια ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα χρειαστεί να βγούμε στον ήλιο παίρνουμε μικρότερες δόσεις όποιος παίρνει οποιοδήποτε φάρμακο πρέπει να ζητήσει την συμβουλή ειδικού πριν τη λήψη βαλσαμόχορτου.

 

 

 

Δεν Παίρνουμε Βαλσαμόχορτο Ποτέ Μαζί Με Βαλεριάνα.Μαζί Με Δαχτυλίτιδα. Ατομα με έλλειψη σιδήρου πρέπει να το αποφεύγουν και Ατομα που έχουν αλλεργία στο συγκεκριμένο βότανο .

 

 

 

Πότε και πως συλλέγουμε το βαλσαμόχορτο; και πως τοχρησιμοποιούμε;  εκεί στα μέσα του καλοκαιριού θα το βρούμε παντού ανθισμένο τα κίτρινά του άνθη φαίνονται από μακρυά.

Συλλέγουμε Τις Ανθισμένες Κορυφές Μαζί Με Φύλλα Και Βλαστούς.Όταν Συλλέγουμε Κάτι Από Τη Φύση Πάντα Παίρνουμε Όσο Χρειαζόμαστε Και Πάντα Μα Πάντα Πρέπει Να Σκεφτόμαστε Ότι ΚαιΤην Άλλη Χρονιά Θα Χρειαστούμε Έτσι Πάντα Πρέπει Να Μένουν Τα Άνθη Που Θα Γίνουν Ο Σπόρος Της Επόμενης Χρονιά τα αποξηραίνουμε στον ήλιο τα τοποθετούμε  σε σκουρόχρωμα βάζα ή σε λινατσένια σακουλάκια και τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και ξηρό μέρος για όλο τον χειμώνα.

 

 

 

Αν Έχουμε Χρόνο Και Υπομονή Κρατάμε 120g Από Τις Ανθισμένες Κορυφές Για Κάθε Μισό Λίτρο Ελαιόλαδο Και Παρασκευάζουμε Βαλσαμέλαιο.Το Βαλσαμέλαιο Είναι Ένα Λάδι Αμέσου Ανάγκης Και Δεν Πρέπει Να Λείπει Από Κανένα Σπίτι ΜικράΤραύματα.Μικρά Εγκαύματα.Μολύνσεις. Πονοκέφαλοι.Άγχος.Φαγούρες.Φλεγμονές Τσιμπήματα Εντόμων Μπορούν Να Αντιμετωπιστούν Άμεσα  Με Βαλσαμέλαιο.

 

 

Ας δούμε τώρα και μερικές εφαρμογές αυτού του βοτάνου που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το βάλσαμο του σώματος και της ψυχής: 

1) Κρυολόγημα:για να προλάβουμε  το κοινό κρυολόγημα απλά πίνουμε συχνά  αφέψημα ή έγχυμα βαλσαμόχορτου  μέσα  στην διάρκεια του χειμώνα αν ήδη έχουμε κρυολόγημα πίνουμε ένα  φλιτζάνι έγχυμα βαλσαμόχορτου πριν πάμε για ύπνο αν έχουμε ερεθισμένο λαιμό κάνουμε  γαργάρες με έγχυμα βαλσαμόχορτου.

2) Εμμηνόπαυση:το βαλσαμόχορτο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικότερα βότανα στην παροχή βοήθειας στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.έτσι δύο με τρία φλυτζάνια έγχυμα βαλσαμόχορτου την ημέρα.α) μειώνει τις εφιδρώσεις.β) μειώνει την ευερεθιστότητα.γ) μειώνει τις αϋπνίες.δ) μειώνει την νευρικότητα.ε) μπορεί να εξαλείψει την κατάθλιψη.Μπορούμε να  πίνουμε το έγχυμά μας  και κατά την διάρκεια του γεύματός μας όταν νιώθουμε έντονη ανησυχία ή μεγάλη ευερεθιστότητα…

 

 

 

 

 

Μπορούμε να κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο που στο νερό της μπανιέρας σας θα έχουμε προσθέσει μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο βαλσαμόχορτου.3) Κατάθλιψη: οι έρευνες έχουν δείξει ότι το βαλσαμόχορτο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην θεραπεία της ήπιας κατάθλιψηςτο βαλσαμόχορτο μπορούμε να το παίρνουμε για την κατάθλιψη για μεγάλα διαστήματα.Να Το Σταματάμε Και Μετά Να Ξαναρχίζουμε.δεν προκαλεί εθισμό και δεν φέρνει υπνηλία κάνουμε έγχυμα βαλσαμόχορτου και πίνουμε ένα έως τρίαφλιτζάνια την ημέρα μαζί με το φαγητό σας.

4) Αϋπνία:αν υποφέρουμε από αϋπνίες το βαλσαμόχορτο μπορεί να μας βοηθήσει κάνουμε έγχυμα από το βότανο και πίνουμε ένα έως τρία φλιτζάνια την ημέρα πίνοντας το ένα φλιτζάνι λίγο πριν κοιμηθούμε θα μας βοηθούσε και πάρα πολύ  ένα ζεστό μπάνιο με βαλσαμόχορτο λίγο πριν να ξαπλώσουμε στο νερό της μπανιέρας μας  οποιος εχει τη δυνατοτητα  σταλάζουμε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο βαλσαμόχορτου και απολαμβάνουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

 

 

 

 

Νομίζω εξαντλήσαμε, όλες τις ιδιότητες του θαυματουργού αυτού χόρτου, που ταπεινό, φυτρώνει παντού στην εξοχή,κι είναι προσβάσιμο για τον καθένα μας,και με λιγο μεράκι κι αγάπη, μπορεί να μας δώσει ένα θαυμάσιο φάρμακο.

 

 

 

Αν τώρα σας ενδιαφέρει να δείτε τί συμβαίνει με τους ονομαζόμενους Αναστολείς επαναπρόσληψης σερετονίνης, που είναι τα πολυδιαφημιζόμενα ψυχοφάρμακα, παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο θα σας αφήσει  με ανοιχτό το στόμα..

 

 

 

 

Ξανα-ανακαλύψτε την παραδοσιακή φασολάδα.Πιό κάτω τα υλικά που χρησιμοποιώ για να φτιάξω το πιό υγειινό γεύμα που διαθέτει η ελληνική κουζίνα φασόλια διαλέγετε εσείς. Και για φινάλε ένα μικροσκοπικό λουκουμάκι, που, όπως και να το κάνουμε, οι γείτονές μας , το κάνουν εκτός συναγωνισμού .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

13 responses »

 1. Η διαφορα είναι ότι στο αφεψημα βραζεις το βοτανο στο νερο ενώ στο εκχυμα όταν σβησεις το
  ματι ριχνεις μεσα το βοτανο το σκεπαζεις να μην φυγουν τα αιθερια ελαια και πινεις.
  Πρεπει να ξερεις το ποσο βρασιμο θελει το κάθε βοτανο,και ότι παντα τα πινουμε σε
  θερμοκρασια δωματιου διοτι με τα καυτα παραμονευει καρκινος του εισοφαγου!!!
  ( ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ )

 2. Το σχολιο σου με βρισκει απολυτα συμφωνο.Ειναι απλο κι ευκολο να φτιαξει κανεις βαλσαμελαιο.
  Τα βουνα ειναι γεματα λουλουδια, κι απ τον Ιουλιο ειναι ετοιμα.
  Ομως γιατι…Ανωνυμος;
  Μπορεις να γραψεις , ας πουμε Θοδωρος, Θανασης, Γιαννης…

 3. Η Effie έχει δίκιο, έκλεισε έλκος κατάκλυσης 2ου βαθμού σε μία εβδομάδα. Η παρασκεύη του δεν είναι μυστικό και είναι εύκολη: 1/3 ΦΡΕΣΚΑ λουλουδάκια (δεν κάνουν τα αποξηραμένα), 2/3 ελαιόλαδο και 40 μέρες στο ήλιο, αν δεν γίνει βαθύ κόκκινο το πετάτε.
  Και το σημαντικότερο, όπως γράφει και στο άρθρο:
  (Όταν Συλλέγουμε Κάτι Από Τη Φύση Πάντα Παίρνουμε Όσο Χρειαζόμαστε Και Πάντα Μα Πάντα Πρέπει Να Σκεφτόμαστε Ότι Και Την Άλλη Χρονιά Θα Χρειαστούμε Έτσι Πάντα Πρέπει Να Μένουν Τα Άνθη Που Θα Γίνουν Ο Σπόρος Της Επόμενης Χρονιάς )

 4. Παράθεμα: ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ…ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ.. | Περι Εμπνεύσεων...Δημοσιογραφίας και Φιλολογίας o λόγος

 5. Παράθεμα: Βαλσαμόχορτο-Βαλσαμόλαδο (παρασκευή). Ἡ ἀπάντησις γιὰ πολλὲς θεραπεῖες. | Φιλονόη καὶ φίλοι...

 6. Παράθεμα: ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ…ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ.. | Kosmaser's Weblog

 7. Μπράβο σας..γράψε μας τον δικό σου τρόπο παρασκευής βαλσαμέλαιου, όπως: πότε μαζεύεις τα λουλούδια, πώς τα ξεραίνεις, και πώς τελικά φτιάχνεις το βαλσαμέλαιο…

 8. Γεια σας, και εγω έχω να πω ΠΟΛΛΑ για το βαλσαμόλαδο. Η μανούλα μου κατάκοιτη εδώ και πολλά χρόνια, έχει θεραπευθει από κατακλίσεις με αυτό. ΘΕΣΠΕΣΙΟ.. αν και μας πήρε πολύ καιρό μέχρι να μάθουμε να το παρασκευάζουμε σωστά…..

 9. Η προσωπική μου συμβολή είναι η ενημέρωση.Ο τρόπος παρασκευής είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας όπως του αρέσει ( ας πούμε πώς φτειάνουμε ένα τσάι;)..Αλλού είναι η ουσία..αγαπητέ Τζίμη. Η τιτλοποιηένη δόση, είναι που βοηθά στο πρόβλημα( αν υπάρχει κάποιο)..Αν το θέλεις απλά για να νοιώσεις όμορφα, βάλε μερικά κλαδάκια στο ποτήρι σου, λίγο ζεστό νερό, και σε 5 λέπτα έχεις ενα θαυμάσιο ρόφημα.

 10. πολύ καλό το κειμενο και αρκετά κατατοπιστικό. Ποιά όμως η διαφορά μεταξύ αφεψήματος και εκχύματος και πως γίνονται το καθένα;

 11. πολυ καλο αλλά πως γίνεται το εκχυμα και πως το αφεψημα του βαλσαμόχορτου;

 12. Μετά την αναφορά που έγινε σε μια δημοφιλή εκπομπή Υγείας απ την τηλεοραση,πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, που προφανώς ρίχνουν κρυφές ματιές προς την πάνδημη κατάσταση που ταλαιπωρεί, ίσως άνευ λόγου, την κατάθλιψη, έσπευσαν στο διαδίκτυο να μάθουν για το βαλσαμόχορτο.Πολλοί ρώτησαν για κάτι πιό πρακτικό, που όντως υπάρχει απο μεγάλους οίκους του…εξωτερικού, ( οι του εσωτερικού, άλλα έχουν στο μυαλό τους..). Ετσι λοιπόν, γι αυτούς που μου ζήτησαν σκευασματα, πληροφοριακά τους λέω να απευθυνθουν στα φαρμακεία, όπου υπάρχουν πολύ καλά προϊόντα, με πιστοποιημένες δόσεις Hypericum.Μ αυτό τον τρόπο, αποφεύγουν τον κόπο να συλλέγουν και να φτιάχνουν μόνοι τους το απίθανο αυτό κατευναστικό του άγχους και της κατάθλιψης..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: