RSS Feed

Ας φλυαρήσουμε και πάλι για τον καρκίνο…

Συνήθως μιλάμε για θέματα ευχάριστα,  ή λίγο δυσάρεστα. Ποτέ για πολύ δυσάρεστα.Συνήθως προτείνουμε λύσεις ευχάριστες, εύκολες, ή δύσκολες, εξαρτάται, μα ποτέ στο παρά πέντε της καταστροφής.Η πρόληψη είναι η σημαία μας, κι αν δεν την καταφέραμε, έστω η μερική καταστολή μπορεί να προλάβει αρκετά.Ποτέ μιαν ανάσα πριν το τέλος.

Απ την αρχή, είπαμε οτι ο εχθρός μας ήταν ο ίδιος ο εαυτός μας και οι κακές, πολλές φορές μοιραίες συνήθειές του, που δεν δεχόμαστε να κόψουμε ή να περιορίσουμε..κι οταν έρθη η ώρα της κρίσεως, καθόμαστε σκεφτικοί μην μπορώντας να πιστέψουμε οτι ΑΥΤΟ έτυχε ( και) σε μας.Κι όμως να που έτυχε.  

Απ την αρχή υποστηρίζαμε οτι  οι καρδιοπάθειες είναι η υπ αριθμ ΕΝΑ αρρώστια με τον καρκίνο να έρχεται τρίτος ή τέταρτος, ομως τον καρκίνο τον φοβόμαστε όσο τίποτα άλλο.Στη σκέψη μας φαντάζει σαν κάτι μυθικό, τρομερό,ξορκισμένο, τερατώδες, μοιραίο.  Κι ομως ο καρκίνος δεν είναι τίποτα απ όλα αυτά. Είναι μια αρρώστια εκφυλιστική, τα γονίδια της οποίας υπάρχουν στο γονιδίωμά μας όπως άλλωστε τα γονίδια όλων των υπολοίπων ασθενειών που, μπορέσαμε, να ανιχνεύσουμε ΕΚΤΟΣ  απ τίς αρρώστιες που προκαλούν ΟΙ ΙΟΙ αυτές οι μυθικές οντότητες, που είναι αθάνατες, δεν έχουν γενετικό κώδικα, παρά μόνο ριβονουκλεϊνικό οξύ,και παρασιτούν στα κύτταρά μας, που η άγνοια, ή η βλακεία μας τα κάνει ευάλωτα στις λεγόμενες ιώσεις.

 

 

Και φυσικά οι ιώσεις είναι ο φοβερώτερος εχθρός μας και μόνο αυτός.Απ όλες τις άλλες αρρωστιες, που η αδηφάγα όρεξη των κολοσσών της βιομηχανίας φαρμάκων μας προμοτάρει, είναι οι μόνες που δεν χτυπιώνται με φάρμακα, με αντίδοτα, με ξόρκια..με τίποτα. ας μη θίξουμε τα πανάκριβα αντιϊικά, και την χυδαία, εξώφθαλμα προκλήτική  απειλη του ιού ΗΙΝ1. Μόνο ο ίδιος ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να τις εξοντώσει αν του δώσουμε τα εφόδια,και δεν είναι πολλά ούτε ακριβά.

 

 

Λίγη προσοχή στο φαγητό μας, τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας, τις επιδιώξεις μας, τα ασύστολα όνειρά μας, τις όποιες διασκεδάσεις μας, τα πικρά συναισθήματά μας και οι ιώσεις έχουν απο ελάχιστο μέχρι λίγο χρόνο ζωής.Το άνοσό μας, τις επιλέγει και τους ξεσχίζει κυριολεκτικά, τη κυτταρική μεμβράνη, κάνοντάς τες εύκολη λεία στα φοβερά-Τ- κύτταρά μας.Καλά όλα αυτά αλλά με τον καρκίνο τί γίνεται;

 

 

 

Σας μεταφέρω ένα κομμάτι απο ένα διάλογο  που διημείφθη σε ένα απο τα πολλά ιστολόγια, που αφορούσε συνανθρώπους μας που στοχεύθηκαν απ τον καρκίνο.Σπαραχτικό το μήνυμα-συζήτηση που χαρακτηρίζει το πρόβλημα, και την προσπάθεια , το ίδιο σπαραχτική, να βρεθεί μια λύση, μια θεραπεία, μεσα στον κυκεώνα των χημειοθεραπευτικών σχημάτων, των ποικιλώνυμων εξωφρενικά ακριβών, άπειρα αναποτελεσματικών, φριχτών ,σύμφωνα με την sic περιγραφή φίλου ογκολόγου, φαρμάκων, που υποτίθεται παρατείνουν την ζωή ( ; ) και να που είχε δίκηο ο καλός μου φίλος. Σε πρόσφατο δημοσίευμα του Βήματος, Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) αποφάσισε να άρει την έγκρισή της για τη χρήση του αντικαρκινικού φαρμάκου Αvastin που αφορά τον καρκίνο του μαστού. Το Αvastin χορηγείται ακόμη και συνδυαστικά με άλλα φάρμακα ή θεραπείες για διάφορες μορφές καρκίνου. ( διαβαστε πιό κάτω την αναγκαστική συλλογιστική του Νίκου, σχετικά με το σκεύασμα) Σύμφωνα με τη FDΑ, όλες οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το Αvastin δεν αυξάνει, όπως εθεωρείτο αρχικά, το προσδόκιμο ζωής ασθενών με καρκίνο του μαστού.

 

Η αμερικανική υπηρεσία είχε εγκρίνει το φάρμακο το 2008 για χρήση σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού βασιζόμενη σε έρευνες που είχαν δείξει ότι εμποδίζει την επέκτασή του για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών.Οι τελευταίες όμως έρευνες έδειξαν ότι η προστασία που παρέχει δεν είναι μεγαλύτερη των τριών μηνών, ενώ παράλληλα εμφανίζονται επικίνδυνες παρενέργειες στους ασθενείς.
Διαβάστε, κι αφήστε το συναίσθημά σας ελεύθερο να ταξιδέψει πρώτη θέση, μπαίνοντας για λίγα λεπτά στη θέση του Νίκου ( το όνομα είναι αλλαγμένο, όχι γιατί θα ενδιέφερε το συγγραφέα να το ανακοινώσω, αλλά γιατί τα ονόματα δεν έχουν και πολλή σημασία…) Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός, και το γεγονός είναι ο…καρκίνος..το λαχείο που λέγαμε.

Αγαπητέ Νίκο, αν και μικρότερος, απέναντι στον καρκίνο είμαστε όλοι ίδιοι και για αυτό θα σου μιλήσω στον ενικό.Όπως διάβασα την πορεία σου, μοιάζουν οι περιπτώσεις μαςμε τη διαφορά στον πνεύμονα, εγώ δεξιό ενώ εσύ αριστερό .Είχα επίσης τους λεμφαδένες στο μεσοθωράκιο διηθημένους και οστικές μεταστάσεις.

Ο ¨δικός μου¨ όγκος ήταν πολύ μεγαλύτερος.Στην ανάρτηση για τις μεταστάσεις στα οστά υπάρχει ένα pet scan που είχα κάνει κι εκεί φαίνεται το μέγεθός του.Αυτή τη στιγμή να φανταστείς, μου τον μετράνε στα 8 cm Άλλη διαφορά είναι στα φάρμακα που διάλεξαν οι γιατροί: προτίμησαν πρώτο το Alimta, δεν γνωρίζω τα κριτήρια. Δεν μπορώ να κρίνω επίσης γιατί σου διέκοψαν την καρμποπλατίνα και το avastin. Προσωπικά, το alimta μου έφερε μόνο εξάντληση σε τραγικό σημείο, δε με βοήθησε καθόλου. Είδα βελτίωση από τις πλατίνες, το Taxotere και το Gemzar.Αν κατάλαβα καλά, έχεις νέες οστικές χωρίς αλλαγή του πρωτοπαθούς όγκου. Καταλαβαίνω επίσης πως είσαι κοντά στις νέες αξονικές κι εκεί θα κρίνουν οι θεράποντες γιατροί την πορεία των θεραπειών σου. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο παρά από αυτό που εννοείς κι εσύ ο ίδιος: είσαι θετικός στη μετάλλαξη του EGFR, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα το Tarceva θα έχει δράση στον οργανισμό σου. Να φανταστείς εγώ δεν έχω κάνει ποτέ το τέστ αλλά συμπεραίνω ότι έχω τη μετάλλαξη Από το γραπτό σου λόγο φαίνεται ότι είσαι μορφωμένος και αρκετά διαβασμένος.

 

Γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις,

μπορείς να δεις μαζί με τους γιατρούς τα αποτελέσματα των επόμενων εξετάσεων και να συζητήσεις μαζί τους το ενδεχόμενο να ξεκινήσεις θεραπεία με Tarceva, ακόμα και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά. Δεν χρειάζεται να γίνει υποτροπή για να σε βάλουν στο tarceva, εγώ έτσι έχασα χρόνο, έφαγα 4 ΧΜΘ χωρίς κανένα κέρδος παρά μόνο ταλαιπωρία και επιβραβεύτηκα με πνευμονική εμβολή, λόγω avastin. Οπότε, για μένα tarceva και πάλι tarceva  Και ας μείνουν οι ταξάνες σαν όπλο για αργότερα Έχεις τη μετάλλαξη και είναι πολύ σημαντικό..Όσον αφορά  στο δόντι σου, στη θέση σου δε θα το έβγαζα.Έχω ήδη οστεονέκρωση της γνάθου και είναι τρομακτικό Μην την ξεκινήσεις μόνος σου Καλά θα είναι να σου δώσουν λύση οι γιατροί μέχρι να είσαι σε θέση να κάνεις την εξαγωγή, με όση ασφάλεια γίνεται χωρίς τη λήψη zometa

Τελος, το Φολικό στο δίνουν για το Alimta, σας ζηλεύω που σας προετοιμάζουν με δεξαμεθαζόνη στο μακάρι να την έπαιρνα κι εγώ τότε.Σου εύχομαι τα καλύτερα.Αυτή η ανάρτηση είναι δική σου, εδώ θα συζητήσουμε ότι θέλεις  Καλή επιτυχία στη θεραπεία σου αύριο

 

 

Δεν νομίζω πως ο Νίκος έχει ανάγκη την συμπάθεια μας.Την Προσευχή μας ίσως.Αν μας μένει χρόνος να προσευχηθούμε λίγο.Να δούμε την μικρότητα μας, την αδυναμία μας, την κακία μας, την βλακεία μας, και να προστρέξουμε εκεί όπου μπορούμε να ελπίζουμε.Μπορούμε να πιστεύουμε.Κι αν έχουμε μάθει να αγαπούμε χωρίς πάθη να περιμένουμε τη θεραπεία και , γιατί όχι, την ίαση της ψυχής μας αρχικά κι αν αυτό είναι δυνατό και του ταλαίπωρου σώματός μας.Χαιρετε..

Υ.Γ. Αν ο αναγνώστης μου κάνει τον κόπο να ψάξει λίγο τα προηγούμενα κείμενα, μπορεί να βρεί ποιές είναι οι απόψεις μου.( ως καθ όλοκληρίαν μή ειδικού ) για το τρόπο αντιμετώπισης των πάσης φύσεως κακοηθειών.

( απεχθάνομαι την ετικέτα: Καρκίνος)

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: