RSS Feed

Η ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ..ΚΑΙ Ο ΦΙΛΩΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ ΑΥΤΟΥ..

 

 

 

 

Η λέξη ¨εικόνα¨προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα  είκω ή έοικα  και σημαίνει ομοίωμα ,αποτύπωση των χαρακτηριστικών  κάποιου πρωτοτύπου.Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα ,δεν έχει δική της υπόσταση αλλά η α ξ ί α  της βρίσκεται στην ομοιότητά της με το πρωτότυπο.

Η ομοιότητα της φυσικής εικόνας με το πρωτότυπο αναφέρεται  στην  ο υ σ ί α  του εικονιζομένου πρωτοτύπου διατηρώντας την διαφορά ως προς την υπόσταση. Σας μπερδεψα λιγο.

 

Φυσική εικόνα ζωγραφικής στοκ εικόνες. εικόνα από φύλλο - 55529662

 

 

 

 

Μήπως όλα  αυτά που αντιλαμβανόμαστε με τις ατελείς αισθήσεις μας, αποτελούν,μια πλαστή εικόνα, την οποία δημιουργεί η ανθρώπινη φυσιολογία, μέσω του εγκεφάλου και των αισθητηρίων οργάνων μας ;

 

 

 

 

Η Εικονική Πραγματικότητα Virtual Reality  VR είναι Η Προσομοίωση   Ενός περιβάλλοντος  Από Έναν Υπολογιστή.  Mην ξεχνάμε οτι ο σύγχρονος υπολογιστής δομήθηκε πάνω στη βάση του δικού μας εγκεφάλου, κι αρχικά τον ειπαμε ηλεκτρονικό εγκέφαλο.

 

 

 

Οι πανέμορφες κερασιές άνθισαν και στην Ολλανδία (εικόνα) | Το ...

 

 

 

Η ιστορία της Εικονικής Πραγματικότητας,  ξεκινά από τις πρώτες στιγμές που ο άνθρωπος θέλησε να εκφραστεί, περίπου  15.000 χρόνια π.Χ., με τις προϊστορικές ζωγραφιές σε σπηλιές, όπως το σπήλαιο Λασκώ στη νότια Γαλλία.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σπήλαιο Λασκώ

 

Απ όλα αυτά φτάνουμε σ ένα συμπέρασμα πως τα πάντα είναι αντιλήψεις. Ευρύτερες αντιλήψεις ίσως, αλλά παρ’ όλα αυτά, αντιλήψεις.Όλα όσα, νομίζουμε ότι γνωρίζουμε και βιώνουμε, είναι  μέρος της εικονικότητος. 

 

 

 

 

Ο λ α   βρίσκονται στο μυαλό μας. Όλα όσα  νομίζουμε  φυσιολογικά μας σκλαβώνουν.Η εικονικότητα μας υπνωτίζει με συνήθειες χιλιάδες λεπτομέρειες της καθημερινότητας που έχουμε  εκπαιδευτεί να αγνούμε. Κανόνες επί κανόνων που νομίζουμε ότι είναι φυσιολογικό να υπακούομε.Στο Ευαγγέλιο ακούμε πως 

α υ τ ό ς που¨αγαπά¨τη ψυχή του θα την χάσει, ενώ αυτός  που δεν της δίνει σημασία , αυτή την έννοια έχει το μισών  αυτήν, θα την διατηρήσει για πάντα. Τούτα τα λόγια είναι σοβαρά  και δείχνουν  το πόσο  μικρή  σημασία έχει να στέκεται κανείς σ ένα εικονικό  κόσμο που μας προέκυψε μετά  την ¨πτώση¨, και μας δόθηκε τόσος  όσος μας χρειαζόταν για να καταλάβουμε το σφάλμα μας και να

μ ε τ α ν ο ή σ ο υ μ ε .

Αυτό δικαιολογει και το  πεπερασμένο   των αισθήσεων.Αλλά αυτό είναι ένας   καθολικός  πόλεμος, με τον εαυτό μας και με τον κόσμο.Ενας πόλεμος που δεν είμαστε  προετοιμασμένοι ούτε εξοπλισμένοι να αναλάβουμε. Γι αυτό κι ο Χριστός μας τονίζει πως σ αυτόν τον ¨εικονικό κόσμο¨, που ανήκει, κατα κυριαρχία στον αλλότριο και τους αγγέλους του, θα  έχουμε θλίψη.Ομως αμέσως μας παρηγορει λέγοντας μας πως θα πρέπει να έχουμε θάρρος  μια κι  Εκείνος  Νίκησε   τον κόσμο της  εικονικότητας  με το να ¨ανέβει στον Σταυρό και να μην κατεβεί απ αυτόν¨.

Πολλοί έχουν προσπαθήσει, πολλοί ακόμα θα το επιχειρήσουν, αλλά είναι λίγοι, ελάχιστοι, αυτοί που το έχουν καταφέρει, να κερδίσουν τον πόλεμο κι όχι μόνο μερικές μάχες, μόνο και μόνο για να συμμορφωθούν πάλι, με μιαν αξιολύπητη στάση ανωτερότητας .

Μη ζητάς αυτό που δεν είσαι έτοιμος  να αναλάβεις. Και μη ζητάς από τυφλούς να σε οδηγήσουν σ αυτό που δεν έχουν οι ίδιοι δει.  Κανείς δεν αναλαμβάνει αυτόν τον πόλεμο χωρίς προετοιμασία  ή χωρίς ένα πραγματικό οδηγό  που θα συμ μετέχει μαζί του στις μάχες.   https://kosmaser.wordpress.com/2013/04/30/

 

 

 

Μόνον η  Α λ ή θ ε ι α   μπορεί να σε ελευθερώσει. Ο Πόντιος Πιλάτος, πολύ μπροστά για την εποχή του, αναρωτιόταν ποιά να ήταν η όντως αλήθεια, αλλά η εικονικότητα της δύναμης του Καίσαρα, κι  ο πανδαμάτωρ φόβος, τον ανάγκασε να πάει κόντρα στην πεποίθησή του  για την αθωότητα του Χριστού. Και πάλι η εικονικότητα των διεφθαρμένων, απ την εξουσία, Φαρισαίων νίκησε την μια και μοναδική αλήθεια  που  ειναι ο Χριστός.Δεν υπάρχουν πολλές  αλήθειες,δεν υπάρχει αυτό που λένε, ¨η αλήθεια μου¨ή η αλήθεια του άλλου.

Η εικονικότητα κρύβεται πίσω από λέξεις που χρησιμοποιεί για το δικό της συμφέρον. Τα χειρότερα τέρατα, εφιάλτες, κολάσεις είναι δημιουργήματα δικά μας. Ισως θάπρεπε να είμαστε ετοιμοι να καταστρέψουμε,ολα όσα ξέρουμε και στα οποία έχουμε  βασιστεί για την άνεσή μας, τόσο καιρό.Αλλωστε ακούσαμε

¨Ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέσει αυτήν,και ο μισών την ψυχήν αυτού, εν τω κόσμω τούτω,εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν.¨

Χαιρετε  

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο φιλών την ψυχήν αυτού α

 

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

5 responses »

  1. Παράθεμα: Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ…Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ..ΚΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.. | Kosmaser's Weblog

  2. Παράθεμα: Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ..Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ…ΚΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.. | Kosmaser's Weblog

  3. Παράθεμα: Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ…Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ..ΚΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.. | Kosmaser's Weblog

  4. Παράθεμα: Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ…Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ..ΚΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ.. | Kosmaser's Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: