RSS Feed

ΑΡΡΩΣΤΗ ΨΥΧΗ..

 

 

 

 

 

Θέλεις να Μάθεις γιατί σε Κρατάω σε Απόσταση; | Βιβή Φατούρου - Ψυχολογώ

 

 

 

Ο ρωσος ηγετης ειναι πολυ-δισεκατομμυριουχος  αποφασισε οτι απειλειται η χωρα του και ξεκινησε πολεμο.

Ο Σοπενάουερ, ελεγε πως το μόνο που μετράει  σ ένα άτομο είναι αυτό που είναι.Ούτε τα χρήματα, ούτε τα υλικά αγαθά ούτε η κοινωνική θέση ούτε η καλή φήμη μπορούν να του φέρουν ευτυχία.

Τα υλικά αγαθά είναι απατηλά. Η συσσώρευση πλούτου είναι ατελείωτη και δεν προσφέρει ικανοποίηση. Όσο περισσότερα κατέχουμε, τόσο πιο πολλά θέλουμε. Ο πλούτος είναι σαν το γλυφό νερό δεν ξεδιψά. Στο τέλος δεν κατέχουμε εμείς τα αγαθά αλλά  μας κατέχουν εκείνα. 

 

 

 

 

 

Η  δ η μ ο σ ι ό τ η τ α , η διασημότητα η φήμη, είναι το ίδιο εφήμερη ,όσο και τα υλικά πλούτη. Είναι τόσο δυνατή η παρόρμηση να έχουμε μια καλή εμφάνιση, ώστε για μερικούς θανατοποινίτες, ακόμη και την ώρα που βαδίζουν προς τον τόπο της εκτέλεσής τους, αυτό που κυρίως απασχολεί τη σκέψη τους, είναι το ντύσιμο και οι τελευταίες τους χειρονομίες.

Η γνώμη των άλλων για μας, είναι ένα φάντασμα που μπορεί ανά πάσα στιγμή ν’ αλλάξει όψη.

 

 

 

 

 

 

 

Τελικά Μόνον αυτό που είμαστε έχει πραγματική αξία. Μια ηρεμη συνείδηση, αξίζει περισσότερο από μια καλή φήμη.

Ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι η καλή υγεία κι ο πνευματικός πλούτος, ο οποίος οδηγεί σε ανεξάντλητα αποθέματα ιδεών, στην ανεξαρτησία και σε μια ηθική ζωή. 

Η ψυχική μας γαλήνη πηγάζει από τη γνώση, ότι αυτό που μας αναστατώνει δεν είναι τα πράγματα αλλά η ερμηνεία μας για τα πράγματα.

Η ποιότητα  ζωής μας προσδιορίζεται από το πως ερμηνεύουμε τις εμπειρίες μας,κι όχι από τις ίδιες τις εμπειρίες , κατι που ξεκινησε απ τη τη σχολή των στωϊκών πέρασε απ τον Ζήνωνα, τον Σενέκα, τον Μάρκο Αυρήλιο τον Σπινόζα, τον Σοπενάουερ και τον Νίτσε κι έφτασε να γίνει θεμελιώδης έννοια τόσο στην ψυχοδυναμική όσο και στη γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία. 

 

 

 

 

Η Ορθόδοξη ψυχοθεραπεία είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος σήμερα -  Askitikon

 

 

 

Η Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία, διαφέρει ριζικά, γιατί μας δίνει λύσεις, κι όχι απλά αφορισμούς.

Μιλά για  θεραπεία της ασθενούς ψυχής, για  ζωοποίηση του νεκρού νοός, για  καθαρότητα  της ακαθάρτου καρδίας που όμως  δεν επιτυγχάνονται με συμβουλές, ούτε με φάρμακα και μεθόδους, αλλά με την ασκητική μέθοδο της Εκκλησίας με την εγκράτεια, την αγάπη, την προσευχή και την διαφύλαξη του νου από τις προσβολές  των λογισμών.

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η Ορθόδοξη Παράδοση έχει μεγάλη σημασία για την εποχή μας, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να ελευθερώσει τον άνθρωπο και να τον θεραπεύσει από το άγχος και την ανασφάλεια που προέρχονται από τον θάνατο της ψυχής. 

 

 

Χαιρετε

 

 

Ουκρανία: Τουλάχιστον 198 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη ρωσική εισβολή

 

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: