RSS Feed

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..

 
 
 
 

Αποτέλεσμα εικόνας για Παράδεισος

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Παράδεισος

 

 

 

Ενας Ορθοδοξος, θεωρητικα, Χριστιανος ηγετης αιματοκυλισε μια μεγαλη χωρα. Ομως κι αυτος στην προσευχη του θα λεει 

¨Ελθέτω η Βασιλεία Σου ¨ 

για να ‘ρθει όμως η Βασιλεία Του ουσιαστικά πρέπει να σβήσουν οι δικές μας βασιλείες,τα δικά μας ¨εγώ¨, ο εαυτός μας πρέπει να σβήσει, για να μπορέσει αυτή η Βασιλεία να συμβεί και μόνον Αυτή.Γιατί ο Θεός δεν μπορεί με άλλον δεν συνυπάρχει με τίποτα άλλο, υπάρχει μόνον Αυτός.

Γενηθήτω το θέλημά Σου ως εν Ουρανώ και επί της γης

Να γίνει πια η γη μας, κατοικητήριο του Θεού.Θεέ μου, ελθέτω η Βασιλεία Σου. Δεν έχω τίποτε να περιμένω. Η δική Σου Βασιλεία. Έστω κι αν δεν Την γνωρίζει η ψυχή.Έστω κι αν δεν Την πολυπιστεύουμε, μόνον η προαίρεση .

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δαιμονισμένος

 

 

 

Να πάμε στην εκκλησια για να σωθεί η ψυχή μας, να πάμε στον Παράδεισο. Όλοι για μια σωτηρία μας μιλάνε.Όμως μιαν εγωπαθή σωτηρία. Δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει να σωθεί ο εαυτός μου.Τί σημαίνει να σωθώ. Δεν το ‘χουμε πιάσει αληθινά τί σημαίνει να σωθώ.Δεν σημαίνει ότι θα καταξιωθεί ο εαυτός μου. Κι ο Χριστος το έχει πει.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τίποτα...Δεν υπάρχει «εαυτός»

 

 

Στις Μέρες Εκείνες, Όποιος Θα Πάει Να Σώσει Την Ψυχή Του Θα Την Χάσει.Όποιος Θα Την Χάσει, Αυτός Θα Την Σώσει.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τίποτα...Δεν υπάρχει «εαυτός»

 

 

Όλοι πάμε για μια σωτηρία ,για ένα βόλεμα.Γιατί η σωτηρία είναι βόλεμα. Να μπούμε λέει στον παράδεισο .Είμαστε ακριβώς οι εξ αριστερών λησταί,  ενώ υπάρχει τόσος πόνος στον Ουρανό ,πώς θα σωθούν τα οικονομικά μου, πώς θα φτιάξω τα παιδιά μου,πώς θα γίνει με τη δουλειά μου.

Μας έλεγε : άραγε όταν θα επιστρέψω θα βρω την πίστη;  Δεν το ρωτούσε, ήταν σίγουρος ότι δεν θα βρει τίποτε 

Όλοι θα είμαστε για ένα¨βολεμένο εαυτό¨.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Λόγος σάρξ εγένετο κ

 

 

 

Ενώ Εκεινος φέρνει μια Βασιλεία αφανισμού των εαυτών·ο αλλος θα φέρει μια βασιλεία των ¨εαυτών¨  Αληθεια  στις μέρες μας, ποια βασιλεία θέλει ο κόσμος;

Ποιός μπορεί να τολμήσει να πει ότι,  έρχεται η Βασιλεία του Θεού,όταν όλοι οι άνθρωποι ζητούν μια βασιλεία των εαυτών τους. Ο Χριστος το είπε, ότι τις τελευταίες μέρες θα ‘ναι σαν τις μέρες του Νώε και του Λωτ.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστός

 

 

 

Ο Νώε, τί του λέει ο Θεός; 

Στον Καύκασο, στο Αραράτ, εκεί που η θάλασσα ηταν πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.Του λέει να κάνει μια Κιβωτό και με συγκεκριμένα ξύλα, συγκεκριμένες διαστάσεις και πόσα χρόνια κρατάει η κατασκευή της Κιβωτού;

Εκατόν είκοσι χρόνια. Τί ακλόνητη πίστη είναι αυτή πού μέσα στον Καύκασο, να κατασκευάζεις μια Κιβωτό και να τρως όλη την κοροϊδία, να μη βλέπεις κανένα σημάδι βεβαίωσης, κανένα σημάδι. Και τελικά ποιός δικαιώθηκε, όμως;

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Νώε έκανε Κιβωτό,

 

 

Ο Νώε έκανε Κιβωτό,εμείς πρέπει να κάνουμε σωσίβια.  Ουσιαστικά Κιβωτός γίνεται ο ίδιος μας ο εαυτός.

Η Κιβωτός είναι το σώμα μας που καλείται να πεθάνει για όλα, για να γίνει Κιβωτός ειδάλλως το ίδιο μας το σώμα θα  μας καταδικάσει. Οι αισθήσεις είναι οι πόρτες απ όπου μπαίνει ο πονηρός.Πρέπει να κλείσουν οι αισθήσεις.Γιατί ο πεθαμένος Δεν έχει αισθήσεις.Πρέπει η ψυχή να βλέπει πίσω από όλα αυτά.Πιο συνειδητοποιημένοι  θα ‘ναι  αυτοί που θα αντέξουν γιατί θα Τον υποδεχτούν εν ζωή, αλλά νεκροί

Νεκροί από τις αισθήσεις, από τα θέλω, από τις επιθυμίες από τις λογικές, από τους εαυτούς.Τίποτα.

Δεν υπάρχει ¨εαυτός¨Εκείνος τώρα θα μεγαλύνεται,Εκείνος θα δοξάζεται, εμείς δεν υπάρχουμε.Δεν θέλουμε να Τον δούμε.Δεν θέλουμε να Τον προσκυνήσουμε γιατί ακόμα προσκυνάμε ¨Εαυτό¨.

Μετά από την Ανάσταση του Κυρίου θα μπορούσε η Δευτέρα Παρουσία να ‘ρθει αμέσως,αλλά δεν Την θέλουμε.

Ακόμα θέλουμε την καταξίωση του ¨εαυτού¨.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Λόγος σάρξ εγένετο κ

 

 

 

Σωτηρία του ανθρώπου σημαίνει  αφανισμός του.

Η φανέρωση του Χριστού είναι η σωτηρία. Μόνον ο Χριστός είναι ο Παράδεισος. Δεν έχει τίποτα άλλο ο Παράδεισος. Εκεί πέρα Δεν υπάρχεις, Δεν υφίστασαι, Δεν υπάρχεις σαν ¨εσύ εγώ¨Εκείνος υπάρχει.

Η οδήγηση του Θεού σημαίνει αφανισμός του εαυτού. Οι μέριμνες και οι φροντίδες που έχουμε δεν πειράζουν.Αυτές κάνουν καλό γιατί φθείρουν τον εαυτό.

Δεν καταξιώνεσαι  σ’ αυτά.Το πρόβλημα υπαρχει Εκεί που έχουμε άποψη, εκεί θέλει προσοχή.Εκεί που νομίζουμε ότι ξέρουμε το καλό, το κακό.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάλι στην καρδιά του Χριστού αρνούμενη τον δηλητηριασμένο..καρπό.

 

 

 

Ο σταυρικός θάνατος ήταν επονείδιστος,  σιχαμερός.Απέναντι στον ίδιο Του τον εαυτό απέναντι στον Θεό Πατέρα και απέναντι στον κόσμο . Κι αυτό έπρεπε να γίνει έως τέλους, δεν Τον ένοιαζε μετά, καμία διάσωση, τίποτα. Πλήρης κένωση.Αν δεν γίνει αυτό πώς θέλουμε να ‘μαστε μαζί Του;

Η ανθρώπινή Του θέληση παραδόθηκε ολόκληρη στη Θεϊκή.Το ίδιο καλείται να κάνει και η δική μας  αποστρεφόμενη  την έξωθεν στάση, θέση, άποψη, παρελθόντα, μέλλοντα επιθυμίες  σκέψεις, οτιδήποτε, ότι μνήμες έχει ο νους, ότι υπάρχει.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τίποτα...Δεν υπάρχει «εαυτός»

 

Τα Σα εκ των Σων Σοι προσφέρω  τότε προσφέρω τον άρτο τον δικό μου.Εκείνος θα το κάνει σάρκα Του και αίμα Του.

Να μη με ενδιαφέρει για τίποτα,ούτε να σωθώ εγώ, ούτε αν κάποιος δικός μου, στεναχωρηθεί ή δεν στεναχωρηθεί αν αρρωστήσει ή δεν αρρωστήσει,αν πεθάνει ή δεν πεθάνει. 

Στον Θεό δεν υπάρχει θάνατος.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τίποτα...Δεν υπάρχει «εαυτός»

 

 

Τώρα πια ένας να είναι ο πόθος, πώς θα αφανισθεί ό,τι έξωθεν αλλότριο υπηρετεί τον πονηρό.Όλα πάνσοφα κι ευλογημένα.Και δεν θα επέμβω σ’ αυτό.Δεν θα επέμβω με την έννοια να πω ότι είναι κακό αυτό κι εγώ θα το αλλάξω. Ανθρωπίνως θα κάνω την προσπάθεια φυσικά, ότι γίνεται άλλα, εγώ να επέμβω;Πού; Να δώσω τί;

Τη γνώση του καλού του κακού από πού την πήραμε; 

Από πού πήραμε τον καρπό της γνώσης του καλού του κακού;

Από ποιόν γέροντα; Από τον Πονηρό  τη πήραμε.

Αν δεν αρνηθούμε αυτή τη γνώση του καλού του κακού όλη αυτή τη γνώση. Αν δεν αρνηθούμε αυτή τη γνώση τον άλλο θα φανερώσουμε σαν Θεό. Οπότε τώρα δεν έχει σημασία αν εμείς χαιρόμαστε ή αν λυπόμαστε, αν ζοριζόμαστε ή  οχι.

Εχει σημασία ότι όλα αυτά συμβαίνουν για έναν λόγο, για να μας βεβαιώσει την Παρουσία Του .

Μόνο τώρα μην φοβηθούμε.

Μη μας πιάσει ένας πανικός.Ο αγιος Γέροντας Παΐσιος έλεγε:¨όσο πιο πολύ θα βλέπετε να ζορίζεται η έξωθεν κατάσταση,σημαίνει ότι τελειώνει ο πονηρός¨.

Οπότε αυτό θα είναι η βεβαίωση ότι πλέον τελειώνει.Εμείς θα κοιτάξουμε τα έσωθεν  γιατί τα έξωθεν πολύ εύκολα μας αποπροσανατολίζουν. Κι έτσι ξεχνάμε την έσωθεν Θεία Παρουσία. Αν όντως η ψυχή πλέον εμπιστεύεται  Αυτόν που αγαπάει, θα την προστατέψει Αυτός.

Ο Λόγος σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν.

Ο Χριστός Όσα Είπε Δεν Ήταν Τίποτα Για Το Έξω.Όλα για μέσα,  για την ψυχή 

Στην Πρώτη Παρουσία τον κατάλαβαν πέντε-δέκα. Στη Δεύτερη όποιων το έξω είναι νεκρό για όλα τα άλλα αυτοί μόνο θα δουν. Για όλους τους άλλους.Δύσκολες Μέρες. Φοβερές Στιγμές. 

Δεν είναι ούτε φόβος να μας πιάσει, ούτε πανικός.Πρώτη φορά στη ζωή μας θα αμφισβητήσουμε ότι βιώναμε μέχρι τώρα.

Δεν ξέρουμε πώς θα ‘ρθει.Γιατί και τότε περίμεναν τον Μεσσία.Τον περίμεναν ένδοξο Βασιλιά.Κι Αυτός γεννήθηκε σε μια φάτνη. Πώς θα γίνει αυτό στις μέρες μας;Που έχουμε ένα σωρό επιθυμίες επάνω μας;

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τίποτα...Δεν υπάρχει «εαυτός»

 

 

Αυτό θα γίνει στο τέλος,εν τω προσώπω των δύο προφητών , που πλέον αυτοί θα αρνηθούν όλη αυτή τη γνώση, όλη αυτή τη φανέρωση που θα είναι μπροστά στο πρόσωπο του αντιχρίστου. Θα αρνηθούν όλο αυτό το πράγμα και θα το στηλιτεύσουνε για να επιστρέψει η ψυχή μετά από τόσους αιώνες πάλι στην καρδιά του Χριστού 

αρνούμενη τον δηλητηριασμένο καρπό. 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάλι στην καρδιά του Χριστού αρνούμενη τον δηλητηριασμένο..καρπό.

 

 

 

Ας προσπαθησουμε να μεινουμε απαθεις στις παγκοσμιες αναταραξεις.  Στις υψηλες διαβουλευσεις. Ας Μεινουμε εκει μεσα στη καρδια μας, παρεα με τον Μονο που μπορει να της χαρισει την ¨ι α σ η¨

 

Χαιρετε. 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τίποτα...Δεν υπάρχει «εαυτός»

 

6 πράγματα που κάνετε λόγω της ευφυΐας σας - Οι άλλοι δεν μπορούν να  κατανοήσουν | eirinika.gr

 

Η παιδική περιέργεια αποτελεί ένδειξη ευφυίας;

 
 
 
 
 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: