RSS Feed

ΕΜΒΟΛΙΑ m-RNA ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΛΗΤΤΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κατινα κοσμασερ

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μελέτη που διεξήχθη από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, υποστηρίζει ότι η δεύτερη δόση δεν πρέπει να παραλείπεται, κι αυτο γιατι η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 προκαλεί ισχυρή ώθηση σε ένα μέρος του ανοσου συστήματος του εμβολιαζομενου, που παρέχει ισχυρη προστασία έναντι  του Sars-Cov-2. 

Πρεπει να ομολογησουμε πως παρά την εμφανη αποτελεσματικότητά τους, λίγα είναι γνωστά για το πώς ακριβώς λειτουργούν τα εμβόλια RNA  δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Bali Pulendran, PhD, καθηγητής Παθολογίας,  Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας. Έτσι, διερευνήσαμε την ανοσολογική απόκριση που προκαλείται από ένα εξ αυτών, με εξαιρετική λεπτομέρεια.

 

 

 
 
 
 
 


 

 

 

 

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 12 Ιουλίου στο Nature, σχεδιάστηκε για να ανακαλύψει ποιες ακριβώς επιδράσεις  έχει το εμβόλιο, της Pfizer Inc. στα πολυάριθμα συστατικά της ανοσολογικής απόκρισης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος από άτομα στα οποία χορηγήθηκε το συγκεκριμένο εμβόλιο και μέτρησαν τα αντισώματα, τα επίπεδα των πρωτεϊνών που παίζουν ρόλο στη σηματοδότηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ  χαρακτήρισαν και την έκφραση κάθε γονιδίου στο γονιδίωμα 242.479 ξεχωριστών τύπων και κατάστασης ανοσοκυττάρων.

 

 

 
 
 
 


 

 

 

 

 

 

Οι ερευνητές επιχείρησαν να εξετάσουν λεπτομερώς τη δράση του εμβολίου που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς εξασφαλίζει προστασία από τον ιό κατά 95%. 

Παραδοσιακά, η κύρια ανοσολογική βάση για την έγκριση νέων εμβολίων ήταν η ικανότητά τους να επάγουν εξουδετερωτικά αντισώματα, δηλαδή εξατομικευμένες πρωτεΐνες που δημιουργούνται από ανοσοκύτταρα, τα οποία ονομάζονται       Β λεμφοκύτταρα, και μπορούν να προσκολληθούν σε έναν ιό και να τον εμποδίσουν να μολύνει κύτταρα.

Τα αντισώματα είναι εύκολο να μετρηθούν, αλλά το ανοσο σύστημα είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό. Τα αντισώματα από μόνα τους δεν δικαιολογούν το πιθανό εύρος προστασίας που παρέχει το εμβόλιο», εξηγούν οι ερευνητές.

Ο Pulendran και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν την εξέλιξη μεταξύ όλων των τύπων ανοσοκυττάρων που επηρεάζονται από το εμβόλιο: τον αριθμό τους, τα επίπεδα ενεργοποίησής τους, τα γονίδια που εκφράζουν καθώς και τις πρωτεΐνες και τους μεταβολίτες που παράγουν και εκκρίνουν κατά τον εμβολιασμό.

Ένα βασικό συστατικό του ανοσοποιητικού συστήματος που εξετάστηκε από την ερευνητική ομάδα ήταν 

τα Τ κύτταρα, ανοσοκύτταρα τα οποία αναζητούν και καταστρέφουν τα ιικά σωματίδια χωρίς να προσκολλώνται σε αυτά, όπως κάνουν τα αντισώματα, αλλά μάλλον ανιχνεύουν τους ιστούς του σώματος για κύτταρα που φέρουν ενδεικτικά σημάδια ιογενών λοιμώξεων και μόλις τα εντοπίσουν τα καταστρέφουν.

Επιπλέον, το ενδογενές ανοσοποιητικό σύστημα, μια ποικιλία κυττάρων τα οποία είναι τα πρώτα που αναγνωρίζουν την παρουσία ενός παθογόνου, θεωρείται πλέον τεράστιας σημασίας, σχολιάζουν οι ερευνητές. 

 

 

 
 
 
 
 


 

 

 

 

 

 

εξωτερική Στο πλαίσιο της μελέτης, η ομάδα επέλεξε 56 υγιείς εθελοντές και έλαβε δείγματα αίματος από αυτούς σε πολλαπλά χρονικά σημεία πριν και μετά την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Διαπίστωσε ότι η πρώτη δόση αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων ειδικά για τον SARS-CoV-2  όπως αναμενόταν, αλλά όχι τόσο πολύ όσο η δεύτερη. 

Η δεύτερη δόση όμως παρουσίασε και δράση που δεν παρατηρήθηκε με την πρώτη ή ήταν ελάχιστη.

Η δεύτερη δόση έχει ισχυρά ευεργετικά αποτελέσματα που υπερβαίνουν κατά πολύ αυτά της πρώτης, δήλωσε ο Pulendran. 

 

Προκάλεσε  πολλαπλή αύξηση στα επίπεδα αντισωμάτων, με μια ισχυρη απόκριση των Τ-λεμφο-κυττάρων, που απουσίαζε μετά την πρώτη δόση και παραλληλα ,μια εντυπωσιακά ενισχυμένη ενδογενή ανοσοαπόκριση.

Απροσδόκητα, είπε ο Pulendran, το εμβόλιο – ιδιαίτερα η δεύτερη δόση ,προκάλεσε  μαζική κινητοποίηση μιας πρόσφατα ανακαλυφθείσας ομάδας κυττάρων που είναι από τα πρώτα που αναγνωρίζουν την παρουσία ενός παθογόνου παραγοντα.

Αυτή η ειδική ομάδα, ένα υποσύνολο άφθονων κυττάρων που ονομάζονται μονοκύτταρα και εκφράζουν υψηλά επίπεδα  αντιιικών γονιδίων   αποτελούσε μόνον το 0,01% όλων των κυκλοφορούντων αιμοσφαιρίων ,πριν από τον εμβολιασμό. 

Ωστόσο, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, οι αριθμοί τους αυξήθηκαν κατά 100 φορές, και για το μεταφρασουμε επι τοις % αυξηση κατα 10.000 % 

αντιπροσωπεύοντας το 1% του συνόλου των κυττάρων του αίματος. Επιπλέον, η ¨διάθεσή¨ τους έγινε λιγότερο φλεγμονώδης, αλλά εντονότερα αντιική. 

Φαίνονται μοναδικά ικανά να παρέχουν ευρεία προστασία  έναντι διαφορετικών ιογενών λοιμώξεων, δήλωσε ο Pulendran.

 

 

 
 
 
 


 

 

 

Η εξαιρετική αύξηση της συχνότητας αυτών των κυττάρων, μόλις μια ημέρα μετά την αναμνηστική ανοσοποίηση, είναι εκπληκτική. Είναι πιθανό να είναι σε θέση να προσαρμόσουν μια δράση συγκράτησης όχι μόνο κατά του SARS-CoV-2 αλλά και έναντι άλλων ιών, κατέληξε.

Ως φαινεται το αμεσο μελλον μας επιφυλασσει εκπληξεις.

Αρα το εμβολιο : Μονοδρομος

 

Χαιρετε

 

 

 

 
 
 
 


 

 

 

 

 

Πόσο και κυρίως, πως πρέπει να βοηθάτε τα παιδιά στο διάβασμα και τις  εργασίες | Alfavita

 

 

 

Η καθημερινή οικογενειακή ζωή | poimin.gr

 

 

 

παιδιά | ΣΚΑΪ

 

 

Οι γιαγιάδες κι οι παππούδες ζουν στην καρδιά μας! - ΑμεΑ Care

 

 

 

Χαίρετε

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: