RSS Feed

ΟΙ ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ..ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΣΤΗΣ

 

 

Κυριακή των Μυροφόρων

 

 

 

Ξεκινάν οι Μυροφόρες για τον Τάφο, που ήταν έξω απ την πόλη. Ηταν κι ο βαρύς λίθος μπροστά στον Τάφο και δεν σκέφτονται τίποτα απ όλα αυτά εκ των προτερων,γιατί αν έβαζαν κάτω τη λογική τους δεν θα πήγαιναν και προχωράνε στο σκοτάδι και πλησιάζουν στον Τάφο και τότε μόνο σκέφτονται  ποιος θα κυλίσει τον λίθο ¨εκ της Θύρας του μνημείου ¨Αραγε.

Τί ηταν εκείνο που τις έκανε να αποτολμήσουν  το ακατόρθωτο το αδύνατο,το ασύληπτο,  αν όχι η αγάπη που απ τη φύση της είναι έκσταση, κι η έκσταση δεν είναι τίποτα άλλο παρα η υπέρβαση του εγω Υπέρβαση του ατομισμού. 

Εξοδος απ τον εαυτό μας.

Η αγάπη είναι τρέλλα κι οταν αγαπάς εισαι σαν τρελός. Γι αυτό κι η αληθινη αγάπη προς τον Θεό, είναι μια Μέθη, όχι σαν τις άλλες  Αλλά μια Νηφάλιος Μεθη. Δεν χάνεις τη λογική σου μεθώντας απ αυτήν Είναι έκσταση.

Κι οι Μυροφόρες γυναίκες, όντας μέσα σ αυτή την έκσταση,που δεν υπηρχε λογική,αλλά καρδιά, κι αυτό γιατί αγάπησαν πολύ τον Χριστο, Αξιώθηκαν Να Γίνουν Ευαγγελίστριες Και Απόστολοι Των Αποστόλων.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυροφόρες

 

 

 

Π ο ι έ ς ;    Οι απλές, ταπεινές, ανάξιες λογου, ανύπαρκτες  για την κοινωνία της εποχης τους γυναίκες

Ενώ οι Απόστολοι παρέμεναν κλεισμένοι, για να μετατραπούν σε ανήμερα λιοντάρια,μετά όμως την Πεντηκοστή και την έλευση του Αγίου Πνευματος Ετσι λοιπόν η Μαγδαληνη  βρισκεται  μπροστά στον Χριστό, κι ακούει απ Εκείνον το

¨Μη μου άπτου ¨γιατί τον πλησίασε με έντονο συναίσθημα, λεγοντας: Ο Κύριος μου και Θεός μου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυροφόρες

 

 

 

 

Διορθώνει την Μαγδαληνη στο συναίσθημα Ο Χριστός  Διορθώνει τη λογική εμφανιζόμενος στους Μαθητάς του, και περνώντας μέσα απ τους τοίχους,που συμβολιζει τις συνθήκες της ζωής.

Κατεβαίνει στον φοβερό στον Αδη και εμψυχώνει όλους τους δικαίους που βρίσκονται σ αυτόν  κάπως όπως κατέρχεται στον Αδη της καρδιάς μας της ζωής μας,του καθένα απ εμάς που τον ζητάμε, γιατί ο καθένας μας έχει έναν άδη μέσα του μια κόλαση που τον παιδεύει ποικιλοτρόπως,αρκεί βέβαια να αναζητήσουμε τη βοήθειά του.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυροφόρες

 

 

 

 

Αλλες εποχές τότε, σήμερα οι γυναίκες δεν ξέρουν ν αγαπούν  δεν νοιώθουν την έκσταση των Μυροφόρων Σήμερα ζούν επιβιώνουν συμβιώνουν ερωτεύονται ζευγαρώνουν χωρίς την ευλογία της Εκκλησίας νοσηρά .

Χωρίζουν και ξαναερωτεύονται και   ξαναζευγαρωνουν, όπως τα σκυλια ράτσας. Σήμερα, λυπάμαι που το λέω έτσι ωμά,οι άνθρωποι γενικώς δεν πεθαινουν πλέον ανθρωπινα, αγαπητικά  απλά ¨ψοφούν¨. Φριχτο δεν ακούγεται Κι ομως ειναι πέρα για πέρα αληθινο.

Χαίρετε.

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Σας ευχομαι να εχετε παντα Ειρηνη στην καρδια.

  2. Αγαπητέ κ. Κοσμά. Σε ευχαριστούμε Πολύ για όλα τα υπέροχα που μας αφιερώνεις και μας δίνεις δύναμη και κουράγιο. Εύχομαι ο καλός Θεός μας να σε έ΄χει πάντα καλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: