RSS Feed

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ζουν μόνοι

 

 

 

Απο αυριο ξεκινα η Νηστεια της Σαρακοστης. Μ αυτην την ευκαιρια θα επιχειρησουμε δυο λογια γενικα για τη νηστεια.

Η  Ν η σ τ ε ί α πειθαρχεί, και συγχρόνως αποχρωματίζει τα πάθη , χαρίζει ευεξία, αυτοπεποίθηση, ενώ έμεσα αποτοξινώνει τον οργανισμό, και καθαρίζει το πνεύμα.

Αρχικα μαθαινουμε να Μη τρωμε πολύ,σηκωνομαστε από το τραπέζι πεινασμένοι.

Στο ιδιο πλανο ειναι κι η  Σ ι ω π ή . Μιλάμε, φλυαρούμε , διδάσκουμε, φωνάζουμε , επιβάλλουμε τις απόψεις μας, σωστές ή λάθος. Δεν πάει το μυαλό μας πως η ομιλία η συζήτηση, η επικοινωνία, η αργολογία, το να μιλάμε για να μιλάμε ,δεν είναι παρά ένα ¨άδειασμα¨  της εσωτερικής μας ηρεμίας.Σα να λεμε μία αγχώδης διαταραχή, φόβου για την μοναξιά.

Υπάρχουν άνθρωποι περικυκλωμένοι από κόσμο που είναι μόνοι  απο παντελη έλλειψη επικοινωνίας , συνεννόησης, ενδιαφεροντων.

 

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

Απ την άλλη υπάρχουν Άνθρωποι που ζουν μόνοι και ούτε στιγμή δεν   ν ο ι ώ θ ο υ ν   μοναξιά. Ο λόγος είναι ότι  τα έχουν τόσο καλά με τον εαυτό τους, ώστε αυτό να τους αποζημιώνει πλήρως. Η Σ ι ω π ή  είναι αρετή .Είναι ο Μόνος Τρόπος να έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου. Προσπάθησε, αν και είναι δύσκολο. Να Απαντάς 

Μ ό ν ο ν  Όταν σε ρωτούν, και κυρίως χωρίς ερωτήσεις.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ζουν μόνοι

 

 

 

Η Ησυχία απ την άλλη Είναι μία κατάσταση, οπου αποφεύγεις σκέψεις που απορρέουν από μέριμνες, φροντίδες ειδήσεις.Οπου δεν τρώγεσαι με τα ρούχα σου .

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ζουν μόνοι

 

 

 

 

 

 

Ευκαιρια τωρα ειναι να μαθεις να διαβάζεις σωστά. Όλα τα αναγνώσματα δεν βοηθούν. Υπάρχουν κάποια που ηρεμούν το πνεύμα σου. Υπάρχουν άλλα που εξάπτουν τα πάθη, γλυκαίνουν την φαντασία xωρις οφελος Χαμένος χρόνος γνώσεως φαύλος κύκλος, ψυχωφελή ευεργετικά για την ψυχή, και πνευματικά διεγείρουν το πνεύμα, ακονίζουν τον νου, ηρεμούν την ψυχή, προσφέρουν σοφία και γνώση και το σπουδαιότερο είναι δοκιμασμένες αλήθειες Ισως τα πνευματικά είναι τα δυσκολότερα, λόγω του βάθους που εμπεριέχουν. Σαν απλή ανάγνωση προσφέρουν ξεκούραση  και ηρεμία. Εμβαθύνοντας όμως θα ανακαλύψεις αλληγορίες, προφητείες και μυστικές απαντήσεις που ούτε ποτέ μπορούσες να σκεφθείς ότι υπήρχαν.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για συνομιλία με τον Θεό

 

 

 

 

 

Στην ησυχια μαθαινεις την Π ρ ο σ ε υ χ ή   που θεωρητικά είναι συνομιλία με τον Θεό. Χρειάζεται Προετοιμασία, Απόθεση Μεριμνών Στην Άκρη. Καθαρό Μυαλό, και συγκέντρωση. Αν Φεύγει Το Μυαλό Μας, Το Επαναφέρουμε Ξανά Και Ξανά Και Ας Μην Τελειώσουμε Ποτέ Την Προσευχή.Αρχίζουμε Από Την Αρχή Έως Ότου Βεβαιωθούμε Ότι είμαστε Παρόντες ,Χωρίς ολισθηματα Του Μυαλού. Τότε Και Μόνο Τότε Είμαστε Σίγουροι Ότι Προσευχηθήκαμε.

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

 

Σιγουρα ειμαστε γεματοι παθη : Λαιμαργία,  γαστριμαργία, απελπισία Υπερηφάνεια, κενοδοξία, οίηση, Κατάκριση, αργολογία. Να τα μεταμορφωσουμε. Γινεται. Μπορουμε. Προσπαθουμε. Αφήνουμε τα παιδιά μας να ζήσουν την ζωή τους, την δική τους ζωή . 

Χαιρετε.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάθη

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Καλη Σαρακοστη.

  2. Αλεξάνδρα Παναγιώτου

    Πόσες αλήθειες εχει αυτό το αρθρο.Οσο μεγαλώνω τα βλέπω ολα αυτά σε τοσους ανθρώπους και μάλιστα σε κοντινούς μου ανθρώπους.Η μοναξιά κυριαρχει τόσο,αλλά και δεν μπαίνουν στο κόπο να βελτιωθούν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: