RSS Feed

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ..ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ..ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ..

 

 

 
alt
 
 
 
 
 
 
alt
Ο Θεός να σας φυλάξει να μην χρειασθείτε διαγωστολόγο της εμπειρίας του
¨εικονικού dr house¨.Εχετε χάσει .
Exω ενα πονάκι εδώ κάτω δεξια,που με βασανιζει μια βδομάδα.Αστο Γιωργάκη, θα περάσει μονο του 
Τί λες ρε Κοσμά,εγώ ειμαι λογικός άνθρωπος.Εχω και την πανάκριβη ασφάλεια που πληρώνω τόσα χρόνια τζάμπα.Θα πάω στο ταδε φοβερό Νοσοκομείο.Τόπε και τόκανε.
Υστερα απ 20 μέρες μου τηλεφώνησε ο γυιός του.  Οταν τον άκουσα κατάλαβα.
Η συνέχεια στον 5 όροφο του πολυτελούς Νοσοκομειου. 
Ο Γιωργάκης κλινήρης και χλωμός. Η ιστορία του κοινή, συνηθισμένη. Δεν αξίζει να σας κουράσω, είναι κλισε. Ο πόνος δεν ηταν τίποτα.Ομως βρήκαν μια σκιά στα νεφρά.Το αποτέλεσμα; 
alt
Ρομποτική αφαίρεση του υπερτροφικού προστάτη του Γιωργου,που δεν τον ενοχλησε ποτέ.Μετά απο 3 μήνες, ο Γιώργος και πάλι στη κλινική. Δεν ηταν τίποτα. Μια συμπληρωματική επεμβασούλα για μιαν ελαφρή ακράτεια.
Στο τέλος του χρόνου, η ασφαλιστική με λύπη της δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του Γιωργάκη,  διότι συναίνεσε σε επεμβάσεις που δεν ηταν απαραιτητες.Ηθικον δίδαγμα.
alt
Αν ο γιατρός δεν σας αφιερώσει χρόνο ,για τη λήψη λεπτομερούς ιστορικού, προσωπικού και οικογενειακού, αλλάξτε τον χωρίς δεύτερη σκέψη.Οι πιθανότητες ιατρικού λάθους και ταλαιπωρίας σας με άσκοπες εξετάσεις και θεραπείες, είναι πάρα πολύ υψηλές.
Είναι κακός γιατρός.
Ενας παλιός Δάσκαλος της ιατρικής, έλεγε, πως ο σωστός γιατρός, χρειάζεται τουλάχιστον 90 λεπτά της ώρας ,για να   εξομολογησει τον ασθενή του, ώστε ο τελευταίος να είναι θεραπευμένος  σε ποσοστό πάνω απο 85%φεύγοντας .
Ελεγε ακόμα, πως ο γιατρός που γράφει φάρμακα  είναι για τα πανηγύρια, και το κυριώτερο, δούλος των φαρμακευτικών κολοσσών.
Αν ο γιατρός γράφει φάρμακα και εξετάσεις με χαρακτηριστική ευκολία, αλλάξτε τον.
Στην καλύτερη περίπτωση δεν ξέρει τι κάνει, στη χειρότερη ξέρει ότι σας βασανίζει για να κερδίσει χρήματα. Καθόλου σπάνιο επίσης.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ..ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ..
Αν ο γιατρός χρησιμοποιεί ιατρική ορολογία και σας βομβαρδίζει με τρομακτικές χαρακτηριστική ευκολία, αλλάξτε τον.Στην καλύτερη περίπτωση  δεν ξέρει τι κάνει, στη χειρότερη ξέρει ότι σας βασανίζει για να κερδίσει χρήματα.
Καθόλου σπάνιο επίσης.Αν ο γιατρός χρησιμοποιεί ιατρική ορολογία και σας βομβαρδίζει με τρομακτικές άγνωστες λέξεις,   αλλάξτε τον.   
Αρνείται να επικοινωνήσει μαζί σας κι αυτό, εκτός των άλλων, επιβαρύνει την υγεία και επιβραδύνει την ανάρρωσή σας.
Αποφεύγετε συστηματικά τις χειρουργικές ειδικότητες.  Επίσκεψη στον χειρουργό, ισοδυναμεί με εθελοντική είσοδο στο χειρουργείο. Κι αυτό, πολύ πιο συχνά απ’ όσο φαντάζεστε,δεν είναι καθόλου απαραίτητο.
Αν ο χειρουργός βιάζεται  να σας οδηγήσει   στο χειρουργείο αλλάξτε τον. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ..ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ..
Μια ή δυο εβδομάδες, ώστε να πάρετε κι άλλες γνώμες, να ενημερωθείτε από το διαδίκτυο,να ρωτήσετε συγγενείς και φίλους, δεν επηρεάζουν την έκβαση στα μη οξέα περιστατικά.
Ο γιατρός που βιάζεται το κάνει για το πορτοφόλι σας, όχι για σας. 
Αν ο γιατρός σας αποτελεί κινητή έκθεση  πολυτελών ειδών και αξεσουάρ, αν ότι φοράει κι ότι κρατάει κραυγάζουν την ¨επωνυμία¨ τους, αλλάξτε τον.
Όχι μόνο γιατί δείχνει την κουλτούρα και τις προτεραιότητές του,  αλλά και γιατί θα πρέπει να ενισχύσετε τη συλλογή του. 
Μη δίνετε στο γιατρό την εντύπωση ότι, Προκειμένου Για Την Υγεία, Το Χρήμα Δεν Είναι Θέμα.Πολύ πιθανό να είναι για κείνον θέμα, οπότε θα ξοδευτείτε πολύ και θα ταλαιπωρηθείτε ακόμα περισσότερο.
Να θυμάστε ότι το 90% των νοσημάτων είναι  αυτο-ιόμενα αρκεί σωστή εξομολόγηση και από το υπόλοιπο 10%,για το 90% η ιατρική δεν έχει λύση.
Επομένως εκτιμείστε όλως ιδιαιτέρως  τον μετριοπαθή γιατρό που αρχικά σας συμβουλεύεικι έπειτα συζητάει μαζί σας τις πιθανές θεραπείες.
Στο κάτω κάτω, δώστε χρόνο στον εαυτό σας  να γίνει καλά μόνος του.Π ά ν τ α  γίνεται.
Αποφεύγετε τις προσφορές για δωρεάν εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς, που παρέχουν σήμερα τόσοι και τόσοι, στον ιδιωτικό τομέα 
Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη.
Σπάνια θα φύγετε αλώβητοι από τέτοιες διαδικασίες.Στην καλύτερη περίπτωση θα μπλέξετε με φάρμακα,στη χειρότερη θα
χειρουργηθείτε ή θα ¨συγχωρεθείτε¨.
Αν έχετε κάποιο ειδικό, σχετικά σπάνιο ή σοβαρό πρόβλημα, ιδίως χειρουργικής φύσης, να θυμάστε ότι, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, το εξωτερικό αποτελεί την καλύτερη λύση – συχνά δε και τη φθηνότερa.

Αυτα και Υγιαινετε.

Σχετική εικόνα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Κοσμά, άφησα να περάσουν οι μέρες πριν σχολιάσω (παράλειψη). Γενικά συμφωνώ, ιδίως με την ανάγκη επένδυσης χρόνου για τη σωστή επικοινωνία με τον άρρωστο. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεχωρίζουμε τις οξείες από τις μη οξείες χειρουργικές καταστάσεις, κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ένας γιατρός (παθολόγος ή χειρουργός). Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις καλό είναι να μη ξεκινάει κανείς από τον χειρουργό: υπάρχει μια αγγλική παροιμία που λέει ότι αν πας σε κάποιον που πουλάει μόνο μήλα είναι εντελώς απίθανο να σου προτείνει να αγοράσεις πορτοκάλια. Υπάρχει ακόμη ένα πολύ καλό γνωμικό, ότι οι καλοί χειρουργοί ξέρουν πότε να χειρουργούν, ενώ οι άριστοι χειρουργοί ξέρουν πότε να ΜΗ χειρουργούν. Το θέμα σίγουρα σηκώνει πολλή συζήτηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: