RSS Feed

ήδιστα ούν μάλλον καυχήσομαι εν ταίς ασθενείαις μου..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για άνοια

 

 

 

 

 

 

Πιστεύω πως η άνοια είναι ο φόβος και τρόμος όλων μας. Απ την άλλη τα φάρμακα που υπαρχουν είναι για λίγο, και με παρενέργειες που, κι εδω είναι το τραγικό, μιμούνται τα συμπτώματα της άνοιας.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναστολέας Της Χοληστερινάσης..

 

 

 

Το πιο κοινό, και συνηθισμένο φάρμακο, για τα πρώτα στάδια του Αλτσχάϊμερ  που προκαλεί παρενέργειες, που μιμούνται τα συμπτώματα της άνοιας, ένας Αναστολέας Της Χοληστερινάσης. 

Κι εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το Αλτσχάϊμερ είναι η πιό κ ο ι ν η   μορφή της άνοιας. Μιας αρρώστιας που αλλάζει τη δομή του εγκεφάλου, και σκοτώνει, κατα εκατομμυρια  τα κυτταρα του, που εξαρτώνται απο την ακετυλοχολίνη.

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

Ενα απ τα πολλά ένζυμα, που περιδιαβάζουν τα εγκεφαλικά κύτταρα, η ακετυλο-χολινε-στεραση καταστρέφει τον νευροδιαβιβαστή  ακετυλοχολίνη, σταδιακα δε διακοπτει την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυτταρων, με αποτέλεσμα την τραγική α λ λ α γ ή   της συμπεριφοράς στον άνθρωπο.

 

 

 

 

Τα αντιψυχωσικά που δινονται ως κατευναστικά  σε ανοιακούς, ιδρυματικούς, σκοτώνουν το μεγαλύτερο αριθμό απ αυτούς, ενω βοηθούν ένα 20% εκείνων που τα παίρνουν,πολύ λιγότερο απο ένα εικονικό φάρμακο, που φτάνει το 30%

Η φαρμακευτικη αντιμετώπιση της ανοιας, γίνεται με δύο¨οικογένειες¨φαρμάκων.

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

Τη  ρ ι β α σ τ ι γ μ ί ν η  rivastigmine που είναι ένας αναστολέας της ακετυλο-και βουτυρυλ-χολινεστεράσης που ¨πιστεύεται¨ ότι διευκολύνει τη χολινεργική νευροδιαβίβαση, επιβραδύνοντας την αποικοδόμηση  της ακετυλοχολίνης ,που απελευθερώνεται από όσους χολινεργικούς νευρώνες, διατηρούν τη λειτουργικότητά τους. Έτσι, η ριβαστιγμίνη ¨ενδέχεται ¨να έχει βελτιωτική δράση σε γνωσιακά ελλείμματα χολινεργικής μεσολάβησης σχετιζόμενα με τη Νόσο Alzheimer.

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

Και την μ ε μ α ν τ ί ν η  memantine

Και οι δύο οικογένειες φαρμακών σε έρευνα με 1200 ανοϊκους,με ήπια εως μέτρια μορφή Αλτσχαιμερ, δεν ά ν τ ε ξ α ν  τη δοκιμασία του εικονικού φαρμακου  placebo.Σα να λέμε δεν ξεπέρασαν το 30 % του εικονικού φαρμάκου.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγγειακή άνοια¨ ¨π

 

 

 

Με την πάροδο του χρόνου και της ηλικίας μας, γίνεται όλο και πιο δύσκολη η¨πρόσβαση¨  στο αρχειακό υλικο μας. Ο εγκέφαλος του ανοϊκου λειτουργεί ακριβώς με το ίδιο τρόπο εκτός από μια λεπτομέρεια:  οι πρόσφατες φωτογραφίες γεγονότων  δεν έχουν ¨πλαίσια¨ συναισθήματος, με αποτέλεσμα, να μην μπορεί ο ανοϊκος, να κατανοήσει  τις εικόνες που εξακολουθεί ακατάπαυστα να φωτογραφίζει ο εγκέφαλός του.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για άνοια

 

 

Οταν λοιπόν στον ανοϊκο τίθεται μια ερώτηση του άμεσου παρόντος,ας πούμε που έβαλε

τα πρεσβυωπικά γυαλιά του, δεν καταλαβαίνει, κι αμέσως μπαίνει σε κοκκινη κατάσταση που απαιτεί άμεση δράση, που όμως αδυνατεί να ενεργήσει μια και στερείται των συνοδευτικών γεγονότων,αρα δεν μπορεί να συνδέσει τα δύο πράγματα, και παραιτειται. 

Κι αρχίζει το δράμα με τις αντεγκλησεις της συντρόφου του, που δεν θέλει να καταλάβει οτι δεν φταίει ο ανοϊκός στο παραμικρό,έχει τη διάθεση να προσφέρει,ας πούμε να μαγειρέψει. Ομως τα κάνει όλα ανω κάτω, μια κι όπως είπαμε δεν έχει¨πλαίσιο¨η εικόνα της ακαταστασίας που δημιουργεί, κι έτσι νομίζει οτι δεν έχει κάνει τίποτα, κι είναι ήσυχος με την συνείδησή του. Το ξέσπασμα εναντίον του το   ¨καταγράφει ¨ο εγκέφαλός του, σαν

μ η  α π ο δ ο χ ή  του ιδίου, κι έτσι κλείνεται στον εαυτό του, απορρίπτοντας, μερα τη μέρα τον ή την  σύντροφό του. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για άνοια

 

 

Η κατανόηση των παραπάνω είναι το κλειδί της επίτευξης γαλήνης στις σχέσεις διαφορετικά, με τον καιρό θα οδηγούμαστε σε αλλεπάλληλες συγκρούσεις χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο.

 

 

 

 

 

¨Καί τή υπερβολή των αποκαλύψεων ίνα μη υπεραίρωμαι, εδόθη μοι σκόλοψ τή σαρκί, άγγελος σατάν, ίνα με κολαφίζη ίνα μη υπεραίρωμαι. Υπέρ τούτου τρίς τον Κύριον παρεκάλεσα, ίνα αποστή απ’ εμού·  και είρηκέ μοι·

Αρκεί Σοι Η Χάρις Μου· Η Γάρ Δύναμίς Μου Εν Ασθενεία Τελειούται.

ήδιστα ούν μάλλον καυχήσομαι εν ταίς ασθενείαις μου, ίνα επισκηνώση επ’ εμέ η δύναμις τού Χριστού.¨

 

 

 

Και μην μου πείτε π ώ ς    συνδυάζονται τα προηγούμενα με την διαχρονική ρήση του Μεγάλου Παύλου.

Πόσες ταλαιπωρίες, και κόπους θα μπορούσαμε να γλυτώσουμε, αν καταλαβαίναμε το μεγαλείο των λόγων του Αποστόλου και δεν αναγκάζαμε τον Χριστό να μας εντάξει σε ¨ταχύρυθμα τμήματα εκπαίδευσης¨

Χαίρετε..

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: