RSS Feed

ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΥΜΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΥΜΩΝ

 

Σχετική εικόνα

 

¨Εν τη ψυχή του ανθρώπου ,όστις δεν εγνώρισε την τελείαν αγάπην, αι δύο εντολαί του Χριστού ουχί σπανίως ευρίσκονται εν οξεία αμοιβαία αντιθέσει. 

Ο αγαπών τον Θεόν εξέρχεται του κόσμου και καταδύεται εις πνευματικόν τινα εγωϊσμόν και ως αδιάφορος δια τα συμβαίνοντα εν τω κόσμω  σώζει την εαυτού ψυχήν.

Ο αγαπών πάλιν εμπαθώς τον ανθρώπινον κόσμον ζη τον π ό ν ο ν   αυτού, όστις κατακλύζει τον κόσμον όλον και εγείρεται κατά του Θεού θεωρών  Εκείνον αίτιον του πόνου αυτού, όστις κατακλύζει τον κόσμον ,και εγείρεται ενίοτε μέχρις έχθρας.

Ενθυμούμαι ότε ενθουσιασθείς  ποτε εκ των έργων των Αγίων Πατέρων είπον εις αυτόν: Λυπούμαι διότι δεν έχω ούτε δυνάμεις ούτε χρόνον να ασχοληθώ περισσότερον εις την μελέτην της θεολογίας. Και ο Γέρων απήντησε: 

¨Θεωρείτε τούτο σπουδαίον πράγμα¨;

Εσιώπησεν ολίγον και ύστερον προσέθεσε:

Κατ’ εμέ, μέγα είναι μόνον έν:

Να Τ α π ε ι ν ω θ ή   Τις , Διότι Η Υπερηφανία  Εμποδίζει Ημάς Να Αγαπώμεν Η Αγάπη Προς Τους Εχθρούς, είναι το μόνον ασφαλές κριτήριον της αληθείας,ουχί μόνον επί του σωτηριολογικού επιπέδου του, αφορώντος εις το πολίτευμα του πνευματικοηθικού βίου, όπερ σώζει τον άνθρωπον αλλά και επί του δογματικού επιπέδου εις τας θεωρητικάς τουτέστι  παραστάσεις του Όντος.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΥΜΩΝ

 

 

Όλος ο κόσμος ζητεί το κριτήριον της αληθείας  άχρι της σήμερον ημέρας.Ο πιστός ως τοιούτον ομολογεί την Εκκλησίαν Αλλ’ εν τη ιστορική πείρα  εφάνη ότι η τοιαύτη υπόδειξις δεν είναι επαρκώς σαφής. Διότι πλην της Μιάς αληθούς και αι ψευδο-εκκλησίαι α π ο κ α λ ο ύ ν   εαυτάς Εκκλησίας εξωτερικόν δε σημείον διακρίνον αδιαφιλονικήτως την αληθή Εκκλησίαν από των ψευδο εκκλησιών δεν υπάρχει.

–«αγαπάτε τους εχθρούς υμών»- 

είναι το πυρ εκείνο όπερ κατεβίβασεν ο Κύριος επί της γης δια της επιδημίας Αυτού,εκείνο το άκτιστον  Θείον Φως, όπερ περιέλαμψε τους Αποστόλους επί του Θαβώρ, εκείναι αι πύριναι γλώσσαι, εν ταις οποίαις κατήλθε το Πνεύμα το Άγιον επί των Αποστόλων εν τω υπερώω της Σιών· είναι η εν ημίν Βασιλεία του Θεού, «εληλυθυΐα εν δυνάμει», το πλήρωμα της ανθρωπότητος και η τελείωσις της κατά Θεόν ομοιώσεως.

Αποσπασμα Απο Το Βιβλιο Του π. Σωφρονιου:

«Ο Αγιος Σιλουανος Ο Αθωνιτης».

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΥΜΩΝ

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Ποιος ειπε οτι ειναι ευκολο. Τιποτα ομως
    δεν ειναι ακατορθωτο.Ο καθενας μας ζει στο σωστο καιρο, γι αυτον.Για να σου κατασχουν κατι, κατι θα εχεις κανει και εσυ. Μην συγχεεις την ουτοπια με την Εντολη , να αγαπαμε τον εχθρο μας. Ειπαμε δυσκολο, ομως αν δεις τον εχθρο σου στο κρεββατι του πονου με καρκινο στο τελικο σταδιο, δε μπορει να πεις ¨καλα να παθει¨. Αν το κανεις, τζαμπα κοπος..¨Φαγωμεν , πιωμεν, αυριο γαρ αποθνησκωμεν¨…

  2. Δύσκολο,σχεδόν ακατόρθωτο στους καιρούς που ζούμε.
    Πώς το φαντάζεσαι?
    Να κατάσχουν σε κάποιον το σπίτι του και αυτός να τους αγαπάει?
    Ουτοπία μου φαίνεται…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: