Σχετική εικόνα

 

Ηταν ενα μελαγχολικο απογευμα. Περπατούσα στην παράλια, όταν ένας καχεκτικος, ψηλος προφανως τοξικομανής με πλησίασε.

Δε με κοιταξε, δεν μου ζήτησε λεφτά, άλλα με τα ματια χαμηλα με ρώτησε αν μπορούσα να του αγοράσω ένα καλαμπόκι, απ έναν πλανοδιο πιο κατω. Πήγα και του το έφερα. Τοτε με κοιταξε με ματια σβησμενα , και με ρώτησε αν μπορώ να κάτσω λίγο μαζί του,η μηπως ντρέπομαι. Του απάντησα ότι θα ντραπώ, αν  δεν κάτσω.Τότε μου είπε το εξής εκπληκτικό.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ένα καλαμπόκι,

 

 

Φίλε, μακριά από το Χριστό έτσι καταντάς.

Όμως προσπαθώ εδώ και καιρό να το κόψω  για να μην Τον ¨στεναχωρώ¨.

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά επειδή μάλλον δε θα ζήσω πολύ, θέλω όταν θα πάω μπροστά Του, να έχω να του δείξω τον αγώνα μου, μήπως και με λυπηθεί.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για μπροστά στην εικόνα

 

 

Πάω κάθε πρωί στην Εκκλησια και με κοιτούν όλοι καλά καλά, επειδή νομίζουν ότι θέλω λεφτά. Όμως εγώ πηγαίνω μπροστά στην εικόνα για να ζητήσω βοήθεια, να κόψω τα ναρκωτικά. 

Δεν ανάβω κερί επειδή δεν έχω λεφτά να πάρω. Και κάθε βράδυ πάλι πηγαίνω και λέω  δεν τα κατάφερα συγγνώμη.Ή λέω  σήμερα κάπως το πάλεψα.Σ ευχαριστώ.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πνευματικό Νοσοκομείο

 

 

 

Έζησα, στα λόγια αυτού του ανθρώπου ,στιγμές από τα συναξάρια.Του έδωσα λιγα λεφτά, και του είπα, από αύριο να πηγαίνει στην εκκλησία, και να παίρνει κερί αλλά να προσεύχεται και για τη δικιά μου ψυχή. Με διαβεβαίωσε ότι τα λεφτά δε θα τα χαλάσει και ότι θα τα δώσει όλα μαζεμένα εκεί, για να μην μπαίνει στον πειρασμό και τα ξοδέψει, και κάθε μέρα θα παίρνει 2 κεριά.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για θα παίρνει 2 κεριά.

 

 

Την ώρα που έφευγα, μου είπε ότι χάρηκε που έκατσα μαζί του και ότι του έκανε καλό η παρέα μου.

 

Πως μετά να μην πω ότι ο Θεός μας αγαπάει;

Πως Πολύ μας αγαπάει 

Να δείτε που οι άνθρωποι του περιθωρίου και οι ¨τελειωμένοι¨ θα μας σπρώξουν  στον Παράδεισο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πνευματικό Νοσοκομείο

 

 

Η Εκκλησία είναι ένα ¨πνευματικό¨ Νοσοκομείο  που θεραπεύει τον άνθρωπο. Όλοι οι άνθρωποι, έχουν στοιχεία  πνευματικής ασθένειας κι όλοι εμείς ¨θεραπευόμαστε¨ μέσα στην Εκκλησία, από τον μόνο καθαρό, υγιή και άγιο, τον Χριστό.

Η πόρνη που είχε τη δύναμη να σταθεί μπροστά στο Χριστό, και χωρίς ένα λόγο, αλλά με μυρο και τα ακόμη πιο πολύτιμα δάκρυα μετανοίας Της, επιβεβαιωσε για μιαν άλλη φορά πως αυτοί που εμείς θεωρούμε χαμένους και καταδικασμένους, οι πόρνες κι οι τελώνες, αλλα κι ο τοξικομανης της ιστοριας πιο πανω,μας δείχνουν τον δρόμο της Σωτηρίας, που είναι η απαλλαγή της ψυχής απ το βάρος των ενοχών 

Χαιρετε..