RSS Feed

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.. ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ.. ΜΙΖΕΡΙΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για κατάθλιψη

 

Τα κόκαλα και η σπονδυλική στήλη είναι θέση ¨προβολής¨ της συναισθηματικής φόρτισης, και η συναισθηματική κατάσταση καθρεφτίζεται στα οστά σαν  πόνος.Όταν ένας ¨πονεμένος¨ αποτανθεί σε ορθοπαιδικό, λόγω πόνων στα οστά, και οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται είναι αρνητικές και δεν δείχνουν κάτι παθολογι κό, τότε το πιο πιθανό, είναι ο πόνος να οφείλεται σε ψυχοσωματικά αίτια, μεταξύ των οποίων και η 

κ α τ ά θ λ ι ψ η .

Το ποσοστό των πόνων στα οστά και τη σπονδυλική στήλη που οφείλονται σε ψυχοσωματικά αίτια κυμαί νεται από 17% έως 40% και σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής θα πρέπει να δεί κάποιον συνάδελφο της Αλεξ, ακριβως ψυχιατρο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Οστεοπόρωση

 

Η Οστεοπόρωση, είναι μία χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, η οποία μειώνει σταδιακά την πυκνότητα και την ποιότητα των οστών και με το πέρασμα των χρόνων, και εφ όσον δεν παιρνουμε τα μέτρα μας, αυτά γίνονται λεπτά και εύθραυστα. Στην χώρα μας, μετά τα 60 ,το 1/3  των γυναικών και ένας στους 10 των ανδρών θα παρουσιάσουν οστεοπόρωση  ενώ στα 80, μία στις τρεις γυναίκες και ένας στους οκτώ άντρες θα υποστεί οστεοπορωτικό κάταγμα ισχίου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Οστεοπόρωση

 

 

 

Η οστεοπόρωση, όπως και η υπέρταση,  εξελίσσονται προοδευτικά, και για μακρό χρονικό διάστημα, χωρίς κλινικές εκδηλώσεις Αν την υπέρταση τη θεωρούμε σιωπηλό δολο φόνο, την οστεοπόρωση την ονομάζουμε ύπουλο κλέφτη γιατί μας στερεί την ποιότητα στη ζωή μας.Ομως, όπως και να το κάνουμε μας προ ειδοποιει, με προοδευτική ¨κύφωση¨ και έντονους πόνους στη σπονδυλική στήλη, που μπορεί να οφείλονται σε μικροκατάγματα της οσφυικής και θωρακικής μοίρας. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Οστεοπόρωση

 

 

Η διάγνωσή μπαίνει, με τη μέτρηση οστικής πυκνότητας και δεν έχει καμμία σχέση με  το ασβέστιο του αίματος , που μπορεί να είναι φυσιολογικό. 

Το ασβέστιο του αίματος,δεν αποτελεί δείκτη για την οστεοπόρωση. Η οστεοπόρωση, καθ εαυτή, είναι πολυπαραγοντική νόσος.  Παράγοντες κινδύνου για εκδήλωση οστεροπόρωσης είναι η κατανάλωση υπερβολικης ποσότητας κρέατος, που αυξάνει την αποβολή ασβεστίου με τα ούρα , η κατάχρηση αλκοόλ  γιατί ελαττώνει την απορρόφηση του ασβεστίου από το έντερο , οι καφέδες ,το τσάι και το αλάτι γιατί συμβάλουν στην αποβολή ασβεστίου με τα ούρα , η έλλειψη βιταμίνης D  λόγω  ελλιπούς ή και παντελούς αποφυγής έκθεσης στον ήλιο  και η κληρονομικότητα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για χαλαρό περπάτημα.

 

 

Η οστεοπόρωση δ ε ν  αποτρέπεται.Απλά συμβαίνει μ ε  ή  χ ω ρ ί ς  υπατιότητα μας.Οταν Μιλάμε Για Πρόληψη της οστεοπό ρωσης , έχουμε μπροστά μας το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής, και προφανώς της άσκησης.Κι οταν λέμε άσκηση, δεν εννοούμε τίποτα περισσότερο απο μισή ώρα γρήγορο βάδισμα ,με δρασκελισμό τουλάχιστον 60 εκατ κι άλλη μισή ώρα χαλαρό περπάτημα.Κι αυτό τρεις φορές την εβδομάδα , για τους άνδρες και τις γυναίκες της τρίτης πιό ευτυχισμένης  και χαρούμενης ηλικίας.

 

Σχετική εικόνα

 

Καιρός να ανακαλύψουμε την μεσογειακή δίαιτα  των γονιών μας, που έχει χαθεί από την καθημερινότητά μας. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά, και πάντα μπορούμε να βάλουμε μια καινούργια αρχή στη ζωή μας.

Ολα τα παραπάνω αφορούν την καταστολή.

Γιατί ομως να πάμε στα άκρα;

Υπάρχει κι η πρόληψη.Διαβάστε, ενημερωθείτε για ένα σπάνιο δώρο του Θεού,που υπάρχει παντού και το λένε σπαθόχορτο, βαλσαμόχορτο, βοτάνι του Αϊ Γιάννη, και μπορεί να προλάβει αυτήν την κατάρα.Υπάρχει σε τιτλοποιημένες ακριβείς δόσεις. Δοκιμάστε το.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για την μεσογειακή δίαιτα

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: