RSS Feed

Η ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ..ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ..

alt
Αποτέλεσμα εικόνας για αυτοάνοσα

 

Οταν μιλαμε για  αυτοάνοσα νοσήματα.

Δεν έχουμε ιδέα για ποιό λόγο ο αμυντικός μηχανισμός μας επιτίθεται στα δ ι κ ά  του κύτταρα.

Εικαζουμε Υποθετουμε τούτο ή το άλλο, και επειδή δεν γνωρίζουμε,επιχειρούμε να καταστειλουμε συμπτωματα με πρώτο και φοβερώτερο τον π ο ν ο .

Αποτέλεσμα εικόνας για ιχθυέλαιο

Η αγωγή, κλασσική:

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη,κορτιζόνη, αντι-TNF, κ.λ.π. Θεραπεία; Συμπτωματική. Τίποτα άλλο.

Να μην υποφέρεις. Να μην πονάς, υπερβολικά.

Θα έχεις έναν γλυκό, υποφερτό πόνο,να σου θυμίζει την φλεγμονη γιατί τελικά η αρθρίτιδα είναι φλεγμονή των αρθρώσεων.Μας πληροφορεί η κατάληξη-ιτιδα.οπως λέμε φαρυγγίτιδα , δερματίτιδα, αγγειϊτιδα, κλπ. 

Αν μείνουμε στο γεγονός , θα χάσουμε το καράβι.

Δηλαδή ποια θα μπορούσε να ήταν η αιτία  που εμείς εγκαταστήσαμε αρθρίτιδα;

Λίγη ιστορία.Πρίν είκοσι χρόνια ανακαλύψαμε κάποιες ουσίες  που προήγαγαν φλεγμονή.

Τις ονόμασαν προσταγλαδίνες,γιατί ο προστάτης ήταν το σημείο που πρωτοαναγνωρίσθηκαν.

Στη συνέχεια, μάθαμε και τα λευκοτρίενια.

Με τη μελέτη αυτών των δύο φοβερών παραγόντων φλεγμονής αρχίσαμε να κατανοούμε πώς ωρισμένες τροφες επηρέαζαν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού μας,όπως είναι η αρθριτιδα και το άσθμα.

Είδαμε , έκπληκτοι, γιατί η έκπληξη ακουλουθεί πάντα και τη πιο απλή ιατρική ανακαλυψη,ότι οι εσκιμώοι που κατανάλωναν αποκλειστικά ψάρια λιπαρα,δεν ανέπτυσαν ποτέ φλεγμονές των  αρθρώσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιχθυέλαιο

Για χρόνια , ο ιατρικός κόσμος το έψαχνε για να καταλήξει, με την βοήθεια και υποβολή των χρηματοδοτών του φαρμακευτικών εταίρειών , να αναγκασθεί να παραδεχτεί ότι:  ι σ ω ς  το  ιχθυέλαιο,λάδι της σάρκας των λιπαρών ψαριών να βοηθούσε σ αυτό, με κάποια στοιχεία  τα Ω3 λιπαρα οξέα που αυτό περιέχει και που απέτρεπαν την φλεγμονή. 

Και ποιά ήταν αυτά τα στοιχεία το μάθαμε λίγο αργότερα όταν οι επιστήμονες ( πάλι έκπληκτοι) έφεραν στο φώς το Εικοσι πεντανοϊκο Οξυ Και Το Εικοσι-εξανοϊκό Οξύ, δύο λιπαρα οξέα μακράς αλυσσίδας άνθρακα, απολυτως απαραιτητα για τις κυτταρικές διεργασίες,τα οποία έπαιρναν σε μεγάλες ποσότητες οι εσκιμώοι,και σε ελάχιστες οι κατα τα άλλα καλοζωϊσμένοι αμερικανοί.

Σχετική εικόνα

Τελικά όλοι είδαν οτι τόσο οι προσταγλαδίνες όσο και τα λευκοτριένια, παράγονται απο την διάσπαση ενός άλλου λιπαρού οξέος μακράς αλυσσίδας του αραχιδονικου οξεος. 

Η γνώση αυτή, σήμερα πλέον είναι πεποιθηση 

Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι η αιτία παραγωγής των δύο αυτών στοιχείων, που μεταφέρουν πληροφορίες στα κύτταρα,με επακόλουθο τη ρύθμιση του άνοσου συστήματος και τη αναπτυξη ή μη φλεγμονών, ανάλογα με το πόσο ψάρι  καταναλώνουμε, ή πόσο ιχθυέλαιο προσθέτουμε στα γεύματά μας.

Ας έρθουμε στην ουσία. Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, και φυτικών λιπαρών αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο,σογελαιο, αραχιδέλαιο,με μεγάλη περιεκτικότητα σε ω6 λιπαρά οξέα,προκαλούν  την παραγωγή περισσότερου αραχιδονικου  απ αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός, με αποτέλεσμα την δημιουργία λευκοτριενίων που προαγουν την φλεγμονή 

Σχετική εικόνα

Απέναντι σ αυτά ,βλέπουμε ότι η κατανάλωση ψαριών λιπαρών,όπως είναι η σαρδέλλα, ο σολωμός,και η λήψη ιχθυελαίου ,ρυθμίζουν την παραγωγή των προσταγλα δινών,απομακρύνοντας το ενδεχόμενο εμφάνισης των λευκοτριενίων,που σε βάθος χρόνου,καταστρέφουν τους ιστούς και εγκαθιστούν φλεγμονή.

Ισως τα πράγματα να μην είναι τόσο απλά.Ισως όμως και να είναι Η απόφαση είναι δική μας.

Χαιρετε.

Αποτέλεσμα εικόνας για γάτΕς

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: