RSS Feed

ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ..ΠΑΝΤΟΥ 

 

Το τί πιστεύουμε τελικά, καθορίζει την υπαρξή μας, και όχι τα γεγονότα, που τις πιο πολλές φορές μπορεί να μην είναι καν γεγονότα  αλλα  δημιουργήματα της παραγωγικής φαντασιας μας.

Κι όμως θα ηταν τόσο ξεκάθαρα όλα, αν κάποιος έχει την εξυπνάδα να διαβάζει το Ευαγγέλιο.

Μας λέει ο Αποστολος Ματθαίος , πριν 2000 χρόνια, πως ο Ιησούς είπε 

Εάν έχητε πίστιν ως ¨κόκκον σινάπεως¨, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβηθι εντεύθεν εκεί,και μεταβήσεται 

Ο Μάρκος , μας το μεταφέρει  ακόμα πιο απλά .

Ει δύνασαι πιστεύσαι, πάντα δυνατά τω πιστεύοντι .

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Στα μαθηματικά οι, ας πούμε,¨αλήθειες¨ έχουν μια μοναδικότητα είναι  διαχρονικές. 

Αν  τα μαθηματικά είναι απλά ένα προϊόν της ανθρώπινης φαντασίας, πώς καταλήγουμε όλοι να συμφωνούμε στα  ίδια μαθηματικά; 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Οι μαθηματικές έννοιες και ιδέες, σχηματίζουν μια πραγματικότητα από μόνες τους,την οποία δε μπορούμε να δημιουργήσουμε, ή να αλλάξουμε παρά μόνο να αντιληφθούμε και να περιγράψουμε.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Μίαν ευφάνταστη πιθανότητα είναι ότι ζούμε μέσα σ ένα matrix,μιαν εικονική πραγματικότητα που περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις  φιλοσοφικές  και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό , αλλά και Σωκρατικό  Και  Πλατωνικό Ιδεαλισμό, με πολλά στοιχεία της Πλατωνικής Αλληγορίας του Σπηλαίου, τονίζοντας το φιλοσοφικό υπόβαθρο του έργου του.  ( Βικιπαιδεια)

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Οι φυσικοί, εδώ και πολλά χρόνια δημιουργούν  τους δικούς τους προσομοιωτές σε υπολογιστές, και σε μικροσκοπική κλίμακα στο μέγεθος ατομικού πυρήνα.  Χρησιμοποιούν ένα τρισδιάστατο πλέγμα για να διαμορφώσουν ένα μικρό κομμάτι του Σύμπαντος. Στη συνέχεια, ¨τρέχουν¨αυτό το πρόγραμμα για να δουν τι θα συμβεί. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να προσομοιώσουν την κίνηση και τις  συγκρούσεις των στοιχειωδών σωματιδίων. Το πολυδάπανο, πολυάνθρωπινο, πολυβασανισμέμο, και εν πολλοίς περιεργο πείραμα του Cern,που έληξε ή ανεβλήθη κάπως άδοξα.

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

Διαβάζοντας και αναπαράγοντας τα παραπάνω,  που αποτελούν την εικαζομένη αιχμή της επιστημονικής έρευνας, έπιασα τον εαυτο μου να αναρωτιέται, γιατί τόσος κόπος,τόσοι επιστημονες να δαπανώνται για να ψηλαφίσουν το αυτονόητο .

Ο Ναπολέων είχε πεί κάποτε πως η ιστορία γράφεται με τον τρόπο που θέλουν και υπαγορεύουν οι νικητές.Αν αναλύσουμε την πρώτη φράση,  μας προκύπτει το γεγονός πως η ανθρώπινη κρίση είναι εκείνη που αποφασίζει είτε σωστά είτε λάθος.

Τις πιό πολλές φορές  πιστεύουμε σε μυθους που φτιάξαν αυτοί,που έχουν τη δύναμη ,με αποτέλεσμα  στην πραγματικότητα να μην ¨διδασκόμεθα¨ ούτε να ενημερωνόμαστε, απλά να ¨πιστευουμε¨ σε πληροφορίες, που ίσως να είναι αληθινές ή πέρα για πέρα επινοήσεις ή διαδόσεις .

Αν κάνετε ένα απλό ζάπινγκ, θα ανακαλύψετε την τάση του ανθρώπου να ανακαλύπτει παντού συνωμοσίες.Γενικά οι άνθρωποι φαντάζονται  ανύπαρκτα πράγματα.  Οσο για τα παλιότερα γεγονότα θυμόμαστε άλλα αντι άλλων.

Θυμάστε τί ισχυρίζονταν, με μεγάλες δόσεις σοβαροφάνειας μια εκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου, κι ένας ιδιότυπος, κατ εξοχήν πικρόχολος, μάλλον πονεμένος,κοντούλης δημοσιογράφος, που το παιζει κάπως, για την Μικρασιατική καταστροφή.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ανυποφορη ζωη

 

 

Για να καταλήξουμε, πόσο πιό εύκολο θα ήταν το πράγμα, αν είχαμε την απλή, πίστη ενός παιδιού, μια και είμαστε πλέον βέβαιοι πως ο καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξή μας,δεν είναι η εικαζομένη ,απ τον επιστημονικό κόσμο, όποια ¨αλήθεια¨, αλλά η πίστη μας, σε οτιδήποτε θεωρούμε ως αληθινό,και που μας δημιουργεί την αναλογη ατμόσφαιρα, να το αποδεχθούμε στη ζωή μας, να του δώσουμε αξία και να το αναγάγουμε σε προσωπικό μας βίωμα.

Τελικά, φοβάμαι, πως κάνουμε τη ζωή μας περίπλοκη, δύσκολη,ως που να καταντήσει ανυπόφορη.Χαίρετε

σ.σ Ακουστε την ¨ελληνικη¨Παλομα¨.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: