RSS Feed

Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Neurocardiology

Σχετική εικόνα

Η καρδια μας ,εκτος ολων των αλλων, παράγει το ισχυρότερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ,απο κάθε αλλο όργανο μας, που μπορεί να μετρηθεί μέχρι και ένα μετρο μακριά από το σώμα μας.Το πιο ενδιαφερον όμως είναι ότι αυτό το συγκεκριμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο  τροποποιειται συνεχως .

Αναλογα με την ενταση των συναισθήματων μας.

Εξ αλλου, κάθε κύτταρο, και κατ ακολουθιαν, καθε όργανο  μας δημιουργει ένα ενεργειακό πεδίο. Επειδή ,η καρδιά δημιουργει το ισχυρότερο ηλε-κτρομαγνητικό πεδίο,  οι πληροφορίες που εν δυναμει¨αποθηκεύονται¨ στο πεδίο αυτό της καρδιας, επηρεάζουν κάθε κύτταρο και όργανο στο σώμα μας.

Η καρδιά είναι το πρώτο όργανο που διαφοροποιειται κυτταρικα σ ένα έμβρυο Εκτός τωρα  από τη δημιουργία του ισχυρότερου ηλεκτρο-μαγνητικού πεδίου, έχει τη δική της

¨ν ο η μ ο σ ύ ν η ¨.

Δεν αποτελειται μόνον από τα μυϊκά κύτταρα, αλλά και από νευρώνες.

Σύμφωνα με την Νευροκαρδιολογια Με τον όρο ¨νευρώνας¨ ορίζεται το κύτταρο που αποτελεί δομικό μέρος και λειτουργική μονάδα του  νευρικού   συστήματος. 

Οι άξονες των κυττάρων του περιφερειακού νευρικού συστήματος καλύπτονται από ένα  μυελώδες έλυτρο, προστατευτικό περίβλημα που σχηματίζεται από μια μεγάλη αλυσίδα κυττάρων Σβαν  S c h w a n n  το  σύστημα  αυτό διασφαλίζει την διάδοση των ηλεκτρικών παλμών  κατά μήκος του άξονα, με ταχύτητα περίπου 100 μ./δευτ. Οι ηλεκτρικοί παλμοί (spikes) προκαλούνται από έναν μηχανισμό  πόλωσης και εκπόλωσης της μεμβράνης  του νευρώνα. 

Η α λ λ ο ί ω σ η   της μυελίνης, παρούσα στους νευράξονες,εξαιτίας εσφαλμένης λειτουργίας του ανοσου  συστήματος, προκαλεί π ο λ λ α π λ ή  σκλήρυνση, που οδηγεί στη σταδιακή απώλεια του μυϊκού ελέγχου, της εγκεφαλικής λειτουργίας και της ικανότητας μετάδοσης των μηνυμάτων.

Από το  Ινστιτούτο HeartMath

Μαθαινουμε ότι ο ρόλος της καρδιάς δεν περιορίζεται   στην άντληση του αίματος.Φαινεται ότι η ¨καρδια¨μας έχει νοημοσύνη και παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη της πραγματικό τητας. Η καρδιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος άλλο αν εμεις την καταστρεφουμε βλακωδως. Ετσι λοιπον  Εκτός από την άντληση του αίματος, η καρδιά έχει  ¨μια δική της νοημοσύνη¨

Οι πλεον ειδικοι επι του θεματος αυτου  οι neurocardiologists, βεβαιωνουν πως το 60 έως 65% τοις εκατό των καρδιακών κυττάρων είναι νευρώνες , κι όχι μυς. Αυτή η ανακάλυψη τους οδηγησε σε πειράματα που αποδεικνυουν ότι η καρδιά λειτουργεί παρόμοια με τον εγκέφαλο και κατά κάποιον τρόπο ισως είναι ανώτερη κι απ αυτον. Θυμομαστε παντα. πως η καρδιά είναι το πρώτο όργανο που ερχεται σε λειτουργία σε περίπου 20 ημέρες μετά τη σύλληψη  ενω ο εγκέφαλος λειτουργεί μετά 90 ημέρες.Οι ειδικοι μιλουν μετ επιτασεως για το γεγονος ότι η καρδιά μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει σ α ν  ένας άλλος εγκέφαλος, και να μας καθοδηγήσει με μια διαφορετική μορφή νοημοσύνης τη λεμε καρδιακη .

Ετσι φτανουμε λογικα σ ένα πρωτο συμπερασμα, πως  η αγάπη και αλλες συναισθηματικές καταστάσεις , παράγουν ποικιλες φυσιολογικές, αντιδράσεις στο επιπεδο της καρδιάς .

Όταν τωρα βιώνουμε γενικα άγχος απ οποιαδηποτε αιτια απ το αυτοκινητο που αργει, την ξαφνικη μπορα, που θα μας καθυστερησει, ή το ατυχημα ενός αγαπητου μας προσωπου  ή από  καποιο αρνητικό συναίσθημα.

Οι κτύποι της καρδιάς μας επηρεάζονται ,προκαλωντας διαταραχή του καρδιακού ρυθμού.

Το αντιθετο συμβαινει, όταν νοιωθουμε καλα.

Ο καρδιακος ρυθμος είναι τακτικος και σταθερος.Το νευρικό σύστημα της καρδιάς περιλαμβανει καπου ¨40.000 νευρώνες¨ ή αισθητηριακους νευρίτες. Ο νευράξονας  ή νευρίτης έχει μήκος που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το ένα μέτρο. 

Οι νευρώνες παρουσιάζουν μορφολογικές και λειτουργικές διαφορές και διακρίνονται, ανάλογα με τη λειτουργία που επιτελούν, σε αισθητικούς, κινητικούς και ενδιάμεσους.Με αρμοδιοτητα την παρακολουθηση του καρδιακου ρυθμου, και την πίεση του αιματος.Η καρδιά και ο εγκέφαλος επικοινωνουν συνεχως μέσω του πνευμονο γαστρικού νευρικού συστήματος και του ηλεκτρο μαγνητικου πεδίου του σώματος.

Ο νευράξονας ή νευρίτης έχει μήκος που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το ένα μέτρο. Οι νευρώνες παρουσιάζουν μορφολογικές και λειτουργικές διαφορές και διακρίνονται, ανάλογα με τη λειτουργία που επιτελούν, σε αισθητικούς, κινητικούς και ενδιάμεσους.Με αρμοδιοτητα την παρακολουθηση του καρδιακου ρυθμου, και την πίεση του αιματος.

Η καρδιά και ο εγκέφαλος

ε π ι κ ο ι ν ω ν ο υ ν   συνεχως μέσω του πνευμονογαστρικού νευρικού συστήματος και του ηλεκτρομαγνητικου πεδίου του σώματος.

Το πνευμονογαστρικό νεύρο βρίσκεται στο  εγκεφαλικό στέλεχος και κατεβαίνει από τον εγκέφαλο προς την καρδιά και συνεχίζει προς την κοιλιακή χώρα και το  παχυ εντερο.

Ως φαινεται,εκτος των αλλων το πνευμονογαστρικό νεύρο με τη βοηθεια της ακετυλοχολίνης¨μιλάειαπευθείας¨ με το ανοσο. Είναι μέσα από αυτή τη δυναμική διαδικασία επικοινωνίας που η  ¨συνείδηση  της καρδιάς¨  μπορεί να αλλάξει τον τρόπο της επεξεργασίας πληροφοριών στον εγκέφαλο.Βλεπουμε λοιπον, ότι η καρδιά ,σε συνεργασια παντα με τον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης της αμυγδαλής, επεξεργάζεται τα συναισθήματα και  ενσωματώνει τις οποιες συναισθηματικές αναμνήσεις.

Η αμυγδαλή τη λενε και αμυγδαλοειδη πυρηνα, μας βοηθά στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις εισερχόμενες πληροφορίες και την επεξεργασία τους με βάση εμπειρίες του παρελθόντος. 

Ο  θ υ μ ο ς, το  ά γ χ ο ς , και τα εν γενει  αρνητικά συναισθήματα, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών  παθήσεων.

Ως εκ τούτου, αγχωτικές καταστάσεις επηρεάζουν αρνητικά την καρδιά ως εις όργανο.

Όταν μαθαίνουμε Π ώ ς  Να Σκεφτόμαστε Με Την Καρδιά Μας, γίνεται πιο εύκολο για μας να κατανοήσουμε τους άλλους και να ζούμε σε αρμονία μ α ζ ι τους.

The word  h e a r t   is an anagram for the word  earth  .Hence, the phrase  home is where  the heart is.

Η λέξη καρδιά είναι αναγραμματισμός της λέξης γη. Ως εκ τούτου, η φράση ¨το σπίτι είναι όπου η καρδιά είναι¨.ειναι χαρακτηριστικη του ρολου της καρδιας στην ολη ζωη μας .

Ας ειμαστε επομενως περισσοτερο προσεκτικοι με την καρδια γενικως.

Χαιρετε. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Το νευρικό σύστημα της καρδιάς

Μια αλλαγή στην καρδιά, μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα! ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ | www.iatro.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για αμυγδαλοειδη πυρηνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Neurocardiology

Η ζωή έχει τις προκλήσεις, η Καρδιά έχει τις λύσεις! - Humans Of Kalamata

Σχετική εικόνα

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: Δες 3 απλούς τρόπους να προστατεύσεις τη δική σου! - Onmed.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για Neurocardiology

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Παράθεμα: Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ..Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ..ΕΚΤΕΛΕΙ.. – kosmasser's Internal Life

  2. Παράθεμα: ΝΑ ΖΕΙΣ..Α Π Λ Α | Kosmaser's Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: