RSS Feed

ΒΑΖΩ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ..ΜΠΟΡΩ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσομπολεύεις

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Να κοιμάσαι νωρίς

 

Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει από το βράδυ. Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα. Με χαρτί και μολύβι. Μην την αφήνεις στην τύχη. Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά ζεις. Τίμα την.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Να κοιμάσαι νωρίς

 

 

Να έχεις τετράδιο με σ τ ό χ ο υ ς. Να το τηρείς ευλαβικά. Να τους σκαλίζεις και να τους ξαναγράφεις. Αυτοί είναι ο μπούσουλας της ζωής σου.

Γενικά να γ ρ ά φ ε ι ς. Γραφε ιστοριες , παραμυθια, αλλα γραφε Σου κάνει καλό. Αλαφραίνει την ψυχή σου.Να ξυπνάς νωρίς. Πολύ νωρίς. Εάν το μυαλό σου θέλει να χουζουρέψει να μην το ακούς. Να μάθεις να μη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου.Να πε ρ ν ά ε ι  το  δ ι κ ό  σ ο υ. 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Γραφε ιστοριες

 

Να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του χαμογελάς. Και να του μιλάς όμορφα. Φίλος σου είναι. Ο καλύτερος που έχεις. Να κατεβαίνεις για περπάτημα ή για τρέξιμο όπου κι αν μένεις. Τουλάχιστον για 20λεπτά. Ζεσταίνει τις μηχανές σου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για περπάτημα

 

 

Να α κ ο ύ ς   κάτι την ώρα που περπατάς. Εμπνευσμένες ομιλίες. Εμπνευσμένους ανθρώπους. Μ’ένα σμπάρο 2 τρυγόνια.Να χ α μ ο γ ε λ ά ς  σ αυτούς που συναντάς. Να τους λες καλημέρα. Κι ας μη σου λένε. Κάποιο λόγο θα’χουν.Να κ ο ι τ ά ς   την ομορφιά τριγύρω σου. Παντού υπάρχει. Να φτιάχνεις ένα όμορφο πρωινό. Όχι μόνο για σένα. Να μπαίνεις στο ντους και να το απολαμβάνεις.Να αφήνεις τις σ κ έ ψ ε ι ς  έ ξ ω .Να ντύνεσαι όμορφα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Να κοιμάσαι νωρίς

 

 

Να φροντίζεις τον εαυτό σου σαν να ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ε ί σ α ι.  Απλά δε στο’παν.Να βρίσκεις 15 λεπτά για να διαβάζεις. Κ ά θ ε  μέρα. Περιόρισε τα social. Μ η ν  α ν ο ί ξ ε ι ς  τηλεόραση. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει χρόνος. Εσύ θα τον βρεις. Κανείς δεν στον χαρίζει. Όπως και τη ζωή.Να πηγαίνεις στη δουλειά σου με κέφι. Ακόμα κι αν δεν τη γουστάρεις. Αν χρειαστεί να βρεις άλλη. Όσο είσαι εκεί όμως να την τιμάς. Έτσι τ ι μ ά ς   τον εαυτό σου. Να χαριζεις το 1/10 απ τον μισθό σου. Ακόμα κι αν είναι μικρός. Για σένα το κάνεις.Να δουλεύεις ομαδικά. Και να ζεις συλλογικά. Δεν γίνεται αλλιώς.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για χαριζεις το 1/10 από τον μισθό σου.

 

Να τρως δεκατιανό. Να σε προσέχεις σαν τα μάτια σου. Μια μπανάνα, ή ένα μήλο. Μην παραμυθιάζεσαι. Εύκολο είναι.Να κάνεις π α ρ έ α    με τους καλύτερους. Αυτούς που έχουν κάτι παραπάνω από σένα. Αυτό που θέλεις. Μην τους φοβάσαι. Μ η ν   τους ζηλεύεις. Αυτοί θα σε πάνε παραπάνω. Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα. Βάλε τον πήχυ ψηλά.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για δεκατιανό

 

 

Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου.Να πίνεις μπόλικο νερό.Και να α ν α π ν έ ε ι ς   βαθιά.Να φουσκώνει η κοιλιά σου όταν το κάνεις. Κι ας μην είναι της μόδας.Να βλέπεις λιγότερο τηλεόραση. Μια ώρα να κόψεις τη μέρα έχεις γλιτώσει 360 ώρες, δηλαδή 9 εργάσιμες εβδομάδες. Όταν οι άλλοι θα έχουν 12 μήνες εσύ θα έχεις 14.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Παράδεισος Και Η Κόλαση

 

Να μ η ν   π ι σ τ ε ύ ε ι ς  στην  τ ύ χ η. Εσύ τη φτιάχνεις. Χώνεψέ το και θα αλλάξει όλη σου η ζωή. Να τη ζεις τη ζωή. Όταν γ ε λ ά ς  να γελάς. Όταν κλαις να κλαις, όταν πονάς να πονάς. Δεν είσαι από πορσελάνη. Δεν θα σπάσεις. Οι πορσελάνες είναι για τη βιτρίνα.Να περνάς χρόνο με τον ε α υ τ ό   σ ο υ . Μην το φοβάσαι. Δεν είναι μοναξιά. Είναι κακό να μην μπορείς να κάτσεις μόνος σου μαζί του και να πρέπει να’χει κάτι πάντα ανοιχτό. Σαν να’χεις μουσαφίρη και να τον παρατάς μόνο. Όλες οι λύσεις είναι μέσα σου. Στο μ υ α λ ό   σου και στην καρδιά σου. Χαμήλωσε το θόρυβο. Κ λ ε ί σ ε  τη φασαρία και θα σου φανερωθούν. Ο Θεός είναι μέσα σου λένε. Αυτό εννοούν.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσομπολεύεις

 

Να χρησιμοποιείς και το μυαλό σου και την καρδιά σου. Εσύ θα βρεις πότε το ένα και πότε το άλλο. Σαν τον καλό μάγειρα που ξέρει πότε να βάλει αλάτι και πότε πιπέρι. Να ¨σε βγάζεις¨ β ό λ τ α. Να νιώσεις ότι σε αγαπάς και σε τιμάς. Δεν το ξέρεις. Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου.Μη σ κ ο τ ί ζ ε σ α ι   για τις γνώμες των άλλων. Να τις ακούς. Αλλά πρώτα να ακούς τη δική σου.Να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσομπολεύεις

 

Να κάνεις πάντα μια καλή πράξη. Να βοηθάς τους τριγύρω σου. Ειδικά αυτούς που δεν ξέρεις. Η οικογένειά σου δεν σταματάει στα παιδιά σου. Όλοι είναι οικογένειά σου. Έτσι μόνο θα ευτυχήσεις. Δεν γίνεται αλλιώς.Να κρατάς ημερολόγιο με τις ομορφιές της ζωής. Κάθε μέρα έχει τουλάχιστον 100.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μόνον η αγάπη χ

 

 

Να τις γράφεις όλες. Άμα δεν τις γράφεις φεύγουν. Θαύματα τα λέει ο Δάσκαλός μου. Το ότι περπατάς είναι ένα από αυτά. Γ ρ ά ψ τ ο.   Μην το προσπερνάς.Μην κουτσομπολεύεις. Κοίτα τη δουλειά σου. Μόνο τον εαυτό σου ορίζεις.Να την ψάχνεις. Να ρωτάς. Να διαβάζεις. Να μην πιστεύεις όλα όσα νομίζεις.Να εξελίσεσαι κάθε μέρα. Μέχρι την τελευταία σου. Να αγαπάς το διπλανό σου. Πρώτα όμως να α γ α π ά ς   τον εαυτό σου. Δεν έχεις άλλο. Μη γελιέσαι. Μ ό ν ο ς   έρχεσαι και μόνος φεύγεις από τον κόσμο αυτό. Χωρίς τα παιδιά σου. Χωρίς το αμάξι σου. Χωρίς τα λεφτά σου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσομπολεύεις

 

 

Μόνον η   α γ ά π η   χ ω ρ ά ε ι   στις αποσκευές σου. Αυτή που πήρες και αυτή που έ δ ω σ ε ς. Μόνο αγάπη υπάρχει. Γι’ αυτό είσαι εδώ.

Κανόνες Της Ζωής Από Τον Στέφανο Ξενάκη

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Πολυ καλο, αλλα απο τοτε που εφυγε ο Ζακ αποδιωργανωθηκα, τιποτα δεν κανω, πολλες ουτε στοSupermarket δεν παω, μονο διαβαζω, αυτο λέγεται καταθλιψη, μονο την υγεια μου κοιταω. Ο Μαξ φωναζει ελα σε μας αλλα δεν θελω, θελει χρονο οπως λες.

  2. K A Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!!!!!!!!!!!
    Θα προσπαθήσω να κάνω οσα μπορώ περισσότερα απο αυτά.
    Ευχαριστώ για την ανάρτιση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: