RSS Feed

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΚΤΙΡΜΟΝΕΣ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

Γίνεσθε ούν οικτίρμονες.Και ο Θεός,και Πατήρ ημών οικτίρμων εστί.διαβαζουμε στο Ευαγγελιο, και βρισκομαστε , ουσιαστικα στην καρδια της διδασκαλίας του Χριστού, και στην ουσία της που είναι η αγάπη. Όχι όμως ¨σκέτη¨,αλλά ζευ-γαρωμένη με τους ¨εχθρούς¨αυτους που καταφωρα μας αδικησαν.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

 

Τα σπλάχνα των οικτιρμών,που μας χάρισε ο Θεός , τα ίδια όπως και την ίδια αγάπη, Ζητάει από μας όλους.Την αγάπη του ανδρα προς την γυναίκα του, της γυναι-κας προς τον άνδρα της, των γονιων προς τα παιδιά τους, και κυρίως των παιδιών προς τους γονείς και μάλιστα τους γέροντες γονείς των. Αυτή η αγάπη πρέπει να περιλαμβανει και το περιβάλλον μας. Το συγγενικό, το επαγγελματικό και το κοινωνικό, έστω και αν είναι αχάριστο και πονηρό. Κατι τετοιο όμως εχει δυσκολίες στην εφαρμογή του, γιατι λέει αγαπάτε τους εχθρούς ημών. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

 

Στην πρώτη προς Κορινθίους Επιστολή, στο δέκατο τρίτο κεφάλαιον, διαβα-ζουμε.Και αν έχω πάσαν την πίστην ώστε όρη μεθιστάνειν, αγάπη δε μη έχω, ουδέν ειμί. Και αν ψωμίσω πάντα τα υπάρχοντά μου, και αν παραδώσω το σώμα μου για να καεί μαρτυρικά στη φωτιά, αγάπη όταν δεν έχω, δεν ωφελούμαι. Η αγάπη δεν ζητά εγωιστικά μόνον το δικό της συμφέρον. Δεν Θυμώνει, Δεν Ορ-γίζεται, Δεν Λογίζεται Το Κακό  τα πάντα υπομένει. Τους ανθρώπους τελι-κα,δεν τους χωρίζουμε σε ¨εχθρούς φίλους και αδιαφορους¨.Αλλά σ αυτούς που γνωρίζουν το Χριστό και σε αυτούς που Τον αγνοούν τελείως ή δεν θέλουν να Τον μά-θουν, δεν θέλουν να Τον πιστέψουν. Αλλά και αυτοί που γνωρίζουν το Χριστό, πάλι χω-ρίζονται και αυτοί σε δυο κατηγορίες.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

 

Στους Ορθοδόξους Χριστιανούς, και σε κείνους που κακοποιούν την πίστη, δηλαδή τους αιρετικούς. Αλλά και οι Ορθόδοξοι, χωρίζονται σε κατηγορίες. Σ κείνους που συμμετέ-χουν στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, και στους άλλους που είναι αδιάφοροι, αμελείς, και δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Όμως, ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους. Οι Πατέρες μας λένε, ότι μίμησις της αγάπης του Χριστού είναι κάτι που υπερβαίνει τη φύση μας. Είναι ζωή μαρτυρική, ζωή ποτισμένη γεμάτη πίκρες, για τις οποιες ο Χριστος μας ζητα να μη μιλαμε..Ξερουμε όταν δινουμε αγαπη , παιρνουμε αχαριστια. Όταν βλέπεις να σε κατα-διώκει το ιδιο σου το παιδί, και αυτόν που νόμιζες φίλον λίαν αγαπητό, συ και να χαμογε-λάς με καλοσύνη, και να τον ανέχεσαι. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

 

Ζούμε σ’ έναν κόσμο ψευτιάς, και συμφέροντος,αυτό είναι δεδομενο.Δεν υπαρχει αναγκη να το ¨επιβεβαιωνουμε¨κάθε βραδυ στις ειδησεις των 20.00. Η αγάπη φροντίζει να σε ξελαφρώσει, να σε παρηγορήσει, να σταθεί δίπλα σου, έστω και αν το αμάρτημά σου είναι μεγάλο,θα φροντίσει να μην σε οδηγήσει στην απελπισία.Έτσι λοιπόν, μοιράζεται ο χριστιανός τον πόνο σου, τη χαρά σου, τη γύμνια σου. Μοιράζεται τη σωματική σου πείνα, αλλά και την πνευματική. Μοιράζεται την στέρησή σου, μοιράζεται κάθε σου ανάγκη, κατά το μέτρον των δυνατοτήτων του, Καταληγοντας ξαναδιαβαζουμε.Αγαπάτε τους εχθρούς ημών. Καλώς ποιείτε τοις μισούσιν ημάς. Ευλογείτε τους καταρωμένους ημάς.Προσεύχεσθε υπέρ των επηρε-αζόντων ημάς και διωκόντων ημάς.Λέει και κάτι άλλο ο Λουκάς καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως. Θέλεις να σ’ αγαπούν;

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

 

 

Αγάπησε πρώτος. Θέλεις να παραβλέπουν τις αδυναμίες σου και τα κουσούρια σου και τα πάθη σου; Πρώτος να παραβλέπεις, πρώτος να συγχωρείς, πρώτος να συντρέχεις. Και καταληγει με το. γίνεσθε ούν οικτίρμονες καθώς και ο Πατήρ ημών ο Ουράνιος οικτίρμων εστί,αυτή η αγάπη μας κανει μιμητες Χριστού.ολα τα αλλα είναι απλα λογια χωρις αντικρυσμα.

Χαιρετε.

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: