RSS Feed

ΙΔΙΟΠΑΘΗΣ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΣΜΟΣ..ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάρκινσον

 

 

 

 

 

 

Κατ αρχην ( κατά κανονα ) ο ιδιοπαθής  ή πρωτοπαθής  παρκινσονισμός ή τρομώδης  παράλυση , είναι μια εκφυλιστική διαταραχή  του κεντρικού νευρικού συστήματος και φοβαμαι ότι θα πρεπει να αναθεωρησετε αρκετα απ οσα εγκυκλοπαιδικα γνωριζατε εξ οσων διαβάσατε για το πάρκινσον, μια και στερουνται  αληθειας.

Σιγουρα ο παρκινσονισμός είναι μια εκφυλιστική διεργασία, κατά την οποια, ωρισμενα  νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου, υπεύθυνα για τον προγραμματισμό της κίνησης, χάνουν τη λειτουργικότητα τους με αποτέλεσμα τη σταδιακή έκπτωση της κινητικότητας του ατόμου.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Ηλικιακα ο παρκινσονισμός  εμφανίζεται μετά το 60.Και για να το ξεκαθαρισουμε απ την αρχη Όποιος τρέμει Δεν έχει υποχρεωτικα  Πάρκινσον. Ο τρόμος το τρέμουλο μπορεί να οφείλεται σε πολλές άλλες παθήσεις εκτός από τη Πάρκινσον.Μάλιστα, συγκεκριμένες εντοπίσεις του τρόμου, όπως π.χ. στο κεφάλι, δεν προσβάλλονται σχεδόν ποτέ στη Πάρκινσον.Το κύριο χαρακτηριστικό της Πάρκινσον είναι η  βραδυκινησία   δηλαδή η βραδύτητα στις κινήσεις, οι οποίες γίνονται όλο και πιο κοπιώδεις με συνακολουθη τη δυσκαμψία, και γενικα  διαταραχές βάδισης .Πολλοι με ιδιοπαθή ή πρωτοπαθή παρκινσονισμό δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν ποτέ   τρέμουλο . Προσοχη τωρα Σχεδόν κανένας παρκινσονικός  δεν είναι ίδιος με καποιον άλλον.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διαταραχές βάδισης..

 

 

Ο  παρκινσονισμός είναι  πολυπροσωπος με συμπτώματα κινητικά και μη-κινητικά, που εμφανίζονται με διαφορετικο βαθμο  σε κάθε ασθενή, ενώ κάποια απ αυτά  που πιθανον να είναι  βασικα συμπτωματα  κάποιων άλλων πιθανον να μην εμφανιστούν ποτέ σε ορισμένους ασθενείς Γι’ αυτό το λογο  και μιλαμε μονο για  εξατομικευμένη θεραπεία. Όσο δε εξελίσσεται η νόσος, μπορεί να μεταβάλλονται τα βασικά προβλήματα του κάθε ασθενούς, μεταβαλλομενης αναλογα και της θεραπείας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πρωτοπαθή παρκινσονισμό

 

 

Νομιζουμε ότι μπορουμε να βαλουμε διαγνωση παρατηρωντας συμπτωματα Ατυχως μια πληθώρα συμπτωμάτων δεν είναι ορατά. Όπως ας πουμε τα μη-κινητικά δηλαδή συμπτώματα της νόσου που είναιοι εντονες δ ι α τ α ρ α χ ε ς  στον ύπνο, απ την παρουσια της μεθυλντοπα στη διάθεση, στην ούρηση, η ορθοστατική υπόταση, η κόπωση, η δυσκοιλιότητα, Όλα αυτά όμως επηρεάζουν την ποιότητα ζωής του.Εννοειται πως τα κινητικά συμπτώματα όπως το τρέμουλο, τα μικρά συρτά βήματα, κ.τ.λ. είναι συνήθως εμφανή.

 

 

Πολλες φορες ακουμε το 

Η μαγνητική τομογραφία ,έδειξε ότι έχω Πάρκινσον

 κατι που είναι αναληθες, αφου η διάγνωση της νόσου δ ε ν  γίνεται με τη μαγνητική εγκεφάλου  (M R I), η οποία είναι κατά κανόνα φ υ σ ι ο λ ο γ ι κ ή. H MRI πρέπει να γίνεται πάντα σε ασθενή με νευρολογικά συμπτώματα για να αποκλειστούν άλλες παθήσεις.

Διάγνωση μπαινει  κλινικά, από Νευρολόγο ειδικό στις Κινητικές Διαταραχές , και μετά από ενδελεχή εξέταση.Το  D a T S C A N    σπινθηρογράφημα βασικών γαγγλίων είναι η απεικόνιση που βοηθα στη διάγνωση, εάν δεν προκυψει σαφως απ την κλινική εξέταση. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για DaTSCAN

 

 

 

Και πάλι όμως αυτή η εξέταση δείχνει εάν υπάρχει έλλειψη   ντοπαμίνης, και όχι την αιτία της έλλειψης αυτής, δηλαδή το εάν αυτή οφείλεται στην Πάρκινσον ή σε κάποια άλλη πάθηση που μιμειται τα συμπτώματα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πάρκινσον

 

 

Η Πάρκινσον είναι νόσος μ ό ν ο  της τρίτης    ηλικίας Οι νεανικές μορφές της, μπορεί να έχουν  έναρξη κατω  40 , είναι όμως πιο συχνή στην τρίτη ηλικία, καθώς η συχνότητά της αυξάνει με την ηλικία.Αυτα τα λιγα και κατατοπιστικα.

Χαιρετε.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πρωτοπαθή παρκινσονισμό

Πηγή http://www.life2day.gr

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: