ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΠΛΕ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ¨Μπλε κωδικας θανασης δριτσας

 

 

 

 

 

 

 

Κωδικός Μπλέ

είναι ¨συναγερμός-συνθηματικόανακοπής¨ που καλεί τους διασώστες της ανάνηψης,

Παραμονές Πρωτοχρονιάς.Ο Οδυσσέας, καρδιοχειρουργός με μεγάλη εμπειρία για την ηλικία του και τον τόπο που ζούμε-μιά χώρα βαλκανική που οι κάτοικοι της διαθέτουν επίσημα  ευρωπαϊκό  διαβατήριο και που αν δεν ασπρίσουν οι κρόταφοι δεν εκτιμάει ο άρρωστος τους γιατρούς του-βγήκε μετά δώδεκα ώρες στα χειρουργεία.

Το μάτι του ενώ ξεντύνονταν βιαστικά στα αποδυτήρια του χειρουργείου έπιασε θολά την ημερομηνία και την ώρα πάνω στο κινητό του. Ήταν 27 Δεκέμβρη ώρα 8:30 το βράδυ.

Η μέρα αυτή κάτι του έλεγε αμυδρά χωρίς να μπορεί να βρει τι ακριβώς. Δεν πολυασχολήθηκε γιατί  ήθελε να ντυθεί  και να δραπετεύσει όσο το δυνατόν νωρίτερα από την ατμόσφαιρα του νοσοκομείου.

Με τις εφημερίες και τα αλλεπάλληλα χειρουργεία είχε ξεχάσει το σπίτι του, δεν είχε προλάβει  καν να ανταλλάξει μια ανθρώπινη συζήτηση με τη γυναίκα και τα δυό παιδιά του μέσα στις γιορτές.

Ο γιος και η κόρη του είχαν φτάσει στην εφηβεία τους και ο ίδιος δεν είχε ιδεα από το μεγάλωμα τους με αυτό το ανθρωποβόρο επάγγελμα που έκανε.Ας είναι καλά η Μυρτούλα η γυναίκα του. Έκανε όλη τη δουλειά στην ανατροφή των παιδιών. Ευτυχώς τα παιδιά ήξεραν το όνομα του πατέρα τους.

Μερικές μέρες πιο πριν ο Οδυσσέας είχε νοιώσει κατά διαστήματα κάποιους ολιγόλεπτους πόνους στο στήθος.Ήταν πάντα ένας πόνος σαν σουβλιά που έφερνε μαζί και λίγο ιδρώτα

Όπως όλοι οι γιατροί ο Οδυσσέας ήταν ένας  ¨κακός άρρωστος¨ που δεν έδωσε καμία σημασία στα συμπτώματα αυτά μέσα στη δίνη της δουλειάς του και τα απέδιδε πάντα στο φόρτο εργασίας του.

Οι περισσότεροι γιατροί επειδή ξέρουν καλά τα χειρότερα αποφεύγουν να τα σκέπτονται και συμπεριφέρονται έτσι σαν τη στρουθοκάμηλο που όταν δέχεται επίθεση κρύβει το κεφάλι της μέσα στο χώμα, για να μην βλέπει και έτσι να νομίζει ότι δεν υπάρχει ο εχθρός. 

Όμως όταν βάδισε μέσα από το υπόγειο του νοσοκομείου προς το γκαράζ και λίγα μέτρα πριν περάσει και την τελευταία δίφυλλη πόρτα ένοιωσε  ένα αίσθημα εμετού ανάκατο με έντονη ζάλη

Ακριβώς  έξω από την πόρτα του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Ο τραυματιοφορέας αφού διασταυρώθηκε αδιάφορα με το γιατρό είδε ξαφνικά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου το σώμα του Οδυσσέα να πέφτει στριφογυριστά μέχρι που έσκασε ξερό και αναίσθητο στο έδαφος. 

Πανικόβλητος άνοιξε τη πόρτα των επειγόντων περιστατικών και φώναξε δυνατά στο προσωπικό που ήταν μέσα: 

«Παιδιά βοήθεια, ο γιατρός έξω είναι αναίσθητος στο πάτωμα» 

Και ένας ακόμη κ ω δ ι κ ό ς μπλε  με ένα όμως ασυνήθιστο θύμα  τάραξε τα ήσυχα νερά του νοσοκομείου εκείνη τη γιορτινή μέρα.

Χωρίς σφύξεις, χωρίς αναπνοή. Πάμε μαλάξεις, φωνάξτε τον αναισθησιολόγο παιδιά αμέσως. Τί βλέπεις στο μόνιτορ κοιλιακή μαρμαρυγή, πάμε, φορτίστε 200 τζάουλ παιδιά, δώσε  απινίδωση 

 

Καμία απάντηση, συνεχίζει κοιλιακή μαρμαρυγή 200 τζάουλ ακόμη μια φορά, πάμε Συνεχίζω μαλάξεις τσέκαρε αν έχει δυνατές σφύξεις με τις μαλάξεις παιδιά διασωλήνωση πάρε αέρια αίματος.

Σ τ έ φ α ν ε,  συνεχίζεις μαλάξεις, ξεκινάω αδρεναλίνη.

Κάποιος Στέφανος, πιθανά γιατρός, σύμφωνα με τις εντολές που έπαιρνε και έδινε ήταν σίγουρα μέρος της ομάδας διάσωσης εκείνο το παγωμένο βράδυ του Δεκέμβρη.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

 

 

 

Ο Οδυσσέας είχε αφήσει αρκετό καιρό όπως φαίνεται την Ιθάκη και ξεκινήσει το ταξίδι του προς τη χώρα των Κιμμερίων. Αφού περπάτησε ένα μακρύ, μακρύ και σκοτεινό τούνελ με οδηγό έναν άνδρα που κρατούσε στα χέρια του μια λάμπα θυέλλης έφτασε στην άλλη άκρη του.

Εκεί τον περίμενε το καράβι με όλους τους συντρόφους του.  Οι κωπηλάτες ήσαν έτοιμοι στις θέσεις τους. Με το που μπήκε ο Οδυσσέας άρχισαν να κωπηλατούν δυνατά με προορισμό την άκρη  του Ωκεανού.

Έφτανε πια το καράβι στο τέλος του ωκεανού με τις βαθιές ροές, κει όπου η χώρα των Κιμμερίων βρίσκεται με σύννεφα, μαυρίλα και καταχνιά σκεπασμένη. Ποτέ το φως του ήλιου δεν τους βλέπει με τις λαμπρές ακτίνες του, νύχτα βαριά και παγερή κρέμεται πάνω τους, σ’ αυτούς τους δύστυχους θνητούς.

Αλλ’ επί νύξ ολόη τέταται βροτοίσοι.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

 

 

 

Στα μέρη εκείνα άραξε το πλοίο στην άμμο και κατέβηκε ο Οδυσσέας μαζί με τα πρόβατα. Τραβώντας το κοφτερό σπαθί του ανοίγει φαρδύ και πλατύ λάκκο κι έχυνε γύρω από τα χείλη του λάκκου σπονδές στους νεκρούς.

Πρώτα μέλι με γάλα, μετά γλυκό κρασί, τρίτο νεράκι και πάνω εκεί πασπάλισε ακόμη λευκό κριθάλευρο. Και αφού με τάματα και παρακάλια 

το πλήθος των νεκρών λιτάνευσε έπιασε τα πρόβατα και τα έσφαξε ένα-ένα, μέσα στο λάκκο έκοψε το λαιμό τους και το αίμα έτρεχε μαύρο, κατάμαυρο.

Κι ευθύς μαζεύτηκαν απ’ τα σκοτάδια του κάτω κόσμου ψυχές νεκρών που ο θάνατος τους βρήκε, κορίτσια, αγόρια, παλικάρια, γυναίκες με λαβωμένη την καρδιά από το προώρο πένθος, άντρες που χάθηκαν στον πόλεμο στο χέρι τους κρατώντας ματοβαμμένα όπλα.

Ρέε δ΄αίμα κελαινεφές, εμέ δε χλωρόν δέος ήρει.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κάποιες ψυχές, ψυχές νεκρών,

 

 

 

 

 

Κι άλλες ψ υ χ έ ς  νεκρών γιατρών ξεχώρισε ανάμεσα σε μυριάδες οπτασίες όπως του  Ιπποκράτη, του Ασκληπιού, του Γαληνού, του Παράκελσου, του Hodgin, του Frank Starling, του Παστέρ, του Alan Yates, του Κρίστιαν Μπάρναρντ.

Τους ρώτησε όλους, έναν έναν,

γιατί έτσι στιβάζονται και σπρώχνονται να πιουν από το μαύρο αίμα και να αγγίξουν έστω και για μια στιγμή τον κόσμο των ζωντανώναφού τόσο δοξασμένοι και οι-περισσότεροι-πλήρεις ημερών έκλεισαν τον κύκλο της ζωής.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

 

 

Όλοι απάντησαν ότι  

λίγα λ ε π τ ά  ζωής  θα αντάλλασσαν ακόμη και με το πιο άσημο και ελάχιστο ζωντανό πλάσμα πάνω στη γη.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

 

Με τρόμο είδε ο ¨πολυμήχανος Οδυσσέας¨ να ανεβαίνουν και οι ψυχές  ανθρώπων που είχε προσπαθήσει ο ίδιος να θεραπεύσει και δεν κατάφεραν να ζήσουν, είχαν πεθάνει στα χέρια του ή από τα χέρια του.

Ανώνυμοι και επώνυμοι ο κυρ Αντρέας από τη Ζάκυνθο με τη βαρειά στένωση της αορτής και το εγκεφαλικό μετά το χειρουργείο, ο νεαρός Κωνσταντίνος με τη μυοκαρδίτιδα που πέθανε γιατί περίμενε πολύ καιρό για μόσχευμα που δεν ήρθε ποτέ, ο καθηγητής των μαθηματικών που πέθανε από αιμορραγία, ο Νικόδημος ο πενηντα πεντάρης με το διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής που δεν είχε χρήματα να πληρώσει την αναβάθμιση και πέθανε  περιμένοντας το χειρουργείο και άλλοι πολλοί.

 

 

Κανένας από αυτούς δεν του κρατούσε κακία για όσα έγιναν.Ο Οδυσσέας δάκρυσε πικρά και πάλι και τους φώναξε δυνατά συγγνώμη, να το ακούσουν καλά, ότι αυτός είχε πραγματικά προσπαθήσει αλλά είναι γιατρός και όχι θεός.

Βουτηγμένος στα δάκρυα του ο Οδυσσέας βλέπει θαμπά να έρχεται προς το μέρος του η γιαγιά του, η αγαπημένη μάννα της μάννας του.

Της έδωσε να πιεί το μαύρο αίμα αχόρταγα από μια μεγάλη κούπα για να μπορέσει να του μιλήσει, τρείς φορές όρμησε πάνω της προσπαθώντας να την σφίξει πάνω του και τρείς φορές μέσα από τα χέρια του σαν τη σκιά, σαν το όνειρο του πέταξε. Και κάθε φορά και πιό πολύ έσφαζε ο πόνος την καρδιά του ώσπου της μίλησε φωνάζοντας με λόγια που πετούσαν σαν πουλιά:

 

Μάννα της Μάννας μου αγαπημένη που με μεγάλωνες και πιο πολύ από τη μάννα μου με αγαπούσες, πως δεν στέκεις εδώ να σε ακουμπήσω που τόσο πολύ λαχταρώ;

Γιατι γλυκειά μου γιαγιούλα να  σε χάνω σαν οπτασία; Και του απάντησε η γιαγιούλα:

Οδυσσέα καμάρι και λεβέντη μου, ψηλό μου κυπαρίσσι, Αυτή είναι καμάρι μου η μοίρα των θνητών, όταν κάποιος πεθαίνει δεν συγκρατούνε πιά τα νεύρα του τις σάρκες και τα κόκκαλα του.μόνο η ψυχή πέταξε, σαν όνειρο και φτερουγίζει.

Εσύ όμως πολυμήχανο εγγόνι μου θα ζήσεις και θα χαρείς την επιστροφή σου στον πάνω κόσμο. Με τις ευχές μου στη φαμίλια σου. 

Θα σε βοηθήσει ο αγαπημένος μας Στέφανος να βρείς το δρόμο προς το καράβι.

Και ο Στέφανος με την ιατρική μπλούζα,πιάνει τον Οδυσσέα από το χέρι και μέσα στα σκοτεινά  ανεβαίνοντας ανάποδα τις Δίνες του Ωκεανού τον βοηθάει να κολυμπήσει γρήγορα πρός το καράβι.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σε μια παγωμένη ακτή

 

 

 

 

 

Οι κωπηλάτες με τα κουπιά χτυπούσαν σίγουρα και δυνατά τα αφρισμένα κύματα και σύντομα το καράβι βγήκε σε μια παγωμένη ακτή, έμοιαζε σαν τοπίο της Αρκτικής. Απόλυτος πάγος και χιόνι, μόνο χιόνι, ασπρίλα απέραντη που έφερνε αμέσως δάκρυα στα μάτια.

 

 

 

Ο Οδυσσέας μόνος του βάδισε πολλά χιλιόμετρα ασθμαίνονταςΈφτασε μετά από μεγάλη πορεία σε ένα όμορφο και ολοχιόνιστο ξύλινο σπίτι με κήπο.  

Ο Οδυσσέας χαμογέλασε όταν είδε ότι στην είσοδο του σπιτιού είχαν σταθεί ανυπόμονοι να τον αγκαλιάσουν η γυναίκα του η Μυρτούλα και τα δυό τους παιδιά. Έτρεξε χωρίς άλλο και τους βούτηξε στην αγκαλιά του μέσα σε λυγμούς.

 

 

έχεις πάθει έμφραγμα | Kosmaser's Weblog

 

 

 

 

Παιδιά, έχουμε πάλι σφύξεις δόξα τω θεώ και φυσιολογικό ρυθμό, πιάνω πολύ καλές και δυνατές σφύξεις. 

 

Οδυσσέα μ’ ακούς; 

Ναι σας ακούω καλά, είμαι εντάξει, ένοιωσα να ζαλίζομαι, έχασα τον κόσμο, έκανα ανακοπή, έτσι δεν είναι βρέ παιδιά;

Οδυσσέα, έχεις πάθει έμφραγμα, έκανες κοιλιακή μαρμαρυγή, θα ανεβούμε άμεσα στο αιμοδυναμικό εργαστήριο για παρέμβαση, όλα θα πάνε καλά.

Τώρα ξέχασε ότι είσαι γιατρός, είσαι πιά ένας κοινός θνητός

 

 

Αυτά τα λίγα είπε ο Σεβαστιανός, ο εφημερεύων καρδιολόγος, που ήταν επικεφαλής της ομάδας ανάνηψης η οποία και έσωσε τον συνάδελφο του, τον Οδυσσέα τον καρδιοχειρουργό. 

 

Σεβαστιανέ, που είναι ο Στέφανος που μ’εφερε στα επείγοντα και ήταν μαζί σας στην ομάδα ανάνηψης;

Οδυσσέα, είπε ο Σεβαστιανός, μάλλον είσαι ακόμη σε σύγχυση λόγω της ανακοπής.

Δ ε ν υπήρχε κ α ν έ ν α ς γιατρός Στέφανος, ούτε άλλος Στέφανος σήμερα. Η μόνη βέβαια σύμπτωση με αυτά που λες είναι ότι σήμερα 

Είναι η γ ι ο ρ τ ή  του Αγίου Στεφάνου,

27 Δεκέμβρη.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

Αθανάσιος Δρίτσας Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικο κέντρο, συνθέτης και συγγραφέας

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε