RSS Feed

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ…ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ Σ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΑΝ..

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Γύρω μας υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να ταξιδέψουν πιο γρήγορα απ’ το φως. Το φως  δεν ταξιδεύει πάντα πολύ γρήγορα.Η ταχύτητα του στο κενό είναι σταθερή στα 300.000 χλμ το δευτερόλεπτο.Όμως το φως δεν ταξιδεύει πάντα στο κενό.Έτσι, στο νερό, για παράδειγμα, τα φωτόνια ταξιδεύουν με περίπου τα τρία τέταρτα της παραπάνω ταχύτητας, ενώ στους πυρηνικούς αντιδραστήρες μερικά σωματίδια ,μπορεί να εξαναγκαστούν να κινηθούν σε ταχύτητες υψηλότερες και από αυτή του φωτός γύρω τους. Όταν αυτό συμβαίνει, τότε δημιουργείται η γαλάζια ακτινοβολία Τσερένκοφ, κάτι αντίστοιχο με την υπερηχητική έκρηξη, αλλά στο πεδίο του φωτός, και γι’ αυτό, άλλωστε, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες λάμπουν μέσα στο σκοτάδι. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε οτι η πιο αργή ταχύτητα φωτός που έχει ποτέ μετρηθεί, είναι μόλις 17 μέτρα το δευτερόλεπτο ή περίπου 61 χλμ. την ώρα κάτι που συμβαί-νει όταν το φως διέρχεται μέσα από το ρουβίδιο που έχει θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν. (Χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 37). 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Ο Χριστός τώρα, για να δούμε μιαν εναλλακτική θέση, ποτέ δεν αξιολό-γησε τον κόσμο μαςΠάντα μίλαγε για μιαν άλλη ζωή,  διαφορετι-κή, την όντως ζωή.Φυσικά τα Λόγια Του ήταν δυσνόητα .Μίλαγε με παραβολές και μύθους, όχι για να γίνει κατανοητός στους αμόρφωτους, το αντίθετο για να μην τον καταλαβαίνουν ούτε ιδίως οι μορφωμένοι Μίλαγε για τους έχοντας ώτα ακούειν.Και ποιοί , αλήθεια, είχαν τέτοια αυτιά; Συνεπώς, ένα γεγονός πρέπει να έχει συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν .

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Σύμφωνα με την ειδική θεωρία της σχετικότητας, δεν υπάρχουν στο σύμ-παν πράγματα όπως το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, για τον   απλό λόγο οτι Ο χρόνος είναι σχετικός.

 

Σχετική εικόνα

 

Ο δικός μας χρόνος μοιάζει με του διπλανού μας, επειδή βρισκόμαστε στον ίδιο πλανήτη, και κινούμαστε με την ίδια ταχύτητα.Αν βρισκόμασταν ο έ-νας στη Γη και ο άλλος σε ένα άλλο πλανήτη και κινούμασταν με πολύ δια-φορετική ταχύτητα, θα γερνούσαμε με διαφορετικό ρυθμό .Φαίνεται τρελ-λό και εξωπραγματικό,δυστυχώς απόλυτα πραγματικό .Οπως για παράδει-γμα.Ένα σωματίδιο εδώ μπορεί να επηρεάσει αυτομάτως ένα άλλο σωματί-διο στην άλλη πλευρά της Γης.Πρόκειται για την ¨κβαντική εμπλοκή¨ Και πάλι η κβαντομηχανική με τα θαύματά της.Πειράματα έχουν δείξει ότι η παρατήρηση ενός σωματιδίου στο εργαστήριο μπορεί να επηρεάσει μυστη-ριωδώς ένα άλλο σωματίδιο σε μεγάλη απόσταση.Κάποτε το λέγαμε φαινό-μενο συνήχησης.Περνά το αεροπλάνο..τρίζουν τα τζάμια . Σκεφτόμαστε τον γείτονά μας που χαλάει τον κοσμο με τις φωνές του,και του σπάνε πιάτα, του χύνονται τα φαγητά,απ την δική μας έντονη οργή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Μετά από όλα αυτά, που είπαμε έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο, νο-μιζω οτι μπορούμε  να συνεχίσουμε να ζούμε την καθημερινή μας ζωή, σαν να μην τρέχει τίποτε να μάθουμε να αφήνουμε  τον εαυτό μας να προβλη-ματίζεται σ ένα άλλο σύμπαν είναι αυτό που φωνάζουμε να κόβουμε τους λογισμούς μας κι πάμε να φάμε. Σηκωθήκαμε μουδιασμένοι, απ τον προβλημα-τισμό της αερολογίας που προηγήθηκε Ή μήπως δεν ήταν κάτι τέτοιο; Τότε τί μπορεί να ήταν; Μήπως δεν υπήρξε καν;

Χαιρετε

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: