RSS Feed

H ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ… Ή ΜΗΠΩΣ Η ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ..

alt


alt

 

 

 

Σημερα θα μιλήσουμε για τα παράξενα του κόσμου μας. 

Ως φαινεται,τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζουμε . Η φυσική είναι αναμφισβήτητα δυσνόητη και κατά συνέπεια παράξενη. Σίγουρα πάντως οχι βαρετή.Όλη η ύλη από την οποία αποτελείται η ανθρώπινη φυλή, δεν είναι μεγαλύ τερη από ένα κύβο ζάχαρης.

Χαμογελατε, γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη σας.

Κι όμως .Τα άτομα της ύλης είναι κατά 99,999% κενός χώρος. Αν συμπιέσουμε όλα τα άτομα,  αφαιρώντας τον κενό χώρο στο εσωτερικό τους, θα προέκυπτε ένας κύβος ύλης με μέγεθος όσο ένας κύβος ζάχαρης, 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κύβος ζάχαρης,

 

 

 

που θα ζύγιζε πέντε δισεκατομμύρια τόνους 

και θα ήταν δέκα φορές βαρύτερος από όλους μαζί τους ανθρώπους που σήμερα ζουν στη Γη.

Η εν λόγω  συμπίεση της ύλης, που μας φαίνεται παραμύθι συμβαίνει σε ένα υπέρ πυκνό άστρο νετρονίων, που έχει απομείνει μετά από μια έκρηξη σουπερ-νόβα

 

 

alt

 

 

Ελατε να κανουμε μια βολτα στον κόσμο της  Αλίκης  στην χώρα των θαυμάτων, δηλαδή στην θρυλική κβαντομηχανική.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κβαντομηχανική

 

 

Πειράματα  του διάσημου φυσικού Τζων Γουϊλερ που πραγματοποιήθηκαν το 2007, έδειξαν ότι: η παρατήρηση ενός σωματιδίου τώρα μπορεί να αλλάξει  αυτό που συνέβη σε ένα άλλο σωματίδιο στο παρελθόν.Με άλλα λόγια, η αιτιότητα μπορεί να «δουλέψει» και ανάστροφα και άρα το παρόν να επηρεάσει το παρελθόν.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ακτινοβολία Τσερένκοφ", κ

 

 

 

Ως εκ τούτου Τί νόημα έχει η αναφορά σε παρελθόν, παρόν και μέλλον στο σύμπαν. Σύμφωνα με την ειδική θεωρία της σχετικότητας, δεν υπάρχουν στο σύμπαν πράγματα όπως το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, για τον απλό λόγο οτι  Ο χρόνος είναι σχετικός.

Τί μπορεί να σημαίνει αυτό για μας; 

Ολα όσα κάνουμε τώρα με τους μισθούς , τους δημοσιους υπαλλήλους, την διαφθορά κλπ Mπορούμε να τα ανατρέψουμε με πράξεις μας σημερινές.

Συμπιέζουμε τις απαιτήσεις μας, τις ανάγκες μας που ξεχείλωσαν τόσα χρόνια, τον τρόπο διασκέ δασής μας που μας έφερνε ένα σωρό αρρώστιες, την αποθησαύριση χρημάτων που προέρχονταν απο κλεψιές, και απάτες,και την νοσογένεια μιας φαύλης κι ανυπόστατης ευημερίας, που δεν μας ταιριαζε σαν λαό.

Σε μερικά χρόνια δεν θα θυμομαστε τίποτα Μέχρι κι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναρωτιέται αν πράγματι συνέβησαν όλα αυτά στην Ελλαδα της αυγής του 21ου αιώνα .

Προς το παρόν όμως δυστυχώς για μαςτο μοντέλο αυτό δουλεύει μόνο  σε κβαντικό επιπεδο,και  έχει καταστεί εφικτό να παρατηρηθεί μόνο στο εργαστή ριο και η επίδραση προς τα πίσω στον χρόνο δεν έχει ξεπεράσει κάποιο ασύλληπτα μικρό κλάσμα του δευτερολέπτου.Ομως κάτι που γίνεται έστω και για ένα τοσο μικρό κλάσμα του χρόνου,μπορεί να γίνει και για ένα μεγαλύτερο.

 

 

alt

 

 

Τί ομως αυτό συνεπάγεται για μας; Είπαμε και πιο πάνω. Θα μπορούμε να αλλάζουμε το παρελθόν μας; Θα μπορούμε να αναθεωρούμε τις πράξεις μας; Μήπως τελικά μπορούμε να διορθώσουμε μεγάλα λάθη μας;

Προσωπικά πιστεύω οτι μπορούμε τόσο σε επίπεδο ατομικό αλλά και σε συλλογικό.Είναι θέμα κουλτούρας και αυτοσυγράτησης.

Πρέπει να μαθαίνουμε απ τα λάθη μας.

Ετσι διορθώνοντάς τα, επιδρούμε στο άμεσο αλλά και το έμμεσο παρελθόν μας.Η μετάνοια λειτουργεί έτσι.Φυσικά σε ψυχικό επιπεδο.Ομως ποιός είπε οτι δεν μπορούμε να επιδράσουμε στην ύλη μέσω της αλληλο-βιο-ανάδρασης που ξεκινά απ το ψυχικό επίπεδο.

Φίλοι μου, ας μη στεκόμαστε στη δυναστεία του υλικού μας κόσμου.Απλά γιατί Σχεδόν ολόκληρο το γνωστο μας σύμπαν  λείπει , δεν υπάρχει είναι σαν μαγικη εικόνα. 

Υπάρχουν πιθανότατα πάνω από 100 δισ γαλαξίες στο σύμπαν.Αν και υπάρχουν τόσα πράγματα να δούμε «εκεί έξω»,υπάρχουν πολύ περισσότερα, αλλά δεν μπορούμε να τα δούμε. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν, επειδή έχουν βαρύτητα και επιδρούν στην ορατή ύλη γύρω τους. 

Αυτά τα «άλλα» μυστηριώδη αόρατα πράγματα έχουν ονομαστεί

«σκοτεινή ύλη» και «σκοτεινή ενέργεια» απλά γιατί δεν έχουμε ιδέα περί τίνος πρόκειται .

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για του ορατού φάσματος

 

 

 

Η ορατή ύλη αυτό που συλλαμβάνουν τα φτωχά και απόλυτα περιορισμένα μάτια μας .Πόσο τοις εκατό του ορατού φάσματος νομίζετε οτι βλέπουν;

Μόνο το 2% περίπου Το υπόλοιπο 98 % τί στο καλό είναι ;

Να γιατί είμαστε σαν ηλίθιοι, οταν ισχυριζόμαστε οτι ας πούμε δεν υπάρχουν άλλα πλάσματα με λεπτότερη υφή απο εμάς. Ας πούμε οι άγγελοι ή ή δαίμονες, που μας έχουν πείσει οτι δεν υπάρχουν.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γαλάζια «ακτινοβολία Τσερένκοφ»

 

 

 

Υπάρχουν και αυτοί και άλλοι πολλοί.Ας το σκεφθούμε για λίγο, κι ας αφήσουμε να μαλακώσει η καρδιά μας στα σφάλματα των τραγικών πολιτικών μας.

Γύρω μας υπάρχουν Κάποια πράγματα μπορούν να ταξιδέψουν πιο γρήγορα απ’ το φως.Το φως δεν  ταξιδεύει πάντα πολύ γρήγορα.

Η ταχύτητα του στο κενό είναι σταθερή στα 300.000 χλμ το δευτερόλεπτο.Όμως το φως δεν ταξιδεύει πάντα  στο κενό.Έτσι, στο νερό, για παράδειγμα, τα φωτόνια ταξιδεύουν με περίπου τα τρία τέταρτα της παραπάνω ταχύτητας, ενώ στους πυρηνικούς αντιδραστήρες μερικά σωματίδια μπορεί να εξαναγκαστούν να κινηθούν σε ταχύτη τες υψηλότερες και από αυτή του φωτός γύρω τους.Όταν αυτό συμβαίνει, τότε δημιουργείται η γαλάζια ¨ακτινοβολία Τσερένκοφ¨, κάτι αντίστοι χο με την υπερηχητική έκρηξη, αλλά στο πεδίο του φωτός, και γι’ αυτό, άλλωστε, οι πυρηνικοί αντιδρα στήρες λάμπουν μέσα στο σκοτάδι.

 

 

alt

 

 

Ομως έχουμε σκεφθεί οτι μπορεί να Υπάρχουν άπειρα ¨εγώ¨ ,άπειρα εσύ που βρίσκονται ακριβώς δίπλα μας δεν κρυώνουν όπως εμείς, ούτε χρειάζονται τη ζεστασιά, ούτε το φαγητό Mας ακούνε χωρίς να μπορούν να επιδράσουν επάνω μας, και περιμένουν κάποιο νεύμα δικό μας για να μας δείξουν την παρουσία τους.

Το ξέρω θα πείτε οτι αερολογώ. Συμφωνώ. ομως κατα το καθιερωμένο μοντέλο της κοσμολογίας, το σύμπαν που μπορούμε να παρατηρήσουμε με όλα τα άστρα και τους γαλαξίες του δεν είναι παρά έ ν α  ανάμεσα σε άπειρα άλλα σύμπαντα που συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα, όπως οι φυσαλίδες της σαπουνάδας.

Επειδή είναι άπειρα τα εναλλακτικά σύμπαντα, οτιδήποτε δεν είμαστε σ αυτό το σύμπαν, μπορεί να είμαστε σε ένα άλλο Ας πούμε δεν είμαστε εκατομυριούχοι, είμαστε άρρωστοι, είμαστε κακομοιριασμένοι, φτωχοί, αγράμματοι, κι οτι άλλο θέλετε .Aλλά υπάρχει κάποια άλλη κατάσταση όπου είμαστε κάτι διαφορετικό.

Δεν πάει το μυαλό σας πουθενά;

 

 

alt

 

 

 

Ο Χριστός ποτέ δεν αξιολόγησε τον κόσμο μας, ή αν θέλετε την κτίση μας.Πάντα μίλαγε για μιαν άλλη ζωή, διαφορετική, την όντως ζωή.

Φυσικά τα Λόγια Του ήταν δυσνόητα .Μίλαγε με παραβολές και μύθους,όχι για να γίνει κατανοη τός  στους αμόρφωτους ,το αντίθετο για να μην τον καταλαβαίνουν ούτε ιδίως οι μορφωμένοι.

Μίλαγε για τους έχοντας ώτα ακούειν.Και ποιοί , αλήθεια, είχαν τέτοια αυτιά; Αν και τα πιθανά σενάρια που εκτυλίσσονται στα διάφορα σύμπαντα είναι πάρα πολλά, ο αριθμός τους τελικά είναι πεπερασμένος και όχι άπειρος.

Συνεπώς, ένα γεγονός  πρέπει να έχει συμβεί άπειρες φορές στο παρελθόν Ο δικός μας χρόνος μοιάζει με του διπλανού μας, επειδή βρισκόμαστε  στον ίδιο πλανήτη και κινούμαστε με την ίδια ταχύτητα.Αν βρισκόμασταν ο ένας στη Γη και ο άλλος σε ένα άλλο πλανήτη και κινούμασταν με πολύ διαφορετική ταχύτητα, θα γερνούσαμε με διαφορετικό ρυθμό Φαίνεται τρελλό και εξωπρα γματικό,δυστυχώς απόλυτα πραγματικό .

Οπως για παράδειγμα Ένα σωματίδιο εδώ μπορεί να επηρεάσει αυτομάτως ένα άλλο σωματίδιο στην άλλη πλευρά της Γης πρόκειται για την¨κβαντική εμπλοκή¨Και πάλι η κβαντομηχανική με τα θαύματά της .

Πειράματα έχουν δείξει ότι η παρατήρηση ενός σωματιδίου στο εργαστήριο μπορεί να επηρεάσει μυστηριωδώς ένα άλλο σωματίδιο σε μεγάλη απόσταση. Κάποτε το λέγαμε φαινόμενο συνηχησης. Περνά το αεροπλάνο τρίζουν τα τζάμια  τα απλά όχι τα διπλά ηχομονωτικά.

Σκεφτόμαστε τον γείτονά μας που χαλάει τον κοσμο με τις φωνές του και του σπάνε πιάτα, του χύνονται τα φαγητά απ την δική μας έντονη οργή.

Μετά από όλα αυτά, που είπαμε έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο, νομιζω οτι μπορούμε  να συνεχίσουμε να ζούμε την καθημερινή μας ζωή, σαν να μην τρέχει τίποτε .

Αφήστε τον εαυτό σας να προβληματίζεται σ ένα άλλο σύμπαν.

https://kosmaser.wordpress.com/2014/01/24/.

 

Χαιρετε

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σύμπαν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Παράθεμα: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ..ΚΙ ΙΣΩΣ ΕΥΤΥΧΕΙΣ.. | true love

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: