Αποτέλεσμα εικόνας για Να είσαι με το πλήθος κι όχι με τους λιγους.

 alt

Περιεργα πράγματα συμβαινουν στις μέρες μας.Περα του πολιτικο -οικονομικου  άγους, πλήθη κόσμου ( χριστιανικού) συναγελάζονται με μαγους και μαγισσες, στις μεγαλύτερες ελληνικες πόλεις.Τελικα ως φαίνεται Τα κριτήρια για όλες τις πράξεις μας είναι εγκόσμια, όπως και όλα τα αλλα άλλωστε. Να είσαι με το πλήθος κι όχι με τους λιγους. Να είσαι με τους ¨Αρχιερείς¨ και την κατά νόμον αναγνωρισμένη ¨θρησκεία¨ και όχι με την Εκκλησια, και τον  Χριστο. Όμως ο Ησαϊας φωναζει Ο Αριθμός Των Υιών Ισραήλ Ως Η Άμμος Της Θαλάσσης .

 

alt

Το Κατάλειμμα Σωθήσεται (Ησ. ι΄ 22, Ρωμ. θ΄ 27). Όπως και  Τοτε, Απο Τον Περιουσιο Λαο, Ενα Μικρο Μονον Υπολειμμα ,Ενα λειμμα της χαριτος, εμεινε πιστο στον Χριστο, ετσι και τωρα. Από ολόκληρη την ανά τον κόσμο Ορθοδοξία, Ελαχιστοι Θα Ειναι Αυτοι Που Θα Μεινουν Πιστοι Στον Χριστο Και Θα Τον Ακολουθησουν Μεχρι Τα Ποδια Του Σταυρου, Και Μεχρι Την Ανασταση. Κατά τα φαινόμενα, δεν άλλαξε τίποτε στον Παλαιό Ισραήλ, όταν αρνήθηκε και σταύρωσε τον Χριστό, τον Μεσσία που περίμενε αιώνες. Ο Ναός και οι Συναγωγές, οι Ιερείς και Αρχιερείς, οι Νομικοί και οι Φαρισαίοι συνέχισαν τις τελετές, τις ιερουργίες και τις διδασκαλίες .Σά Να Μήν Είχε Συμβεί Τίποτε. Δεν υπήρχε κάτι εξωτερικά εμφανές, που να έδειχνε πώς ο λαός αυτός είχε σταυρώσει τον Γιαχβέ (που έλεγε ότι πίστευε) πώς Εκεινος είχε βρεί κατοικία στις καρδιές ελάχιστων αποσυνάγωγων, και σ’ ένα – δύο, υπερώα των σπιτιών τους. Μονο Σαραντα Χρονια Μετα Οταν Καταστραφηκε Η Ιερουσαλημ, Και Οι Ιουδαιοι Σκορπισαν, Δουλωμενοι, Στα Περατα Της Γης.

 

alt

Φανηκε Η Πτωση Ενος Ολοκληρου Κοσμου, Που Ειχε Αρνηθει Τον Ιδιο Του Τον Εαυτο. Όμως Την Εκκλησια Του Χριστου.Ουτε Οι Πυλες Του Άδου Δεν Θα Μπορεσουν Να Την Καταβαλουν Ποτε.Ούτε τον Παλαιό ούτε τον Νέο Ισραήλ δεν τον ενίκησε ποτέ ο κόσμος. Μόνον οι κλάδοι «εξεκλάσθησαν». Η ρίζα έμεινε. Σε κάθε αποστασία έπεφτε «το υποβρύχιον πλήθος» αλλά έμεινε πάντοτε το «μικρόν ποίμνιον» αυτών «Οιτινες Ουκ Εκαμψαν Γονυ Τη Βααλ».Ποιοι εμειναν τοτε πιστοι;

 

alt

Μερικοι Αγραμματοι Αλιεις Και Κατι Απομειναρια Απο ¨Τον Οχλον Τουτον Τον Μη Γινωσκοντα Τον Νομον¨. Ποιος μπορούσε να φαντασθεί ότι, σ’ αυτά Τα ¨Μωρά¨ Του Κόσμου συνεχιζόταν ο Ισραήλ του Θεού, ότι αυτοί ήσαν «η ρίζα της ελαίας»; όπως τοτε ετσι και σημερα. Ένας ολόκληρος κόσμος κλάδων τη απιστία εξεκλάσθησαν. Πέφτουν θρησκευτικες δομές αιώνων, τόσο ξαφνικά και γρήγορα που ο άνθρωπος μένει βουβός και άπροσανατόλιστος μέσα στη σύγχυση. Όμως και σύ που μένεις πιστός μη κατακαυχώ των κλάδων  και μη υψηλοφρόνει, αλλά φοβού . Ει Γαρ Ο Θεός των κατά φύσιν κλάδων ουκ εφείσατο, μη πως ουδέ σού φείσηται «Γιατι Υπαρχουν Πολλοι Τροποι Προδοσιας Αλλά και οι κλάδοι που εξεκλάσθησαν Εάν Μη Επιμείνωσι Τη Απιστία εγκεντρισθήσονται δυνατός γαρ ο Θεός εστί πάλιν εγκεντρίσαι αυτούς. Γιατί καθώς γέγραπται, ήξει εκ Σιών ο ρυόμενος και αποστρέψει ασεβείας από Ιακώβ. Συνέκλεισε γαρ ο Θεός τους πάντας εις απείθειαν, Ίνα τους πάντας ελεήση (Ρωμ. Ια΄),Εάν Μετανοήσουν Και Επιδείξουν «Υπακοήν Πίστεως» (Ρωμ. ιδ΄ 25).

Χαιρετε