RSS Feed

ΟΥΚ ΗΛΘΟΝ ΚΑΤΑΛΥΣΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΑΙ…

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΥΚ ΗΛΘΟΝ ΚΑΤΑΛΥΣΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΑΙ...

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΥΚ ΗΛΘΟΝ ΚΑΤΑΛΥΣΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΑΙ...

 

Ο Χριστός ποτέ του δεν αρνήθηκε την παράδοση, είπε άλλωστε «Ουκ Ήλθον Καταλύσαι Αλλά Πληρώσαι».Και ο Απόστολος Παύλος διδάσκει ότι Κανείς δεν μπορεί να βάλει άλλο θεμέλιο εκτός από αυτό που ήδη υπάρχει και το οποίο είναι ο Χριστός.Δεν ήλθε να καταλύσει.Ηλθε και μας έφερε χειροπιαστό παράδειγμα το Σταυρο. Προσέλαβε τον θάνατο, δια του Σταυρού, και μ αυτόν τον τρόπο τον κατήργησε για δικό μας λογαριασμό,δείχνοντάς μας τον δρόμο,και τον τρόπο,Εκείνος θυσιάστηκε εκούσια.Δεν ζητάει αυτή τη θυσία απο εμάς.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διαφορετική θυσία..στο χώρο της καρδιάς

 

Μας προτείνει μια διαφορετική θυσία στο χώρο της καρδιάς.Κι όταν η θυσία γίνει Στο Επίπεδο, και στο χώρο Της Καρδιάς, δεν χρειάζεται να γίνει στην  αμεσότητα μας  λέει ο Γέροντας Σωφρόνιος.Οι Μαθητές Του Χριστού,άκουσαν ότι ήδη είναι καθαροί δια τον λόγον ον λελάληκεν αυτοίς. Κάπως έτσι κι οι σύγχρονοι Μεγάλοι Γέροντες.Παράδειγμα ο Γέροντας Πορφυριος, όπως αναθάλλει η προσωπικότητά του μέσα από το βιβλίο ¨Βίος και Λόγοι¨. 

 

.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΥΚ ΗΛΘΟΝ ΚΑΤΑΛΥΣΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΑΙ...

 

Χριστός και αγάπη σχεδόν σε ιδανική ατμόσφαιρα. Ο Χριστός κάθεται έξω απ’ τη θύρα της ψυχής μας και κρούει για να Του ανοίξουμε, μα δεν μπαίνει μέσα.Δεν θέλει να εκβιάσει την ελευθερία, που ο ίδιος μας έχει δώσει. Ο Χριστός είναι ευγενής. Στέκει έξω απ’ τη θύρα της ψυχής μας και χτυπάει απαλά. Αν του ανοίξομε, θα έλθει μέσα μας και θα μας δώσει τα πάντα, τον εαυτό Του, μυστικά, αθόρυβα .Για να μας αγαπήσει, πρέπει να βρει μέσα μας κάτι το ιδιαίτερο.Θέλεις, προσπαθείς, παρακαλείς, δεν παίρνεις όμως τίποτα.Ετοιμάζεσαι ν’ αποκτήσεις εκείνα που θέλει ο Χριστός, για να έλθει μέσα σου η θεία χάρις, Αλλά δεν μπορεί να μπει, όταν δεν υπάρχει εκείνο που πρέπει να έχει ο άνθρωπος. Ποιο είναι αυτό; Είναι η ταπείνωση.Αν δεν υπάρχει ταπείνωση, δεν μπορούμε ν’ αγαπήσουμε τον Χριστό.Ταπείνωση και ανιδιοτέλεια στη λατρεία του Θεού.«Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου» (σελ. 242). Να προσευχόμαστε απλά και απαλά, χωρίς πάθος και εκβιασμό.Η προσπάθεια .κάνει κακό αντί για καλό. Μην κυνηγάμε ν’ αποκτήσουμε αυτό που θέλομε, αλλά να τ’ αφήνομε στο θέλημα του Θεού.Γιατί όσο το κυνηγάμε τόσο αυτό απομακρύνεται (σελ. 256-7).Εύκολα ευκολότατα ο Χριστός μπορεί να μας δώσει ό,τι επιθυμούμε. Και κοιτάξτε το μυστικό. Το μυστικό είναι να μην το έχετε στο νου σας καθόλου να ζητήσετε το συγκεκριμένο πράγμα.Το μυστικό είναι να ζητάτε την ένωσή σας με τον Χριστό ανιδιοτελώς,Χωρίς να λέτε, ¨δώσ’ μου τούτο, εκείνο . ¨

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΥΚ ΗΛΘΟΝ ΚΑΤΑΛΥΣΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΣΑΙ...

 

Είναι αρκετό να λέμε, Κύριε Ιησού ελέησόν με.Δεν χρειάζεται ο Θεός ενημέρωση για τις διάφορες ανάγκες μας. Εκείνος τα γνωρίζει όλα ασυγκρίτως καλύτερα από μας και μας παρέχει την αγάπη Του.Το θέμα είναι ν’ ανταποκριθούμε σ’ αυτή την αγάπη με την προσευχή και την τήρηση των εντολών Του. Να ζητάμε να γίνει το θέλημα του Θεού·Αυτό Είναι Το Πιο Συμφέρον Το Πιο Ασφαλές Για Μας Και Για Όσους Προσευχόμαστε. Ο Χριστός θα μας τα δώσει όλα πλούσια.Όταν υπάρχει έστω και λίγος εγωισμός δεν γίνεται τίποτα. (σελ. 257).Όταν όμως υπερπερισσεύει η αμαρτία τότε ο Κύριος μας δίνει μια κλωτσιά σε όλα και αρχίζει να σκορπά την Χάρη του με το ¨τουλούμι¨ Ο π. Σωφρόνιος πριν απο χρόνια έλεγε¨Η εν όλω τω κόσμω παρατηρούμενη πνευματική κρίσις άρα γε δεν είναι προετοιμασία προς μίαν νέαν μεγάλην αναγέννησιν; Επομένως, ό,τι τελείται νυν εις τας ψυχάς μεμονωμένων ατόμων, δύναται να λάβη χώραν και εις πλήθος ψυχών. Και τούτο είναι δυνατόν να έλθη ως ισχυρά πλήμμυρα, ως εκτυφλωτική αστραπή εν μεσονυκτίω σκότει.Η δοθείσα εις ημάς περίοδος της ιστορίας δύναται και θα ώφειλε να αποβή περίοδος αφομοιώσεως του είναι εις όλας αυτού τας διαστάσεις.Εν τω φωτί της ελπίδος ταύτης τα παθήματα καθ’ εαυτά διανοίγουν ενώπιον ημών μεγαλειώδες θέαμα ¨Ημέρα τη ημέρα ερεύγεται ρήμα, και νυξ νυκτί αναγγέλλει γνώσιν¨, εάν διερχώμεθα αυτάς εν προσευχή, ήτις φθάνει «τα όρια της οικουμένης»». (Περί Προσευχής σελ. 133)..

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: