Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχολογικοί παράγοντες, σχετίζονται άμεσα με την σωματική ασθένεια.

Oι συναισθηματικοί- ψυχολογικοί παραγοντες, θεωρουνται υπευθυνοι, για πληθος νοσηροτητες.Η ισορροπια ειναι το ζητουμενο, που ομως προυποθετει δυναμη, πιστη κι αγαπη Ενα μεγάλο ποσοστό  γυναικών , πάσχει περισσότερο από νευρολογικά, γυναικολογικά προβλήματα και στρες .Ισχύει βέβαια και το αντίθετο.Όταν κάποιος πάσχει από μια σωματική ασθένεια νιώθει αγωνία ανησυχία και θλίψη.

  alt

Τα ¨αρνητικά συναισθήματα¨ επηρεάζουν τις ορμόνες μας και μπλοκάρουν την άμυνά μας σε πολλές ασθένειες.Κατάθλιψη, Αποδοχή Του Εαυτού συμβάλλουν στην εμφάνιση καρδιακών παθήσεων.Σ αυτές τις περιπτώσεις η ψυχολογία, πρέπει να είναι μέρος της θεραπείας.  

alt


Το στρες επηρεάζει το άσθμα, τις διαταραχές του πεπτικού συστήματος,και πολλές άλλες ασθένειες. Εκτός από τα συναισθήματα και τις σκέψεις,πολλές επίσης από τις συμπεριφορές μας συμβάλλουν στο να είμαστε υγιείς, ενώ άλλες μας αρρωσταίνουν. 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Το στρες επηρεάζει το άσθμα

 Ο πόνος π.χ που είναι το πιο κοινό ιατρικό σύμπτωμα και το δεύτερο πιο κοινό ψυχολογικό σύμπτωμα προσβάλλει γύρω στο 30% του πληθυσμού και κοστίζει πολύ ακριβά σε όλους.Εισβάλλει παντού..στην εργασία μας, στη συγκέντρωση της οικογένειας, στις σχέσεις,και συσχετίζεται με τα συναισθήματά μας και τις συμπεριφορές μας.Είναι μια γλώσσα του σώματος που θέλει αποκωδικοποίηση. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Το στρες επηρεάζει το άσθμα

Η ανθρώπινη Υγεία, ψυχική και σωματική π.χ σχετίζεται , με κάποιους παράγοντες όπως .Ειρήνη Που Σημαίνει Αποδοχή Του Εαυτού Μας Και Του Κόσμου,Αγάπη, Ελπίδα, Άνοιγμα Στη Χαρά,Υπευθυνότητα Απέναντι Στον Εαυτό Μας.Χαλάρωση, έκφραση των αυθεντικών συναισθημάτων μας που σημαίνει ότι έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε και να καταλαβαίνουμε τα συναισθήματα μας Σχέσεις Αρμονίας Με Τους Άλλους.Και για να είναι ολοκληρωμένα όλα αυτά χρειάζεται επίσης και ένα σύστημα υγείας να τα συνοδεύει.

alt

Περισσότερο φιλικό, πιο ανθρώπινο και πιο ζεστό,με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ουσιαστική φροντίδα για τον Άνθρωπο.Γνωσιακή θεραπεία bio-feedback,και άλλες κάποιες τεχνικές χαλάρωσης Μπορούν Να Μειώσουν Τις Ψυχοσωματικές Μας Αντιδράσεις Και Τις Επιπτώσεις Τους.Οι μέθοδοι Συμπεριφοριστικού ελέγχου σχετίζονται επίσης και με την διατήρηση υγιούς διατροφής και φυσικής άσκησης.Η συμπεριφοριστική Αυτορύθμιση είναι ο κεντρικός άξονας,και βοηθά στον έλεγχο του σωματικού βάρους,του ανεξήγητου πόνου και πονοκεφάλων ή άλλων ψυχοσωματικών.Υπάρχουν Λύσεις ,η διάθεση είναι αυτό που λείπει, όπως και η προοπτική. Χαιρετε.. .

 


 

 

alt

 

Απαγορεύεται η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή. copyright  http://kosmaser.pblogs.gr/