RSS Feed

MAKE IT RAIN..ΗΣΥΧΙΑ..ΠΑΡΑΚΑΛΩ..

 Αποτέλεσμα εικόνας για silence

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σιωπή

 

 

Το 2011  φορείς τουρισμού της Φινλανδίας, «έτρεξαν» μια καμπάνια χρησιμοποιώντας τη σιωπή ως το εμπορεύσιμο προϊόν τους ώστε να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες..Η καμπάνια περιείχε φωτογραφίες και υλικό από διάφορα μέρη της χώρας με το σλόγκαν «Ησυχία παρακαλώ», διαφημίζοντας έτσι αυτό το κάτι διαφορετικό που μπορούσε να τους προσφέρει μια επίσκεψη στη Φινλανδία. Μπορεί να σας ακούγεται παράλογο ή αστείο αλλά στην πραγματικότητα ίσως είναι ένα από τα πράγματα που θα αναζητεί ο άνθρωπος στο άμεσο μέλλον, λίγη σιωπή.. 

Αποτέλεσμα εικόνας για silence

 Σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και περισσότερο θορυβώδης και πολυπληθής, η απόλυτη χαλάρωση σε ένα ήρεμο και απομονωμένο μέρος, βιώνοντας την απόλυτη ησυχία, μπορεί να αποδειχθεί η νούμερο ένα ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου.Την επινοητικότητα των Φινλανδών έρχεται, δύο χρόνια αργότερα το 2013, να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό ¨Brain, Structure and Function¨, η οποία μελέτησε την επίδραση που έχει η σιωπή στον εγκέφαλο και στην ανάπλασή του.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για silence

Τα ευρήματα ήταν άκρως ενδιαφέροντα, αφού οι επιστήμονες βρήκαν πως, στην πραγματικότητα, τα οφέλη της σιωπής είναι πολύ περισσότερα από ό,τι νομίζαμε.Πιο συγκεκριμένα, σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια, βρέθηκε πως όταν βρισκόντουσαν σε περιβάλλον ¨απόλυτης ησυχίας¨ για δύο ώρες την ημέρα, ήταν σε θέση να..αναπτύξουν καινούρια κύτταρα στην περιοχή του ιππόκαμπου στον εγκέφαλο

 

Αποτέλεσμα εικόνας για silence

 

 

Το γεγονός αυτό, από μόνο του, δεν είναι τόσο ανατρεπτικό στη λειτουργία του εγκεφάλου, ωστόσο, οι ειδικοί βρήκαν κάτι το οποίο αλλάζει εντελώς τα δεδομένα.Τα νέα κύτταρα που δημιουργούνται από την έκθεση στην ησυχία, μετατρέπονται σε νευρώνες και αφομοιώνονται από το σύστημα.Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η σιωπή βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.Οι ερευνητές, συγκρίνοντας επίσης αποτελέσματα παλαιότερων ερευνών, τονίζουν πως όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας, χωρίς να υπάρχουν ερεθίσματα που του αποσπούν την προσοχή, ή όταν ξεκουράζεται, μπορεί να επεξεργαστεί καλύτερα τις πληροφορίες που έχει δεχτεί, πραγματοποιώντας ποιοτικότερες διεργασίες στη διαδικασία της σκέψης και εξάγοντας πιο ακριβή συμπεράσματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για silence

Γι’ αυτό, λοιπόν, μη φοβάστε τη σιωπή, αγκαλιάστε την και γνωρίστε τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει.Σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από την συνεχή διάθεση, πληροφοριών, εικόνων και ήχων, η σιωπή τείνει να γίνει το πιο δυσεύρετο αγαθό. Εκφραζω ευχη…δεν ειναι κατι ευκολο…

Χαιρετε

 

Αποτέλεσμα εικόνας για silence

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

 1. ________________________________

 2. Η Πενθεσιλεια , μου εγραψε ένα σχολιο,στο παρακατω.. https://kosmaser.wordpress.com/2016/10/12/
  ισχυριζομενη ότι συνηθως οι μουσικες επενδυσεις που χρησιμοποιω¨δενουν¨με το κειμενο μου..αλλα δεν μπορουσε να καταλαβει πως δενει το Make It Rain , του Ed Sheeran με τη σιωπη..
  Βρισκω σωστη την παρατηρηση της, γι αυτό και της απαντω..
  Κατ αρχας, οφειλω δυο λογια για το…ονομα της.. Πενθεσιλεια. Διαβαζω στην Βικιπαιδεια..
  Ήταν κόρη του θεού του πολέμου Άρη και της Οτρήρης. Ηταν η βασιλισσα των αμαζονων..Η βασιλεία της συμπιπτει με την εποχή του Τρωικού Πολέμου, ενώ στην (υποτίθεται προγενέστερη) εποχή του Ηρακλέους βασίλισσα των Αμαζόνων ήταν η Ιππολύτη. Μετά τον θάνατο του Έκτορα , η Πενθεσίλεια ήρθε «από τον αλαργινό Πόντο» να βοηθήσει τους Τρώες επικεφαλής στρατού από Αμαζόνες. Σύμφωνα με κάποια εκδοχή είχε αναγκασθεί να εγκαταλείψει τη χώρα της μετά από κάποιο φόνο που διέπραξε άθελά της. Συγκεκριμένα, είχε σκοτώσει κατά λάθος την αδελφή της στο κυνήγι κι έλπιζε βοηθώντας τους Τρώες, που τους προστάτευε η θεά Άρτεμη, προστάτιδα και του κυνηγιού, ότι θα τη συγχωρούσε η θεά.
  Ο βασιλιάς της Τροίας, ο Πρίαμος, δέχθηκε την Πενθεσίλεια σα να ήταν πραγματική κόρη του και ετοίμασε πλούσιο τραπέζι γι’ αυτή. Η Πενθεσίλεια και οι Αμαζόνες της διακρίθηκαν στη μάχη. Κυνήγησαν τον εχθρό μέχρι τα πλοία του, αλλά τελικώς η Πενθεσίλεια τραυματίσθηκε θανάσιμα από τον Αχιλλέα.
  Ο θάνατος της Πενθεσίλειας περιγράφεται με λεπτομέρεια, όχι στην Ιλιάδα, αλλά στις «Ηρωίδες» του Οβιδίου και την Αινειάδα του Βιργιλίου: Προς το τέλος του Τρωικού Πολέμου ο Αχιλλέας βρέθηκε αντιμέτωπος με την Πενθεσίλεια, που πολεμούσε φορώντας πολεμική μάσκα και του έριξε το κοντάρι της, το οποίο έγινε κομμάτια μόλις χτύπησε στην ασπίδα του Αχιλλέα. Η Πενθεσίλεια έριξε και δεύτερο κοντάρι, αλλά ούτε και τότε τον πλήγωσε. Ο Αχιλλέας τότε κατόρθωσε να την τραυματίσει θανάσιμα στο στήθος, οπότε πήγε κοντά της και έβγαλε τη μάσκα της. Η συγκίνηση του ήρωα ήταν τότε καταφανής σε όλους. Η ομορφιά της Πενθεσίλειας τον γέμισε μελαγχολία και όσοι ήταν παρόντες δεν είχαν καμιά αμφιβολία ότι ο Αχιλλέας είχε εκείνη τη στιγμή ερωτευθεί τη γυναίκα που σε λίγο θα πέθαινε. Αλλά ο Θερσίτης, ακόμα και την τραγική αυτή ώρα, αισθάνθηκε την ανάγκη να περιγελάσει τον Αχιλλέα, έμπηξε μάλιστα και το κοντάρι του μέσα στο μάτι της Πενθεσίλειας. Τότε ο ήρωας, έξαλλος από θυμό, σηκώθηκε και τον σκότωσε με γροθιές «εν βρασμώ ψυχής». Στη συνέχεια, σήκωσε απαλά τη βασίλισσα και την έβγαλε από το πεδίο της μάχης. Το σώμα της, μαζί με τα πτώματα 12 άλλων Αμαζόνων, τα παρέδωσαν με ολόκληρο τον οπλισμό τους στους Τρώες. Κι αυτοί τα έκαψαν και έθαψαν τις στάχτες με όλες τις τιμές.
  Μετα απ την προεισαγωγη..εξηγουμαι στην…Πενθεσιλεια.( απ την οποια περιμενω να μου εξηγησει γιατι πηρε αυτό το ονομα..)
  Κατ αρχας κάθε μουσικη εχει το δικο της τονισμο..και δημιουργει τις δικες της παραμετρους στον ¨αμυγδαλοειδη μας πυρηνα¨.
  Εν προκειμενω όταν μιλαμε για τη σιωπη, δεν ενοουμε την παντελη απουσια ηλεκτομαγνητικων κυμάτων, μια και κατι τετοιο είναι παντελως αδυνατο, αφου θα σε τρελλαινε απ τα πρωτα 5 λεπτα..Παντα υπάρχει ένα ¨υποστρωμα¨ στοιχειωδους θορυβου, ακομη και στο βουνο μου, οπου δεν ακους σχεδον τιποτα..
  Διαβαζουμε στο κειμενο..
  ¨Σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και περισσότερο θορυβώδης και πολυπληθής, η απόλυτη χαλάρωση σ ένα ήρεμο και απομονωμένο μέρος, βιώνοντας την απόλυτη ησυχία, μπορεί να αποδειχθεί η νούμερο ένα ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου.¨
  Ειπαμε απολυτη ησυχια δεν υπαρχει , αρα μιλαμε για σχετικη ησυχια..Ενα νυχτερινο του Σοπεν. Η σονατα υπο το σεληνοφως, ή ακομα το Requiem του Mozart, θα εδενε όμως δεν θα μπορουσε να χαρακτηρισει την περιεγη ταραχη που υφερπει στο μονοτονα επαναλαμβανομενο μοτιβο
  Ed Sheeran, όπως και στον ιδεασμο της εξ ισου μονοτονης παρουσιας της βροχης..Η ησυχια είναι μονοτονη, για να μπορει να αφησει ελευθερο το πεδιο για την δικη σου δημιουργικοτητα..
  Παρακαλεσα την Πενθεσιλεια, να ξαναδιαβασει το κειμενο, εχοντας τα παραπανω υπ οψιν της.
  Εννοειται ακουμε απλα τη μουσικη, δεν παρακολουθουμε το.. εκμαυλιστικο βιντεο..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: