RSS Feed

Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ..ΚΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕς

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μακρυγιαννη

 

Ελατε να (ξανα) θυμηθουμε έναν Μεγαλο Ρωμηο, αθανατο σαν ιδεα .Τον Μακρυγιαννη, να αποτυπωνει πριν δυο αιωνες ,ό,τι συμβαινει ακριβως στις μερες μας και να δακρυσουμε λιγο .Σας παρακαλω ακουστε τη μουσικη που συνοδευει. Ειναι αναποσπαστο μερος του κειμενου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μακρυγιάννη

Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι:

«Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τo ‘χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις,  διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μακρυγιαννη

 

Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος.Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι’ εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι’ αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μακρυγιάννη

 

Πήγε να’ νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι». Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα. Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε.

 

Σχετική εικόνα

 

Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν.Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν.Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα. Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην.  Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον.Ας όψονται.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μακρυγιαννη

 

Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον, οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι’ αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον.Κι’ όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μακρυγιαννη

 

Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές.Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες.Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν.Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία. Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. 

 

Σχετική εικόνα

 

 

Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα;Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα.Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας.Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, 

ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοσμάς ο Αιτωλός.

 

Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μακρυγιάννη

 

 

Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, ¨τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον¨.Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί.Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. 

 

Σχετική εικόνα

 

 

Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε.Μας έδωσε την νίκη και έχασε,οδήγησε σε ήττα, τον άπιστον Τούρκον.Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους.Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί, εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια.

Ντροπή Έλληνες

Στρατηγός Μακρυγιάννης

 

Σχετική εικόνα

Υ.Γ. Σας παρακαλω ακουστε με σεβασμο, και προσεξτε τη μουσικη του Ξαρχακου και τα λογια του Γκατσου.Ανατρεχουμε στο 1983,οταν ξεκινησαν τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα. Ειναι μοναδικα στην αποτυπωση της σημερινης πραγματικοτητας.

πηγή: https://aoratospolemostheblog0.wordpress.com/το είδαμε εδώ: http://orthognosia.blogspot.gr/

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

 1. Η απόπτωση είναι κατ αρχην ( κατά κανονα) μια φυσιολογική διαδικασία, στους πολυκύτταρους οργανισμούς, όπως ο ανθρωπος..
  Υπάρχουν δύο τρόποι που τα κύτταρα μας οδηγουνται στο θάνατο:
  Ειτε καταστρέφονται από καποια εξωτερκη αιτια,
  ειτε οδηγούνται σε..¨αυτοκτονία¨
  σως σοκαρει ο ορος, αλλα γινεται ακριβως αυτό..το κυτταρο εκουσια πεθαινει.
  Η καταστροφή τωρα του κυτταρου , από καποιον επιβλαβη παράγοντα, προερχεται συνηθως από μηχανικά αίτια ή από την επίδραση τοξικών ουσιων.
  Ετσι λοιπον κύτταρα και μιτοχόνδρια..διογκώνονται ,απο αδυναμία της κυτταρικης μεμβράνης να ελέγξει την ανταλλαγη νερού και ιόντων..
  ( το θυμόμαστε με τον τύπο ΚΙΝΟ…Κάλιο..ΙΝ…Να.. OUT..)
  Το περιεχόμενο του κυττάρου διαρρέει, προκαλώντας
  Φλεγμονή στους γυρω ιστούς..
  Τα κύτταρα που οδηγούνται σε αυτοκτονία..Συρρικνώνονται
  Εμφανίζουν φυσαλίδες στην επιφάνειά τους
  Αποδομείται η ¨χρωματίνη¨ στον πυρήνα
  Καταστρέφονται τα μιτοχόνδρια και απελευθερώνεται το κυτόχρωμα C.
  Μετατρέπονται σε θραύσματα περιβαλλόμενα από μεμβρανώδες περίβλημα.
  Εδώ επεμβαινει το δικτυοενδοθηλιακο συστήμα , που ειδοποιείται προκειμένου..
  Τα μακροφάγα κύτταρα του.. να καταστρέψουν τα θραύσματα αυτά.
  Τα φαγοκύτταρα τωρα,εκκρίνουν κυτοκίνες (προκειμένου να αποφευχθεί η φλεγμονή)..
  Τα γεγονότα του θανάτου με αυτοκτονία συνιστούν μια σειρά από διαδικασίες, που συχνά καλούνται, ¨προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος¨ .
  Αυτος ακριβως..ο κυτταρικός θάνατος ονομάζεται και απόπτωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: