RSS Feed

ΓΙΑΤΙ ΑΣΠΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ…

alt

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/ ©

Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μου..

ή μάλλον πές μου τον μηχανισμό …που ασπρίζει τα μαλλιά μου, γιατί σίγουρα.. με κάποιο τρόπο ασπρίζουν..Η ανεύρεση της αιτίας που ασπρίζουν τα μαλλιά καθώς μεγαλώνουμε,έχει υπάρξει αντικείμενο μελέτης από τους αρχαίους χρόνους.

Πρόσφατα  οι ερευνητές , τελικά ανακάλυψαν 

τι πραγματικά συμβαίνει και ασπρίζουν τα μαλλιά μας.Η νέα επιστημονική ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει στη πιθανή αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ετσι λοιπόν  τα μαλλιά μας ασπρίζουν με  μια χημική αντίδραση που… ξεβάφει τα μαλλιά από μέσα προς τα έξω.

alt

Η διαδικασία ξεκινά όταν πέσουν τα επίπεδα ενός ενζύμου που βρίσκεται σε όλο το σώμα μας, αλλά και  στο θύλακα της τρίχας.Το ένζυμο αυτό ονομάζεται «καταλάση».

alt

Η λειτουργία της «καταλάσης», είναι να εξουδετερώνει το υπεροξείδιο του υδρογόνου , ένα προϊόν που προκύπτει απο την ενέργεια της σουπερ-οξειδικης δισμουτάσης ( S.O.D.), ενος άλλου βασικού αντιοξειδωτικού ενζύμου, που έργο του είναι να περιορίζει τη δράση των άτακτα αυξανόμενων ελευθέρων ριζών.

alt

Η καταλάση βοηθά το έργο της S.O.D., αλλά η υπερπαραγωγή της με κύριο σκοπό την καταπολέμηση των υδροξυλίων , που ξεφεύγουν απ αυτήν έχει σαν αποτέλεσμα να στερεύει και να χάνεται απ τις ρίζες των μαλλιών.Η έλλειψη της «καταλάσης απ τις ρίζες των μαλλιών,αυξάνει  τη συγκέντρωση

του υπεροξειδίου του υδρογόνουπου δεν είναι τιποτα άλλο παρά το γνωστό μας…

οξυζενέ στα μαλλιά κι έτσι τα μαλλιά ασπρίζουν λόγω καταστροφής της μελανίνης.

alt

Μην ξεχνάτε οτι οι παλιότεροι κομμωτές αλλά και σήμερα ,το υπεροξείδιο του υδρογόνου, σε πυκνότητα 8% ,χρησιμοποιειούν για το άσπρισμα των φυσικών μαλλιών, αυτό που λένε ντεκολορασιόνκαι  για τα βαμμένα μαλλιά, ντεκαπάζ

 

alt

 

Αγγλοι ερευνητές, αναφέρουν ότι φρενάροντας αυτή την αλυσιδωτή αντίδραση σταματούν το άσπρισμα των μαλλιών. Βλέπουμε λοιπόν οτι το άσπρισμα των μαλλιών  οφείλεται σε αυξημένη «οξείδωση» και καταστροφή αυτών των μηχανισμών.Να σημειωθεί ότι η υπέρ– οξείδωση είναι η βλάβη που προκαλείται σε δομικά συστατικά του οργανισμού εξαιτίας περιβαλλοντικών και διατροφικών παραγόντων.

Ο κάθε οργανισμός είναι βέβαια διαφορετικός και επηρεάζεται σε άλλο βαθμό. Εδώ παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα. Γι’ αυτό το λόγο και σε περιόδους έντονου συναισθηματικού στρες αυξάνεται ο βαθμός οξείδωσης και η ταχύτητα με την οποία ασπρίζουν τα μαλλιά μας.Είναι εντυπωσιακά σωστή η εκφραση

alt

 

 
 
«άσπρισα μέσα σε μια νύχτα». 
Ένας υγιεινός τρόπος ζωής με τροφές 
πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και άσκηση…βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπιση από πλευράς του οργανισμού του φαινομένου.
Ήδη έρευνες μας δείχνουν ότι η χορήγηση συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών που εμπλέκονται στη διαδικασία μπορούν να αντιστρέψουν τη βλάβη.Αυτό φυσικά για μερικά χρόνια, γιατί η πανταχού παρούσα θνητότητα και φθαρτότητα, μας οδηγεί στη γήρανση, αρκεί να μπορούμε να το δεχτούμε χωρίς υστερίες.
alt
Αυτές οι τροφές..μας γερνάν..( ολα τα προϊοντα απο αλευρι και δημητριακα )Σκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα τις δείτε μπροστά σας..

alt 

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/©

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: