RSS Feed

ΑΛΛΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ…ΑΛΛΟ ΜΟΥΡΟΥΝΕΛΑΙΟ..


Ολοι μας, κάποια στιγμή, δοκιμάσαμε την αποκρουστική γεύση του μουρουνέλαιου..Σίγουρα πολλοί  θα θυμούνται το μουρουνέλαιο που μας έδινε η μητέρα ή η γιαγιά μας όταν ήμασταν παιδιά, μαζί με..δάκρυα και μια φέτα πορτοκάλι..γιατί τότε πίστευαν ότι αυτό ήταν καλό για την υγεία μας..Τα περί βιταμίνης Α και D, ίσως να ήταν υπερβολή να τα γνώριζαν..Ηξεραν όμως οτι θα κάνουμε γερά κόκκαλα και δεν θα..καμπουριάσουμε…Ο,τι και νάξεραν, το μουρουνέλαιο…υπήρξε μια τραυματική εμπειρία…

Το μουρουνέλαιο είναι ένα ιχθυέλαιο που έχει χρώμα ανοιχτό κίτρινο και εξάγεται από το ΣΥΚΩΤΙ της ΜΟΥΡΟΥΝΑΣ ή άλλων συγγενικών ψαριών όπως ο ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ή ο ΙΠΠΟΓΛΩΣΣΟΣ…

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A και οι οποίες καταπολεμούν το ραχιτισμό και συντελούν στην ανάπτυξη του οργανισμού.Και ειναι ακριβως αυτες οι βιταμινες..που το κανουν να ξεχωριζει απ το …ιχθυέλαιο, που βγαινει απ τη σαρκα των λιπαρων ψαριων…κι οχι απ το..συκωτι τους..Γι αυτο το λόγο η λήψη του μουρουνελαιου πρεπει να γινεται με μεγαλη προσοχη, μια και υπάρχει ο φόβος της…υπερβιταμινωσεως… 

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το μουρουνέλαιο έχει ευεργετικές δράσεις για τις αρθρώσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι δυνατόν να υπάρχουν και αισθητικά προβλήματα λόγω της αλλοίωσης των αρθρώσεων όπως για παράδειγμα στα χέρια. Οιοστεοαρθρίτιδες είναι πού συχνές παθήσεις και η συχνότητά τους αυξάνεται με την ηλικία. Όμως εκδηλώνονται και σε παιδιά και έφηβους.

Στους ηλικιωμένους η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση της άρθρωσης.Σε επίπεδο δημόσιας υγείας οιοστεοαρθρίτιδες είναι σημαντική πηγή νοσηρότητας, χρόνιας αναπηρίας και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πηγή θνησιμότητας.

Σε πειράματα που έκαναν, βρήκαν ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέατην ιδιότητα να καταστέλλουν τη δράση των ενζύμων που εκκρίνονται στις οστεοαρθρίτιδες και τα οποία προκαλούν τις βλάβες στους χόνδρους.Ένα από τα ένζυμα τα οποία προκαλούν πόνο και φλεγμονή  στις αρθρώσεις είναι ηCyclooxygenase-2, η οποία βοηθά στη βιοσύνθεση χημικών ουσιών που δημιουργούν φλεγμονή.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέαπου περιέχονται  στο μουρουνέλαιο έχουν την ιδιότητα να καταστέλλουν τη δράση αυτού του ενζύμου.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι φαρμακευτικές βιομηχανίες έχουν επενδύσει τεράστια ποσά για την ανάπτυξη και δημιουργία φαρμάκων που έχουν την ικανότητα  

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΝ τη δράση της

Cyclooxygenase-2.

Μάλιστα σήμερα, η λήψη του μουρουνέλαιου είναι ευκολότερη,επειδή τώρα υπάρχει σε κάψουλες και είναι πιο ευχάριστο να το πάρει κάποιος σε σχέση με το σκεύασμα που υπήρχε παλαιότερακαι είχε δυσάρεστη γεύση.Απλά, το μουρουνέλαιο

το παίρνουμε για 1-2 μήνες το χρόνο,

και ιδιαίτερα τους χειμερινούς…Ολον τον άλλο καιρό, δεν…αποχωριζόμαστε το ιχθυέλαιό μας..

( χωρίς τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και D,

που σε μακρά λήψη, στη χώρα μας, είναι ηπατοτοξικές…)

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: