ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΩΗ…ΑΠΟΠΤΩΣΗ..

Αποτέλεσμα εικόνας για λεμφοκύτταρα

Αποτέλεσμα εικόνας για λεμφοκύτταρα

Τα λεγόμενα ¨Ρυθμιστικά Τ Κύτταρα¨ανήκουν στην ομάδα των ανοσοποιητικών κυττάρων που ονομάζονται ¨Τ κύτταρα¨. και είναι η άμεση δράση του οργανισμού μας.

Το ανοσο σύστημα αποτελείται από δύο βασικές ομάδες κυττάρων :

Τα κύτταρα της λεμφικής σειράς λεμφοκύτταρα και

Τα κύτταρα της μυελικής σειράς.

Τα λεμφοκύτταρα περιλαμβάνουν

Τα Β-λεμφοκύτταρα, τα Τ-λεμφοκύτταρα, καθώς επίσης και τα Μεγάλα Κοκκιώδη Κύτταρα, ή Κύτταρα Φυσικοί Φονιάδες

Τα κύτταρα της μυελικής σειράς αποτελούνται από

Τα Μονοκύτταρα-Μακροφάγα, Τα Δενδριτικά Κύτταρα , Τα Ουδετερόφιλα,Τα Ηωσινόφιλα Και Τα Βασεόφιλα .

Τα λεμφοκύτταρα παράγονται στο μυελό των οστών και είναι :

Τ – λεμφοκύτταρα και Β-λεμφοκύτταρα.

Τα Β-λεμφοκύτταρα, διαθέτουν στην μεμβράνη τους ένα μόριο αντισώματος.

Τα Τ-λεμφοκύτταρα διαθέτουν στην μεμβράνη τους έναν Υποδοχέα Δέσμευσης Αντιγόνου.

Όταν ένα Β κύτταρο συναντήσει ένα αντιγόνο ,διαιρείται γρήγορα και διαφοροποιείται σε Β-κύτταρο μνήμης και Β-κύτταρο τελεστή ή πλασματοκύτταρο.

Τα πλασμοκύτταρα παράγουν μεγάλη ποσότητα αντισωμάτων που δρουν πάνω στο αντιγόνο και το καταστρέφουν.

Τα κύτταρα Τ όταν συναντήσουν αντιγόνο εκκρίνουν τους αυξητικούς παράγοντες κυτοκίνες. Οι παράγοντες αυτοί ενεργοποιούν τα Β-κύτταρα καθώς και τα Tc-κύτταρα τα οποία καταστρέφουν τα κύτταρα του ίδιου του οργανισμού που έχουν υποστεί αλλοιώσεις.

Τα ¨Τ κύτταρα¨…επεμβαίνουν τις περισσότερες φορές ακαριαία για να σταματήσουν αρχόμενες μολύνσεις του άνοσου συστήματος Στον αντίποδα, τα ¨ρυθμιστικά Τ κύτταρα¨, έχουν μιαν άλλη ξεχωριστή ιδιότητα :

Να σταματούν μιαν.. ανοσοποιητική πράξη, στο σημείο που πρέπει, πριν δηλαδή αυτή γίνει επιθετική, και επομένως οδηγήσει στην εμφάνιση αυτοάνοσων ασθενειών, όπως είναι ο Λύκος ή ο Διαβήτης τύπου Ι.

Η έλλειψη , ή η πλημμελής ανάπτυξη, των ρυθμιστικών Τ κυττάρων, σχετίζεται με την εμφάνιση των αυτοάνοσων και φλεγμονωδών νόσων, ενώ όσοι διαθέτουν μεγαλύτερο, από τον φυσιολογικό, αριθμό ρυθμιστικών Τ κυττάρων, δεν είναι σε θέση,να καταπολεμήσουν τις μολύνσεις αποτελεσματικά.

Τα ρυθμιστικά Τ κύτταρα …παράγονται συνεχώς στο σώμα μας, αλλά ο αριθμός τους διατηρείται σταθερός μέσω της ¨απόπτωσης¨

Η απόπτωση είναι μια διεργασία

¨προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου¨.

Η διαδικασία της απόπτωσης είναι καταστροφική και αυτο ενισχυόμενη και μη αντιστρεπτή.

Η απόπτωση αποτελεί μέρος της ανοσοποιητικής απόκρισης. Η απόπτωση είναι εξαιρετικά σημαντική διαδικασία .  Διαβάζοντας προσεκτικά τα παραπανω, παρατηρούμε τη σοφία που κρύβεται επιμελώς πίσω κι απο τον παραμικρότερο μηχανισμό υποστήριξης αυτού του θαύματος που λέγεται ζωή. Βλέπουμε τον…θάνατο να είναι ¨σφιχταγκαλιαμένος ¨ με τους μηχανισμούς διατήρησης της ζωής. Κι αν κάποιος ,τρόπος του λέγειν, προσπαθήσει να τον αγνοήσει, τότε αυτόματα έχουμε την δημιουργία κακοήθειας. Σα να λέμε η δήθεν επανάσταση κι ανυπακοή στον Νόμο, φέρνει την κακοήθεια.

Ο άνθρωπος έρχεται στον κόσμο ως φορέας μιας ψυχής, που του δίδεται απ τον Δημιουργό του. Τα κύτταρα μας, έχουν γονιδιακή εντολή να πεθάνουν τη συγκεκριμμένη στιγμή,κι αυτό γίνεται με την απόπτωση .Οποιαδηποτε¨παρακοή¨έχει σαν αποτέλεσμα την πυροδότηση έναρξης της αλυσσιδωτής αντίδρασης της κακοήθειας, που καταλήγει και πάλι σε θάνατο, μόνο που αυτή τη φορά είναι ο θάνατος του οργανισμού σαν όλον.  Αρα ουσιαστικά, η ¨παρακοή¨, οδηγεί εκ του ασφαλούς στο θάνατο,μόνο που αυτός επέρχεται με οδύνες, κακουχία, κι ο,τι η (μοιραία), αρρώστια συνεπάγεται. Τί σημαίνει όμως αυτό.. Πως η υπακοή και η συμμόρφωση στον Νόμο,η επιλογη του ορθού δρόμου, η τήρηση των κανόνων συμπεριφοράς , που χάραξε η πείρα κι η εμπειρία αιώνων ζωής, βοηθούν στη διατήρηση της ζωής, που έχει κάποιον συγκεκριμμένο σκοπό να μας πάει ήρεμα και με πρόγραμμα σε κάποιο λιμάνι προορισμού .

Τώρα θα μου πείτε οτι φιλοσοφώ..αερολογώντας..Πιθανόν, αλλά ας το δούμε απο καθαρά ωφελιμιστικής επόψεως. Ενα παράδειγμα. Οι πανελληνιες εξετάσεις τέλειωσαν, βγήκαν οι βάσεις, κι ανεδείχθησαν οι ¨κερδισμένοι και χαμένοι¨ αυτού του…διαγωνισμού. Μερικές εκατοντάδες…κερδισμένων, θα φοιτήσουν στις σχολές-όνειρο,που είναι κατα κύριο λόγο οι…ιατρικές, και δευτερευόντως οι…Νομικές.. Διερωτήθηκε ποτέ κανείς μας…γιατί αυτές οι σχολές, παγκοσμίως, έχουν τόση αίγλη, τόση ζήτηση, και χιλιάδες νέοι, ονειρεύονται να τις ακολουθήσουν;Τί περισσότερο έχει ένας γιατρός, ή ένας νομικός, απο τον…υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον αρτοποιό, τον γεωργό, τον ξυλουργό…Τί κάνει τον γιατρό να ξεχωρίζει απ τον απλό εργάτη..Μήπως η γνώση των μηχανισμών λειτουργίας του σώματος, ή η εμπειρία του να βοηθήσει στη διατήρηση της ζωής,και η αποφυγή του πανταχού παρόντος, σε κάθε φάση της ζωής, του Θανάτου.Είναι φυσικά κι η αναντίρρητη ψευδαίσθηση της ¨δυνάμεως¨έναντι του άλλου,του ασθενούς:Βλεπεις ποιός είμαι εγώ, που μπορώ να σου..¨χαρίσω¨την υγεία.

Η ψευδαίσθηση της δύναμης, της εξουσίας, πάνω στον συνάνθρωπο,και μια πλούσια ζωή, γεμάτη απολαύσεις και ηδονές, είναι το κυρίαρχο στοιχείο στις ψυχές των περισσοτέρων νέων , που επιλέγουν ενσυνείδητα , και με με ανοιχτά μάτια την…υπακοή , και κατα κράτος αποδοχή των πειρασμών εκείνων , που Πρώτος μας υπέδειξε ο Χριστός οταν στην έρημο , μετά απο σαράντα μέρες νηστεία, αρνήθηκε στον διάβολο, που σαν Πρόσωπο προς Πρόσωπο του υπέβαλε.

Αρα να που βρίσκεται το κομβικό σημείο, όλης της ύπαρξης μας. Στον Πειρασμό, Και Στην Υπακοή.

Χαίρετε.

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε