RSS Feed

ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ..

Kosmaser's Weblog

Ας μιλήσουμε λίγο για το ξεχασμένο ..Σουσαμι

Ολοι το γνωρίζουμε.

Ολοι μας το θυμόμαστε να ¨τυλίγει¨ το γευστικό

κουλούρι θεσσαλονίκης, που ήταν, μαζί με το κεφαλοτύρι,

αγαπημένο ¨δεκατιανό ¨στο διάλειμμα του σχολείου μας..

Μετά ήρθαν οι τυρόπιτες, και τα κάθε είδους μικρογλυκίσματα,

φορτωμένα trans λιπαρά, που ξελόγιασαν τη διάθεση και

μας οδήγησαν σε παράνομους γευστικούς παραδείσους.

Ομως το σουσάμι έμεινε βαθειά χαραγμένο στη γευσι-γνωστική μνήμη μας..

Το σουσάμι, επίκαιρο και λόγω της Σαρακοστής,

είναι ένα είδος με ιδιαίτερη γεύση και υψηλή θρεπτική αξία.


Είναι μια άριστη.. εναλλακτική πηγή ασβεστίου,

κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε, και που το κάνει

απαραίτητο σε περίοδο νηστείας.

Μικρή ποσότητα, περίπου 1/4 φλιτζανιού,

κάτι λιγότερο απο 30 γραμμάρια, δίνει ασβέστιο

όσο περίπου ένα γιαούρτι.

Το πιό αστείο είναι ότι αυτά τα 30 γραμμ. μπορούμε

να τα προσθέσουμε σε μια πράσινη σαλάτα, και

να μην χρειασθούμε καθόλου ..αλάτι ή μπαλσάμικο …

Δείτε την αρχική δημοσίευση 211 επιπλέον λέξεις

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: