RSS Feed

ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ…ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.. ΟΝΤΩΣ Η ΜΗΠΩΣ…

Αποτέλεσμα εικόνας για Θυμηθείτε τις συγκινήσεις,

Αποτέλεσμα εικόνας για μακροχρόνιες σχέσεις

Κάποτε οι μακροχρόνιες σχέσεις ήταν δεδομένες.Σήμερα είναι δυσεύρετες.Ενώ όλοι επιθυμούν μια μακροχρόνια σχέση,εντούτοις οι περισσότεροι είναι ελάχιστα προ-ετοιμασμένοι για να προσαρμοστούν σε μια τέτοια.Η ελευθερία των τελευταίων ε-τών απετέλεσε ένα αναγκαίο πολιτισμικό άλμα αλλά οδήγησε περισσότερους αν-θρώπους στη μοναξιά.

 

Ίσως είναι η κακή χρήση της ελευθερίας, ίσως ότι οι άνθρωποι δεν αγωνίζονται πια το ίδιο όπως παλιά.Και όταν λέμε δεν αγωνίζονται δεν εννοούμε για να ¨αλλάξουν¨ τον άλλον αλλά για να αλλάξουν οι ίδιοι. Διότι εάν σε μία σχέση και τα δύο άτομα βελτιώνονται, τότε μοιραία το ίδιο θα συμβεί και στη σχέση τους.Σε μία μακροχρό-νια σχέση, το ζευγάρι επικοινωνεί σχεδόν τηλεπαθητικά. Γνωρίζουν τόσο καλά ο έ-νας τον άλλον που κάποιες φορές δεν ..χρειάζεται καν να μιλήσουν ένα απλό βλέμμα αρκεί για να συνεννοηθούν.

 

 

Είναι ένα από τα «μαγικά» πράγματα των μακροχρόνιων σχέσεων που μέχρι να ζήσετε, δεν το πιστεύετε. Ο σύντροφός μας είναι ίσως το μοναδικό άτομο που ξέρει τόσα για μας και που του εμπιστευομαστε τα πάντα για τη ζωή μας.Είναι ταυτό-χρονα ο φίλος, ο αδελφός και ο άνθρωπός μας.Τα πολλα λόγια είναι περιττά. Ένα ζευγάρι που είναι χρόνια μαζί, σημαίνει ότι ¨εξελίσσεται¨ και μαζί. Δεν βαλτώνει και δεν επαναπαύεται σε καταστάσεις που απλώς το βολεύουν. Και αυτό γιατί συν-ειδητοποιούν και οι δύο ότι οι ανάγκες και τα θέλω και των δύο είναι το ίδιο ση-μαντικά, αν θέλουν να πάνε μπροστά ως προσωπικότητες αλλά και ως ζευγάρι.Με την πάροδο του χρόνου, οι ντροπές ανάμεσα στο ζευγάρι εξαφανίζονται Κυκλοφο-ρείτε με τρύπιες και πρόχειρες πυτζάμες μέσα στο σπίτι, και πλέον δεν αισθάνεστε άσχημα αν… μυρίζετε λίγο περίεργα μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.Θα τολμούσατε να κάνετε κάτι από αυτά στην αρχή της σχέσης σας; Μάλλον όχι Το πιθανότερο είναι να μην πιστεύατε ούτε και εσείς ότι θα καταλήγατε  έτσι. Με το πέρασμα του χρόνου, εκτός από έναν δικό σας κώδικα επικοινωνίας,αποκτάτε και τα δικά σας, τα «μεταξύ» σας αστεία.Μπορεί να είναι μία ατάκα που λέτε μεταξύ σας ή ένα αστείο σκηνικό που θυμάστε από τις διακοπές σας, που δεν πρόκειται να καταλάβει κανένας άλλος, ακόμα και αν του τα εξηγήσετε.Αλλά μαλώνετε σχεδόν κάθε μέρα Στην αρχή μιας σχέσης, και οι δύο κάνουν παραχωρήσεις και συμβι-βασμούς για να κερδίσουν το άλλο τους μισό.Καθώς περνάει ο καιρός, όμως, θεω-ρούν ο ένας τον άλλο δεδομένο και έτσι αρχίζει να υπερισχύει ο χαρακτήρας του καθενός, με αποτέλεσμα οι προστριβές μεταξύ τους να αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

 

 

Καποιες φορες σκέφτεστε πώς θα ήταν η ζωή σας αν χωρίζατε. Σε μία σχέση που κρατάει χρόνια, η σκέψη του χωρισμού είναι πολύ συχνή Η ψυχολογική κούραση, οι συχνοί καβγάδες και η καθημερινή τριβή πολλές φορές κάνει τα ζευγάρια να σκε-φτούν το οριστικό τέλος της σχέσης τους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τουλάχιστον ένας από τους δύο θα σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε επιλέξει κάποιον άλλο σύντροφο ή αν θα ήταν καλύτερα να χωρίσει.

 

Τελικά, ακόμα και να το ξεστομίσει κάποιος από τους δύο, το παίρνει αμέσως πίσω
και πολλά πράγματα πάνω του σας εκνευρίζουν εχοντας ζήσει αρκετά χρόνια με τον σύντροφό σας, τον έχετε μάθει απ’ έξω και ανακατωτά.Όλα όσα σάς φαίνονταν χαρι-τωμένα στην αρχή,τώρα μπορεί να τα βρίσκετε κάτι παραπάνω από ανυπόφορα.

 

 

 

Οι μικρές σκηνές ζηλοτυπίας, η επιμονή του, η ακαταστασία του Μήπως όμως όλα αυτά είναι μικρά σε σχέση με όσα σάς έχει προσφέρει; Οι μακροχρόνιες σχέσεις αποτελούν μία πρόκληση.Μόλις αφήσετε τον εαυτό σας να ζήσει και να εκτιμήσει αυτό που έχει, θα καταλάβετε ότι όλα τα αρνητικά της στοιχεία έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

 

Θυμηθείτε τις συγκινήσεις, τα δάκρυα χαράς και το γέλιο που σας χάρισε και σας χαρίζει καθημερινά ο σύντροφός σας και αναλογιστείτε πόσο πιο δυνατή βγήκε η σχέση σας Μέσα από όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που περάσατε μαζί. Τελικά, δεν θα αλλάζατε ούτε στιγμή εχω αδικο;

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Θυμηθείτε τις συγκινήσεις,

 

Πηγη..mama365.gr

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: