RSS Feed

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΠΟΘΟΣ..ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΤΕΣ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κάτω από κάθε φόβο του..

 

 

Ένας ¨μύθος¨ μπορεί να θεραπεύσει, να εκπαιδεύσει…Ο Φόβος, είναι ένα.. δύσκολο, και οδυνηρό συναίσθημα.Οι κάθε ειδους φόβοι μας..συνιστούν το ισχυρότερο δηλητήριο της ζωής μας.Ατυχως..Έχουμε μιαν απίστευτη ικανότητα Να Δημιουργούμε Νέους Φόβους,Να Συντηρούμε Τους Παλιούς,Να Ανανεώνουμε Και Να Ενημερώνουμε Το Αστείρευτο Απόθεμα Των Φόβων Μας.

Αυτοι οι φόβοι μας, είναι μια από τις μορφές έκφρασης που χρησιμοποιούν περισσότερο τα παιδιά,( μια κι ολοι μας υπηρξαμε παιδιά, ένα.. μικρό παραμύθι…)Μια φορά κι έναν καιρό, σε κάποια μακρυνη χώρα, ζούσε κάποιος που τον ελεγαν.. γητευτή των Φόβων.
Όλες οι γυναίκες, και όλοι οι άνδρες, αλλα και όλα τα παιδιά …εχουν κρυφους κι αμέτρητους φόβους.Πανάρχαιους, προερχόμενους από τα βάθη της ιστορίας της ανθρωπότητας,τότε που οι άνθρωποι δε γνώριζαν ακόμα το γέλιο,την εγκατάλειψη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη.Αλλα και Φόβους… πιο πρόσφατους, βγαλμένους από την παιδική ηλικία του καθενός, τότε που η αθωότητα ενός βλέμματος, η απορία μιας κουβέντας, ο θαυμασμός μιας χειρονομίας ή το… ξόδεμα ενός χαμόγελου προσέκρουαν
στην ακατανόητη πραγματικότητα.


Όλοι αυτοι οι φοβισμενοι.. μόλις άκουγαν για το γητευτη των Φόβων, εσπευδαν να τον συναντήσουν, με την ελπίδα να μπορέσει να διαλύσει τους φόβους, που κουβαλούσαν στη ζωή τους. Όσοι γύριζαν από το ταξίδι, δεν μιλουσαν για την εμπειρία τους. ..και το ταξίδι του γυρισμού ήταν πάντα μακρύτερο απ εκεινο του πηγαιμου.Κάποια μέρα, ένα παιδί μαρτύρησε το μυστικό του γητευτη των Φόβων. Αλλά αυτό που είπε…φάνηκε τόσο απλό, τόσο απίστευτα απλό,που, όπως συμβαινει συνηθως, δεν το πίστεψε κανείς.Να τι ειπε το παιδι..Ήρθε κοντά μου, ( ο γητευτης των φοβων )πήρε τα δυο μου χέρια στα δικά του και μου ψιθύρισε:

Πίσω από κάθε φόβο, υπάρχει ένας πόθος.Πάντα υπάρχει ένας πόθος, κάτω από κάθε φόβο,όσο μικρός ή όσο τρομακτικός κι αν είναι αυτός…Πάντα υπάρχει ένας πόθος, να το ξέρεις.Το στόμα του, ήταν πολύ κοντά στο αυτί μου,Και.. μοσχομύριζε επιβεβαίωσε το παιδί.Είπε ακόμα: Σε ολη μας τη ζωή, κρύβουμε τους πόθους μας,γι’ αυτό και υπάρχουν τόσοι φόβοι στον κόσμο.Μόνη μου δουλειά και μοναδικό μου μυστικό,είναι να επιτρέπω στον καθένανα τολμάει να ξαναβρίσκει,να τολμάει ν’ ακούει και να τολμάει να σέβεται τον πόθο που υπάρχει μέσα του,κάτω από κάθε φόβο του..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κάτω από κάθε φόβο του..
Λέγοντας όλα αυτά, το παιδί…ένιωθε ότι δεν το πίστευε κανείς. Κι έτσι άρχισε ξανά να… αμφιβάλλει για τους ίδιους τους πόθους του.Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρινα ξαναβρεί την ελευθερία να τους ακούει και να τους αποδέχεται μέσα του..Ωστόσο, κάποια μέρα, ένας άνδρας, αποφάσισε να φέρει το γητευτή των Φόβωνσε δύσκολη θέση.Μάλιστα, ήθελε να κάνει να ζήσει μια αποτυχία.Ταξίδεψε, έφτασε κοντά στο γητευτή των Φόβων,και του ειπε το φόβο του:Φοβάμαι τους πόθους μου..

Ο γητευτής των Φόβων τον ρώτησε:Μπορείς να μου πεις τον πιο τρομακτικό σου πόθο;
Ποθώ να ..μην πεθάνω ποτέ, ψιθύρισε ο άνδρας.Πράγματι, τρομερός και φοβερός ο πόθος σου.Μετά από μακριά σιωπή, ο γητευτής των Φόβων μίλησε:Και ποιος φόβος κρύβεται μέσα σου,πίσω από αυτόν τον πόθο;Διότι πίσω από κάθε πόθο κρύβεται επίσης ένας φόβος, πολλές φορές και περισσότεροι.

Ο άνδρας είπε μονομιάς: Φοβάμαι μήπως… δεν προλάβω να ζήσω όλη μου τη ζωή.Και ποιος είναι… ο πόθος αυτού του φόβου;Θα επιθυμούσα να ζήσω κάθε στιγμή της ζωής μου όσο πιο έντονα, πιο ζωντανά, πιο χαρούμενα γίνεται,χωρίς να σπαταλήσω τίποτα.Να λοιπόν ο τρομερότερός σου πόθος, ψιθύρισε ο γητευτής των Φόβων.Άκουσέ με καλά. Φρόντισέ τον αυτόν τον πόθο,είναι ένας πόθος πολύτιμος, μοναδικός.Το να ζούμε κάθε στιγμή της ζωής μας όσο γίνεται πιο έντονα, πιο ζωντανά, πιο χαρούμενα…χωρίς να σπαταλάμε τίποτα…Είναι Ένας Πολύ Ωραίος Πόθος.Αν σέβεσαι αυτόν τον πόθο,αν του παραχωρήσεις μια πραγματική θέση μέσα σου,Δε Θα Φοβάσαι Πια Το Θάνατο.Πήγαινε τώρα, μπορείς να γυρίσεις πίσω.

Αποτέλεσμα εικόνας για κάτω από κάθε φόβο του..

Ας μην αναρωτιομαστε…δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όλοι οι πόθοι μας , μερικοί μόνο. Κανεις δε γνωρίζει ποιος από τους πόθους τουθα ακουστεί, ποιος θα εκπληρωθεί, και ποιος θα απορριφθεί.Η ζωή είναι απρόβλεπτη, και, ταυτόχρονα,
απείρως ανοιχτή και γενναιόδωρη απέναντι στους πόθους των ανθρώπων. Χαιρετε..

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κάτω από κάθε φόβο του..

 

 

 

 

Από το βιβλίο του Jacques Salome,“Μύθοι που θεραπεύουν, μύθοι που εκπαιδεύουν”, εκδόσεις ΜΕΤΑ.

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged στις iassis και σχολίασε

    Η ζωή είναι απρόβλεπτη, και, ταυτόχρονα,
    απείρως ανοιχτή και γενναιόδωρη
    απέναντι στους πόθους των ανθρώπων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: