RSS Feed

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ..

 

 

Σχετική εικόνα

Αναρωτιέται ο Αγγελος…αν υπάρχουν οντως άγγελοι, κι αν ναι τι ακριβως κανουν..Το ..αν υπάρχουν μπορει να δεχθειτη βάσανο της έρευνας της επιστημης…Το τι ακριβως κανουν…είναι θεμα βαθειας πίστης, και και αυτοπροσδιορισμού , καθενα απο μας.. Συμφωνα με την ¨περίεργη¨ θεωρια των υπερχορδων..υπάρχουν άπειρες διαστασεις..που μπορουν να δικαιολογησουν τα πάντα..Διαβαζουμε στην καλη Βικιπαιδεια…Οι Θεωρίες Χορδών είναι μοντέλα της φυσικής στα οποίατα θεμελιώδη δομικά στοιχεία είναι μονοδιάστατα, εκτεταμένα αντικείμενα (Χορδές),σε αντίθεση με την παραδοσιακή έννοια των σημειακώνκαι αδιάστατων στοιχειωδών σωματιδίων.Οι θεωρίες χορδών αποφεύγουν με αυτό τον τρόπο τα προβλήματακαι τις ανωμαλίες που προκύπτουνστις φυσικές θεωρίες λόγω της σημειακής φύσης των σωματιδίων.Στη μελέτη των θεωριών χορδών περιλαμβάνονται όχι μόνο μονοδιάστατα αντικείμενα,αλλά και αντικείμενα περισσότερων διαστάσεων,  που καλούνται βράνες.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει πειραματική επαλήθευση της θεωρίας χορδών.Η έρευνα γύρω από τη θεωρία χορδών αποσκοπείστην εξαγωγή μιας θεωρίας των πάντων.Είναι προς το παρόν η μόνη αξιόπιστη θεωρία κβαντικής βαρύτητας, η οποία μπορεί εξίσου καλά να περιγράψει και τις ηλεκτρομαγνητικέςκαι τις άλλες θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις.Στη θεωρία υπερχορδών περιλαμβάνονται και τα φερμιόνια,οι θεμελιώδεις δομικοί λίθοι της ύλης. Δεν είναι, πάντως, ακόμη γνωστό αν η θεωρία υπερχορδώνείναι η ακριβής θεωρία του σύμπαντος, ούτε τα περιθώρια των τιμών των φυσικών σταθερών που προβλέπει.Το γεγονός ότι ο κόσμος είναι 4-διάστατοςέρχεται εκ πρώτης όψεως σε αντίθεση με τις 10 ή 11 διαστάσεις της θεωρίας.Οι πιθανές απαντήσεις σ’αυτό το παράδοξο είναι δύο: Μία πιθανή απάντηση είναι ότι οι υπόλοιπες6 ή 7 διαστάσεις είναι τόσο μικρές ώστε δεν είναι δυνατό να παρατηρηθούν.Στην 6-διάστατη περίπτωση αναφέρονται οι υπερχώροι ….Calabi-Yau.

Στις 7 διαστάσεις αναφέρονται οι χώροι πολλαπλότητας G2.Η δεύτερη πιθανή απάντηση λύση είναι ότι είμαστε δεσμευμένοι σε μία υπερμεμβράνη του πλήρους σύμπαντος τεσσάρων χωροχρονικών διαστάσεων. Η λύση αυτή είναι γνωστή ως..brane-world theory. Ορισμένες εκδοχές αυτής της θεωρίας οδηγούν σε προβλέψειςπου θα μπορέσουν να ελεγχθούν από πειραματικές μετρήσειςκβαντικής βαρύτητας που θα γίνουν στον επιταχυντή LHC του διεθνούς ερευνητικού κέντρου CERN της Γενεύης, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει τη λειτουργία του.Υπάρχουν 2 κύριες θεωρίες χορδών, η μποζονική θεωρία χορδών σε… 26 διαστάσειςκαι η Υπερσυμμετρική Θεωρία Χορδών σε 10 διαστάσεις. Σήμερα, ο όρος θεωρία χορδών αναφέρεται στην Υπερσυμμετρική θεωρία χορδών ή Θεωρία Υπερχορδών.

Για Το τι ακριβως κανουν…οι Αγγελοι (που ειπαμε πως είναι θεμα βαθειας πίστης)Θα δανεισθουμε την αγαπητικη (εμπειρικη..) σκέψη του Αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς,Η λέξη άγγελος σημαίνει αγγελιαφόρος. Εργασια τους να δοξολογούν το Θεό …ο απόστολος Παύλος λέει πως είναι λειτουργικά πνεύματα, εις διακονίαν απο­στελλόμενα διά τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν (Εβρ. α’ 14).Η πρώτη φορά που αναφέρεται άγγελος στην Αγία Γραφή,ένα χερουβίμ, ήταν όταν ο Αδάμ και η Εύαεξορίστηκαν από τον κήπο της Εδέμ (τον επίγειο παράδεισο). Τότε ο Θεός έβαλε τα χερουβίμμε τη φλόγινη ρομφαία «την στρεφομένην φυλάσσειν την όδόν του ξύλου της ζωής» (Γεν. γ΄ 24).

β). Οι άγγελοι σώζουν τους ανθρώπους του Θεού. Στη διεφθαρμένη πόλη των Σοδόμων ζούσε ένας άνθρωπος του Θεού, ο Λώτ.Όταν τα Σόδομα καταδικάστηκαν για να καταστραφούν,ο Θεός έστειλε δύο αγγέλους για να σώσουν το Λώτ και την οικογένεια του ( Γέν. ιθ’ 1 -22).

γ). Οι άγγελοι είναι εκτελεστές των εντολών του Θεού.Η πόλη των Σοδόμων επιδιδόταν στα χειρότερα κακά (ομοφυλοφιλία, σοδομισμός). Ο Κύριος έστειλε δυό αγγέλους για να σώσουντο μόνο δίκαιο άνθρωπο στα Σόδομα: τον Λωτ.Εκείνοι πήγαν στον Λωτ και τον πίεσαν να φύγει από την πόλη αυτή, γιατί «ημείς απόλλυμεν τον τόπον τούτον». Και κατέστρεψαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα

με «θείον και πυρ παρά Κυρίου εξ ουρανού» (Γέν. ιθ’ 12-25).Ο βασιλιάς Δαβίδ, αν κι ήταν μεγάλος υμνητής του Θεού, αμάρτησε κάποτε ενώπιον του Κυρίου του.Ο Θεός έστειλε έναν άγγελο με γυμνό ξίφος στο χέρι του «και έπεσον εξ Ισραήλ εβδομήκοντα χιλιάδες ανδρών»,ίσαμε να μετανοήσει ο Δαβίδ και να ζητήσει το έλεοςτου Θεού (Α’ Παραλ, κα’ 1-17). Ωραία όλα αυτά, λέει ο Αγγελος, όμως για μενα είναι θρησκευτικά κείμενα, που τα σέβομαι μεν, αλλα στον αιώνα της τεχνολογίας της πληροφορίας,δεν μου λένε και τίποτα σπουδαίο κι εντυπωσιακό..

Πες μου υπάρχουν τελικά , ή μηπως δεν είναι παρα μυθευματα ταραγμένων διανοιών..Εδω νομιζω μπαινει το αναφαίρετο δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου,του καθενα μας να το πιστευουμε ή όχι..Προσωπικά πιστευω πως όλοι μας έχουμε τον ¨φυλακα άγγελο μας¨

https://kosmaser.wordpress.com/2012/07/26/

Από κει και περα ο καθενας κανει ό, τι τον φωτισει ο καλός Θεός…

Χαιρετε..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: