RSS Feed

ΜΟΝΟΙ..ΜΟΝΑΞΙΑ..ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ.. ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΝΑΞΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μου λεει η Κατιουσκα ,Κατια, Κατινα, Κατερινα, Κατερινουλα, κλπ μου είναι από δυσκολο μεχρι ακατορθωτο να μεινω μονη μου ,με τον εαυτο μου, στο σπιτι μου Θελω κοσμο γυρω μου.Δεν εχει σημασια ποιον ή ποιους , θελω κοσμο.

Μερικοί άνθρωποι ,σαν την Κατια, πιστεύουν πως το να είμαστε μόνοι ,να μενουμε κατά διαστηματα μονοι στο σπιτι μας,είναι κακό ,σημαίνει πως είτε είμαστε αντικοινωνικοί είτε ανεπιθύμητοι, κατι που δεν θέλoυμε.

 

 

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

 

Στην πραγματικότητα όμως, το να είμαστε μόνοι,δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό.Υπάρχουν αρκετά οφέλη που κάνουν την εμφάνισή τους μόλις μάθουμε να αγκαλιάζουμε την μοναχικότητα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Tom Hanks στον Ναυαγό.

 

 

 

Όχι Κατια μου,όπως ο Tom Hanks στον Ναυαγό.Υπαρχουν σιγουρα οφέλη και χαρές που έρχονται Από τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Αυτό που θελω να πω, είναι πως

μόλις  μ ά θ ο υ μ ε  να  είμαστε  μόνοι, αρχιζουμε να εξελισσομεθα  ως άνθρωποι. Θα απαριθμήσω μερικα μονο κι όχι τα πιο  σημαντικα, αυτα θα τα βρειτε μονοι σας, που μπορει να συμβούν στη ζωή σας ,μόλις αρχίσετε  να απολαμβάνετε  την μοναχικότητά σας .

Πολλές φορές, όταν είμαστε μαζι με άλλους ανθρώπους, ¨ξοδεύουμε¨ πολλή ενέργεια.Προσπαθούμε να ειμαστε χαρούμενοι, να τους κάνουμε να γελούν, να απαλύνουμε τον εγωισμό τους,να διαβάζουμε τα αισθήματά τους και όλα όσα συνεπάγονται από τέτοιου είδους συναναστροφές.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΝΑΞΙΑ

 

 

 

 

Η μόνιμη σύνδεσή μας με άλλους ανθρώπους προκαλει ψυχική κούραση.Λίγος χρόνος με τον εαυτό μας, επιτρέπει  να φορτίσουμε τις ¨ψ υ χ ι κ ε ς  ¨μπαταρίες μας και να αποκοπουμε από την ψυχική και πνευματική ταλαιπωρία της μόνιμης αλληλεπίδρασης με άλλους.Η ζωή μας κινείται πάντα σε φρενήρεις ρυθμούς,το αστειο είναι ότι δεν το καταλαβαινουμε παρα όταν είναι πολύ αργα,κι εχουμε γεμισει  από αρρωστιες, με  πρωταρχικη τον ε ρ π η  . Λεει η Αφροδιτη όταν το άγχος μου χτυπάει κόκκινο,λίγες ώρες αργότερα αρχίζω να νιώθω ένα ενοχλητικό κάψιμο στα χείλη και την επόμενη ημέρα οι χαρακτηριστικές φυσαλίδες του επιχείλιου  έρπη εμφανίζονται στο πάνω χείλος μου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι γεγονός ότι ο έρπης ανήκει στους πιο ενοχλητικούς  ιούς,επειδή έχει το χαρακτηριστικό ότι κρύβεται σε λανθάνουσα μορφή στα ν ε ύ ρ α   και ξυπνά σε καταστάσεις έντονου στρες,Κι είναι τοσο απλο να βρουμε λίγο χρόνο μόνοι μας,να καθίσουμε και να¨ησυχασουμε¨.Μια τέλεια ευκαιρία για λίγη ενδοσκόπηση.

Η μοναχικότητα προσφέρει το τέλειο περιβάλλον για ενδοσκόπηση.Είναι απλο όταν εχουμε συνεχώς γυρω μας  άλλους ανθρώπους, προσπαθουμε να ¨διαβάσουμε¨ και να χαλαρωσουμε τα συναισθήματά τους.Τόσο πολύ που στο τελος χάνουμε τη σύνδεση με τα δικά μας.

 

 

 

 

Όταν μαθουμε να απολαμβάνουμε να ειμαστε μόνοι,αποκτουμε μιαν ευρύτερη οπτική των συναισθημάτων μας. Κατανοούμε τελικα το τι μας κάνει χαρούμενους,και τι μας στενοχωρεί.

Μ αυτή τη γνώση είναι πιο εύκολονα ρυθμίζουμε τα συναισθήματά μας.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΝΑΞΙΑ

 

 

 

 

Όλα όμως ξεκινούν μέσα από λίγη  μοναχικότητα.Όταν ειμαστε μόνιμα με άλλους,προσπαθουμε να βρουμε λύσεις για ολους, όμως,τα πράγματα που εμεις θελουμε περισσότερο,συνήθως δεν συμφωνούν με όσα θέλουν οι υπόλοιποι.

Ετσι είναι πιο εύκολο να απολαμβάνουμε το να ειμαστε μόνοι μόλις συνειδητοποιήσουμε πως κάνοντάς το αυτό,αποκτάμε περισσότερη ελευθερία να κάνουμε πράγματα που πραγματικά μας αρέσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το να ειμαστε με άλλους ανθρώπους,ισως είναι διασκεδαστικό,επηρεάζει όμως την δημιουργικότητά μας.Υπάρχουν στιγμές ,που η παρέα άλλων ανθρώπων, λειτουργεί σαν περισπασμός, από ο,τι θελουμε πραγματικα να κανουμε.Ο χρόνος που περναμε μόνοι μας, μπορεί να είναι ο πιο δημιουργικός της ζωής μας ακριβως γιατί υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί και μπορουμε να δουλέψουμε. 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΝΑΞΙΑ

 

 

 

 

Όταν περνάμε τον περισσοτερο χρόνο μόνοι μας και τελικά αυτό αρχίζει να μας  α ρ έ σ ε ι,   θα ανακαλύψουμε πως απολαμβάνουμε περισσότερο τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους.Κι αυτό συμβαίνει επειδή ο χρόνος που περνάμε μόνοι μας, μας κάνει να εκτιμάμε τον εαυτό μας περισσότερο.Όπως κι όλα τα σημαντικά πράγματα, που πηγάζουν από τις σχέσεις μας με άλλους.

Όταν μαθουμε να απολαμβάνουμε  τη μοναχικότητά μας, νοιωθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση,για την ικανότητά μας να μένουμε μόνοι.Κι αυτό μας οδηγεί φυσικά στο να νιώθουμε πιο ανεξάρτητοι.Δεν θα έχουμε την ανάγκη μιας μόνιμης αλλη λεπίδρασης ,με άλλους ανθρώπους,ή το άγχος του να κοιτάζουμε τριγύρω και να βλέπουμε μόνο τον εαυτό μας.

Η ζωή είναι γεμάτη σχέσεις,και στην πλειοψηφία τους κρατούν μόνον όταν και τα δύο μέρη είναι ευτυχισμένα. Κι αυτό μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό,ανάλογα με το είδος της σχέσης.

 

 

 

 

 

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά με όλων των ειδών τις σχέσεις.Όταν μείνουμε μόνοι, η μόνη ευτυχία για την οποία πρέπει να ανησυχουμε είναι η δική μας.Όταν αρχίζουμε να απολαμβάνουμε να είμαστε μόνοι Γρήγορα βλεπουμε ότι μοναχικότητα σημαίνει πως δεν χρειάζεται να απολογουμαστε για ό,τι κανουμε.

Πολύ συχνά κάνουμε πράγματα που αναστατώνουν τους άλλους ή τους πληγώνουμε κι έτσι πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη.Όταν όμως είμαστε μόνοι,δεν χρειάζεται να απολογηθουμε για τίποτα.Κι αυτό απομακρύνει την πίεση από πολλές καταστάσεις. Σταματάμε να αναθεωρουμε αυτά που λέμε ή κάνουμε από τον φόβο μην παρεξηγηθεί κάποιος.

Πολύ συχνά νιώθουμε την ανάγκη της επιβεβαίωσης από τους φίλους ή την οικογένειά μας πριν ενεργήσουμε.Ψάχνουμε μονίμως τη συμβουλή των άλλων για το τι να κάνουμε στη συνέχεια.Φυσικά, υπάρχουν στιγμές που όχι απλά είναι θεμιτό να ζητήσουμε συμβουλές αλλά απαραίτητο.Υπάρχουν όμως επίσης στιγμές όπου είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοί να ενεργήσουμε μόνοι μας αντί να ψάχνουμε τις απαντήσεις στους άλλους.

Όταν αρχίσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο μόνοι μας, μαθαινουμε να εμπιστευομαστε το ένστικτό μας και παίρνουμε  αποφάσεις, χωρίς την επιβεβαίωση τρίτων. Παντα είναι η ωρα, και ποτε δεν είναι πολύ αργά να βαλουμε μια καινουργια αρχη, Κατια , Κατερινουλα μου, Κατινα μου, Καιτη μου, Καιτουλα μου

Χαιρετε.

 

 

 

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: