RSS Feed

ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΤΟΠΙΤΕΣ;

Kosmaser's Weblog


είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά εδέσματα της ελληνικής διατροφής.

OΙ ΧΟΡΤΟΠΙΤΕΣ

Tα βασικά υλικά για την παρασκευή τους είναι το φύλλο, τα χόρτα και το ελαιόλαδο.

Kαιρός, λοιπόν, να μάθουμε τη διατροφική αξία αυτού του παραδοσιακού,

αλλά και παραμελημένου τροφίμου.

Στην Kρήτη συνηθίζουν να φτιάχνουν μικρά πιτάκια που ¨τηγανίζουν¨ σε άφθονο ελαιόλαδο

για 1-2΄ μέχρι να ροδίσουν, μιας και τα χόρτα είναι ήδη ζεματισμένα

και ουσιαστικά τηγανίζεται μόνο η ζύμη.

Μην σας τρομαζει το τηγανισμα..

Αν γινεται σωστα..δεν κανει κακο…αρκει να μην το παρακανει κανεις..

Tα χόρτα για τα πιτακια μας..υπαρχουν παντου..φτανει να τα γνωριζουμε..

Εμεις θα χρησιμοποιησουμε χορτα,

που μπορουμε να βρουμε ευκολα σε μια λαϊκη..Οπως..

Mάραθο, αγριόπρασο (ή σχινόπρασο), ζωχός, καυκαλήθρα,

λάπαθο,πεντάνευρο, αχάτζικας (ή μυρώνι), λαγουδοπαξίμαδο, .

Tα άγρια χόρτα εχουν υψηλη περιεκτικότητά σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία,

απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού,

όπως κάλιο (K), ασβέστιο (Ca), μαγνήσιο (Mg), σίδηρος (Fe),

φώσφορος (P) και ψευδάργυρος (Zn).

Δείτε την αρχική δημοσίευση 271 επιπλέον λέξεις

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: