RSS Feed

ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ..ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν φάγαμε τίποτα αυτό

 

Κανονικά, η σύσπαση της καρδιάς, προκαλείται μέσω ¨ασθενούς ηλεκτρικού ρεύματος¨το οποίο ξεκινά από μια ειδική περιοχή του ιστού της καρδιάς που ονομάζεται φλεβόκομβος (ΦΚ των Κέϊθ και Φλάκ..). Εχουμε ξαναμιλήσει γι αυτόν..(Ολοι πρέπει να ξέρουμε όρους και πράγματα που αφορούν την καρδιά μας…) Από τον ΦΚ, λοιπόν το ρεύμα διαχέεται προς τα κάτω και κατά μήκος Ειδικών «Κυτταρικών Οδών» ,Που Διεγείρουν Ηλεκτρικά Ολόκληρη Την Καρδιά Και Την Οδηγούν Στο Να Χτυπά Τακτικά Όπως.. Ένα Ρολόι. Ασθένειες που έχουν να κάνουν..Είτε Με Τον ΦΚ…Είτε Με Τις «Ηλεκτρικές Οδούς Και Διαβάσεις»Που Βρίσκονται Στην Καρδιά….ονομάζονται αρρυθμίες…

και έχουν ως αποτέλεσμα μη φυσιολογικούς παλμούς.Η κολπική μαρμαρυγή, είναι η πιο κοινή καρδιακή αρρυθμία .Είναι μία κατάσταση στην οποία πολλά, μη φυσιολογικά ηλεκτρικά κυκλώματα, αναπτύσσονται κυρίως.. μέσα στους δύο κόλπουςτης καρδιάς, αναγκάζοντας την καρδιά να χτυπά  ¨ακατάστατα¨ και γρήγορα…αυτό που επίσημα λέμε… αρρυθμία, φτερούγισμα, κλπ Η αιτία; Το άγχος, η πίεση, το στρές,για ό,τι συμβαίνει στην κάθε στιγμή μας.. Απ το μετρό που χάσαμε. Το φαναρι που καθυστερει.Τον οδηγό που βιάζεται και παρανομει. Την άδικη επιβολή έκτακτης εισφοράς, σε μας που είμαστε…συνειδητοι φορολογούμενοι…Ολα αυτά και χιλιάδες άλλα μικροπράγματα,μας τσιτώνουν και τρελλαίνουν την ηλεκτρική διέγερση της καρδιάς (μέσω του αυτόνομου νευρικού μας συστήματος…που ειναι μια μυστηριώδης ανεξερεύνητη περιοχή,που δεν έχουμε ιδέα, τί κάνει πέρα των όσων χονδροειδώς ψηλαφιζουμε…) Ας προσπαθήσουμε να ζούμε την παρούσα στιγμή.Να μάθουμε να αφήνουμε τη δόξα στους άλλους..Να ελαττώσουμε την αντοχή μας στο στρές…Να μην λέμε δεν θα με λυγίσει η κατάσταση…Να γίνουμε σαν τις…λιγαριές…που όσο δυνατός κι αν είναι ο αέρας ΠΟΤΕ δεν θα τις σπάσει…Θα τις ταπεινώσει, έλεγε η γιαγιά μου, όμως ποτέ δεν θα τις καταβάλει…Να γινόμαστε διαλακτικοί σε σχέση με τις θέσεις μας, (που θεωρούμε αμετακίνητες…)Να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας και να ζούμε την κάθε μέρα σαν να ήταν…η τελευταία μας..Είναι κρίμα που δεν φροντίζουμε όσο θα έπρεπε την καρδιά μας..Δεν της δίνουμε αρκετό.. αίμα για να συντηρηθεί, γιατί με τις κακές μας συνήθειες.. φράζουμετα αγγεία μας..κι έτσι φτάνουμε στην..κολπική μαρμαρυγή .

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν φάγαμε τίποτα αυτό

Oι περισσότεροι άνθρωποι βέβαια, μπορούν και ζουν μια κανονική ζωή, με λίγα συμπτώματα , όταν η κολπική μαρμαρυγή ελέγχεται φαρμακευτικά.Τώρα το πιο σύνηθες, για μας τους έλληνες, είναι να μην δίνουμε σημασία στα…φτερουγίσματα,που μας πιάνουν πότε-πότε, οταν ξαπλώνουμε, ή όταν πιάνουμε στα χέρια μας εναν λογαριασμό…Να μην πηγαίνουμε στο γιατρό μας, να του το εξομολογηθούμε,και να καταλήξουμε βλακωδώς με μιαν ανακοπή, κι απο πάνω να αφήσουμε όλο τον εσμό των ασχέτων να απορεί..οτι ο Νώντας δεν είχε τίποτα…θηρίο…τζάμπα έφυγε…Αυτό είναι και το τραγικό λάθος, για την κατα τα άλλα ανέμελης και προικισμένης φυλή μας…Δεν δίνουμε σημασία, και πεθαίνουμε , απο μια κολπική καταιγίδα..ένα αιφνίδιο θάνατο…έτσι για πλάκα..Ξέρετε πόσοι δεν προλαβαίνουννα πάνε στο νοσοκομείο, και πεθαίνουν ενώ ντύνονται για να.. πάνε σ ένα γάμο;

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν φάγαμε τίποτα αυτό

 

Ομως γιατί να φτάσουμε στα φάρμακα.. αν δηλαδή δείξαμε πρόνοια και πήγαμε στο γιατρό..Μπορούμε με λίγη προσοχή και ιχθυέλαιο εγκαίρως να προλάβουμε τα περισσότερα συμβάματα.. Για όνομα του Θεού. Ομως δεν το κάνουμε…Συνεχίζουμε το κάπνισμα..Το ακατάστατο φαγητό..Οταν μούρχεται κάποιος,και με το που μπαίνει στο γραφείο μυρίζω τσιγάρο,τον παρακαλώ να φύγει και να ξανάρθη οταν αποφασίσει να κόψει το βρωμερό αυτό πράμα. Ηρθε κάποιος συστημένος απο υπουργό.. Του είπα για το τσιγάρο, και με υπεροπτικό τρόπο, μου είπε να.. κάνω τη δουλειά μου..Τον εξέτασα και του είπα οτι θα ενημερώσω τον…υπουργό. Ναί δεν το πιστεύετε , πήρα το γραφείο του υπουργού,και , προς τιμήν του ,του μίλησα. Οταν άκουσε το όνομα, γέλασε και με παρακάλεσε να τον πετάξω απ το ιατρείο την επόμενη φορά. Δεν μου ξανάρθε…προφανώς ειδοποιήθηκε σχετικά.

Στο θέμα μας.


Εάν η καρδιά κτυπά πολύ γρήγορα προκαλείται…πτώση της αρτηριακής πίεσης εάν δημιουργηθούν θρόμβοι αίματος, μέσα στην καρδιά, λόγω της αρρυθμίας,μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό ή θάνατο…Δυσάρεστα και τα δύο.. Εαν η φαρμακευτική αγωγή αποτύχει, πράγμα πολύ συνηθισμένο, μπορούμε Να ανατάξουμε Ηλεκτρικά την καρδιά.. διοχετεύοντας..ρεύμα στην επιφάνεια του θώρακα Για Να Σταματήσει ΠροσωρινάΚάθε Ηλεκτρική Δραστηριότητα Της Καρδιάς Και Να Την Επαναφέρει Στον Φυσιολογικό Ρυθμό. Μπορούμε να κάνουμε και..Διαδερμική κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής (με καθετήρα): και να Καταστρέψουμε Τα Μη Φυσιολογικά Καρδιακά Κύτταρα

Που Προκαλούν Την Αρρυθμία. Δεν την πάω με τίποτα αυτή την επέμβαση..Είναι καθαρά προσωπική επιλογή μου..Εάν αυτές οι θεραπείες δε φέρουν αποτέλεσμα ..πάμε για σοβαρότερα πράγματα, που δεν αφορούν την παρούσα συζήτηση.


Εχουμε δύο..μαρμαρυγές..Ομως επικίνδυνη είναι η κολπική μαρμαρυγή.Γιατί σε αντιθέση με την κοιλιακή, η κολπική μαρμαρυγή …Δεν Συνιστά Άμεσο Κίνδυνο Για Την Ζωή Του Ασθενούς.


Πολλοί άνθρωποι ζουν για χρόνια με κολπική μαρμαρυγή χωρίς προβλήματα.Για πολλά χρόνια τη θεωρούσαμε ως μία αβλαβή διαταραχή.Κι όμως η πείρα μου λέει οτι η χρόνια κολπική μαρμαρυγή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα:Επειδή οι κόλποι συστέλλονται γρήγορα και ανώμαλα,το αίμα δεν ρέει αρκετά γρήγορα σ αυτούς.Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να θρομβωθεί ..

Να Σε Τί Βοηθά Το Ιχθυέλαιο..Αν ο θρόμβος εξωθηθεί από την καρδιά, μπορεί να ταξιδέψει στον εγκέφαλο και να προκαλέσει εγκεφαλικό. Ανθρωποι με κολπική μαρμαρυγή έχουν πέντε με επτά φορές αυξημένες πιθανότητες για εγκεφαλικό από το γενικό πληθυσμό.Αυτό σημαίνει , για τους λάτρεις των στατιστικών..500-700%..περισσότερο..απ τον συνηθισμένο πράο συνάνθρωπό μας, που δεν ξέρει τί είναι το…delivery,ούτε οι πιτσαρίες με τα φούλ trans λιπαρά…Η πάθηση αυτή αποτελεί επομένως έναν σοβαρό προδιαθεσικό παράγοντα για την δημιουργία θρομβο-εμβολικών εγκεφαλικών επεισοδίων. Η χρόνια χορήγηση αντιπηκτικών μειώνει κατά 60% την πιθανότητα εγκεφαλικών επεισοδίων…αλλά δεν την εκμηδενίζει.Όταν χρησιμοποιούνται αντιπηκτικά..σωτήρια μεν…διαβολικα δε..(χρειάζονται αιματολογικές εξετάσεις για να εξασφαλιστεί ότι η πηκτικότητα του αίματοςείναι σε ασφαλές και αποτελεσματικό επίπεδο.), Δυνητικά, αυξάνεται ο.. κίνδυνος Εγκεφαλικής Αιμορραγίας. Μην ξεχνάτε το ιχθυέλαιο ..ΠΡΙΝ μας χτυπήσει το αστροπελέκι, μας βοηθά να απομακρύνουμε τον κίνδυνο, σε τετοιο σημείο που να γελάμε οταν μας μιλανε…για κλοπιδογρέλη και ασενοκουμαρολη,και τρεχα γυρευε..  συμπαραμαρτούντα..Χώρια που γίνονται εγκληματικά λάθη με..την συγχορήγηση.. ομεπραζόλης για το στομάχι που μειώνει τη δράση του αντιπηκτικού σε ποσοστά που τρομάζουν… και ¨πιασε τ αυγό και κούρεφτο¨ μετα…Προσέξτε γιατί πρέπει να πούμε κι αυτό…Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να μειώσει την αντλητική ικανότητα της καρδιάς μέχρι.. 20 και 30 % τοις εκατό.Η κολπική μαρμαρυγή που συνδυάζεται με γρήγορη καρδιακή συχνότητα για μακρά χρονική περίοδο μπορεί να προκαλέσει, είναι άλλωστε φυσικό, καρδιακή ανεπάρκεια.Τέλος, σε πολύχρονες μελέτες ,έχει αποδειχθεί ότι γενικά η χρόνια κολπική μαρμαρυγή χωρίς θεραπεία συνοδεύεται με αύξηση του κινδύνου για θάνατο..Να που φτάσαμε στο επιμύθιο..

Ερχόμαστε με κλάμα στο κόσμο, και με κλαμα φευγουμε..

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν φάγαμε τίποτα αυτό
Υ.Γ. Δεν φάγαμε τίποτα αυτό το απόβραδο..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: