RSS Feed

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΙΣΜΟΣ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΠ ΤΟ¨ΚΡΑΚ¨..

 

 

 

Ολα τά πάθη καί οι ιδιορρυθμίες των ανθρώπων μέσα στό πλαίσιο του νομικου πολιτισμου της Δυτικης Ευρώπης, τείνουν νά γίνουν αποδεκτά ως φυσικά.

 

 

 

Δέν Υπάρχει απλως ενοχή· θεωρειται πρόοδος η αποδοχή του αφύσικου ως φυσικου, ενω η μή αποδοχή του καταγγέλλεται ως σκοταδισμός. Ακόμη καί η υπόδειξη του τί ειναι φυσικό, τί ειναι ηθικά, κοινωνικά, ακόμη καί βιολογικά υγιές καταπολεμειται ως οπισθοδρόμηση, ως επιστροφή σέ παλιές ξεπερασμένες νοοτροπίες Μέ αυτήν τήν νομική προοδευτικότητα νομιμοποιήθηκε πρόσφατα στήν Ολλανδία τό κόμμα των π α ι δ ο φ ί λ ω ν (PNVD).

Για να δουμε άλλη μια φορα ένα θεμα που περνα σχεδον απαρατηρητο.

Ολοι το ξερουμε, αλλα κανουμε πως δεν το βλέπουμε Κι όμως είναι τοσο μα τοσο σοβαρο.

 

 

 

 

Όλο και περισσότεροι ¨σερφάρουν¨ πλέον σε ιστοσελίδες με “ δωρεάν πορνογραφικό υλικό”, κάνουν chat και φλερτάρουν, σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουν, να ξεχαστούν, αλλά και να πειραματιστούν Και, τελικά κολλάνε Εξηγεί η ψυχολόγος υγείας – σεξολόγος,  Υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Εύη Κυράνα Τους τελευταίους μήνες, περισσότερο από ποτέ, το ποσοστό των Ελλήνων που έχει εθιστεί στο πορνό εμφανίζει ανοδική τάση.

Το σεξ πάντα υπήρχε στη ζωή των ανθρώπων, οπότε ένα εύλογο ερώτημα είναι Γιατί Τώρα Υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα σεξουαλικού εθισμού;

Η απάντηση είναι ότι τώρα υπάρχει τεράστια  διαθεσιμότητα και εύκολη προσβασιμότητα στη διαδικτυακή πορνογραφία.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εθισμός

 

 

Η Πορνογραφία Δεν Είναι Απλά Μια Κακή Συνήθεια  είναι ε θ ι σ μ ό ς .

Αυτό εξηγεί γιατί οι χρήστες μπορούν να περάσουν ατελείωτες ώρες ψάχνοντας για πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο. Ο Dr. Doidge  σημειώνει, ότι οι θεατές πορνό  αναπτύσσουν ανοχές, ούτως ώστε να χρειάζονται όλο και ψηλότερα επίπεδα διέγερσης.

 

 

 

Έτσι, συχνά μετακινούνται σε πιο σκληρή,πιο αποκλίνουσα πορνογραφία.Πάνω από μια δεκαετία ,η Margaret A. Healy,επίκουρος καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Fordham, και ο Muireann O’Brian,παρατήρησε ένα σύνδεσμο μεταξύ ενηλίκων και της παιδικής πορνογραφίας.

Από τότε, δεκάδες νυν και πρώην αρχές επιβολής του νόμου, έχουν επισημάνει, ότι πολλοί ενήλικες ¨καταναλωτές πορνό¨, θα μεταβούν τελικά στην παιδική πορνογραφία, ακόμη και αν δεν είναι παιδόφιλοι

Η Dr. Laydon και άλλοι κλινικοί ψυχολόγοι  έχουν αναφέρει ότι κατά ειρωνεία της τύχης,η στυτική δυσλειτουργία συνήθως συνδέεται με την συνεχή χρήση πορνό στους άνδρες. Κυριος λόγος για αυτό, είναι ότι η συνεχής αναζήτηση της σεξουαλικής εικόνας, συνοδεύεται από αυνανισμό.

 

 

 

Ο τακτικός καταναλωτής πορνό, δημιουργεί ο ίδιος την απογοήτευση και σχεδόν πάντα τη διάλυση του γάμου του. Η οικογενειακή αγάπη, Είναι μία έμπιστη και ανιδιοτελής προσφορά. Αντίθετα, το πορνογραφικό σεξ είναι εγωιστικό, ταπεινωτικό και μηχανικό.

 

Πάρα πολλοί άνθρωποι χάνουν αυτή τη μοναδική αγαθότητα που προσφέρει ο γάμος και προτιμούν  να εγκατασταθούν στον προσωρινό, διεστραμμένο και κενό ενθουσιασμό της πορνογραφίας.

 

 

 

Ένας πατέρας έχει καθήκον να κρατήσει τα παιδιά του μακριά από την πορνογραφία και την ιερή υποχρέωση να δώσει το παράδειγμα της καθαρότητας στην οικογένειά του. «Αλλά μπορώ να σας πω ότι αυτός που κοιτάζει μια γυναίκα με σφοδρή επιθυμία, έχει διαπράξει ήδη μοιχεία μαζί της μέσα στην καρδιά του». Οι σύζυγοι των χρηστών πορνό, αισθάνονται ότι οι σύζυγοί τους διαπράττουν.. μοιχεία. Οι άσχημες υποθέσεις του μυαλού είναι εξίσου καταστροφικές, όσο και οι υποθέσεις της καρδιάς. Οι δικηγόροι διαζυγίων, αναφέρουν υψηλή αντιστοιχία ανάμεσα στην χρήση της πορνογραφίας και των διαζυγίων. Μια μελέτη του 2004 στις Κοινωνικές Επιστήμε με τίτλο «Οι κοινωνικοί δεσμοί Ενηλίκωνκαι η χρήση της πορνογραφίας στο Διαδίκτυο» ,αποκάλυψε ότι τα άτομα που είχαν εξωσυζυγική σχέση, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν πρόσβαση σε πορνό στο Διαδίκτυο, απ’ ότι εκείνοι που δεν είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις. «. Εάν είσαστε εθισμένος στο πορνό, τα παιδιά σας μπορεί να σας ακολουθήσουν. Πολλοί εξαρτημένοι στην πορνογραφία, αναφέρουν ότι η πρώτη έκθεσή τους στο πορνό, ήταν η ανακάλυψη της συλλογής πορνό του γονέα τους,που τους οδήγησε σε μια ζωή σεξουαλικής σύγχυσης και εκμετάλλευσης. Για ένα παιδί, η πορνογραφία ομαλοποιεί το σεξουαλικό «κακό», σύμφωνα με τη Dr Sharon Cooper,παιδίατρο στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.»Η έρευνα έχει δείξει ότι ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου – το «σπίτι» της ορθής κρίσης, η κοινή λογική, ο έλεγχος των παρορμήσεων και των συναισθημάτων –δεν είναι απολύτως ώριμος, μέχρι τα παιδιά να φτάσουν 20-22 χρονών» εξηγεί. Η ¨εισαγωγή¨ της πορνογραφίας στον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου,είναι ως εκ τούτου καταστροφική για βασικούς τομείς της ανάπτυξης ενός παιδιού και μπορεί να του αλλάξει όλη του τη ζωή.»Όταν ένα παιδί βλέπει ενήλικη πορνογραφία,ο εγκέφαλός του θα τον πείσει ότι στην πραγματικότητα βιώνει αυτό που βλέπει,» πρόσθεσε η Dr. Cooper.

 

 

Με άλλα λόγια, αυτό που βλέπει ένα παιδί στο πορνό,πιστεύει ότι είναι η πραγματικότητα. Κάποια παιδιά, στην πραγματικότητα, θα μιμηθούν αυτό που βλέπουν στην πορνογραφία και θα πειραματιστούν με τα αδέλφια τους, συγγενείς ή φίλους.

 

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που εκτίθενται στην πορνογραφία, ξεκινάνε τη σεξουαλική δραστηριότητα σε μικρότερη ηλικία, έχουν περισσότερους συντρόφους ή πολλαπλούς συντρόφους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μια μελέτη του 2001 στο περιοδικό Pediatrics,διαπίστωσε ότι οι έφηβες που εκτίθενται σε ταινίες το πορνό, κάνουν σεξ πιο συχνά και έχουν μια ισχυρή επιθυμία να… μείνουν έγκυες.

 

 

 

Κλεινοντας το αποκαρδιωτικο αυτό θεμα το θεμα της πορνογραφιας υπενθυμιζω  μια , παλιοτερη αναφορα μου  στο πολυσυζητημενο¨ταμπου¨του αυνανισμου¨,

https://kosmasserafetinidis.wordpress.com/2013/12/12/

 

Αν καποιος γραψει την πιο απλη λέξη, σε μια μηχανη αναζητησης ( πχ. Sex) Σε Περίπου 0,26 δευτερόλεπτα,  θα εχει μπροστα του 1.760.000.000 αποτελέσματα σα να λεμε 2 δις λημματα.

Απ το σημειο αυτό κι επειτα απλα κολλαει. Εδώ η περιέργεια , ατυχως, δεν είναι για καλο. Χαιρετε.

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Ενιδαφέρον άρθρο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: