RSS Feed

ΕΜΕΙΣ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ…ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ…ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ..ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ.

 

 

Σχετική εικόνα

 

Ολο αυτό το θεατρο του παραλογου ,που βιωσαμε τις τελευταιες εβδομαδες, μας¨βοηθησε¨να αποκρυσταλλώσουμε ωρισμενα πράγματα, που θεωρουσαμε ως δευτερευοντα

 

 

 

 

Οπως ας πουμε το δολλαριο και το ¨ρόλο¨ του στο παγκοσμιο συστημα

Σημειωση:

Όταν μιλαμε για δολλαριο, εννουμε τους αμερικανους, για να μην χανομαστε.

Εδώ και αρκετα χρόνια παρακολουθησαμε έναν παραλογισμό, με πρωταγωνιστη το δολλαριο. Πολλοι έλεγαν πως τέλειωσε η ¨βασιλεια¨ του. Αλλοι πάλι μας συνιστούσαν να διατηρησουμε την ψυχραιμία μας.

Ο μεγάλος όγκος όμως των θερμοκεφάλων κάθε ειδους, μιλούσε για τα ¨λοίσθια¨ του αμερικανικου  νομίσματος 

Γίναμε μάλιστα και αποδεκτες τρελλών σεναρίων με εμπνευστή τους τον φτωχό ανεγκέφαλο της Λιβύης, που συσσώρευε χρυσό με σκοπο να δημιουργήσει ένα νέο νομισμα το χρυσό Δηναριο, για να πλήξει το δολλαριο.

 

 

 

 

Για το ευρώ δεν συζητάμε δεν είναι Παρα ένα υβρίδιο, με βασικό¨κυκλοφοριακό του σύστημα-πλατφορμα¨ Το Γερμανικό Μαρκο.

Κυριος οιδε για ποιο λόγο έγινε.Το ίδιο και για ποιο λόγο θα τερματίσει την ιδιορρυθμη πορεία του.

Ομως ας επικεντρωθούμε στο δολλάριο, Ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα και ούτε κανένας άλλος μπορεί να σταματήσει να συναλλάσσεται σε δολάρια, διότι απλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε παγκόσμια κλίμακα  που θα μπορούσε έστω κατά προσέγγιση να το αντικαταστήσει.

 

 

 

Δεν εξεταζουμε το γιατί, ή τον τρόπο, όμως η πειρα εχει δειξει πως για τα επόμενα χρόνια  και κανεις δεν μπορεί πόσα μετα Βεβαιοτητος η θέση του δολαρίου είναι στην κορυφή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Διαβαζουμε κάποια ενδιαφεροντα στοιχεία της Bank of International Settlements

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών , αποτελειται  από κεντρικές τράπεζες, που  «υποβοηθά τη διεθνή νομισματική και χρηματοοικονομική συνεργασία και δρα ως μια τράπεζα για τις κεντρικές τράπεζες».

 

 

 

Δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο καμίας εθνικής κυβέρνησης.Λειτουργεί μέσα από υποεπιτροπές και γραμματείες, αλλά και μέσω του ετήσιου Γενικού Συμβουλίου όλων των μελών της.Παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες, μόνο όμως στις κεντρικές τράπεζες ή σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Εδρεύει στη  Βασιλεία της Ελβετίας και δημιουργήθηκε με τις Συμφωνίες της Χάγης του 1930.Σύμφωνα λοιπόν με την τράπεζα των κεντρικών τραπεζών, τα δάνεια σε δολάρια σε εταιρείες της Κίνας  εγγίζουν το  1,1 τρισ. δολάρια από μηδέν μέσα σε πέντε χρόνια. αύξηση της τάξεως του 47% ετησίως.

Στη Βραζιλία, οι διασυνοριακές πιστώσεις σε δολάρια είναι 461 δισ.

Στο Μεξικο, ο ανάλογος λογαριασμός είναι 381 δισ.

Στη Ρωσία, οι ανάλογες πιστώσεις έχουν φτάσει τα 751 δισ. δολάρια.

 

 

 


Όλες αυτές οι χώρες έχουν δανειστεί τρις δολάρια από τις ¨σατανικες ¨ αγορές όλα αυτά τα χρόνια.  Ετσι λοιπόν καθώς ανεβαίνει το δολάριο έναντι του  τοπικού νομίσματος, ο λόγος για τον οποίον κάποιος  δανείστηκε σε δολάρια,Που είναι ουσιαστικά το χαμηλότερο επιτόκιο σε δολάρια  έναντι του τοπικού νομίσματος παύει να υφίσταται.

 

 

Για το εν λογω θεμα ,μπορει να πει κανεις πολλά, χωρίς όμως βαρύνουσα σημασια σε ώτα μη ακουόντων.Αυτό  που ίσως.να έχει σημασία από όλα τα παραπάνω, είναι ότι το αμερικανικό δολάριο παραμένει το κυρίαρχο νόμισμα ανά τον πλανήτη, άσχετα αν ακούμε ότι ενδέχεται το ευρώ να αντικαταστήσει το δολάριο στο μέλλον, ή αν ακούμε ότι η Ρωσία και η Κίνα θα κάνουν τις συναλλαγές τους σε κάποιο άλλο νόμισμα.

Ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα και ούτε κανένας άλλος μπορεί να σταματήσει να συναλλάσσεται σε δολάρια, διότι πολύ απλά,το λεμε για πολλοστη φορα προκειμενου να το εμπεδωσουμε, δεν υπάρχει τ ί π ο τ α άλλο σε παγκόσμια κλίμακα που θα μπορούσε, έστω και κατά προσέγγιση, να το αντικαταστήσει.

Δυστυχως ή ευτυχως η υπαρξη του δολαρίου σαν νομισματική δύναμη είναι αδιαμφισβήτητη.

 

Μια απ τις¨σημαιες¨ της αριστερης πτερυγας  την λένε και πλατφορμα,της Βουλης,υπηρξε πριν λιγους μηνες το συνθημα,πάμε σε εκλογές, για να αποδεσμευτουμε απ τις αγορές,και τα κάθε ειδους,μνημονια.

Για μιαν εθνική, και περηφανη πολιτικη.

Τέτοιες ελαφροτητες για να μην χρησιμοποιοησω τον¨ορο¨του συρμου,ακουγαμε όλο αυτόν το τελευταιο καιρο,για να φτασουμε στο σημειο μηδεν.

Το φοβερο σημειο του ταπεινωτικου συμβιβασμου

Και να τωρα άλλη μια σημειολογια της ¨απολυτης κυριαρχιας¨του δολλαριου ,εσεις θα εξακολουθειτε να διαβαζετε αμερικανοι

Παμε λιγη ιστορια ετσι απλα και χαλαρα

Μετά την κρίση των Ιμίων, θυμαστε τοτε το 1996 οι ΗΠΑ, με τη διαμεσολάβηση του Χόλμπρουκ, προσπαθούσαν να πιέσουν την Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για να διαπραγματευτεί με την Τουρκία όλα τα θέματα του Αιγαίου. 

Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι η Αθήνα το είχε αποδεχτεί αυτό μέσα στο πακέτο για τον τερματισμό της κρίσης στα Ίμια.  

 

 

 

 

 

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών  Θόδωρος Πάγκαλος, όμως, αρνήθηκε να οδηγηθούμε σε διάλογο, αφού τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα.

Ο τοτε νεοεκλεγείς ¨αρχηγος¨του πασοκ  Σημιτης ειχε ε υ χ α ρ ι σ τ η σ ε ι   τους αμερικανους ( και καλα εκανε) 

Σημερα ο αντιπροεδρος Δραγασακης εκανε ακριβως το ίδιο ( Και καλα εκανε και πιπερι στο στομα των αφελων.) 

¨Την άποψη ότι σήμερα συγκρούονται δύο μοντέλα, εκείνο της μεγέθυνσης δια της φτωχοποίησης με εκείνο της βελτίωσης οικονομικών μεγεθών μέσα από την ανάπτυξη.. διατύπωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό  Στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Τόνισε δε ότι η συμφωνία ακόμη δεν είναι βέβαιη, υπάρχουν δυνάμεις που τη βλέπουν ως ήττα τους, ακόμη και αν δεν είναι η συμφωνία που θα θέλαμε.

Αναφερόμενος στους Ευρωπαίους είπε.. μπλα..μπλα..μπλα….ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ,ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους:

Πρέπει να ευχαριστήσω δ η μ ό σ ι α  την αμερικανική κυβέρνηση και τον κύριο Ομπάμα, καθώς χωρίς τη δική τους βοήθεια και την επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους ίσως να μην είχαμε πετύχει, υπογράμμισε.

Οταν λίγο αργότερα ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι υπάρχουν αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για το ευχαριστώ στις ΗΠΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους,καθώς, μ έ σ ω   αυτής, κατανοήθηκε η ανάγκη για ύπαρξη συμφωνίας.

 

 

 

Το θεωρώ ιστορικό γεγονός είπε ο κ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε πως στον αντίποδα,σε θέματα  που μας πονούν, όπως τα εργασιακά οι ΗΠΑ άσκησαν σφοδρή πίεση.

Ειπε κι αλλα πολλα , που όμως μπαινουν στη σημειολογια  του.. μπλα..μπλα..μπλα

Στη συνέχεια δήλωσε:

Οι ατομικές ευθύνες υπάρχουν και συμπλήρωσε: Υπάρχει και μια διαδικασία μάθησης.

Απλα δεν διευκρινησε ότι αυτή η μαθηση εγινε ¨στο κεφαλι του κ α σ ι δ η  το δικο μας

σ.σ.Η λέξη κασιδης-κασίδα αναφέρεται σε δερματοπάθεια της κεφαλής, που προκαλεί τριχόπτωσηΔηλαδή φαλάκρα. Κασίδης συνεπώς είναι ο φαλακρός.Τιποτα τυχαιο.

Η έκφραση μαθαίνω στου κασίδη το κεφάλι  χρησιμοποιείται αρχικά για αρχάριους επαγγελματίες και εν συνεχεία για αρχάριους ή γενικότερα ά π ε ι ρ ο υ ς, οι οποίοι μαθαίνουν εις βάρος άλλων χ ω ρ ί ς  να αναλογίζονται τις συνέπειες.

Στην καθημερινή ζωή, όταν κάποιος αποπειραθεί να μάθει ή να κάνει κάτι χωρίς να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα της πράξης του,χρησιμοποιείται η εν λόγω έκφραση.  νομιζω δεν χρειαζονται άλλες εξηγησεις

πηγη http://www.slang.gr/

 

 

 

 

Ο κ Δραγασάκης δήλωσε πως το πρώτο διάστημα είχαμε αρκετές αδυναμίες. Δεν είχαμε προετοιμαστεί για το σύστημα που υπάρχει στην Ευρώπη.

 

 

σ.σ.. δεν ειπε όμως λέξη για το αν ειχαν ετοιμασθει για  α σ κ η σ η   εξουσιας.      Ολα αυτά, αλλα και αλλα πολλα πριν τις υπερηφανες εκλογες του Ιανουαριου 2015.

Κι όμως ο πραγματικα μ ε γ α λ ο ς ηγετης ,κι ας μην τον χωνευουν πολλοι  Τσωρτσιλ, ειχε πει, σε ανυποπτο χρονο

¨Δωσε την ευκαιρια στους αριστερους να ασκησουν εξουσια για 3-4 μηνες για να τελειωνεις με δαυτους¨

Το κακο ειναι οτι περασαν κιολας 3 χρονια..Χαιρετε..

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 


 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

6 responses »

  1. Αν καταλαβουμε ενα δυο πραγματα. Πρωτον δεν παθιαζομαστε. Δευτερον, δεν αναζηταμε σωτηρες, δεν υπαρχουν. και τριτον εχουμε πιστη, πως ο Θεος παντα βοηθα.

  2. Πολύ κατατοπιστικο άρθρο, μπράβο Κοσμά, καταλαβαμε και εμείς ορισμενα πραγματα!

  3. Παράθεμα: ΕΞΟΥΣΙΑ..ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΜΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ – kosmasser's Internal Life

  4. Παράθεμα: ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ….ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ..ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.. | Kosmaser's Weblog

  5. Παράθεμα: ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ….ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ..ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.. | Kosmaser's Weblog

  6. Παράθεμα: ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ….ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ..ΕΣΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.. | Kosmaser's Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: