RSS Feed

ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ..ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ…ΑΛΑΛΑΖΟΝΤΕΣ..

 

 

 

Παρακολουθουμε ένα θεατρο παραλόγου ,που όμως δεν είναι καθολου παραλογο, αλλα  ε λ λ ο γ ο 

Ο Αλεξης πηγαινοερχεται στα κεντρα αποφασεων Οι διαπραγματευσεις ασφυκτικες και μονο για φορους,κουβεντα για περικοπες σ ένα γαγγραινώδες Δημοσιο,οπου επαναπροσλαμβάνονται επιορκοι, απατεωνες, τυχοδιωκτες, αλητες του κομματικου επιτελειου.

 

Οι συνταξεις να κραδαινονται ως οπλο για τους φοβισμενους ανησυχους , ανοητους συνανθρωπους μας, που σπευδουν μ οσες οικονομιες εχουν , ν αγορασουν συγχρονα πετρελαι οκινητα μεταχειρισμενα ,για πεταμα, απ τη γερμανια.

 

 

 

Σ ολον αυτον τον χαμο Τι θαπρεπε να κάνουμε; Μηπως Να ξαναδιαβαζαμε τον Ομηρό μας.Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις περιεργες ώρες, να ξαναθυμηθουμε την ¨Βίβλο των Ελλήνων¨,δηλαδή στα Ο μ η ρ ι κ α   Ε π η  και να ¨διδαχτούμε¨, ( ποτε δεν εινα αργα ), από το ¨πνεύμα¨ του Ομηρικού Οδυσσέα.Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας,να  ελέγξουμε την παρόρμηση μας.Δεν θα μας σωσουν τα λιγα ή πολλα ευρω που θα¨σηκωσουμε¨απ τις καταθεσεις μας, για να τα φυλαξουμε στο στρωμα μας Να έχουμε τις αισθήσεις μας ανοιχτες καινα μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά,Στους Σύγχρονους Μνηστήρες

 

 

 

Ελατε να ( ξανα ) θυμηθουμε το μύθο μας.Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη,μετα από ¨περιπλάνηση¨ δεκα ετων, όλα ταιριαζουν με τη μιζερια μας, η μεγίστη επιθυμία του είναι.Να Παρει Πισω Τον Κ ο σ μ ο Του, τον κόσμο που του έκλεψαν.Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μ ε τ α μ ο ρ φ ω μ έ ν ο ς   σε          ζ η τ ι ά ν ο  η τ α π ε ι ν ω σ η   που λέγαμε. από την Θεά Αθηνά, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, Υπομένοντας Καρτερικά Τις Προσβολές Και Την Χλεύη Των Μνηστήρων.Γιατι Αυτο Που Τον Ενδιαφερει, Ειναι Η Επιτευξη Του Σ τ ο χ ο υ    Και Οχι Η  Σ τ ε ι ρ α Αντιπαραθεση.

 

 

 

Γι αυτό τον λόγο και είναι ο ¨αγαπημένος¨της Θεάς Αθηνάς, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την Νοηση Του Διος,Την Σοφια,Την ¨Σ τ ρ α τ η γ ι κ η¨  Της Σκεψης Και Του Πολεμου.Της Θεάς Που Μελετά Τον Εχθρό Και Τον Πολεμά Με Τα Ί δ ι α   Του Τα Όπλα. Όταν Όμως Έρχεται Η Ώρα.Όταν Τους Έχει Στριμώξει Όλους Άοπλους Σε Ένα Δωμάτιο,Τότε Φανερώνεται Πάνοπλος,Τοτε Εκφραζει Την Οργη Του.

 

 

 

Και Δεν Δειχνει Οικτο.Γιατι Ο Κοσμος Του Ειναι Το Βιος Του, Που Δημιούργησε Με Τον Δικό Του Ιδρώτα,Ειναι Η Πατριδα Του Που Οι Μνηστήρες Καταχράστηκαν Και Καπηλεύτηκαν Μαζί Με Την Φιλοξενία Του Οίκου Του Που Τίμησε Τον Ξένιο Δία.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο Α ν τ ι ν ο ο ς. Η λέξη μιλά απο μόνη της.Είναι η Α ν τ ι-Ν ο η σ η, είναι αυτό που μας κάνουν τωρα,είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε Να Μην Σκεφτομαστε Καθαρα Και Να Μας Ελεγχουν.Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.

 

 

 

Ο επόμενος είναι ο Ε υ ρ υ-Μ α χ ο ς. Αυτός Που Μάχεται Με Κάθε Τρόπο, Με Εύρος, Με Κάθε Μέσον, Ο Δεινός Και Αδίστακτος Μαχητής.

Ο Α μ φ ι- Ν ο μ ο ς Αυτός Που Διαστρεβλώνει Τον Νομο Και Την Τάξη Των Πραγμάτων,Ο Επικίνδυνος Γιατί Είναι Ετσι.. Και Αλλιώς.

 

 

Ο Α γ ε-Λ α ο ς   Αυτός Που Ά γ ε ι Τον Λ α ό , με χαμογελο, καπως  οπως ο αλεξης.. Που Τον Παρασύρει Με Την Βοήθεια Του Α ν τ ι-Ν ο ο υ .  Που Τον Μετατρέπει.Σε Κατευθυνομενη Αγελη, κι αν δεν είναι επικαιρος. Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη.Ολα τα ονόματα Κρύβουν βαθύτατα νοήματα, και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.

Οι Πρόγονοί Μας Μιλούν,Μας Λενε Τι Να Κανουμε, Μας Λένε Πως Να Πολεμησουμε, Μας Λένε Πως Να ( απο ) Τινάξουμε Τον Ζυγό,αρκει, να τους ακουσουμε.

Και ο Α ν τ ί ν ο ος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα,είναι αυτός που πρεπει να πεθάνει πρώτος. Γι’ αυτό, μακριά από την π ρ ο π α γ ά ν δ α  των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης Την α ν ό η τ η   τηλεόραση το βλακώδες  ραδιόφωνο.Τα ε ξ ω ν η μ έ ν α  έντυπα. Και Τον Σκοτώνει Ρίχνοντας Του Το Βέλος  Στον Λαιμό Στο Οργανο Της Ομιλιας.Δηλαδή Της Επικοινωνίας Που Την Χρησιμοποιεί Ενάντια  Στην Νόηση Των Ανθρώπων.

Τον τελευταίο καιρό ¨ζουμε¨ την ¨μεταπτωτική¨ ανίατη αρρώστια της εξουσίας,απο ατομα χωρις την παραμικρη  ιδεα του ε ι δ ο υ ς   του παιχνιδιου, στο οποιο εμπλεκονται ασθμαινοντες,φοβουμενοι,αγνοουντες κορυβατιώντες.

 

 

Οι περισσότεροι υπέρβαροι, υδρωμένοι ,χωρις τα δηθεν υποκριτικα  κολάρα και τα Armani.Να διεκδικούν την ταπεινή ¨Π η ν ε λ ό π η¨  Τραγικά cartoons μιας εικονικής πραγματικότητας.Και τον λαό, όλους εμάς,να στεκόμαστε διστακτικοί, αναλογιζόμενοι,ποιός απ αυτούς είναι λιγότερο ψεύτης,λιγότερο εγκληματίας,απέναντι σ ανθρώπους απελπισμένους,χωρίς Θ ε ό , χωρίς απλό λογισμό, με την ψυχή γεμάτη λ ύ σ σ α   για όσα λίγα ή πολλά χάσανε στο παιχνίδι εξουσίας των μωροφιλόδοξων ¨μνηστήρων¨της Πηνελόπης, πιστεύοντας πως ο Πολυμήχανος Οδυσσέας είχε χαθεί στην μακρινή Τροία.

Μήπως κι ο δικός μας, ο σ ύ γ χ ρ ο ν ο ς  Οδυσσέας, είναι κάπου κρυμμένος;

Χαιρετε..

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Παράθεμα: ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ¨ΥΒΡΕΩΣ¨ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ..ΚΙ Ο κ.ΓΙΑΝΗΣ | Kosmaser's Weblog

  2. Παράθεμα: ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ¨ΥΒΡΕΩΣ¨ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ..ΚΙ Ο κ.ΓΙΑΝΗΣ | Kosmaser's Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: