RSS Feed

ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ..ΓΙΑΤΙ ΠΑΨΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΟΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ..

Είπε ο Χριστος¨Μαθετε απ εμού οτι είμαι πράος και ταπεινος στην καρδιά.¨(https://kosmaser.wordpress.com/2012/06/24/   

                      

 Αποτέλεσμα εικόνας για πραότητα

      

Τι είναι η πραότητα, σε τι συνίσταται.Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της; Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υ-μάς,όπως γένησθε υιοί του πατρός υμών του εν ουρανοίς, ότι τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους»(Ματθ. ε’ 44-45). «Μάθετε απ’ εμού ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία» (Ματθ. ια’ 29).

 

Τίποτα περισσότερο,τιποτα λιγότερο απ ό,τι μας συμβαίνει σήμερα, που εξώφθαλμα, απροκάλυπτα, και χωρίς την παραμικρή ντροπή, μας κάνουν αυτοί που, εμείς επιλέξαμε να μας κυβερνούν.Αυτούς εμείς πρέπει να τους αγαπάμε.

 

Θα μου πείτε αδύνατον.Ισως. Ομως γιατί πρέπει να το κάνου-με. Την απάντηση, μας τη δίνει η επιστήμη, κι όχι τα χείλη ενός θεολογούντος μια κι ένας πραγματικός Θεολόγος, δηλαδή αυτός που έχει εμπειρία της Θέας του Θεού, μας λέει ακριβώς τα ίδια με το Ευαγγέλιο. Είναι γνωστό ότι το άγχος πλήττει το ανοσο μας σύστημα και μάλιστα η παρατεταμένη επίδρασή του στον οργανισμό ,μπορεί να προκαλέσει πολλά, μεταξύ αυτών και καρκίνο.

 

 

Σύμφωνα με έρευνα για τον καρκίνο του προσ-τάτη, ο τρόπος που αντιδρά ο οργανισμός μας,μέσω του νευρικού συστήματος σε συνθή-κες άγχους,που είναι ακριβώς το αντίθετο της πραότητος παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση των όγκων.Μια νέα μελέτη, που επικεντρώθηκε στο Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα ΑΝΣ,το οποίο ελέ-γχει όλες τις αυτόματες λειτουργίες του οργαν-ισμού,όπως την λειτουργία της καρδιάς, της αναπνοής, της πέψης κ.ά. από το Ια-τρικό Κολέγιο Albert Einstein στη Νέα Υόρκη επικεντρώθηκε στους δύο κλά-δους του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος:το Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα (ΣΝΣ) και το Παρασυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα (ΠΝΣ).

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Το Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα, προετοιμάζει το σώμα ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις, προκαλώντας την αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αναπνοής ,σε αντίθεση με το Παρασυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα, το οποίο βοηθά το σώμα να.. χαλαρώσει.Η έρευνα έδειξε ότι το ΣΝΣ συμμετέχει στα πρώτα στάδια τουκαρκίνου του προστάτη και ότι το ΠΝΣ εμπλέκεται αρ-γότερα, όταν πια ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί. Μάλιστα, οι ερευ-νητές διαπίστωσαν ότι κατά την προετοιμασία του οργανισμού να αντιμετωπίσει μιαν απειλή π.χ. το άγχος, η πίεση απ την περικοπή των μισθών, συντάξεων, αποδοχών, εργασίας, εκκρίνεται μια σημαντική ορμ-όνη, η νοραδρεναλίνη,η οποία συγκεντρώνεται στην επιφάνειατων καρκινικών κυττάρων και συμβάλλει στην απελευθέρωση χημικών ουσιών που επιταχύνουν τη δημιουργία και την αύξηση των καρκι-νικών όγκων.

 

Δυστυχώς, η συμβολή του ΠΝΣ,που έχει ηρεμιστική δράση, έρχε-ται πολύ αργότερα. Οι νευρικές του ίνες απελευθερώνουν μια δια-φορετική χημική ουσία, η οποία στέλνει σήματα στους συνδετικούς ιστούς που περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα να αποχωριστούν τον όγκο και να μεταφερθούν σε άλλα μέρη του σώματος.Κατά την ανά-λυση δειγμάτων από ιστούς που είχαν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη διαπιστώθηκε ότι μέσα και γύρω από τους επιθετικούς όγκους υπήρχαν περισσότερες νευρικές ίνες σε σχέση με τους μη επιθετικούς όγκους. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Science.

 

Τώρα θα μου πείτε πως λέω εντελώς παράλογα πράγματα, που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Ισως νάχετε δίκηο, όμως αν σκεφθούμε πως απ τη στιγμή που για κάποιο λόγο  αποφυγή πτώχευσης, επει-δή κάποιοι κατεχρασθησαν χρήματα του ελληνικού λαού. Μας περι-όρισαν τις απολαύσεις και τη χαρά της ζωής.Εμείς θα πρέπει να γεμίσουμε φόβους, ενοχες,τρόμο για το αύριο,που θα μας δημι-ουργήσουν κινητοποίηση των σχετικών ορμονών, οι οποίες με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν άμεσα ή έμμεσα σε καρκινογέ-νεση.Ερχόμαστε στα λόγια του Χριστού, που γνωρίζοντας πολύ καλά τί συμβαίνει, οταν μας καταλαμβάνει το άγχος, μας συνιστά εδώ και 2000 χρόνια να είμαστε Πράοι και Ταπεινοί στην καρδιά μας,για να μην την καταστρεψουμε άνευ λόγου, μια και είτε θυμώ-σουμε, είτε όχι, το κακό αυτοί θα το κάνουνε.Κι ας μη συζητάμε και για άλλους σωτήρες.Εμεις ας έχουμε την ελπίδα μας σ Εκεί-νον.ΕτσιΤουλάχιστον θα έχουμε πραότητα και ειρηνη στην καρδιά μας.Χαίρετε

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: