RSS Feed

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΘΕ ΠΟΛΛΑ..ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ..ΩΣ ΚΟΚΚΟΝ ΣΙΝΑΠΕΩΣ..

Σχετική εικόνα

To μυαλο μας…θεραπευει τα παντα..και μάλιστα… χωρίς παρενέργειες. μπορούμε να επωφεληθούμε απ’ αυτό…

αρκει να το θελησουμε.. ( ο Χριστος μας λεει.. οστις θελει..ερχεται κοντα Μου) Ο τρόπος που σκεφτόμαστε και νιώθουμε, σχετικά με την.. ιατρική αγωγή που ακολουθουμε.. μπορεί να επηρεάσει δραστικά το πώς αντιδρά το σώμα μας.

Ακούγεται παρατραβηγμένο, αλλά σύμφωνα με το φαινόμενο placebo, είναι πολύ πιθανόν η εμψύχωση του ασθενή, να μπορεί να κάνει τα όποια  ¨χάπια¨ να ενεργήσουν. Να το ξαναπουμε..Ο τρόπος που σκεφτόμαστε , νιώθουμε, και ενεργουμε, σχετικά με μιαν ιατρική αγωγή που ακολουθούμε, για καποια απολυτως συγκεκριμενη αρρωστια μας… μπορεί να επηρεάσει δραστικά το πώς θα ανταποκριθει  ο οργανισμος μας .Απλά και μόνο.. ¨πιστεύοντας¨ ότι μια αγωγή θα βελτιώσει την υγεία μας, μπορεί να πυροδοτησει την επιθυμητή επίδρασηακόμα κι αν η αγωγή είναι placebo, Για μια ευρεία γκάμα παθήσεων, από κατάθλιψη μέχρι.. Πάρκινσον, οστεοαρθρίτιδα και πολλαπλή σκλήρυνση,

είναι διαπιστωμένο πως η επίδραση του   placebo

δινει απιστευτα αποτελεσματα. Δοκιμές, έχουν δείξει μετρήσιμες αλλαγές,όπως διακοπή των παυσίπονων,

χαμηλότερη πίεση ή καρδιακό ρυθμό και ενίσχυση του ανοσοποιητικού, όλα εξαρτώμενα από τη πιστη του ασθενή. Απ’ την άλλη, ¨πιστεύοντας¨ ότι ένα φάρμακο έχει παρενέργειες, μπορεί πραγματικά να σε κάνει να υποφέρεις. ( γι αυτό δεν διαβαζουμε τις παρενεργειες των φαρμακων που μας εχει συστησει ο γιατρος που εμπιστευομαστε..) Το φαινόμενο nocebo, απ την άλλη, ή ad contrario  (που λέμε για να…εντυπωσιασουμε τον άλλον..) όπως είναι γνωστό, μπορεί ακόμα …και να σε.. σκοτώσει.Γενικά, θεωρείται ότι τα ψευδοφάρμακα ενεργούν μόνον όταν οι ασθενείς έχουν εξαπατηθεί και πιστεύουν ότι παίρνουν ένα πραγματικά ενεργό φάρμακο.

Δεν Είναι Αλήθεια. Η πίστη στο ίδιο το ψευδοφάρμακο (αντί για ένα συγκεκριμένο φάρμακο) μπορεί να είναι αρκετή για να…Ενθαρρύνει Το Σώμα Μας, ώστε να ξεκινησει την¨απλη¨κατά τα αλλα διαδικασια της..αυτοθεραπειας του…Φαινεται ότι όλοι μπορούμε να χρησιμοποιούμε το placebo, προκειμένου να πείσουμε τον εαυτό μας Ότι… τρώγοντας ένα… γλυκό του κουταλιου.. ή πίνοντας ένα ποτήρι νερό…μεσα στο οποιο θα εχουμε σταξει 12.. σταγονες τζιντζερ… θα εξαφανιστεί ένας.. πονοκέφαλος ή μια… δερματοπάθεια, ή θα… ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του οποιου  φάρμακου παίρνουμε.

Να δουμε τωρα.. μιαν άλλη θεωρηση…Ο Χριστός μας είπε ότι… αυτός που πιστεύει μπορεί να κανει τα παντα…Ακόμα να μετακινεί και..βουνά. ( ισως όχι τον Ολυμπο , αλλά ακόμα πιο.. μεγάλα κι ασήκωτα, όπως είναι ..οι τύψεις κι ενοχές)…Σήμερα, μπορούμε πλέον να το αποδείξουμε..και επιστημονικά…Ας πάμε να δουμε λιγο τι συμβαινει μεσα σ ένα απ τα τρις κυτταρα μας..οι.. δομές του πυρήνα και το DNA, ενός κυτταρου, εκπέμπουν ακτινοβολιες συνεκτικού τύπου ακτίνων LASER..

Ενα είδος υπεραγώγιμων δομών που λειτουργούν σε κανονικές θερμοκρασίες σώματος, και έχουν ηλεκτρικό δυναμικό,που παράγεται στα μιτοχόνδρια του πυρήνα,

(με την βοήθεια του καλιου–νάτριου-ασβεστιου-μαγνησιου), και μας δίνουν ¨δυναμικό μεμβράνης¨, που με απλά λόγια, αντιστοιχεί σε ηλεκτρικό πεδίο των 10.000.000 V/m. κολοσσιαίο για το μέγεθος του κυττάρου, έναντι του τρομακτικού όγκου ενέργειας που μπορεί να αποδώσει..Πιό απλά…ακομα, για να γινει κατανοητο.. Η δύναμη του ηλεκτρικού δυναμικού, που μπορεί να ανιχνευθεί στην κυτταρική μεμβράνη, αντιστοιχεί  σε ..100 κεραυνούς

Ολη αυτή η τρομακτική δύναμη…Σ ένα κύτταρο στο μέγεθος των μερικών χιλιοστών του χιλιοστού.Μια απίστευτη πηγή ενέργειας, με ασύγκριτη.. ευφυϊα, σε αριθμούς που κόβουν την ανάσα.. Μιλάμε για 60 τρισεκατομμύρια κύτταρα, το ίδιο πανίσχυρα…(φαντασθείτε δύναμη..) Το ίδιο σοφά, που όμως έχουν για αρχηγό τους έναν εγκέφαλο, που ασχολείται…με δάνεια, αγοραπωλησίες, τόκους, επιτόκια, χρηματιστήρια, αξίες, χρεοκοπίες, φόνους, βιασμούς, δολοφονίες, έκτακτες…εισφορές, τον Αλεξη και την  Angela Dorothea κι όλες αυτές τις ανοησίες που μας ταλανίζουν αυτόν τον καιρό…αντί να σκέπτεται… το γιατί μας δόθηκε μια απίστευτη δύναμη, σ ένα σώμα , που κατά τα άλλα είναι..οστράκινο,που με το παραμικρό, καταρρέει, πρώτα ψυχικά, μετά ψυχολογικά, μετά νευρικά, και τέλος σωματικά, Ξαναγυριζοντας στο placebo, ως προς τη θετική εξέλιξη μιας υποβολής, μιας πίστης, όπου  παίζει ρόλο το σύστημα των ενδορφινών, των ενδογενών οπιούχων, που εκκρίνονται στον εγκέφαλο.

http://kosmaser.pblogs.gr/2015/05/ta-endokanabinoeidh-yparhoyn-arkei-na-ta-anakalypsoyme.html

που σημαίνει ότι..Όταν Έχουμε Έντονη Άσκηση, Θρησκευτική Έκσταση,Ή Βαθιά Πίστη Σε Κάτι, Το Απολαμβάνουμε Στον Εγκέφαλο, Αφού εκεί Εκκρίνονται αυτές οι ουσίες.Για  το nocebo, ενεργοποιείται ένας νευροδιαβιβαστής, η χολοκυστεϊνη, η οποία προάγει την αίσθηση του πόνου και γενικότερα της δυσφορίας.Στα φαινόμενα placebo και nocebo κρύβεται πάντα μια πανάρχαια και μυστηριώδης λέξη: η υποβολή.Τη λενε και…αυθ-υποβολη..

Αποτέλεσμα εικόνας για αυθυποβολη..

Η υποβολή και αυθυποβολή.. ουσιαστικά δεν περνoυν από τον έλεγχο του μετωπιαίου φλοιού, τον έλεγχο δηλαδή της λογικής. Στην υποβολή έχουμε συνειδητή δράση από κάποιο υποκείμενο.. που δρα ως πομπός προς κάποιον που λειτουργεί ως…δέκτης Στην αυθυποβολή.. δεν έχουμε έναν συνειδητό ¨πομπό¨.Η συναισθηματική μεταδοτικότητα, στηρίζεται σε παρόμοιους μηχανισμούς. Σήμερα σε μεγάλο βαθμό, έχει κατανοηθεί ο νευροβιολογικός μηχανισμός αυτής της μετάδοσης με τον ρόλο των ¨κατοπτρικών νευρώνων

http://kosmaser.pblogs.gr/tags/neyrones-kathreptes-kosmaser-gr.html

Πώς γίνεται όμως να μας υποβάλλουν ιδέες και πεποιθήσεις,άνθρωποι που μπορεί όχι μόνο να μην τους εμπιστευόμαστε απόλυτα αλλά ακόμα και να τους.. αντιπαθούμε; Ας δούμε το σύμπαν. Σήμερα  πιστεύουμε ότι τα ουράνια σώματα, απλά κυλάνε μέσα σ΄ έναν ήδη καμπυλωμένο χωροχρόνο..Σύμφωνοι ,είναι δύσκολο να το συλλάβουμε ,ας το υποθέσουμε… Περίπου το ίδιο συμβαίνει και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Αν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι…γιατί μας βολεύει.. τότε ο δρόμος για να διεισδύσει μέσα στο πολύπλοκο σύστημα πεποιθήσεων και αξιών που έχουμε, είναι ανοιχτός.Αν μια ιδέα είναι πρόσφορη ,θα μπει και θα ριζώσει χωρίς αντίσταση. Αν Είμαστε Δεκτικοί, Δηλαδή, Ήδη Το Μυαλό Μας Είναι Καμπυλωμένο…Σ΄ Αυτήν Την Τροχιά, Εύκολα Θα Δεχτεί Οτιδήποτε Θέλει Να Γεννηθεί Πάνω Σ΄ Αυτήν Καμπυλότητα, Πάνω Σ΄ Αυτό Το Αυλάκι Που Είναι Χαραγμένο..Από Την Παιδική Μας Ηλικία. Ατυχώς…δεν Μπορούμε να προστατευθούμε από το nocebo..Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει κανείς τις παγίδες του πολιτισμού. Ομως μπορεί να εκπαιδευθεί..Να μην επιτρέπει να περνάει μέσα του το οτιδήποτε χωρίς εξαντλητική κριτική..Στην ουσία όσο πιο υποψιασμένος είναι κανείς, και εξοικειωμένος σε πολλούς νοητικούς χώρους, τόσο πιο δύσκολο είναι να περάσει μέσα του κάτι το οποίο θα τον βλάψει. Αντίθετα, ένας που είναι αδιάβαστος, χαλαρός, ανυποψίαστος, μαθημένος στην μασημένη τροφή της αισχρής τηλεοπτικής υπο-κουλτούρας, μπορεί πιο εύκολα να τρομάξει από καταστάσεις που θα του φέρουν στην πραγματικότητα, και μιαν αντίδραση καταστροφική..

Ένα Φαινόμενο Nocebo.  

Ο Χριστός μας είπε:¨Γνώσεσθε Την Αλήθεια, Και Η Αλήθεια Ελευθερώσει Υμάς…¨Η γνώση είναι δύναμη.

(του…Χριστού, που είναι η…αλήθεια..)Η πολύπλευρη και βαθιά γνώση.. σε πολλά θέματα υπερασπίζει τον άνθρωπο απέναντι στον πολιτισμό.Αλλά ποτέ δεν θα είναι κανείς τόσο ισχυρός ώστε να μην επιτρέψει.. σε τίποτα να τον βλάψει.Πάντα το φαινόμενο nocebo… θα ασκεί την επιρροή του ,όσο υπάρχει η έννοια του πολιτισμού.Γιατί στον πολιτισμό μαθαίνει να ζει κανείς…ομαδικά.

Συμπερασματικά.. αν θέλουμε απλώς.. να απαλύνουμε την δύναμη του nocebo..Μετριάζουμε το άγχος και βλέπουμε θετικά τη ζωή..Αν..Δεν καταφέρνουμε να το παλέψουμε και βλέπουμε ότι τα πράγματα χειροτερεύουν…ψαχνουμε την…Αλεξανδρα ( ή καποιον συναδελφο της) Δεν διαβάζουμε ποτέ..μα ποτέ.. Τις Παρενέργειες Και Τις Αντενδείξεις Στα Φάρμακα Που Χρησιμοποιούμε, Εφόσον μας Τα Έχει Χορηγήσει Κάποιος Ειδικός, που εμπιστευόμαστε…Και προς Θεού..Δεν αφήνουμε να μας επηρεάζουν φίλοι και περιβάλλον..Εγώ τέλειωσα..Τα είπα όλα..Γι αυτό πάψτε να άγχεσθε για το πολυβασανισμένο χρέος..Είτε κουρευθεί , είτε όχι..

εμεις δεν θα πάθουμε τίποτα.. Εκτός κι Αν  το στήσουμε μπροστά μας…Αν  το πιστέψουμε..( ότι παει χαθηκαμε..) Αν δεν διώξουμε τις κακές σκέψεις, τους μαύρους λογισμούς..Αν στο κάτω- κατω, δεν έχουμε λίγη πίστη..ως Κοκκο σινάπεος έλεγε ο Χριστός.. Χαιρετε..

 

 

 

 


Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: