RSS Feed

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΘΕ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΗ..

Αποτέλεσμα εικόνας για αυθυποβολη..

ΠΟΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Τελικα, ο νους μας θεραπευει τα παντα αρκει μονο να το θελησουμε. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε και νιώθουμε  σχετικά με την ιατρική αγωγή που ακολουθουμε μπορεί να επηρεάσει δραστικά το πώς αντιδρά το σώμα μας.

Σύμφωνα με το φαινόμενο placebo, είναι πολύ πιθανόν η εμψύχωση του ασθενή, να μπορεί να κάνει τα όποια  χάπια να ενεργήσουν. Να το ξαναπουμε:

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε , νιώθουμε και ενεργουμε σχετικά  με μιαν ιατρική αγωγή που ακολουθούμε για καποια απολυτως συγκεκριμενη αρρωστια μας μπορεί να επηρεάσει το πώς θα ανταποκριθει  ο οργανισμος μας .Απλά και μόνο ¨πιστεύοντας¨ ότι μια αγωγή θα βελτιώσει την υγεία μας, μπορεί να πυροδοτησει την επιθυμητή επίδραση, ακόμα κι αν η αγωγή είναι placebo.

Για μια ευρεία γκάμα παθήσεων, από κατάθλιψη μέχρι Πάρκινσον, οστεοαρθρίτιδα και πολλαπλή σκλήρυνση είναι διαπιστωμένο πως η επίδραση του placebo δινει απιστευτα αποτελεσματα. Δοκιμές, έχουν δείξει μετρήσιμες αλλαγές,όπως διακοπή των παυσίπονων  χαμηλότερη πίεση ή καρδιακό ρυθμό και ενίσχυση του ανοσοποιητικού όλα εξαρτώμενα από τη πιστη του ασθενή. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ανοσοποιητικού

Απ’ την άλλη, ¨πιστεύοντας¨ ότι ένα φάρμακο έχει παρενέργειες  μπορεί πραγματικά να σε κάνει να υποφέρεις,  γι αυτό δεν διαβαζουμε τις παρενεργειες των φαρμακων που μας εχει συστησει ο γιατρος που εμπιστευομαστε

Ειναι Το φαινόμενο nocebo, που όπως είναι γνωστό μπορεί ακόμα και να σε σκοτώσει.Γενικά, θεωρείται ότι τα ψευδοφάρμακα ενεργούν  μόνον όταν οι ασθενείς πιστεύουν ότι παίρνουν ένα πραγματικά ενεργό φάρμακο.

Η πίστη στο ίδιο το ψευτο φάρμακο ,αντί για ένα συγκεκριμένο φάρμακο, μπορεί να είναι αρκετή για να Ενθαρρύνει Το Σώμα Μας, ώστε να ξεκινησει την απλη κατά τα αλλα, διαδικασια  της αυτο-θεραπειας του.

Φαινεται ότι όλοι μπορούμε να χρησιμοποιούμε το placebo, προκειμένου να πείσουμε τον εαυτό μας Ότι τρώγοντας ένα γλυκό του κουταλιου ή πίνοντας ένα ποτήρι νερό μεσα στο οποιο θα εχουμε σταξει…12 σταγονες τζιντζερ θα εξαφανιστεί ένας πονοκέφαλος ή μια δερματοπάθεια, ή θα ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του οποιου φάρμακου παίρνουμε.

Οζώδες ερύθημα: δεν πρέπει να συγχέεται με τη θεραπεία, δερματικές παθήσεις (δερματολογία), οζώδες ερύθημα

Να δουμε τωρα,μιαν άλλη θεωρηση. 

Ο Χριστός μας βεβαιωσε  πως  αυτός που  πιστεύει μπορεί να κανει τα παντα.Ακόμα να μετακινεί και βουνά ισως όχι τον Ολυμπο , αλλά ακόμα πιο μεγάλα κι ασήκωτα όπως είναι οι τύψεις κι ενοχές 

Σήμερα, μπορούμε πλέον να το αποδείξουμε.

Ας πάμε να δουμε λιγο τι συμβαινει μεσα σ ένα απ τα τρις κυτταρα μας.Οι δομές του πυρήνα και το DNA, ενός κυτταρου, εκπέμπουν ακτινοβολιες συνεκτικού τύπου . Ενα είδος υπεραγώγιμων δομών, που λειτουργούν σε κανονικές θερμοκρασίες σώματος, και έχουν ηλεκτρικό δυναμικό,που παράγεται στα μιτοχόνδρια του πυρήνα,με την βοήθεια των:

καλιου–νάτριου-ασβεστιου-μαγνησιου και μας δίνουν  δυναμικό μεμβράνης που αντιστοιχεί  σε ηλεκτρικό πεδίο των 10.000.000 V/m. κολοσσιαίο για το μέγεθος του κυττάρου, έναντι του τρομακτικού όγκου ενέργειας που μπορεί να αποδώσει.

Πιό απλά,ακομα,για να γινει κατανοητο Η δύναμη του ηλεκτρικού δυναμικού,που μπορεί να ανιχνευθεί στην κυτταρική μεμβράνη, αντιστοιχεί σε 100 κεραυνούς 

Ολη αυτή η τρομακτική δύναμη Σ ένα κύτταρο στο μέγεθος των μερικών χιλιοστών του χιλιοστού.Μια απίστευτη πηγή ενέργειας, με ασύγκριτη ευφυϊα σε αριθμούς  που κόβουν την ανάσα.

Μιλάμε για 60 τρισ κύτταρα, το ίδιο πανίσχυρα φαντασθείτε δύναμη Το ίδιο σοφά, που όμως έχουν για αρχηγό τους έναν εγκέφαλο, που ασχολείται με δάνεια αγοραπωλησίες, τόκους,  επιτόκια , χρηματιστήρια αξίες χρεοκοπίες, φόνους, βιασμούς, έκτακτες εισφορές  κι όλες αυτές τις ανοησίες που μας ταλανίζουν αυτόν τον καιρό,αντί να σκέπτεται το γιατί μας δόθηκε μια απίστευτη δύναμη, σ ένα σώμα , που κατά τα άλλα είναι..οστράκινο που με το παραμικρό, καταρρέει, πρώτα ψυχικά μετά ψυχολογικά, μετά νευρικά, και τέλος σωματικά .

Ξαναγυριζοντας στο placebo, ως προς τη θετική εξέλιξη μιας υποβολής, μιας πίστης, όπου  παίζει ρόλο το σύστημα των ενδορφινών, των ενδογενών οπιούχων, που εκκρίνονται στον εγκέφαλο που σημαίνει ότι Όταν Έχουμε Έντονη  Άσκηση,  Θρησκευτική Έκσταση,ή Βαθιά  Πίστη Σε Κάτι, Το Απολαμβάνουμε Στον Εγκέφαλο, Αφού εκεί Εκκρίνονται αυτές οι ουσίες.

Για  το nocebo, ενεργοποιείται ένας νευρο διαβιβαστής η χολοκυστεϊνη, η οποία προάγει την αίσθηση του πόνου και γενικότερα της δυσφορίας. Στα φαινόμενα placebo και nocebo κρύβεται  πάντα μια πανάρχαια και μυστηριώδης λέξη:  υποβολή. Τη λενε και αυθ-υποβολη.

Η υποβολή και αυθυποβολή, ουσιαστικά δεν περνoυν από τον έλεγχο του μετωπιαίου φλοιού, τον έλεγχο δηλαδή της λογικής. Στην υποβολή έχουμε συνειδητή δράση από κάποιο υποκείμενο που δρα ως πομπός προς κάποιον που λειτουργεί ως δέκτης . 

Στην αυθυποβολή δεν έχουμε έναν συνειδητό πομπό. Η συναισθηματική μεταδοτικότητα, στηρίζεται σε παρόμοιους μηχανισμούς.

Σήμερα σε μεγάλο βαθμό, έχει κατανοηθεί ο νευρο βιολογικός μηχανισμός αυτής της μετάδοσης με τον ρόλο των κατοπτρικών  νευρώνων.

Πώς γίνεται όμως να μας υποβάλλουν ιδέες και πεποιθήσεις, άνθρωποι  που μπορεί όχι μόνο να μην τους εμπιστευόμαστε απόλυτα αλλά ακόμα και να τους αντιπαθούμε;

Ας δούμε το σύμπαν. Σήμερα πιστεύουμε ότι τα ουράνια σώματα, απλά κυλάνε μέσα σ΄ έναν ήδη καμπυλωμένο χωροχρόνο. Σύμφωνοι ,είναι δύσκολο να το συλλάβουμε ας το υποθέσουμε Περίπου το ίδιο συμβαίνει και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Αν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι,γιατί μας βολεύει τότε ο δρόμος για να διεισδύσει μέσα στο πολύπλοκο σύστημα πεποιθήσεων και αξιών που έχουμε, είναι ανοιχτός.

Αν μια ιδέα είναι πρόσφορη ,θα μπει και θα ριζώσει χωρίς αντίσταση. Αν Είμαστε Δεκτικοί, Δηλαδή, Ήδη Το Μυαλό Μας Είναι Καμπυλωμένο Σ΄ Αυτήν Την Τροχιά, Εύκολα Θα Δεχτεί Οτιδήποτε Θέλει Να Γεννηθεί Πάνω Σ΄ Αυτήν  Καμπυλότητα, Πάνω Σ΄ Αυτό Το Αυλάκι Που Είναι Χαραγμένο από Την Παιδική Μας Ηλικία.

Ατυχώς δεν Μπορούμε να προστατευθούμε από το nocebo.

Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει κανείς τις παγίδες του πολιτισμού.  Ομως μπορεί να εκπαιδευθεί Να μην επιτρέπει να περνάει μέσα του το οτιδήποτε χωρίς εξαντλητική κριτική.

Στην ουσία όσο πιο υποψιασμένος είναι κανείς, και εξοικειωμένος σε πολλούς νοητικούς χώρους, τόσο πιο δύσκολο είναι να περάσει μέσα του κάτι το οποίο θα τον βλάψει. 

Αντίθετα, ένας αδιάβαστος, χαλαρός ανυποψίαστος  μαθημένος στην μασημένη τροφή της αισχρής  τηλεοπτικής  υπο-κουλτούρας, μπορεί πιο εύκολα να τρομάξει από καταστάσεις που θα του φέρουν στην πραγματικότητα, και μιαν αντίδραση καταστροφική. 

Ένα Φαινόμενο Nocebo.

Ο Χριστός μας είπε:

Γνώσεσθε Την Αλήθεια, Και Η Αλήθεια Ελευθερώσει Υμάς.

Η γνώση είναι δύναμη του Χριστού, που είναι η αλήθεια    Η πολύπλευρη και βαθιά γνώση σε πολλά θέματα υπερασπίζει τον άνθρωπο απέναντι στον πολιτισμό. Αλλά ποτέ δεν θα είναι κανείς τόσο ισχυρός ώστε να μην επιτρέψει σε τίποτα να τον βλάψει.

Πάντα το φαινόμενο nocebo θα ασκεί την επιρροή του όσο υπάρχει ο πολιτισμος. Γιατί στον πολιτισμό μαθαίνει να ζει κανείς ομαδικά.

Συμπερασματικά.

Αν θέλουμε απλώς να απαλύνουμε την δύναμη του nocebo Μετριάζουμε το άγχος και βλέπουμε θετικά τη ζωή. Δεν διαβάζουμε ποτέ μα ποτέ Τις Παρενέργειες Και Τις Αντενδείξεις Στα Φάρμακα Που Χρησιμοποιούμε Εφόσον μας Τα Έχει Χορηγήσει Κάποιος ,που εμπιστευόμαστε .

Και προς Θεού Δεν αφήνουμε να μας επηρεάζουν φίλοι και περιβάλλον.Στο κάτω- κατω, ας έχουμε λίγη πίστη 

 Χαιρετε

 

 

 


Advertisement

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

  1. Παράθεμα: ΓΟΝΙΔΙΑ..ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.. | iassis

  2. Παράθεμα: ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 0-1 | iassis

  3. Παράθεμα: ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ | true love

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: