RSS Feed

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ..ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

 

 

Πάμε να  δούμε μερικούς πόνους που δεν πρέπει να αγνοουμε,με πρώτο τον πιό κοινό, βασανιστικό, εξουθενωτικό, για πολλούς τον Δυνατό πονοκεφαλο .Αν πρόκειται για ¨ασυνήθιστο πονοκέφαλο¨, πάμε στο εφημερεύον καλύτερα Νοσοκομείο.Η κλινική πείρα διδάσκει οτι : Όταν Κάποιος Λέει Ότι Έχει Τον Χειρότερο Πονοκέφαλο Της Ζωής Του, Ισως να είναι Σημάδι Για πιθανη ρηξη Ανευρυσματος Εγκεφάλου, κατάσταση που χρήζει Άμεσης Ιατρικής Βοήθει-ας παντα σε Νοσοκομείο.Εξ άλλου Πόνος Ή Δυσφορία Στο Στήθος, Την Κοιλιά Τον Ώμο, Το Λαιμό, Το Σαγόνι, Τον Βραχίονα θα μπορούσε να είναι σημάδι καρδιακής προσβολής.

 

 

 

 

Ωστόσο να θυμάστε  ότι Στις Καρδιακές Παθήσεις συνήθως εμ-φανίζεται Δυσφορία, Όχι Πόνος. Μην Περιμένετε Να Νιώσετε Πόνο, Υπάρχει Πίεση, Όχι Πόνος. Απίστευτο Βάρος Στο Στή-θος.Η δυσφορία που συνδέεται με την καρδιά μπορεί επίσης να εμφανιστεί Στο Στήθος, Τον Αριστερό Ώμο ή Βραχίονα Στην Κοιλιά Στο Λαιμό, Το Σαγόνι, Και Μπορεί Να Συνοδεύεται Από Ναυτία. Προσοχή μην κάνουμε το λάθος να καθυστερήσουμε το νοσο-κομείο πιστεύοντας οτι είναι απλή καούρα.Προσοχή  Οταν κάποιος έχει Ανεξήγητη, Επίμονη Δυσφορία.

 

 

 

 

Και Ξέρει Ότι Ανήκει Στην Ομάδα Υψηλού Κινδύνου, δε θα πρέπει να περιμένει ούτε λεπτό, Στις γυναίκες  Η ¨καρδια¨ μπορεί να εκ-δηλωθεί με Φούσκωμα Ή Δυσφορία  Στην Κοιλιά.ή  Αίσθημα Κό-πωσης.οι γυναίκες ξεχνανε πως Ο Κίνδυνος Για Καρδιακές Παθή-σεις Αυξάνεται Δραματικά Μετά Την Εμμηνόπαυση.Γιατί απλά Μπορεί να αποτελέσει αιτία θανάτου πιο συχνά στις γυναίκες από τους άνδρες, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες Διατρέχουν Μεγαλύτερο Κίνδυνο Σε Οποιαδήποτε Ηλικία. Οι γυναίκες πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση.Πόνος Χαμηλά Στη Μέση Ή Στην Ωμοπλάτη,Που μπορεί να είναι συνεχής ή ξαφνικός.Τις περισσότερες φορές είναι αρθρίτιδα, Ιδιαίτερα προ-σεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν Υψηλή Αρτηριακή Πίεση Διαβή-τη Και φυσικα Οι (αμετανοητοι) Καπνιστές.Δεν  αγνοουμε ποτέ τον επίμονο και δυνατό πόνο στην κοιλιά. Η Χολή, Το Παγκρεας, Το Έλκος Στομάχου Και Οι Διαταραχές Του Εντέρου είναι μερικές από τις πιθανές αιτίες του κοιλιακού πόνου, που δεν πρέπει να αγνο-ούμε Πόνος στη γάμπα

 

 

 

Ένας από τους κινδύνους που μας διαφεύγουν είναι η θρόμβο-φλεβίτιδα,ένας θρόμβος αίματος που εμφανίζεται σε μια απ τις φλέβες των ποδιών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος. Η Ακινησία Λόγω Παρατεταμένης Παραμονής .Στο Κρεβάτι, ή στο κάθισμα του αεροπλάνου , ή του αυτοκινήτου.Η Παχυσαρκία, Ο Καρκίνος, Η Εγκυμοσύνη Και Η Προχωρημένη Ηλικία Είναι σημα-ντικοί παράγοντες κινδύνου.Μερικές φορές προκαλείται μόνο πρήξιμο, χωρίς πόνο. Αν υπαρχει αδικαιολόγητο πρήξιμο ή πό-νος στους μυς της γάμπας στο γιατρό.Ένα Κάψιμο  Στα Πόδια.

 

 

 

 

Είναι μια περίεργη συμπτωματολογία. Πολλοί που το νοιώθουν, το αποδίδουν σε διάφορες αιτίες. Συνήθως δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Ομως.Σε πολλούς συνανθρώπους μας δυστυχως βαινουν αισίως τα 1.300.000 ,που δεν γνωρίζουν ότι έχουν διαβήτη,ή απλά είναι προ-διαβητικοί.Αυτό Είναι Ένα Από Τα Πρώτα Συμπτώματα. Είναι Κάτι Σαν Κάψιμο Ή Σαν Να Σε Τρυπάνε Καρφίτσες Στα Πόδια, Αυτό υποδεικνύει βλάβη στα νεύρα.Και τέλος η πιό περίεργη κατηγορία στην οποία μπορεί να περιλάβει κανείς και τον νευροπαθητικό πόνο, είναι Οι Ασαφείς, συνδυασμένοι ή ιατρικώς ανεξήγητοι πόνοι.Διάφορα, σωματικά συμπτώματα, επώδυνα που είναι κοινά στην κατάθλιψη, όπου Οι ασθενείς παραπονιούνται για Πονοκεφάλους, Πόνο Στην Κοιλιά ,Στα Άκρα ,Στους Γοφούς,Τα Ισχία,Τα Πόδια,όπως και σε συνδυασμό όλων αυτών των πόνων.Επειδή ο πόνος  μπορεί να είναι χρόνιος και δεν είναι τρομερά εξουθενωτικός, Τα Καταθλιπτικά Άτομα, Οι Οικογένειές Τους Αλλά Και Οι Επαγγελματίες Υγείας Συχνά Αγνοούν Τα Συμπτώματα.

 

 

 

 

Επιπλέον, όσο πιο βαριά είναι η μορφή της κατάθλιψης, τόσο μεγα-λύτερη δυσκολία έχει ο ασθενής Να περιγράψει τα συναισθήματά του. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος διάγνωση. Ζητάμε Βοήθεια Όταν: Δεν Μπορούμε Να ανεχθούμε Τους Άλλους Ανθρώ-πους,ή Έχουμε Χάσει Το Ενδιαφέρον Για οποιαδήποτε Δραστηρι-ότητα.Δεν μπορούμε Να Εργαστούμε Ή Να Σκεφτούμε  Αποτελε-σματικά.Και Οταν Υποφέρουμε Σιωπηλά Όταν μας Πληγώνουν. Ας προσεξουμε γιατί η κατάθλιψη δεν υποβαθμίζει απλά την ποιότητα ζωής μας ,αλλά προκαλεί, δυστυχώς δομικές αλλαγές στον εγκέ-φαλο πράγμα που οδηγεί σε νευρωτικές, στην καλύτερη (;) περί-πτωση, ή ψυχωσικές στην χειρότερη, καταστάσεις.Ολα τα παρα-πάνω όχι να μας τρομάξουν.Απλά για ενημέρωσή μας.Ειπαμε.

 

 

 

 

 

Ο ενημερωμένος,  κι όχι ο τρομοκρατημένος, είναι πάντα

ο κερδισμένος.Χαιρετε. παντοτε,κι αν ειστε λιγο υποψιασμενοι,αδιαλλειπτως προσευχεσθε.και σας βεβαιω ότι θα πειτε αντιο στην καταθλιψη.

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

 1. Διαβαζουμε στην επιθεώρηση Molecular Psychiatry,
  πως συμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιου Έμορυ των ΗΠΑ,
  καθοριστικός είναι ο ρόλος της φλεγμονής στη καταθλιψη..
  Ξερουμε πως η φλεγμονή πυροδοτεί πόνους και ενοχλήσεις
  σε ολόκληρο το σώμα και
  τώρα οι ερευνητές του Έμορυ ερχονται να μας πουν,
  ότι η διαδικασία αυτή παίζει σημαντικο ρόλο και στην κατάθλιψη.
  Τα νέα ευρήματα υποδεικνύουν ότι..
  τα ηυξημένα επίπεδα φλεγμονής στο σώμα,
  συνδέονται με την «αποτυχία επικοινωνίας»
  ανάμεσα σε δύο περιοχές του εγκεφάλου,
  το κοιλιακό ραβδωτό (ventral striatum)
  και το μεσοκοιλιακό προμετωπιαίο φλοιό
  (ventromedial prefrontal cortex).
  Περίπου το ένα τρίτο των ατόμων
  που διαγιγνωσκονται με κατάθλιψη,
  παρουσιάζουν αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο αίμα τους.
  Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι
  η χρόνια φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο
  κατά τρόπο που συνδέεται με τα πλέον επίμονα
  συμπτώματα της κατάθλιψης, όπως η ανηδονία
  Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Τζένιφερ Φέλγκερ,
  επισημαίνει πως μια απλή εργαστηριακή εξέταση μπορεί
  να υποδείξει εάν ένα μεμονωμένο περιστατικό κατάθλιψης
  σχετίζεται με την εκδήλωση φλεγμονής.
  Ο δείκτης που θα πρέπει να ερευναται..είναι η
  C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (C-reactive protein),
  η οποία παράγεται στο συκώτι ως αντίδραση στη φλεγμονή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: